Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Se Mai Ocupa Cineva De Forum?

Recommended Posts

Scuze pentru titlul vehement, dar sunt cam... abramburit.

Continui sa ma uit pe forum zilnic si as vrea sa mai particip la cate o discutie "tehnica".

In putinele topice din "aria de interes" gasesc in majoritatea posturilor doar:

- mistouri (mai mult sau mai putin mascate)

- off-topice (evident nesterse, ca nu le-as gasi altfel, nu-i asa?)

- posturile in rafala ale nou-venitilor, nevinovati, dar la fel de frugale si fara... valoare adaugata, ca peste tot

- etc.

 

* Sa inteleg ca s-a terminat un ciclu de nu-s-cati ani si e mai bine sa-mi vad de drum?

* E necesar sa vina un "gregorio-rizo-cu-magneti" pentru a dezvolta o tema "stiintifica" care sa acapareze "opinia publica"?

* Dincolo de (chiar mai are cineva grija de respectarea lui?), ne mai intereseaza promovarea vreunei valori (nu ma indoiesc ca multa lume de aici a crezut in niste valori, nu neaparat in aceleasi, dar VALORI)?

* Oare nu avem nicio sansa ca valorile sa fie mentinute?

 

Mai am foarte putin si o sa abandonez si forumul asta (am facut-o deja pe cel al "electronistilor"), cu acelasi regret dureros ca "traim in Romania si ne meritam soarta" ©

Share this post


Link to post

Am acelaşi sentiment, de mult.

 

Şi cred că "starea" din prezent a forumului e şi un efect al "bulgărelui de zăpadă": sunt, probabil, tot mai mulţi cei care au simţit "scăderea" şi au renunţat treptat la a mai intra pe forum, antrenându-se astfel unii pe ceilalţi în inactivitate, aşa încât "scăderea" a fost tot mai abruptă.

 

Poate şi "condiţiile tehnice" din ultimele luni au meritul lor: e destul de enervant (şi masochist) să stai minute întregi să ţi se încarce o pagină... Adică, oricât de addicted ai fi, există o limită.

 

Şi-ar mai fi câte ceva, dar las pentru mai târziu...

 

 

LE: Şi un răspuns la întrebarea din titlu:

După părerea mea, în vremuri nu de mult apuse, da. Mircea şi Tolin (ordinea e alfabetică), atât cât puteau face doi oameni care nu aveau aici "funcţia de bază". Acum... nu (cred)?

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Din pacate programul meu de la noul job imi ofera pentru forum doar circa 2-3 ore pe zi, si alea pe sarite, plus cateva ore sambata si duminica. Si atunci ma ocup de ceea ce vad rapid si de sectiunile pe care sunt dedicat. Situatia cred ca este similara si la altii, mai avem si familie, copii, viata privata.

Apoi, ne lovim de vehementa cu care unii dintre useri nu inteleg regulamentul si avertismentul, protesteaza, sunt sustinuti de unii si de altii, si intervine ceea ce se cheama lehamite...

Rezumand, putem spune ca "nu trageti in pianist, e numai unul si face si el ce poate"

Share this post


Link to post

Asta e modul vostru de a spune ca vreti sa ajutati?

Share this post


Link to post

Abramburel nu fi rau :) se apropie concediul, perioada de criza-fiecare alearga mai mult decit de obicei ->timp liber mult mai putin...

Share this post


Link to post

Noi (eu, iuzar, si celelalte clone ale noastre) am abandonat deja lupta, dupa cum probabil ati observat. Mai revenim din cand in cand, sub o forma sau alta, for old times sake :D

Share this post


Link to post

Cu parere de rau, eu nu mai frecventez decat Bancuri si Caterinca de multisor...

Share this post


Link to post
Rezumand, putem spune ca "nu trageti in pianist, e numai unul si face si el ce poate"

Bine punctat. Eu mă mir că mai poate.

Că de altfel pe firmament sunt trecuţi mai mulţi pianişti.

