Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Ulei Incins (alimentar) Pe Masina

Recommended Posts

Am gasit ieri Matizul plin de ulei alimentar, prajit bine. A fost aruncat (incins) de la o bucatarie, din blocul meu, in asa fel incat sa cada pe masina. Chestia e ca nu iese cu nimic; intre timp s-a pietrificat. Am fost la spalatorie, nu erau prea convinsi ca iese la degresare... de pe geamuri a iesit foarte greu cu Axion, dar mai sunt ceva urme. Mai am asa: plafon, aripi dreapta, usi dreapta, jumatate din capota din fata, cateva dungi pe hayon.

Cum il scot, ca arata si pute ingrozitor?

Share this post


Link to post

NU axion, ca are praf in el si zgarie. Fa o solutie de apa cu detergent, amestec-o bine pana se topesc toate grauntele de dero si spala cu ea de 2-3 ori. Apoi o sa ai o problema cu clatitul in sensul ca o sa tot clatesti dar iese sigur.

Share this post


Link to post

O sa incerc si varianta asta; ma gandeam sa bag direct Cillit Bang...

Share this post


Link to post

Dai cu benzina. Lasi sa se inmoaie si apoi freci. Am testat si nu se matuieste.

Share this post


Link to post

Cilit, cif, axion pasta si altele contin si ceva praf in ele gen tix, NU recomand !

Share this post


Link to post

Sprite, apa calda si axion lichid. Poti incerca si cu spray-uri gen axion, ajax, mr musculo, cif cream, speciale pentru bucatarie si grasimi. Incearca intai pe o suprafata mica, unele produse, care contins soda sau compusi caustici saponifica uleiul, facandu-l si mai greu de indepartat.

LE Doamne unde am ajuns... parca dam sfaturi cum sa curatam tigaile... ce oameni.... :(

Share this post


Link to post

Am eu niste detergent din acela cu care se spala masinile inainte de prima livrare (din ala cu cap de mort si chestii de genul asta). Vrei sa il testezi?

Share this post


Link to post

Da, Sato, cu ala s-ar putea sa mearga :D Incercati pe o suprafata mica mai intai, repet este o substanta care trebuie sa stea pe tigai, nu pe masini si in consecinta produsele de curatat auto s-ar putea sa nu functioneze.

Totusi, ce ai tu Sato e destinat indepartarii substantelor de protectie de pe caroserie - ceara, uleiuri, unsori etc...- deci s-ar putea sa mearga.

Share this post


Link to post
Sprite, apa calda si axion lichid.

Asa am incercat, se inmoaie f. greu, aproape deloc. Ca sa se si curete, trebuie sa dau cu partea abraziva de la un burete de vase.

 

@Satori: s-ar putea sa fiu nevoit sa-l testez! Mersi si vorbim!

Share this post


Link to post

Atunci, daca nu merge cu solutia de la Sato, incearca cu un solvent gen benzina/diluant/thiner

Share this post


Link to post
Am gasit ieri Matizul plin de ulei alimentar, prajit bine. A fost aruncat (incins) de la o bucatarie, din blocul meu, in asa fel incat sa cada pe masina. Chestia e ca nu iese cu nimic...
Semi-off-topic: Dupa ce vei curata masineta si te vei mai relaxa, totusi n-ar fi rau sa afli prin amabilitatea cui a ajuns uleiul pe masina ta (mai ales daca se va repeta fapta)... X( Cica JFK a zis ca e in regula daca-ti ierti dusmanii, dar e indicat sa nu le uiti numele. [-X

Share this post


Link to post
...totusi n-ar fi rau sa afli prin amabilitatea cui a ajuns uleiul pe masina ta...

Nu am mentionat aspectul, tocmai ca sa nu fiu absolut si total in afara regulamentului. > :)

Este implicit.

Edited by sprite

Share this post


Link to post

Eu zic ca merge cu siguranta cu solutia asta de spalare. Singura problema este sa o dozam altfel incat sa nu provocam pagube. Dar am multa, asa ca putem face teste.

Share this post


Link to post

Solutiile domestice ( axion, dero, etc) pot sa faca mai mult rau. Exista solutii profesionale AUTO de indepartat orice tip de pata la orice benzinarie care se respecta ( Formula 1, Armorall, chiar spray-urile de degrasat motorul ar putea merge daca se dilueaza cumva) Sub nici o forma nu trebuie incercate produsele domestice sau diluanti gen thiner, ele nu au fost concepute pentru uz auto. Dar daca nu va pasa de vopseaua masinii voastre, treaba voastra...

Edited by Radux

Share this post


Link to post

Cu PUR Power Gel ai incercat? Este lichid deci nu exista risc sa zgarie si nu cred sa fie atat de acid incat sa atace lacul de deasupra vopselei. S-ar putea sa mearga totusi. Faci o solutie de PUR si apa calda mai concentrata + burete.

Atentie, este doar o sugestie.

Share this post


Link to post

Multumesc. Testez in we detergentul de la Satori.

Share this post


Link to post

Nu folosi in nici un caz detergenti de "bucatarie" matuiesc lacul vopselei ,nici benzina sau motorina nu recomand. Cel mai bine cauta o solutie speciala pentru auto . ;)

Share this post


Link to post

Eu am avut mai demult o solutie speciala pt curatat motoare(recipient cu pompita ca alea pt geamuri.Spala f bine mizeria gen vaselina si ulei ars. O facea o firma din galati "super a+k".

Ai casco?

Share this post


Link to post

Eu spal masina numia cu pur+aloe vera ( detergent lichid pt vase ) si in aproape 4 ani nu a matuit nici o vopsea.In legatura cu uleiul aruncat de la etaj incearca cu benzina in felul urmator ( pulverizeaza benzina pe caroseria patata astepti circa 5 minute iei o carpa moale care nu lasa scame o uzi cu benzina si freci usor fara sa apesi tare pe ea. Bafta !!!

Share this post


Link to post

Am lucrat in domeniul vopselelor auto si va asigur ca detergentii de bucatarie sau pentru altceva in afara de auto ataca lacul , efectul se vede dupa un timp nu imediat. Benzina si motorina au un efect si mai puternic ,deci procedeaza cu grija la indepartarea uleiului . Bafta !

Share this post


Link to post

Din ianuarie si pana acum Sprite a sters matizul de s-a facut swift  <img src= )">

Share this post


Link to post

La mai mare  <img src= ">

 

Revenind la obiectul topicului, am patit si io napraznicia, cu Lada, in 1998. Nu a iesit cu nimic din gama cosmetielor casnice de atunci, ba chiar au bulit lacul, moment in care am renuntat sa mai indepartez petele si am mers cu ea asa, uleiata si prafuita. In 2 ani nu am mai avut ulei pe masina, dar urme, DA! mate si un pic mai inchise la culoare decit vopseaua (alba).

Pina la urma a functionat solutia satorica?

Edited by FLEX

Share this post


Link to post

...a functionat pe naiba :D Cine a mai incercat? Cand m-am hotatarat eu sa vad cum iese, am vazut ce porcarie facusem inainte cu Axion si burete de vase... O mare varza si multe zgarieturi... e toata numai rotocoale. :D Am lasat-o asa, raul era deja facut...

Satoricul e in ambalaj original, nedesfacut. Habar n-am ce poate; o sa-l inapoiez la o intalnire...

Share this post


Link to post

Bun motiv sa-ti iei japoneza, dupa coreeanca pirita, nu-i asa?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...