Jump to content
 

adenepenthe

Membru
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

About adenepenthe

 • Rank
  Forumist

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Din
  Timişoara
 • Auto
  Daewoo
 • Model
  Cielo exe 16 v
 • An
  2003
 1. Hodină-te în pace, Maistore!
 2. Revin cu impresii noi după 3 ani de la montajul efectuat la Vîlcea (Adi). Maşina are acum 80.000 km, instalaţia e pe maşină de la 30.000. În tot acest timp nu am avut nici măcar o singură problemă, nu s-a oprit la relanti, nu a scăzut turaţia la apăsarea ambreiajului la 150 km/h sau alte grozăvenii, absolut NICIUN BAI! Consum (exceptînd prima mie de kilometri) 12 litri în oraş şi 10 în afară, doar gaz de la MOL. Am făcut prostia să mă duc pentru o banală revizie aci în TM la ,,cel mai bun specialist al AGROM AUTOGAZ'', nea' MIŞI -un ţepar mincinos. Aveam opţiunea nea' GIGI din Freierdorf dar el nu lucrează cu BRC şi Autogaz. Din cauza lui (MIŞI) voi face după 3 ani un drum la Vîlcea pentru remedierea problemei. În loc să fi mers de prima oară 800 de km la revizie am preferat s-o fac aici şi aşa m-am legat la cap fără să mă doară.
 3. Poate ar trebui sa intelegi ca acel soricel (acum mort si aplatizat) ar putea fi cauza care a facut ca distributia sa sara de la locul ei cu circa 2-3 dinti. Cureaua nu stiu daca e roasa, o voi primi miine in punga.
 4. Cu o problema interesanta ma confrunt de citeva zile: Simptome : mers cu intreruperi in 3 cilindri, smuceste la accelerare si in frina de motor, consum marit, relantiul fluctueaza, gaz-benzina merge la fel de prost. Am schimbat bujii, fise, curatat IAC, reset ECM -nici un rezultat. Ma asteptam la vreun injector infundat, supapa defecta... Azi am dus-o service, dupa 1 ora ma cheama in hala si imi arata pe jos linga masina un SOARECE mort, aplatizat. Distributia desfacuta si "sarita" cu 3 dinti, am vazut si eu semnele ca nu arau aliniate. Masina are 77k km, distributia s-a schimbat la 60k, a mers perfect 1 an de zile. Mi s-a recomandat schimbarea curelei, ceea ce voi si face, cea veche fiind "compromisa". S-a mai intilnit cineva cu asa ceva?
 5. Cu Cruise Control activat si lucrind doar cu accel si deccel din taste se poate si in Romania scoate consumul ala, d-apoi cu benzina americana... La polul opus in Bucuresti pe aglomeratie am scos 25 consum mediu cu Civicul 1.8 numai viteza 1 si 2 la 6.800 RPM.
 6. In nr. pe ianuarie al revistei AMS, in urma unui test, masina cu cel mai mic cost al combustibilului/100 km a iesit un Ford 2.0 pe Gaz natural comprimat CNG, urmat de un Golf TDI, Prius, Opel Twinport si A3 FSI. Citeva consumuri afisate de CB la modele Honda in 1500 km in oras: Civic Hybrid 8.8 - 9.5 Civic 2.2 D - 9.5 Accord 2.2 - 8.7 Accord 2.0 - 12 CR-V 2.2 - 9.4 Jazz 1.4 - 7.5
 7. Am luat si eu o tavita pentru o Honda CR-V. Spre deosebire de cea originala este mai flexibila si mai subtire, costa de 5 ori mai putin, se potriveste perfect. Mircea e om serios si de incredere, il recomand.
 8. Am un prieten care lucrează la penitenciar -gardian pe 1700 ron salar. Din ce mi-a spus am să fac pe scurt un rezumat. Nu mai există bătaie, nu au voie să atingă deţinuţii, iese scandal mare, ba chiar sunt sfidaţi de infractori. Condiţii excepţionale - tv circuit închis, sală de forţă, mese de ping-pong, teren de fotbal, baschet, telefoane RTC cu acces non-stop, magazin cu absolut orice ( excepţie alcool) duşuri cu apă caldă non-stop, 2 "plimbătoare" imense, bibliotecă, internet. Cei cu regim semi-deschis pot lucra pe la firme, pleacă dimineaţa la 8 singuri şi se întorc la 7 seara, primesc banii pe card, ba chiar vreo 10-15 merg şi la facultate. Unu mai deschis la minte şi fără dinţi în gură face chiar o emisiune la postul local de TV (cei din Tm ştiu de "Poporu zice" de pe Analog Tv), emisiune cu rating bunicel. De anul viitor vor fi lăsaţi mulţi să facă pedeapsa la domiciliu, încurajaţi să lucreze, fiind supravegheaţi de un psiholog. La centrul de minori (Buziaş) e ca la o staţiune de odihnă. Sunt obligaţi să facă şcoala, vin profesori pentru orice materie, apoi pot învăţa absolut orice meserie -tîmplar, zidar, mecanic etc. Sunt duşi anual la mare şi la munte în tabere, au piscină şi gazon englezesc, alei pavate, toate condiţiile. Sigur că toate astea se întîmplă cu cei care au pedepse uşoare -furt, droguri, înşelătorii, cei cu violuri şi crime au regim închis.
 9. Imposibil să consume atît, ai ceva defecţiuni. Cel mai mult mi-a consumat 9.8 cu viteze de 150-170, schimbări la 5500-6000 de ture.
 10. Mie mi se pare că putoreta respectivă seamană cu Maria Vlas, e un fel de pion scos la înaintare, sper că va fi sacrificat "en passant" în curînd.
 11. În sfîrşit am scos un consum rezonabil în oraş recte 13.8, pînă acum tot 16.5 ba chiar 20 cu gaz de la crimbo si petrom. Acum văd că a scăzut cu gazu de la Lukoil şi maşina merge parcă mai bine. A apărut o mică problemă, furtunul care duce la vaporizator se freacă de admisie, deja a apărut o pată. Cred că o să pun un mic furtun din cauciuc care să-l acopere în zona respectivă.
 12. Hodinească-se în pace! Nu mi-a venit să cred că a murit Moţu'... Nu am ştiut că a avut 63 de ani, credeam că are vreo 52. Aşa îmi dau seama că îmbătrînesc, cînd oameni de excepţie, care ne-au marcat copilăria, adolescenţa, pleacă dintre noi. Anul 2007 e un an blestemat din punctul ăsta de vedere... - Tolin, nu va apărea aşa ceva. "Rocker turnător" e precum expresia "babă bătrînă", aşa ceva "nu se egzistă", omului i-a fost interzis să mai apară pe sticlă, alături de Sanda Ţăranu şi Cristian Ţopescu.
 13. adenepenthe

  Audi A4

  Maşina e frumoasă şi îngrijită. Să nu-ţi pară rău că nu e quattro, n-ai pierdut nimic. Să nu te superi pe mine, dar după experienţa din familie cu A4 am rămas cu părerea că Audi e doar un Vw mai răsărit. E46 e cu o clasă peste, dar asta e doar părerea mea.
 14. Se poate aprinde şi de la gaz de slabă calitate? Am observat că pe gaz de la Petrom şi Lukoil nu se aprinde, cu gaz de la Crimbo se aprinde aleator... Eroarea scanată de Ovi e în legătură cu valva egr. Off La Timişoara, cei 2 dilări Daewoo nici măcar nu au sculă de diagnosticare pentru Cielo E2... cică sunt stricate de cîteva luni şi slabe şanse să mai achiziţioneze altele...
 

×
×
 • Create New...