 

/.../ mai avem si familie, copii, viata privata. /.../

Perfect de acord. Şi de înţeles.

Dar nu ştiu de ce unii ţin cu dinţii de "scaunul" de moderator, deşi nu prea mai moderează de mult.

Iar alţii, care au totuşi timp şi mai ales pasiune, renunţă a mai fi moderatori, probabil de lehamite.

 

Eu înţeleg ciclul natural al vieţii: "îmbătrânirea", căsătoria, naşterea copiilor, schimbarea job-ului - evenimente care alterează dispoziţia (pishică şi... temporală) de a petrece timp pe forum. Ce nu înţeleg e de ce cei "bătrâni", cei responsabili de soarta forumului, nu îşi formează urmaşi care să le preia atribuţiile. Am văzut destui băieţi (foarte) activi pe forum, isteţi şi atenţi (îmi vine în minte unul de la Craiova acum) care ar fi fost excelenţi moderatori. Cel puţin într-un sistem competiţional corect, în care cei "bătrâni" şi plictisiţi nu ţin cu dinţii de scaunele lor, doar pentru că le ocupă de ceva vreme...

Cred că nu ştiţi ce bucurie poate fi pentru un om să constate că a învăţat şi a îndrumat pe altul să facă ceva şi că acesta din urmă o face excepţional. Iar pentru asta nu trebuie să fii profesor. E suficient să nu fii egoist...

Share this post


Link to post

Posturile "in cascada" pot fi ignorate, este suficient sa privesc semnatura si ..., dar parca este prea mult cand pagina este plina cu aceasi semnatura, iar continutul pe langa subiect si plin de grese;i de exprimare.

Share this post


Link to post

Nu tine nimeni cu dintii de scaun, stai linistit. In momentul de fata voi faceti confuzie intre moderatori si admini. Adminii sunt aia 3 din care au ramas 2, pe care noi restul moderatorilor ii sunam seara, noaptea, dimineata, ca avem spameri, ca nu merge aia sau ailalta. Mozii sunt restul, care v-am zis facem ce putem. Avem si noi probleme, unii au concedii, altii joburi, altora li s-a acrit. Daca moderam, de ce dam warnuri, inchidem topicuri, stergem postari si dam suspenduri. Daca nu facem, de ce nu o facem. Of...

Share this post


Link to post

Mircea, din respect pentru ceea ce faci pentru acest forum =D> , nu voi continua discuţia.

Vreau doar să subliniez că în nici un caz nu m-am referit la admini (care n-au de ce să fie "vizibili" pe forum), ci chiar la moderatori.

Iar tu eşti chiar ultimul dintre ei căruia i s-ar potrivi "profilul" făcut de mine.

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Cat mai e shpaga :mrgreen: pentru un post de moderator?...ca nu mai sunt la zi cu cotatiile :D

Share this post


Link to post

Chiar duceam dorul unui off-topic de calitate Sebiane! Numai amatori p-aci in ultima vreme...

Share this post


Link to post

Ma bucur ca mai exista lume care isi aduce aminte de vremurile de odinioara ale off-topicului :D

 

Acum serios, din cate am inteles lui Zmeu i s-ar fi oferit un post de moderator dar ar fi refuzat. M-a surprins, sincer sa fiu, decizia lui, se pare ca e baiat mai destept decat mi-l inchipuiam :D

Share this post


Link to post

Pai na, masinile sunt tot alea, probleme noi nu au cum sa apara, oamenii se stiu, a disparut scanteia din relatie. E normal sa apara topice intelectual-constructive cu "spune cuvantul la care te gandesti cand spun eu cuvantul asta".

Share this post


Link to post

Situatia nu tocmai grozava a calitatii informatiei pe forum aparuta in ultimul timp nu mai e de mult timp noutate. Nu mai moderez din lehamite, din lipsa de timp, din dezinteres de a mai citi un milion de tone de baliverne si a asculta 10 coruri de bocitoare. Probabil aceeasi opinie o au si ceilalti moderatori... Daca aveti idei, varsati-le aici.

