Jump to content

Sign in to follow this  
geluoradea

Ceasul Din Bord Aveo

Recommended Posts

Salutare,

Ieri am observat un fenomen pe care il suspectam de mult. Afisajul ceasului din bord se intrerupe cate o secunda sau doua. La inceput am crezut ca clipesc eu si mi se pare. Dar ieri, stand pe loc cu motorul pornit am vazut cum afisajul se stinge apoi porneste din nou.

Ati mai vazut asa ceva? Aveti idee despre ce ar putea fi? Sau de unde este alimentat afisajul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut..masina asta este ea insasi un fenomen ca functioneaza cu atatea probleme...eu am avut o problema cu indicatorul de apa si benzina..au desfacut bordul unde se gasesc doua legaturi de cabluri ,au scos mufele si au dat cu spray de contact..problema a disparut..nu stiu daca la tine se poate rezolva astfel..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun...problema asta cu ceasul am avut-o eu la Kalos.La mine se manifesta astfel: Disparea ceasul cand deschideam portiera, sau disparea si reaparea aleatoriu...Totodata, acesta se reseta.Am fost la service, si acestia au gasit o dioda care functiona aleatoriu.Au schimbat dioda si totul functioneaza normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun...problema asta cu ceasul am avut-o eu la Kalos.La mine se manifesta astfel: Disparea ceasul cand deschideam portiera, sau disparea si reaparea aleatoriu...Totodata, acesta se reseta.Am fost la service, si acestia au gasit o dioda care functiona aleatoriu.Au schimbat dioda si totul functioneaza normal.

 

Mersi, am vazut azi postul tau de pe forumul american. O sa incerc sa desfac ceasul. Sper ca nu trebuie sa dau tot bordul jos :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca le ai cu electronica, il poti desface.Se desaface doar consola de pe mijloc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Aceeasi problema o am si eu la Kalos, cum deschid o portiera (oricare), ceasul se stinge pentru o secunda, apoi se reaprinde, dar resetat. Deci, problema asta se poate rezolva numai in service?

 

multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi, am vazut azi postul tau de pe forumul american. O sa incerc sa desfac ceasul. Sper ca nu trebuie sa dau tot bordul jos :)

 

Ceasurile de bord sunt separate, trebe demontat doar carcasa ce le acopera...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar a desfacut cineva ceasul de la aveo pt a-l repara? Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa multe cautari am rezolvat si eu problema cu ceasul care nu mai afisa ora.

L-am desfacut,am schimbat prima data cele 4 diode rosii (zener) dar nimic.

Cautand pe forumuri am aflat ca o dioda,denumita D2 pe placa ar fi defecta(1N4007). Am masurat-o cu aparatul si arata bine,totusi am zis sa o schimb,si bine am facut. Acum am ceas functional.

20180429_165324.jpg

Edited by aveogm
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nici la mine nu mai merge ceasul ,se aprinde , se stingea si pana la urma nu s-a mai aprins deloc.Nu prea ma pricep la electronica.Dioda pe care ai schimbat-o are codul din paranteza?

Astept sa se incalzeasca si o sa incerc sa o schimb si eu. Se demonteza greu ceasul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×