Jump to content
Sign in to follow this  
zack

Problema Abs Kalos 2005

Recommended Posts

O zi foarte trista atat pentru mine cat si pentru masinuta mea. :( Totul a inceput acum 3 saptamani cand am fost la o nefericita partida de pescuit.[lacul cotofana--pe A2]. Am trecut un sant cu mal, noroi, nisip,[mirosea a sulf...etc]. Am trecut...impropriu spus. Dupa ce am trecut cu fata masinii am ramas cu spatele in sant. Am scos masina din sant...impingand-o dupa care am dat la peste...nu inainte de a scoate "scutul de plastic" care se gaseste sub bara masinii in fata.[fiind de inainte crapat...el cedand la contactul cu santul]. La intoarcere nu am mai fost nevoit sa o iau prin sant. A 2-a zi mi s-a aprins martorul ABS. Ca sa fie si mai si...la 5 minute dupa ce mi s-a aprins am fost nevoit sa pun o frana...si sincer i-am simptit lipsa. Primul lucru dupa ce mi s-a aprins martorul ABS a fost sa spal masina, in special pe dedesupt. M-am dus la di-bas, am facut revizia, mecanicul mi-a scos fiecare senzor, i-a curatat, dar fara succes. Senzorii de pe fata au fost afectati...[ nu mai aveau semnal ---asa spunea testerul]. Am facut comanda de 2 senzori la kings [150 lei bucata]. Astazi am fost la service, au fost montati senzorii dupa care surpriza... X( S-a aprins iar martorul ABS. De data asta senzorul de pe stanga fata tot nu dadea semnal. Cel din dreapta este ok. De aici a inceput marea a hibei... mi s-a pus si un senzor din service nou nout, la fel a facut. Mi s-a curatat mufa, a fost curatat locasul senzorului, suprafata de contact a senzorului la roata/planetara, mi s-au masurat firele de la calculatorul ABS pana la roata. Totul a fost iesit bine. Intr-un final electronistul mi-a inversat firele roata dreapta care era ok a conectat-o ca fiind roata stanga. Eroarea a persistat. Astept pareri, sfaturi...un calculator de abs la di-bas este 36 de milioane bani de care nu dispun. Oare as putea sa repar calculatorul...?  <img src= S"> Sau sa cumpar unul la mana a 2-a...

ps: Sigurantele sunt ok...

Share this post


Link to post

Au pus computerul ABS pe scaner ? Nu-s motive sa crape.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Computerul abs pe scanner nu l-au pus. La asta nu m-am gandit. Am inteles ca este in pompa de servo... Cum se poate pune pe scanner computerul abs?

Share this post


Link to post

Tot prin mufa EOBD, dar trebuie sa fie scaner care stie despre ABS.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Oare nu au avut asa ceva la di-bas? :-?

Share this post


Link to post

Parca aveam eu ceva info ABS la Kalos, uite: AICI AICI

 

LE:

In alta ordine de idei, pina la ECU-ul ABS, mai ai. S-a verificat tot circuitul, inclusiv valvele si pompa? Ce eroare da pe calculator?

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Valvele si circuitul nu s-au verificat...cel putin nu cred. Scrie asa pe tester : Abs front left sensor- no signal [sau ceva similar]

ps: Repet...baiatul ar fi verificat tot circuitul de la calculatorul abs-ului pana la roata. Nu ma pricep cine stie ce la electronica dar a tot umblat la "pinii" de sub circuitul cu sigurante de la motor. Saptamana asta am niste drumuri prin tara. Sper ca pe vineri...daca nu luni o sa ma duc sa fac testul la calculatorul abs-ului.

Edited by zack

Share this post


Link to post

Am fost si la radacini si mi-au spus acelasi lucru. "Trebuie schimbat calculatorul abs". Nu-mi ramane nimic de facut...decat sa caut un electrician [ pe care s-ar putea sa il fi gasit...] si sa dau jos calculatorul abs, si sa vedem daca se mai poate face ceva...poate e ceva dezlipit/intrerupt... In cel mai rau caz o sa ma apuc de cautat un calculator abs sh. Oare ce calculator abs o fi montat pe kalos din 2005?

Share this post


Link to post

1. Merita de constatat inca o data de ce au ajuns americanii unde acolo unde sunt: http://www.fmcsa.dot.gov/documents/fhwa-abs.pdf (este doar o constatare, nu pentru prima oara despre ce documente fac ei publice prin institutiile guvernamentale.

2. Zack, din tot ce ai scris pana acum ar mai fi o ipoteza simplu salvatoare: un scurt pe partea care te doare. Nu rezulta clar din toate masuratorile descrise ca baietii au verificat si posibilitatea astea, ci ca, mai degraba au cautat o intrerupere. Din punctul de vedere al unui senzor inductiv, rezultatul e cam tot ala: nu merge. Asa cum zicea si Tolin, nu prea are cum sa se strice modulul de ABS pe intrarile de la senzori, in conditiile date. Poate doar daca ai trecut peste un sant cu fire de 10kV. Gaseste un electrician cu rabdare, care sa verifice la "scurt" circuitul de la senzorul buclucas.

Share this post


Link to post

M-am gandit si eu sa nu fie vre-un circuit de pe placa pe care e prins modulul abs. O mica intrebare...Daca va fi modulul si o sa il las pentru reconditionat voi putea pleca cu masina?

Share this post


Link to post

Din motive de siguranta, elementele care fac parte din sistem nu se reconditioneaza, la o masina si nici n-ar trebui sa se vanda la dezmembrari. Vorba aceea: mai bine fara, decat cu unul nesigur.