 

@Sebian: Oricat de interesante ar fi postarile tale vesnic offtopic daca iti dau suspend iti pierzi ,,brandul" si degeaba mai postezi in anonimat. Trebuie sa mai consolidezi imaginea celor 10 clone inainte...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Felicitări pentru sinceritate!!

Primul pas în soluţionarea oricărei probleme e conştientizarea ei!

 

Asta e modul vostru de a spune ca vreti sa ajutati?

Eu zic să începeţi să vă căutaţi nişte... "lupi tineri".

Share this post


Link to post
Ce nu înţeleg e de ce cei "bătrâni", cei responsabili de soarta forumului, nu îşi formează urmaşi care să le preia atribuţiile.

 

Pana le cresc copiii ...he he...mai trece ceva vreme :) )

 

Am văzut destui băieţi (foarte) activi pe forum, isteţi şi atenţi (îmi vine în minte unul de la Craiova acum) care ar fi fost excelenţi moderatori.

 

Craioveanul asta de exemplu, un baiat istet intr-adevar, mai are si el treaba si uneori da destul de rar pe forum, de altfel cam la fel ca actualii moderatori. In cat timp crezi ca s-ar ajunge sa i se reproseze ca-l doare undeva de forum?

 

 

 

 

Eu zic să începeţi să vă căutaţi nişte... "lupi tineri".

 

Eu zic ca, atunci cand lupii batrani se vor retrage, forumul se va duce in cap.

Share this post


Link to post
... Eu zic ca, atunci cand lupii batrani se vor retrage, forumul se va duce in cap.

"... sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit ..."

Share this post


Link to post

Sau altfel spus, sunt peste saptispe mii de iuzari inregistrati, dar nu avem decat veterani globali si mai putin de o mana de moderatori specializati.

Nu am cum sa ajut, Sato. Am incercat candva, dar fara rezultat. Sunt altii care stiu mai bine cum trebuie procedat.

Iar interventiile tale laconice si foarte "patrunzatoare" nu incita cu nimic la meditatie, ci doar iti confirma ca mai bine iti vezi de treaba.

Oricum, pot sustine si explicit ideea spusa de cativa mai 'nainte: cand cei ce nu mai au timp, chef, aia-ailalta vor avea "tupeul" sa faca un ultim efort pentru a preda stafeta in mod onorabil, atunci poate va exista o sansa. A nu stii sa "administrezi" cresterea e in fond scuzabil.

Share this post


Link to post

N-am fost prea activ lately şi de regulă nu prea citesc zona "Daewoo" a forumului, dar ultimele 2 zile mi-au amintit că şi Ovi e o mână forte a forumului.

Ca întotdeauna, e genul "fapte... nu vorbe". Regret că am omis să-l menţionez între cei care încă moderează. :osanale:

 

Eu zic ca, atunci cand lupii batrani se vor retrage, forumul se va duce in cap.
Nu e cazul să se retragă într-o zi. Ci să-şi ia pe lângă ei nişte "tineri" cu potenţial, pe care să-i crească în ale forumului, apoi să-i vegheze din umbră.

Cel mai bun şef nu e ăla care munceşte el ca berbecu' până rămâne fără suflu, ci cel care ştie să le facă pe toate, dar îşi deleagă eficient atribuţiile. Şi le îndeplineşte personal doar la nevoie ori când vrea să-şi verifice colaboratorii. :->

