Jump to content
Sign in to follow this  
Indigo

GPL pe Tico si/sau Matiz?

Recommended Posts

Aprindere OK, valva PCV a fost schimbata relativ recent. Problema se manifesta doar la GPL, cand scot joja dispar fluctuatiile. Motorul se comporta foarte bine atat pe GPL cat si pe benzina.

Share this post


Link to post

@calinjack

Eu am 100.000 km. pe GPL si 80.000 km. pe benzina. In afara de faptul ca am reglat tachetii de cateva ori, nu am avut probleme cu motorul. Tu hotarasti. Economia este de 10 lei la suta de km. Depinde cat de mult circuli - la 25-30.000 km. ti-ai scos investitia. Eu am recuperat-o intr-un an, instalatie Tomasetto Stag 4 plus cu rezervor toroidal de 41 litri.

Avantaj: din banii economisiti, 1000 lei la fiecare schimb de ulei (adica la 10.000 km), investesti cat vrei in masinuta ta si va arata mereu ca noua, eu spre ex. anul trecut i-am facut o revizie capitala inclusiv vopsit profesional.

Tu hotarasti !!!

Share this post


Link to post

Intrebare:cum incape toroidalu de 41 litri in locul rezervei?pe inaltime intreb.

Share this post


Link to post

Da, o intrebare buna. Incape dar se ridica fata de nivelul portbagajului cu aprox. 3 cm. Eu am pus in locurile ramase mai jos polistiren extrudat de 3 cm. si am adus portbagajul la acelasi nivel. Diferenta de inaltime nu deranjeaza absolut deloc.

Share this post


Link to post

Si cat gaz intra in butelia de 41

Cand se rabateaza bancheta cum apare?

Share this post


Link to post

Gaz intra 37 - 37,5 litri, suficient pentru cel putin 600 km. Bancheta se rabateaza normal, .... intr-adevar portbagajul este putin mai sus decat restul - cei 3 cm.

Share this post


Link to post

Cred ca o sa optez pentru cea de 31l.in definitiv cu 28 litri faci destui km

Share this post


Link to post

Nu-i rau nici asa, butelia de 31 litri intra perfect in locul rotii de rezerva, autonomie pe GPL de 400-450 km. e foarte bine.

Initial si eu am optat pentru una mai mica, dar montatorul a insistat pentru cea de 41.

Share this post


Link to post

O autonomie mai mare nu e niciodata rea. E stresant sa te duci mereu sa alimentezi daca faci naveta si faci km multi. Daca masina e mai de oras, e mai buna una mai mica, e mai ieftin plinu'

Share this post


Link to post

Nicu001.e si mai scumpa nu?cea de 41

Tunning-Nu-i stresant deloc.si cu benzina din rezervor cam tot atat mergi ca mergi la pompa cand ajungi la rosu

Edited by calinjack

Share this post


Link to post

Nu cu mult, diferenta de pret nu-i mare.

Share this post


Link to post

Adica STAG 200, STAG 4, etc.

Share this post


Link to post

Cauta sa mergi pe stag, au softul de diagnoza gratis, pe net, iti iei interfata si ti-o reglezi singur dupa cum iti place

Share this post


Link to post

Asa ca o curiozitate daca am un prieten care are gpl pus la aceasta firma(din Apahida)pot sa vad scris Stag pe ceva?

Share this post


Link to post

Ar trebui sa vezi pe calculatorul de gpl scris. Nu stiu sigur sa iti spun, dar din ce îmi aduc aminte scrie pe ele

Share this post


Link to post

Ok.o sa ma uit.ce nu imi place sau nu mi'a picat bine e faptul ca unitatea gpl arr nevoie de agent termic pentru a intra i functiune iar furtunul instalatiei gpl are alta dimensiune decat cel de pe matiz iar prietenului mei i s-a facut o improvizatie in sensul ca i s-a taiat furtunul si s-a adaugat cu alt furtun print-o teava de cupru cu 2 coliere care era de fapt o improvizatie ce zemuia.prietenul a facut o piesa la strung care avea cele 2 dimensiuni ale furtunelor si a remediat problema.

Share this post


Link to post

Cele doua piese de care zici, le-am facut si eu ulterior la strung din bronz. Asta e, nu se gasesc intotdeauna reductii la dimesiunile respective.

Edited by Nicu001

Share this post


Link to post

Depinde cum este legat vaporizatorul la instalatie. Al meu e pus in serie cu vasul de expansiune. Apa din motor intra in vaporizator, apoi ajunge in vasul de expansiune. Furtunul de intrare in vasul de expansiune fiind mai mc s-au pus reductii la intrarea si iesirea din vaporizator.

Acum depinde cum iti leaga montatorul tie vaporizatorul. Sunt si alte metode pentru care nu necesita reductii, spre exemplu in serie cu vasul de expansiune - dar apa mai intai intra in vasul de expansiune apoi returul (furtunul este la aceeasi dimensiune) merge spre vaporizator ori in serie cu caloriferul masinii sau in paralel cu acesta unde sunt necesare doar doua T-uri. Depinde...

Edited by Nicu001

Share this post


Link to post

Da ai dreptate.sunt2.m-am uitat ieri la prieten.si da are stag.

Share this post


Link to post

Salutari la toata lumea!

Au murit Maty-zaurii si Tico-zaurii care sunt printre cei putini cu motoare mici ce nu polueaza acest amarat Pamant???

Celor cu instalatii de GPL pe micile motorase (si asa nepoluante) le doresc drumuri bune si daca pot sa animeze acest forum ar fi de bun augur.

Macar aici, pentru ca in trafic - vai de noi !!!

 

:lollol: "CRED", nu promit nimic,dar cred ca saptamana asta ajung si eu pe la service sa "elucidez misterul gpl" din TICO-ul meu vechi de 19 ani... Atunci sa vezi "animatie" pe forum! Daca vad si eu consum de 6-7 litri de GPL la tico,atunci chiar ma declar fericit pentru tot anul! Din ce mi-au zis niste cunostinte care au 3 tico pe acasa,la unul din ele,care pierde ulei ca la hemoragie din motor,consuma si mai mult ulei,scoate fum aproape ca un trabant, consumul de gpl spre munte unde aveau treaba,a fost de 12 litri GPL la 110 km facuti! Sincer sunt uimit avand in vedere ca motorul de pe tico-ul ala mai are cateva luni de viata in el... Da' la al meu cu care ma chinui sa nu "rup aderenta" ca si asa mi-au zis toti ca, conduc ca un maniac incepator... Degeaba le explic, ca motorul e "naravas" ,ei tot pe-a lor o tin... Nu m-as supara sa mai scada putin puterea dar sa consume 6 litri de GPL la suta de km mediu! De-abia nu ma mai critica toti ca plec cu scartz din orice pozitie!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...