Share this post


Link to post

Intr-un fel ai dreptate tolin dar nu vad de ce nu as lua unul sh. Oricum o sa ma duc saptamana viitoare [deh'...criza de timp] la un electronist cu care am vorbit sa vad ce si cum. Maine astept un raspuns cu cat m-ar costa un modul abs sh pentru kalos.

Share this post


Link to post

Nu stiu cata dreptate am, eu stiu ca legea interzice firmelor si service-urilor reconditionarea sau vanzare de sh la piesele care compun sistemul de siguranta. In plus, am un prieten care lucreaza in domeniu, proiectare sisteme electronice auto, care plange cand trece pe langa containerele cu electronice care n-au trecut testele incredibil de drastice si care merg la casat (distrugere). in domeniul acesta, producatorii de autovehicule vin cu norme specifice, care intrec (de la dublu la triplu) reglementarile legiuitorului. La o prima vedere, normele par nerealiste, dar cand te gandesti cati bani sunt in joc si ca o singura viata este de nepretuit, nu te mai miri.

Share this post


Link to post

Sper ca duminica sa dau jos modulul abs si marti sa ma duc sa il cumpar pe cel sh. Ceva sfaturi la desfacerea modulului...la ce ar trebui sa fiu atent...etc.

Share this post


Link to post

Cred ca esti primul de pe forumul asta care face asa ceva... In consecinta iti dai seama ca nu prea poti avea un feedback prea bogat. Insa noi te urmarim... ;)

Share this post


Link to post

Cum am promis...azi am desfacut modulul abs. Am dat jos bateria, am desfacut suruburile de la cutia cu sigurante [si am miscat-o de la locul ei], am desfacut suruburile de la vasul de expansiune al radiatorului si l-am miscat din pozitia lui dupa care am desfacut modulul. In premiera @-) va prezina modulul abs de la kalos. Scuzati claritatea pozelor care este facuta cu telefonul.

post-851-1255300407_thumb.jpg

post-851-1255300412_thumb.jpg

post-851-1255300416_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Azi am fost si am cumparat modulul sh cu tot cu pompa abs. M-a costat 430 ron. Am dat jos modulul de pe pompa si l-am pus pe pompa mea. Acum merge masinuta ca noua :banana: :tongue:

Share this post


Link to post

Bravo! Asa ai rezolvat si problema avertizorului din bord pt frana de mana...

Deci pana la urma a fost chiar modulul ABS defect.

In definitiv nu e chiar atat de greu de crezut ca se poate defecta atata timp cat pe langa electronica (destul de fiabila dealtfel) modulul mai detine si componente electro-hidraulice.

Share this post


Link to post

Poate zilele astea o sa desfac modulul defect sa vad poate gasesc ceva suspect in el. Mie mi s-a tras de cand am intrat in santul acela la pescuit...asa ca evitati pe cat posibil trecerea prin astfel de santuri.

Share this post


Link to post

Mi-e greu sa cred ca de la asta a fost. E foarte posibil sa fi fost un viciu ascuns mai demult si atunci a fost doar o coincidenta.

Share this post


Link to post

Inca ceva ce am observat azi. La punerea contactului martorul abs nu se mai aprinde deloc. Cred ca este de la erorile care le are... La prima revizie o sa ii pun pe baieti sa le stearga.

ps: Important e ca imi merge abs-ul... :tongue:

Ledit: Acum observ ca mi se aprinde abs-ul la punerea contactului...si se stinge dupa cateva secunde.

Edited by zack

Share this post


Link to post

Ma scuzati ca ma bag la acest topic dar mi se pare ca e potrivit pentru ce am eu. Acum vreo 4 luni sa aprins martorul abs. Fara nici un motiv. Astazi dupa ce am avut timp de el am observat ca se aprinde numai in viraje , in special dreapta,asa ca am umblat la roata din dreapta. Cablul era intrerupt pe la jumatate. L-am taiat dupa care lam lipit ( cu fludor ) . Acum tot se aprinde cand vrea el dar nu mai are nici o legatura cu vreun cablu. Or fii ramas erori in calculatorul de abs sau sa defectat de la cablul acela.

Zack cand aveai calculatorul defect abs ramanea aprins sau se mai stingea??

Inca ceva . Dupa ce am facut legatura si am mers putin cu masina, am testat putin abs-ul. A functionat 20 de cm dupa care sa aprins iar rotile s-au infranat. Am oprit si pornit motorul , martorul sa stins iar dupa 2-3 opriri sa aprins iarasi. Este cineva care a mai patit asa. Ceva sfaturi??

 

 

Share this post


Link to post

Un post ca sa ramana pentru viitori potentiali useri cu probleme la ABS. Ce a facut colegul mai sus, a schimbat numai unitatea electronica de control ECU, nu se face acasa in garaj. In principiu unitatea de control electronica (ECU-ul) se calibreaza cu perechea sa unitatea hidraulica (HCU). In principiu modulatorul ABS se schimba cu totul daca e cazul, sau mai rar, dar nu recomandat, unii producatori de masini merg si pe varianta de a schimba doar ECU-ul insa se executa o rutina de calibrare cu unelte specifice pentru a elimina erorile/tolerantele mecanice de asezare a unitatii HCU peste unitatea ECU.

 

Iar calibrarea care se face la schimbarea numai a modului ECU nu este la fel de precisa ca si calibrarea care se face in fabrica pe bancul de proba la imperecherea ECU + HCU. Ca sa stie lumea: fiecare pereche ECU+HCU se calibreaza individual pe linia de productie in fabrica, de aceea este ideal sa schimbi complet toata unitatea de control cu tot cu blocul hidraulic.

 

Ca lui i-i merge nu contest insa cu siguranta nu i-i merge asa cum ar trebui si nici cum merge unul nou.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...