Jump to content

dj.martzian

Membru
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dj.martzian

  1. Salut, Caut sa achizitionez capota de la portbagaj pentru Cielo Executive,preferabil culoare Gri Poly 92U. Detalii pe PM, dj.martzian@yahoo.com, 0743.220.227. Multumesc.
  2. Salut, Legat de problema antenei electrice (discutata in acest topic la pagina 38), am reusit sa realizez schema propusa si precizez ca functioneaza perfect cu modulul antenei electrice. Mai jos am atasat si schema, respectiv componentele folosite. PS: multumiri colegului Johnny_L Numai bine.
  3. Salut, Aveti cotele pentru un altfel de filtru? Sunt interesat de confectionarea unuia! Multumesc!
  4. Salut, Aceeasi problema o am si eu cu un Cielo E3 2004 (motor SOHC - intalatie GPL LovEco). Mi se aprinde martorul "Check Engine" chiar daca motorul functioneaza pe benzina sau pe GPL. Am fost la un scaner si desi martorul era aprins in memoria ECM-ului nu s-a gasit nici o eroare. S-a resetat si dupa un timp s-a aprins iar. Care ar fi cauza si cum anume se poate remedia? Multumesc. Numai bine!
  5. Salut, Interfata este in arhiva din postul meu anterior. Am realizat-o pur si simplu in "old fashion way": placuta de CU am introdus-o in clorura, apoi cu pistolul am lipit toate componentele. Nu am avut un laptop cu port serial si am folosit un cablu USB-la-DB9(serial). Din nefericire eu nu am reusit sa ma conectez la ECU. Daca tu resusesti ceva, posteaza si pentru colegii tau pe GM forum. Numai bine. Dragos
  6. Am efectuat astazi si testul prin conectarea senzorului la masa...in momentul in care am "pus" contactul acul temperaturii s-a deplasat pana in capat de scala (in zona H) => ceasul nu este dereglat. o sa imprumut o baterie incarcata complet si mai verific o data. Este posibil ca bateria sa fie cauza deoarece in ultimul timp am observat si o variatie a iluminarii afisajului digital al casetofonului (cateodata "plapaie" cateva secunde). Drum bun si fara evenimente rutiere.
  7. Salut Madkat, Am curatat astazi si contactul de la motor(cel de langa senzorul axei cu came, orientata spre alternator), dar din pacate nu a avut nici un efect- problema inca persista. Da , cand motorul ajunge la temperatura normala de lucru, indicatorul apei se opreste la mijlocul cursei (exact ia primul punct) - din ce am citit in acest topic am vazut ca trebuie sa se opreasca intre cele 2 puncte. Exista vreo problema daca acesta este mai jos? termostatul nu deschide bine? Precizez ca nu am probleme cu caldura! O sa desfac ceasurile sa verific si suruburile acelea de prindere la circuitul imprimat.. de asemena o sa-i verific si calibrarea conectand firul senzorului la masa(cu contactul "pus" ar trebuie sa ajunga in capat de scala la valoarea maxima). Bateria este Delkor originala din uzina de la CR..deci ca varsta are aproximativ 7 ani.Iarna aceasta a dat semne severe de "oboseala". Crezi ca bateria ar fi o necunoscuta in rezolvarea problemei? Multumesc pentru timpul acordat. Numai bine Dragos.
  8. Salut Madkat, Cand ai zis ca ar fi o problema electrica la ce anume te-ai referit: 1) la senzorul de apa de la motor exista un contact imperfect ("papucul" are "joc")? sau 2) este o problema in bord la indicator? Cum anume as putea remedia defectiunea? Ms frumos pentru informatii... Numai bine. Dragos
  9. Salut, In ultima perioada am observat un fenomen ciudat cu indicatia acului de la temperatura apei la Cielo Exe. Si anume cand motorul este rece (cand plec dimineata) se intampla urmatoarele: 1) cand pun contactul (fara sa pornesc motorul) acul se ridica putin de la minim. 2) in timp ce pornesc motorul (pana cand acesta "da" sa plece) indicatia acului mai creste putin. 3) in momentul in care motorul deja a pornit scade brusc la minim. Apoi urca treptat pana la jumatate (la temperatura optima de functionare a motorului) si apoi nu mai apar oscilatii(scaderi sau urcari) - deci la 90 grade NU sunt probleme cu indicatiile acului. Ce intrebare as avea: Este normal comportamentul acestui indicator de temperatura a apei din bord atunci cand motorul este rece? Sa fie vreo problema la senzorul de temperatura a apei? Precizez ca termostatul a fost schimbat de curand (aproximativ acum 2 luni) o data cu kit-ul de distributie si antigelul. Multumesc. Drum bun
  10. Buna Ziua, Aveti butonul de temporizare stergatoare la Cielo (cel care regleaza perioadata de "asteptare" ) - potentiometrul situat in bord sub butonul pentru becurile de ceata. Multumesc.
