Jump to content

calinp123

Membru
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About calinp123

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Cluj-Napoca
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos, 1.4 16v, 94CP,
  • An
    2004
  1. Problema a fost de la cauciucurile spate.Aveau talonul deformat (pe spate inca erau cele originale).Dupa ce le-am schimbat am facut test de amortizoare si directie si totul a fost in regula.Acum masina merge normal.
  2. Nu am facut pana niciodata(desi pare curios in 78000 km- cu alta masina am avut 2 pene in 100km).Am schimbat cauciucurile pe la 60000, desi nu aveau prea mari urme de uzura, la cererea celor din service care au declarat ca au talonul ovalizat, deformat.O sa fac un test de amortizoare, mai degraba le banuiesc pe ele.
  3. De ceva vreme, am observat ca la viteze intre 20-40km/h, masina merge ca o barca - se leagana.Dupa 40 km/h se "stabilizeaza".De asemenea, am observat ca in curbe nu se mai aseaza ca inainte (ex:incep cauciucurile sa fluiere - pierde aderenta).Ce poate fi?Masina are 78000km, am fost la revizie pe la 76000 si bineinteles ca cei de la Ecomax Cluj nu au gasit nimic.Eventual poate sa-mi recomande cineva un service bun in Cluj?
  4. Atasez schema electrica. La toate celelalte contacte pe inchis fac masa, dar la capota e invers, se "pune" la 12V.
  5. Azi, am reusit sa rezolv problema cu inchiderea.Deja, la inchidere nu mai se aprindea deloc semnalizarea, iar la deschidere functiona normal- 2 flash-uri.Problema era la contactul de la capota. La masuratori la "rece", parea ca totul e in regula( deschis-inchis), dar la "cald", cind trebuia sa dea 12V catre modulul de alarma, aparea in open state.L-am scos si am vazut ca avea contactele corodate puternic.Dupa curatare, refacere lipituri in conector, functioneaza ca noua. Sper sa va ajute si pe alti forumisti cu probleme la inchiderea centralizata-alarma.
  6. Buna treaba.Deci, inca un fenomen din seria asa face toate.O sa incerc sa desfac consola centrala, sa ajung la modul sa verific conectorii si eventual sa masor semnalele de la senzorii de usi, capote.Daca apare ceva nou, va tin la curent.
  7. De ceva vreme, la inchiderea masinii din telecomanda de pe cheie, nu se mai aprind semnalizatoarele si nu incepe sa pilpiie led-ul rosu din bord, de linga ceas.De asemenea la deschidere, secventa de aprindere a pozitiilor nu mai este cea normala:0,5sec on- 0,5 sec off de doua ori ci ceva de genul:0,5 sec on, c-am 1 sec off si 0,5 sec on.Aparent ar parea sa fie un contact deschis, usa, capota, portbagaj, dar toate sunt inchise corect.(martorul de usi deschise din bord nu este aprins).Chestia ciudata este ca de doua ori, in aceasta perioada , aleator complet, a functionat corect.Sugestii?Maestre Abramburel ce parere ai?
  8. Cluj-Brasov-Slobozia-Constanta-Neptun-Constanta-Slobozia-Buzau-Piatra Neamt-Cluj, 1730km, consumat 115l, consum aproximativ 6.6l/100km.Mers variat, in functie de drum si trafic, 50-130 km/h. Anul trecut Cluj-Constanta si retur(prin Brasov, Ploiesti, Slobozia), consum 6,3l/100km
  9. Atasat gasiti devizul de materiale.Toate piesele si consumabilele le-am luat de la ei(Ecomax).Pe viitor, n-o sa mai fac asa.Oricum, mecanicul cu care lucram, pleaca de la ei asa ca voi pleca si eu.
  10. Mecanicul care a lucrat la masina era un amic asa ca am avut incredere sa inlocuiesc ce-mi recomanda.In alta ordine de idei sunt foarte multumit de masina, pina acum am schimbat discurile de frina, pe la 34000 km(chestia cu ovalizarea) si caseta de directie cu bieletele, pe la 42000, in garantie(nu avea joc, insa mi-au spus ca trebuie schimbata o bieleta si nu vine decit la pachet cu caseta de directie).Desi poate devin offtopic, va mai spun urmatoarele:probleme cu MIL, doar in iarna 2006, citeva pilpiiri de bec galben, rezolvate prin reset ECM si mers doar citeva minute pe la 5000 ture, si cu senzorul de airbag din scaun, contact imperfect.In general, consider ca merg subturat fata de ce se spune pe forum. P.S. MAsina e Kalos 1.4 16v 94CP, berlina, SX full (cu jante aliaj) -septembrie 2004
  11. Salut, am efectuat si eu revizia de 60000km, de fapt aveam cam 57000, dar voiam sa o fac inainte sa plec in concediu, la Ecomax in Cluj. S-au inlocuit: -filtru ulei, filtru benzina, filtru aer, filtru polen, ulei -bujii, pompa de apa, antigel, -distributia:curea distributie,curea alternator, role -placute de frina(nu le schimbasem inca niciodata) Cost cu manopera:2486RON(piese:1997, manopera restul)
  12. Cauciucurile le-am schimbat cu altele noi.Jantele masinii sunt din aliaj, cele originale, zgomotul ar putea fi de la jante indoite?(ochiometric nu se vede nimic la jante).Sa fie cauciucurile noi proaste?
  13. Nu stiu, daca problema mea intra exact in topicul acesta ,dar... De ceva vreme, adica 3-4 luni,am un sunet ciudat la calea de rulare(asemanator cu cel facut de un rulment uzat.Am fost de 4 ori cu masina in service,am schimbat bieletele de directie, am schimbat rulmentii, am schimbat cauciucurile si echilibrat rotile, zgomotul tot exista.Se aude indiferent de viteza masinii si variaza in functie de turatia rotilor.Aveti idee, careva din voi, ce as mai putea face?
  14. S-a rezolvat problema martorului de airbag.Meseriasii nu resetasera erorile de la centrala de comanda airbag-uri dupa ce lucrasera la masina-desfacusera un conector. Acum functioneaza normal.
  15. 47000 km in 3 ani si 4 luni -schimbat discuri frana -schimbat caseta directie(bielete) -schimbat rulmenti fata -la motor:nimic - aprins de vreo 3 ori becul galben(pe la 18000 km), mers putin turat , rezolvat (In general merg cam subturat fata de ceea ce am vazut ca se scrie pe forum) -probleme datorate nesimtirii romanului:zgirieturi de caruciare din hipermarketuri, cam peste tot- minuscule e drept -trei lovituri de pietre in parbriz(o sa-l schimb pe Casco cat de curind, la fel si reparat zgirieturile) sa auzim de bine,
 

×
×
  • Create New...