Jump to content

Sign in to follow this  
danutza

Garantie Piese Si Manopera

Recommended Posts

Azi mi s-a sfasiat cureaua de la alternator.A fost schimbata in service la "Auto Fig" acum 2 luni.Cand am mers la ei au zis ca desi are 18 luni garantie cureaua si 90 de zile manopera nu am garantie deoarece nu am scut la motor pe mijloc,doar cele 2 de plastic de pe margini.Cand am intrebat de ce nu mi s-a spus despre asta cand au montat cureaua pentru ca atunci sigur le ceram sa-mi puna un scut ,au ridicat din umeri.Am cumparat alta curea si am platit manopera de schimbare.Le-am promis ca o sa ma duc luni la Protectia Consumatorului si o sa ma tin de cuvant.Ce ziceti am sanse sa rezolv ceva la OPC?Macar de-o amenda , ca oricum a fost doar 52 de lei toata afacerea.Dar ma gandesc acum ca si la distributie tot ei mi-au acordat garantia :-S .

Edited by danutza

Share this post


Link to post
Share on other sites

@danutza

Mergi la protectia consumatorului, ce sustin ei e fantezie, auzi garantie la o componenta doar daca montezi alta care nu are de-a face direct cu ea. Din cate stiu eu, Cielo nu a fost prevazut sa se vanda cu scut sub motor, descurcaretii si cei care stiau pe ce coclauri vor bantui ulterior si-au montat... pe buzunarul lor. Si da, erau obligati sa te notifice ca pierzi garantia ca nu ai scut, asta in cazul in care masina ar fi avut si tu l-ai dat jos, impotriva sfaturilor lor. Restul e gargara din partea lor. Arde-i ca sunt nesimtiti. Chiar daca nu o sa le pese mecanicilor, o reclamatie la Protectia consumatorului o sa-l cam supere pe patron/director/inginer sef, ce-o fi cel mai mare pe acolo. Numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt hotarat sa nu-i iert.Vreau banii inapoi si musai si amenda.Daca nu rezolv la OPC Cluj ,o sa ajung si la ANPC si in ultima instanta o sa-i dau si in judecata si publicitate negativa la greu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe cat facem pariu ca nu o sa-i dai in judecata niciodata ? Si-am sa-ti spun si de ce ...

In decembrie 2007 am avut accident cu masina, am fost la service , s-a facut constatarea ( masina urmeaza sa o fac pe casco ) si mi s-a spus ca pe data de 13 decembrie incepe reparatia ei.

Pe 13 dimineata ma duc la service si surpriza : masina nu poate fi facuta pt ca marii meseriasii nu se pricep la cutiile automate si nu au nici piese sa o faca . Asta dupa ce masina a stat la ei in service 9 zile si dupa ce marele meserias Dan a luat parte la constatare.

 

Intr-o discutie avuta cu cineva de acolo mi s-au dat 2 variante de rezolvare a problemei : 1 . reclamatie la opc 2. trimitere in judecata .

 

Am depus o plangere la Anpc si astept rezolvarea situatiei. Acum vine partea interesanta :

Am luat legatura cu un avocat pe care-l stiam . I-am spus despre ce e vorba , sunt sanse de castig impotriva lor dar ca un sfat personal venit de la el este sa o las balta . De ce ? si acum i-l citez pe avocat " justitia din romania este de rahat " .

Este destul de complicat sa dai pe cineva in judecata , timp pierdut , bani pierduti , alergatura multa .

Deci cea mai simpla rezolvare este sa depui o plangere impotriva lor si daca poti sa-i " dai la televizor " .

Numai bine .

 

Este vorba de service-ul AUTONET GIULESTI .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci de sfat.S-ar putea sa ai dreptate, ca o sa cheltui prea mult cu judecata ca sa recuperez cei 52 de lei pe care i-am platit degeaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azi am fost la OPC si am depus o reclamatie.Mi sa intocmit o fisa la OPC , in care ceream sa mi se restituie contravaloarea curelei si a manoperrei ,pe care cei de la service trebuia sa scrie de ce nu-mi restitue suma ,sau in caz contrar eu sa scriu ca mi sa restituit suma, si pe urma sa duc fisa inapoi la OPC.Service-ul a scris ca nu restituie banii deoarece utilizarea curelei nu corespunde cu fisa tehnica a automobilului.Cand a vazut tipul de la OPC ce au scris i-a sunat sa-i anunte ca vor primi 3000 de lei amenda :banana: pt ca au montat pe masina o curea ce nu corespunde fisei tehnice a masinii si daca mai obtin o hartie de la daewoo ca masina nu a avut scut din fabricatie mai iau 1500 pt ca nu si-au respectat obligatiile contractuale :banana: si mai tre sa-mi dea si banii inapoi.Acum umblu pe la reprezentanta zonala cluj sa fac rost de hartie. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo, Danutza, asa sa faci, ai ceva noroc ca aia de la service s-au bagat singuri in rahat si OPC-ul de la voi chiar vrea sa-si faca datoria. Nu stiu 100% dar daca nici Cielo, nici Nubira nu au scut din fabrica de la Craiova, inclin sa cred ca nici Matizul nu poseda asa ceva. Arde-i ca sunt nesimtiti, pe ai mei de la Automotor Buzau i-am invatat sa nu-mi mai trimita pustani cu ifose la masina, ultima oara am stat 50 de minute afara sa se elibereze meseriasul adevarat, care mi-a confirmat 100% banuielile mele privind necazul ce m-a dus la ei. Succes in continuare si sa ne tii la curent.

P.S. Matizel, Steff, puteti confirma ca Matizul nu are scut by default? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am sunat azi la Daewoo Craiova si mi-au confirmat ca Cielo nu are scut ,si mi-au spus sa merg inapoi la OPC si sa-i rog sa trimita o scrisoare prin care sa cera aceasta informatie si o sa trimita un fax la OPC.Azi cand am ajuns la OPC inspectorul ce se ocupa de cazul meu era plecat asa ca o sa revin maine pe la ei.

Edited by danutza

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ danutza Dar prima data ti-au dat certificat de garantie pe curea si manopera? De obicei acolo se specifica si conditiile de pierdere a garantiei. Sa nu te lasi de ei. Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-au dat certificat de garantie pe curea si pe manopera.Azi a fost plecat la medic inspectorul OPC dar mi-a last vorba la colegi sa-l caut maine ca o sa ma astepte pana ies de la servici.Oricum iau 3000 de lei amenda dar daca mai duc niste harti de care am facut rost iau 4500.Asa mi-a promis tipul de la OPC.Si cireasa de pe tort este ca trebuie sami dea inapoi cei 52 de lei dupa care cred ca va trebui sa merg personal la service. :D .Se pare ca uni prefera sa ia 4500 amenda decat sa rezolve o garantie de 50 de lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×