  11. Buna Ziua, Aveti butonul de temporizare stergatoare la Cielo (cel care regleaza perioadata de "asteptare" ) - potentiometrul situat in bord sub butonul pentru becurile de ceata. Multumesc.
  12. Salut, In ultimele zile Cielo al meu a inceput sa-mi faca probleme cu temporizarea (instalatia electrica este cea din uzina de la CR eu nu am adus nici o modificare)...Cand maneta este pe pozitia INT(temporizatorul functioneaza) si vreau sa spal si parbrizul la un moment dat stergatoarele incep sa se deplaseze intrerupt(scadat) iar uneori raman chiar blocate. Am observat ca fenomenul se manifesta cand potentiometrul este in periodata mai scurta de temporizare. Am schimbat zilele acestea lamele , inclusiv releul de temporizare dar din nefericire problema persista...singura "problema" ar fi butonul de temporizare din bord (potentiometrul acela sub butonul pentru becurile de ceata). Aveti butonul respectiv? Multumesc.
  13. Salut, Am schimbat zilele acestea lamele , inclusiv releul de temporizare dar din nefericire problema persista...singura "problema" ar fi butonul de temporizare din bord (potentiometrul acela sub butonul pentru becurile de ceata). Aveti idee unde as putea gasi butonul respectiv? Multumesc.
  14. Salut, Aici se gaseste LovatoRGE92 LovEco zip - schema interfetei (MAX232) si softul, necesare conectarii la ECU instalatiei GPL din fabrica pentru Cielo E3 - Lovato RGE92 - LovEco. Personal am realizat interfata si folosind softul respectiv(LovEco) nu am reusit sa ma conectez. Deoarece consumul este mare (aprox 13% extraurban) as dori sa citesc parametrii GPL-ului. De asemenea, se poate realiza un reglaj al instalatiei fara a fi necesara conectarea la ECU, folosind informatiile: "Debitul de gaz se regleaza in cazul instalatiei mele prin 2 modalitati: - reglaj fin de gaz (butonul de plastic negru cel din laterala vaporizatorului) - reglaj brut de gaz (butonul metalic auriu cel de de asupra vaporizatorului)" Bafta
  15. Buna Seara, 185/60/R14 pentru Cielo Exe ce anvelope de vara aveti? Astept raspunsul... Multumesc!
  16. Salut, Mi-am cumparat zilele acestea lamele noi...cum se mai incalzeste le voi schimba...La ce anume te referi cand zici "detensioneaza bratele"? Multumesc pentru ajutor.
  17. Salut, In ultimele zile Cielo al meu a inceput sa-mi faca probleme cu temporizarea(instalatia electrica este cea din uzina de la CR eu nu am adus nici o modificare)...Cand maneta este pe pozitia INT(temporizatorul functioneaza) si vreau sa spal si parbrizul la un moment dat stergatoarele incep sa se deplaseze intrerupt(scadat) iar uneori raman chiar blocate. Am observat ca fenomenul se manifesta cand potentiometrul este in periodata mai scurta de temporizare. am schimbat si releul de temporizare tot cu unul original DW dar din pacate nu am rezolvat nimic. Sa fie lamele de vina? potentiometrul? Aveti idee care ar putea fi cauza? Multumesc.
  18. Ma poate ajuta cineva cu informatii de unde as putea cumpara capace auto SH originale? Ma intereseaza unul asemanator cu cel din poza! Multumesc.
  19. Am rezolvat-o si eu cu releul de temporizare. DAR...m-a rugat un prieten sa-i caut un capac de Skoda Fabia (pe cel din poza l-a facut praf in bordura)! Ma poate juta cineva cu informati pe unde as putea gasi capace auto de vanzare? Va multumesc! Sa aveti drum bun si fara enevimente rutiere!
