Jump to content

ebirsan

Membru în rodaj
  • Content Count

    0
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Din
    Constanta
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos
  • An
    2010
  • Nr. Inmatr.
    CT 23 KLS
  1. Si politia ce a zis cand te-ai dus cu ruginitura aia?
  2. Salut, Profitand de zilele frumoase am facut prima descindere in zona transeelor de la Sitorman. Pt. inceput am fost in zona transeelor din nord, romano-ruse si doar in zona din varful dealului. Fiind la inceput si cu toata familia nu am stat foarte mult si ne-am ales cu maruntisuri: tuburi, gloante, bucati srapnel, etc. Intrebare: pinpointer-ul are acelasi regim ca si detectorul? Adica trebuie declarat la Politie?
  3. Merci, e bine de stiut. In privinta aratului, asta e problema cu Dobrogea. Unde nu e arat inseamna ca e piatra la suprafata. Daca zici ca de WWI si WWII nu poate fi vorba, atunci mai bine te duci direct la tumuli pt ca aia sunt peste tot. Scanezi si tu pe latura care nu se vede dinspre sat. Ori cum de la Vasile Parvan incoace nu au mai fost bani de spapaturi arheologice serioase in Dobrogea. Si cand s-au mai lipit de cate un proiect cu bani europeni au tras cate un kitsch ca cel de la Capidava. In adolescenta am sapat (fara nici un detector) prin Pestera Liliecilor si in Pestera de la Limanu si am scos ceva ceramica si chiar vreo 3 unelte de silex. Evident ca am sapat si noi acolo unde erau deja facute gropile de prospectiune ale lui V. Parvan. Aventuri din tinerete!
  4. Multumesc pentru raspuns. Lucrurile stau asa cum banuiam, inclusiv vis-a-vis de impartasirea experientei. Topraisar, Cobadin sunt semnificative pentru WWI si sunt aproape de Constanta. Daca mai sunt ceva fieratanii ramase in pamant asta este alta poveste. Si eu care vroiam sa va dau detalii despre locurile aflate in jurul casei mele de vacanta de langa Manastirea Casin - Onesti, adica situata pe linia Marasesti - Oituz - Ciresoaia si unde ramasitele metalice WWI sunt ca si la suprafata. Ma asteptam totusi macar la un link bibliografic. De exemplu daca gasesc pe net varianta digitalizata a lucrarii "Ioanițiu, Alexandru, Războiul României (1916-1918), vol. I, „Tipografia Geniului”, București, 1932" Inca o data multumiri si sa auzim de bine.
  5. Buna ziua, Am nevoie de ajutor din partea celor cu experienta in domeniu. Am un prieten (in prag de pensie) caruia abia i-a iesit autorizatia pentru detinere si utilizare detector de metale. Eu nu am acest hobby (pt ca nu ma mai tin balamalele sa merg pe jos cu orele) dar pe mine pica magareata cu logistica pentru ca ma pricep la harti si orientare in teren si am si o masina cu garda inalta. Ca urmare va rog frumos (daca etica "detectoristului" permite) sa ma indrumati si pe mine catre o sursa bibliografica de harti militare din WWI pentru Dobrogea si eventual pozitii germane WWII tot din Dobrogea. In acest weekend urmeaza sa-i organizez prima iesire pe teren. Poate imi puteti indica un loc prin jurul Constantei +/- 50km (dar cu oarecare precizie) a.i. sa aiba ceva satisfactie din start care sa-l motiveze pentru anii de pensie care urmeaza. Va multumesc pentru ajutor.
 

×
×
  • Create New...