Jump to content

lupulnebun

Membru
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lupulnebun

  1. Si a mea face la fel cand franez de la 100km/h (adica trepidatii in volan stanga dreapta) . Este de la discuri mai mult ca sigur pentru ca si in oras cand pun frana nu se infraneaza cursiv ci mai mult ca la o bicicleta care nu are roata centrata. Ca informatie: pentru kalos un disc e in jur de 1milion (100ron) La schimbarea discurilor se schimba si placutele, asta ca sa fie totul ok si sa nu faci 1000 de operatiuni.
  2. Pe mine ma intereseaza mai mult aceasta husa pentru ca masina are deja cateva zgarieturi si adancituri pe capota care pe mine unul ma cam deranjeaza si decat sa vopsesc toata capota ma gandeam ca poate cu o husa se rezolva. Singura mea nelamurire e: cat de impermeabila e husa. Caci daca da o ploaie de cateva zile cu vreme umeda si ai cateva zgarieturi e inevitabil sa apara rugina..
  3. "Telecomanda e detasabila, fixarea fiind magnetica " Daca fixarea este magnetica, te tine bateria la telecomanda o zi?
  4. Sunt curios daca stie cineva cum sunt acele invelitoare de capota. Banuiesc ca sunt din piele si teoretic protejeaza capota de pietre/pietricele. Ceea ce nu stiu este cat de bune sunt, cat de bine protejeaza si mai ales daca retin apa in caz ca ploua. Am pus subiectul la tunning pt ca aici cred ca se potriveste cel mai bine (chiar daca nu sunt folosite cu acest scop)
  5. Majoritatea matizelor au sunetul de tacheti nereglati la motor. Cand mi-am cumparat matizul asta a fost una din preferintele mele, sa aleg unul fara tacanit. Si nu am avut probleme la motor cu ea.
  6. Poate sa fie si de la baterie sau mai poate sa te lase alternatorul. Cel putin asa mi s-a intamplat mie. Cand m-a lasat alternatorul a inceput sa dea semne ca ma lasa tot ce tine de curent pe masina. Cateva zile ba a mers ba a mers mai putin, poate cat a mai tras si din baterie pana cand a murit de tot in mijlocul intersectiei. Informativ: stiu un service care repara alternatoare relativ ieftin 100-150ron in functie de model
  7. "Trebuie s-o bagi si apoi s-o tragi sa vezi ca a ramas cuplata." Daca ar trebui sa faca tzac* cand o bagi, la mine nu a facut. * - scuzati cuvantul dar daca scriam tac nu se intelegea
  8. Verificat, arata bine (parerea mea), suflat, curatat, infipt bine de cateva ori, sters eroarea, facut 8 km pana acasa si pana acum ok. Ramane sa ma invat cu mersul, eu obijnuit fiind sa merg ceva mai subturat. *-EGR - am modificat mai apoi, scuze
  9. Am avut si eu probleme cu celebrul beculet galben. Cu ajutorul lui Satori am detectat p1403, adica egr. Tolin spunea ceva mai sus (pag. 46 parca) ca la modelele de 1.2 nu s-a intalnit. Sunt "fericitul" posesor al P1403. Cred ca problema se datoreaza mersului meu subturat... Sper sa nu se mai aprinda. Multumiri cu aceasta ocazie lui Satori ca mi-a stins beculetul.
  10. An 2000 Sunt al 2-lea proprietar Gri Poze maine ca inca nu i-am facut
  11. Vand Daewoo Matiz Se-Ac -aer conditionat -servodirectie -geamuri electrice -86000 km -stergator luneta -deschidere portbagaj din interior -casetofon Mp3 Sony Stare perfecta de functionare 3300 eur
  12. Carligele alea 2 le-am vazut si eu (le aveam si la matiz) dar sincer nici nu m-am gandit ca se tracteaza de acolo. Cam aiurea.. Cred ca nu au pus carlig in fata deoarece au conceput masina sa nu te lase niciodata in drum Sau (teoretic) fiind masina 'americana', din cate stiu eu la ei in america daca ai probleme cu masina au venit, au ridicat-o si au si dus-o la service. Pe cand la noi suni un prieten sa vina cu o franghie si da-i drumul. Apropo de asta, am un prieten care a sunat la dacia asistenta ca ramasese in drum cu dacia lui (ramasese fara baterie). Au venit cei de la Dacia asistenta, i-a dat curent 2 minute atat cat sa porneasca si - total factura: 88ron Cum noi suntem in Romania, decat sa dau 90ron la dacia asistenta, mai bine sun un prieten sa ma traga.. sau in cel mai rau caz sa ma impinga