  20. Salut, Caut si eu releul de temporizare stergatoare pentru al meu Cielo - de la o vreme a inceput sa-mi blocheze stergatoarele pe parbriz. Are cineva de vanzare? Multumesc.
  21. Multumesc Andrei SS pentru ajutor si informatii. o sa citesc rewiev-urile de pe tyretest.com si ma voi decide. PS:este un site ff util. Multumesc RD-Woo pentru ajutor si informatii. anvelopejantepromotii.ro este un site cu preturi bune, iar dupa cum ai zis in prezent au si oferta ff interesanta cu livrarea gratuita.
  22. Salut, am citit si eu prin acel topic(nu toate cele 60 de pagini),dar un sfat din partea unor specialisti este binevenit. M-as orienta catre Firestone.Mi se pare pare cel mai bun raport. Ma insel? Multumesc!
  23. Salut, Avand in vedere faptul ca anvelopele de pe al meu Cielo Exe isi cam dau "duhul" si urmeaza sa se aprobe legea cu "cauciucurile" de iarna, este momentul optim sa-mi fac 2 set-uri: vara si iarna. Cu cele de iarna sper sa rezolv la o cunostinta( SH-uri aduse din afara - avand in vedere ca o sa le folosesc doar maxim 3 luni pe an am ales aceasta varianta mai ieftina), in schimb la cele de vara nu stiu la ce sa ma orientez(avand in vederea ca se apropie sezonul rece consider ca este un moment bun pentru achizitionarea acestora la un pretz mai scazut). Am gasit pe http://www.vanzarianvelope.eu urmatoarele oferte. Din experienta voastra cu "gumele" ce imi recomandati: Anvelope Bridgestone ER300 Vara 185/60 R14 82H 205 RON sau Anvelope Firestone TZ300 Vara 185/60 R14 82H 185 RON sau Anvelope Barum BRAVURIS Vara 185/60 R14 82H 176 RON Alti furnizori unde as putea sa caut? PS: In momentul de fata masina este echipata cu 4 anvelope Debica - pe spate sunt cele cu care a iesit pe poarta uzinei din Craiova- Debica Presto + , iar pe fata Debica Navigator. Multumesc!
  24. Salut, Rotile sunt echilibrate corespunzator...Cu jantele nu sunt probleme...Anvelopele sunt Debica Navigator...iar rulmenti trebuie investigati. Captele de bara au fost investigate la un service...baietii de acolo au zis ca nu sunt probleme la ele(dar nu prea am incredere in ei, o sa mai investighez). Legat de flansa amortizorului(rulmentul din capat) cum poate fi verificat? Multumesc pentru informatii.
  25. Salut, Precizez ca de la o vreme al meu Cielo Exe (aprox 63.000km la bord )a inceput sa aiba probleme: -la viteze mici (pana in 60Km/h) chiar daca este in viteza sau lasata pe liber, se aude un scartait foarte fin (ca si cand ceva nu mai este lubrifiat corespunzator) -iar la viteze mai mari de peste 60km/h se aude un "huruit" in habitaclu amplificat de viteza cu care ma deplasez - a.i la viteze mai mari de 130km/h abia mai auzi muzica de la casetofon sau abia te mai intelegi. -de asemena, uneori la viraje stanga la plecarea de pe loc se aude ca o lovitura ("tronsnitura") scurta. De curand am fost cu masina la un service si la recomandarea mecanicilor de acolo,dupa o verificare preliminara(capete de bara, amortizoare, flanse , etrieri, verificat cu levierul pivoti, , lovit cu ciocanul in rotile fata/spate - "toate sunt bune domnule") am schimbat bieletele antiruliu si bucsele de la bara stabilizatoare. Anul trecut am mai fost la un alt mecanic...aceasi diagnoza:"domnule masina nu are nimic, trebuie alergata!" Bineinteles ca scartaitul respectiv nu a disparut, la fel zgomotul si huruitul! Citind posturile din acest topic am ajuns la concluzia ca drept cauze ar putea fi: 1)rulmentii; 2)etrierii 3) suportul motorului de langa filtrul de aer? Apelez la sfatul specialistilor de pe acest forum pentru problemele mele. Se pare ca in service-urile din RO urmaresc doar sa schimbe ceva acolo repede si sa te jupoaie de bani! PS: imi puteti recomanda un mecanic bun din Bucuresti unde as putea sa merg sa fac o diagnosticare! Multumesc! Drum bun si fara evenimente rutiere!
 

×
×
  • Create New...