Share this post


Link to post

Sper sa se gaseasca o rezolvare la aceasta situatie.Am observat si eu o scadere a numarului de utilizatori pe zi,mai rau ca nu prea au mai ramas cei care stiu sa raspunda,cu mai multa pregatire tehnica.Nu contest..poate raspunsuri se gasesc la majoritatea problemelor discutate,dar multe informatii si topicuri sunt amestecate.Unii nu au rabdarea de a rasfoi tot sau de a intelege care raspuns e mai bun.As sugera ca la "search" sa fie prioritar "simple mode".Este foarte bun motorul de al forumului dar prea complex pentru un utilizator mai putin obisnuit cu forumurile.Majoritatea sunt obisnuiti cu "search" la modul scrii ceva in casuta si dai enter.Incercati sa cautati ceva ce va intereseaza si o sa vedeti dezastrul.Un topic dedicat intelegerii modului "search" nu prea rezolva mare lucru.Sa iei tare un utilizator nou iara nu rezolvi nimic,poate doar sa-l reduci la tacere pe perioada nedeterminata.

Share this post


Link to post

Problema acum probabil se pune a tria topicurile din sectiunile tehnice, a sterge jde posturi irelevante pentru a face mai usor identificabila informatia utila. Procesul este f time-consuming iar incapatanarea unora (chiar multora) de a posta aceeasi intrebare la fiecare 10 posturi face acest proces un fel de munca sisifica...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Apropos de ce se discuta ieri si de cum intervine lehamitea... Citez din memorie un post intr-un topic al unui spammer "Cineva sa stearga porcariile astea!" Imperativ, aproape tipat, bineinteles ca fara a apasa in prealabil butonul Report... Nu. Cineva, el, MODERATORUL sa faca drepti, la 1 noaptea, si sa stearga mesajele unui spammer care deranjeaza userii... Si uite asa, moderatorul, scarbit, executa ordinele userului, nu de drag, ci pentru ca stie ca oricum trebuia sa stearga acele topicuri, oricum ar fi facut-o, dupa care inchide forumul si se apuca de facut ceva mai bun...

Share this post


Link to post
Apropos de ce se discuta ieri si de cum intervine lehamitea... Citez din memorie un post intr-un topic al unui spammer "Cineva sa stearga porcariile astea!" Imperativ, aproape tipat, bineinteles ca fara a apasa in prealabil butonul Report... Nu. Cineva, el, MODERATORUL sa faca drepti, la 1 noaptea, si sa stearga mesajele unui spammer care deranjeaza userii... Si uite asa, moderatorul, scarbit, executa ordinele userului, nu de drag, ci pentru ca stie ca oricum trebuia sa stearga acele topicuri, oricum ar fi facut-o, dupa care inchide forumul si se apuca de facut ceva mai bun...

 

Eu am dat report la niste spam-uri chiar azi dimineata si sincer prefer asa decat sa mai adaug un post pe un topic de spam, de fapt... eu unul nu cred ca moderatorii nu isi fac treaba (evident nu am decat 6 luni de forum nu stiu cum era inainte) si chiar am tendinta sa cred ca macar pentru o parte din user-i acest forum s-a transformat intr-o mica familie si a trecut de granitele unui simplu forum si ca micile scapari sunt inevitabile. De fapt stiti ce apreciez foarte mult la forumul asta? Spre exemplu pe tramclub.org, un forum de transport in comun, pe care unii dintre voi il stiti, orice mesaj considerat nelalocul lui e sters, pana si pentru o remarca cat de cat nevinovata. Acolo "mozii" aplica o cenzura drastica, modul lor de a tine forumul curat. Aici mai degraba se da avertisment sau warn si sincer prefer varianta asta :D

 

Problema acum probabil se pune a tria topicurile din sectiunile tehnice, a sterge jde posturi irelevante pentru a face mai usor identificabila informatia utila. Procesul este f time-consuming iar incapatanarea unora (chiar multora) de a posta aceeasi intrebare la fiecare 10 posturi face acest proces un fel de munca sisifica...

 

Si totusi exista optiunea topic-urilor blocate in care nu poate scrie oricine si unde numai adminii pot scrie, nu-i asa? Deci pot fi create niste topic-uri "sticky" cu rezumatul unor probleme tehnice si cu link-uri catre ele :D

Edited by raven84

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...