  13. De curand mi-am achizitionat un kalos (hatchback) am avut un matizache. Ca sa fiu mai scurt: a avut nevoie un prieten sa il remorchez. Toate bune si frumoase. In spate am gasit unde e carligul. Dar din pura curiozitate am mers in fata sa vad unde il are. Si.. ori nu il are, ori nu e! M-am uitat sub ea, am cautat capacele sub care sa se insurubeze carligul (oricare ca nici carlig nu am) si... nu e. Intrebare: e sau nu e?
  14. Eu ma intreb altceva. Ce te faci daca mai ai si pasageri in spate? Le rupi picioarele?
  15. 1. Sub masina (gasesti tu de ce sa te agati si locul potrivit) 2. De la baterie de undeva cu un intrerupator undeva (altfel ramai fara baterie ) 3. Nu stiu 4. Marimea nu conteaza, (etc etc?) Fi putin inventiv ca doar esti roman . Baga-te sub masina vezi unde ar merge puse "etc etc"
  16. Mie mi-a recomandat un prieten un magazin prin crangasi. Vine vanzatorul se uita la masina, la culoare (nu stiu ce mai face) si revine cu spray-ul cu culoarea exacta. Toata treaba = 30ron Nu am fost, deci nu pot garanta. Stiu ca la Matiz sunt doar cateva culori. Cand am fost in Carrefour am vazut cataloage cu tipul masinii, modelul si culoarea (codul respectiv) Teoretic ar trebui sa scrie pe geamul din spate (teoretic, la mine nu scrie nimic). Daca cumperi spray nu iti mai trebuie nimic, decat multa grija si daca ai puncte mici de acoperit iti recomand sa le "umplii" cu ajutorul betisoarelor de ureche
  17. Eu am scos restrictorul si pana acum am numai impresii bune. Se infige mai bine (lucru confirmat si de cativa prieteni pe care i-am plimbat sa le arat marea inginerie), astfel placebo cred ca pica in situatia mea, nu mai tremura si suna de parca ar fi un mic porsche Acum ramane de vazut consumul, insa din cate banuiesc eu nu are sa creasca mult. Depinde si cat de turat mergi cu ea. E posibil ca multora sa le fi consumat mult deoarece au profitat "din plin" de "cum se infige" si e normal sa traga mai multa benzina. Oricum, am sa merg la fel ca inainte sa vad diferenta de consum. Am sa revin cu informatii.
  18. Eu am fost la mare saptamana trecuta, Neptun mai precis. Au fost 540km dus-intors din fata blocului. La o viteza oarecum constanta de 120-130km/h, cu aerul pornit cam 35%, am avut un consum de 5,5%.
  19. Domnul tolin, saptamana trecut am luat Certificatul de la RAR, am specificat si mai sus cum a fost. Fiind o masina SH, masina domnului cu problema, s-a dus la identificare pentru Certificatul de Autenticitate. Despre acel certificat vorbesc si eu.
  20. Eu nu vad de ce va departati voi de principala problema. RAR-ul. Eu as fi facut altfel. M-as fi dus din nou la rar dupa o perioada de vreo saptamana ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Exista posibilitatea ca a doua oara sa nu "vada". Insa daca seriile nu corespund sau nu sunt atunci ar fi o problema. Identificarea este defapt verificarea seriilor masinii. Identificarea NU este verificarea tehnica a masinii. Cei de la Rar nu au de ce sa te respinga doar pt motivul unei suduri. Asta e parte de verificare ITP si nu are nici o legatura cu o simpla identificare. Cauta sa "iti faci rost" de vreo relatie la RAR. Daca nu ai de unde mergi pe burta dupa cum ziceam. Repet! Daca toate seriile masinii sunt ok atunci nu ar trebui sa iti faci nici o grija. Eu am facut o gramada de modificari (la motor, pronire.. etc) inainte sa ma duc la Identificare si n-a zis nimeni nimic. M-am bagat pe sub pielea inspectorului am glumit si nu a fost nici o problema.. Asteptam amanunte... Si inca ceva.. Daca nu ai cartea service a masinii, cine isi pastreaza facturile de la reparatiile masinii... Sa fim seriosi..
  21. Exista si mai scumpe si aici nu ma refer la set ci la bucata. Am vazut jenti de matiz la 6 mil bucata. Nu are ce sa ma mai mire.
  22. M-ai facut curios cu restrictorul. Unde se afla, ce face si ce consecinte are daca il scot si eu? PS. e prima data cand aud de "restrictor"
  23. Ai vreun scurt pe undeva. Da masca aia de plastic a volanului jos si uita-te pe la fire sa vezi daca e sectionat vreunul. Daca nu.. mai intreaba pe aici
 

×
×
  • Create New...