Jump to content

alimos

Membru
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

About alimos

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/14/1976

Contact Methods

  • Gender
    Male
  • Yahoo
    all_iftode

Profile Information

  • Location
    bacau
  • Din
    Bacau
  • Auto
    Daewoo/Kia
  • Model
    Cielo/c'eed
  • An
    1996/2008
  1. Ovi, In conditiile specificate mai sus,constient fiind de beneficiile unui ulei mai subtire la rece ,insa,in conditiile in care acum in motor am 10 w 40(mobil),trebuie sa spal motorul cu flush motor inainte de a pune OMV 5W40 sau pot sa-l las ceva mai mult la scurs si sa torn apoi uleiul nou? Multumesc!
  2. Mda... Se pare ca omv5w sau mol 5w ar fi variantele ajutatoare! Mersi pentru manevrarea anevoioasa prin meandrele concretului, maestre! Ceva mai multa pedagogie n-ar strica ,totusi unui moderator,care de altfel,din ce-am mai vazut eu pe acest site stie ce spune,dar e cam zgarcit in a pune punctul pe i,jucandu-se putin cu novicii! Multumesc oricum!
  3. Sa inteleg ca ma sfatuiesti sa astept un raspuns de la Ovi Jer,sau deja acest raspuns e dat si mi-a scapat mie?
  4. Draga Maitre, M-ai omorat cu intrebarile capcana! Nu vezi ca sunt plopist in materie?!? Da-mi verdictul! Multumesc mult!
  5. Ma refeream la faptul daca nu e subtire pentru vara.Pentru iarna evident este mai bine!
  6. La masina din profil(sohc,96),la o distanata de 5000km de la efectuarea reparatiei capitale la motor(set,simer.de supape,culbutori,tacheti,pastile culbutori)-am vrut eu sa pun totul nou-,am suspectat masina de un consum de benzina marisor pana am vazut in alt topic(pe la segmentare) o idee exprimata de Ovi jer: "10W40 nu pune probleme pina la -20 grade dar ridica consumul de carburant considerabil iarna. " In motor,de la reparatie si pana acum am avut mobil 10w40.(din toamna pana acum) Consumul de ulei este insesizabil,zgomote la motor doar cele de injectoare si curea. As pune mobil 5w40,si as merge pe el constant de acum incolo,insa imi pun doua probleme: 1.daca schimbarea SAE duce la efecte nedorite(spuma),asa cum am vazut precizat ceva mai sus. 2.daca nu e prea subtire, cum mi-a spus mecanicul.(mai ales vara) Ce sugerati? Schimb cifra(din 10 in 5),schimb uleiul(cu alta marca),sau imi vad de drum,cu un consum iarna de 12 in oras pe distante scurte,si 6.5-7 L afara! Vara scade simtitor(pana in 10 in oras)! Sanatate!
  7. Deci asta tzine strict de cutie! In afara de asta mai tzine de ceva(in afara de stilul de condus pt ca asta e valabil si la cutie manuala)? Mai pe direct,ECM-ul ramas pe masina de cutie automata influenteaza consumul?Si daca da,cam cu cat?
  8. Am cutie manuala pe masina,insa initial a fost automata,schimbata de primul propriertar din motive tehnice repetate. Spuneti-mi va rog daca, consumul de carburant de pe masina cu cutie automata este in general mai mare decat cea cu cutie manuala din motive care tin exclusiv de cutie(numar de trepte,turatii mai mari/treapta,etc),sau mai intervin si alti factori(ECM diferit,etc)??????? Multumesc!
  9. Diferenta dintre cele doua ACM-uri este si in ceea ce priveste consumul? Adica masina cu cutie automata consuma ceva mai mult din cauza ECM-ului sau din alte cauze? Mai direct,daca as schimba ECM-ul ar consuma mai putin masina?(Nu va spun consumul ca face parte din alt topic,insa se incadreaza ,zic eu, intr-o limita admisa superioara.)
  10. Am pe masina EL si cand am incercat sa pun ES am constatat ca nu se potrivesc mufele!
  11. Se pare ca Ovi nu e pe aici! Stie cineva sa ma sfatuiasaca si pe mine? Heeeeeep! Azi tb sa dau un raspuns celui care mi-ar da ECM-ul!!!!! Merci!
  12. Ovi,am gasit la cineva un Cielo,1.5 sohc pe care vrea sa il vanda si este dispus sa-mi dea ECM-ul lui.De ce trebuie sa tin cont ca sa nu fac o prostie mai mare? Ce elemente trebuie verificate pentru a fi in regula schimbul?
  13. Asa este.Am pus testerul pe ea si e impecabila.Cand ai pus problema ECM-ului diferit de la un model la altul,functie de cutie mi-a picat fisa unde bati si l-am intrebat si eu pe un mecanic, care la fel mi-a zis.Inseamna ca de acum inainte voi porni si eu masina fara sa apas pe ambreiaj,scoasa din viteza bineinteles,ca sa-i mai ia uleiul de cutie din avant motorului,nu?
 

×
×
  • Create New...