Jump to content
Sign in to follow this  
Cristi26

Lacetti Wtcc

Recommended Posts

Salut baieti,

M-am inscris recent pe forumul vostru.

Detin un Chevrolet Lacetti WTCC an fabricatie 2008,am o mica problema in schim si vroiam sa aflu si sugestiile voastre legate de ea.

Nu de mult timp,sa spun o luna si jumatate masina mea face un zgomot la plecarea dupa loc.Este un zgomot infundat precum un trosnit sau ''parait''(nici nu stiu cum sa-l descriu)pe care il percep numai la viteze foarte mici,prima viteza si cel mult a doua treapta la relanti sau daca ii dau turatii mici putin peste 1000RPM,mai nou acum cateva zile l-am auzit si la 2000RPM in a doua viteza cand ma inscriam intr-un sens giratoriu,daca accelerez dispare,la viteze mari nici nu se pune problema.

Nu apare mereu,asta este ciudat si mi se pare ca se accentueaza daca trec peste zone denivelate(gen treceri peste calea ferata sau santier de constructii)..M-am tot uitat si pe alte forumuri si am vazut discutii si discutii,nu am mai cerut parerea nimanui pana acum.

Tin sa mentionez ca masina mi-a fost lovita de un ''patinator'' iarna trecuta chiar in fata blocului in parcare,a fost avariata binisor in partea din spate dreapta.Avariile au fost la carenajul spate,sifonata un pic caroseria(podeaua porbagajului si aripa spate dreapta),capota portbagajului mutata,lampa spate dreapta,scutul de la rezervor sifonat si el.. Ulterior am dus-o in service dupa o tiganeala cu acel service pe baza spoilerului spate ca nu-l gaseau cica nicaieri in tara..in fine l-au gasit,mi-a fost reparata si am remarcat acest zgomot exact in seara zilei cand am scos masina din service.M-am gandit ca probabil a stat in service 2 saptamani...eu stiu..m-am gandit si la altele..in fine.Eu am mai lasat-o in fata blocului si cate 3 saptamani fara sa o misc datorita jobului pe care il am,dar nu am mai sesizat acest zgomot.M-am gandit ca ar fi placutele intepenite pe discuri pe spate,de cateva zile nu mai folosesc frana de mana si tot se aude acel zgomot.

Daca aveti sugestii legate de problema mea le astept.

Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Vezi poate ti-au pus berbecii aiurea teava de esapament, sau o fi stramba de la accident si ei au lasat-o asa. Incearca sa misti de ea sa vezi daca se reproduce zgomotul respectiv sau ceva similar.

Share this post


Link to post

E posibil ca toba finala sa atinga pe undeva de caroseria masinii sau racordul flexibil, poate nu sunt stranse suruburile cum trebuiesc :lavolan:

Share this post


Link to post

Multumesc baieti!

Am sa ma uit si verific totodata!Acum dimineata cand am dus-o pe nevasta-mea la servici nu am sesizat zgomotul,de asta va spun ca este ciudat,nu mereu se manifesta.

Ma uit si va tin la curent!

Ar fi chiar bine daca ar fi asta problema si sa nu fie altceva!

 

Tot se aude.

Acum am fost si m-am uitat la teava de esapament si la toba cum mi-ati spus voi.Le-am miscat lateral cat si din spate in fata si nu scot niciun zgomot,se comporta bine,racordurile alea flexibile isi fac treaba si m-am uitat cat am putut si eu sa vad daca atinge pe undeva,dar nu ma pot uita decat din spate mai mult pentru ca este destul de joasa garda la sol, si pare ok.

Intradevar se aude un zgomot,dar foarte mic atunci cand imping in fata toata galeria,dar nu are joc mai deloc daca o imping si acel zgomot nu se compara cu cel pe care il aud din habitaclu.

Nu stiu ce naiba poate fi!

Am pornit-o acum si la fel,plec de pe loc numai din ambreiaj si se aude,apuc sa o urnesc un pic,sa spun maxim o cursa de roata si se aude.Nu cred ca ar fi placutele intepenite pe discurile de frana,am miscat-o si o misc destul de usor.Eu am mai vorbit cu un prieten de al meu bun care este mecanic si el imi spunea sa nu fie vreo roata infranata, sa nu am intepenit cumva vreun pistonas din acela de ghidaj de la etriere,sa nu fie gripat.

Este ca un scartait de usa,stiti clasicul scartait de usa aia veche de la bunica(la naiba ca o dau si in comparatii) dar numai ca este ingrosat,suna ca un parait si se aude cu intensitate medie...

In fine ,luna viitoare ii fac primul RAR,oricum tristii aia de la RAR nu-ti spun nimic banuiesc si daca le spui nu ii intereseaza si dupa aceea am sa o duc intr-un service sa-i fac o revizie,sa o urce pe rampa.

 

Daca mai aveti sugestii le astept si am sa va raspund!

Inainte m-am inscris pe un alt forum si m-am adresat unuia,cica director tehnic de acolo si nici nu m-a bagat in seama maimutoiul ala,in fine,probabil ca nu detineam Ford precum ei,era un forum de posesori de Forduri.

Daca mai aveti sugestii v-am spus le astept cu cea mai mare placere!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...