Jump to content

Andreid

Membru
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

About Andreid

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Nubira II, Renault Megane Sedan 2
  1. Buna ziua, Acum circa 1 an am revopsit bara spate si aripa stanga (la fostul EuroService Otopeni). Am observat ca bara spate in partea de jos se "exfoliaza" / cojeste !!! Ceea ce mi se pare si mai ciudat este ca mai are un strat de vopsea pe dedesubt !! Nu ma pricep dar stiu ca orice piesa inainte de vopsire se smirgheluieste samd. asadar nu cred ca mai era cazul sa mai fie un strat de vopsea pe dedesubt, nu ? Iar in acest caz inseamna ca s-a vopsit peste vopseaua anterioara. Gresesc cu ceva ? Cunoaste cineva o vopsitorie buna si ieftina ?!
  2. @master Am avut intr-o perioada aceleasi simptome undeva de la roti fata. Bucsele erau vinovate. Dupa schimbare nu a mai scos nici un un zgomot
  3. Am aceasi nedumerire ca si in postul de mai sus.. Are cineva vreun sfat ? Antifonare eventual ?
  4. Stie cineva ce antigel se foloseste pe Nubira 2 ? Maine intentionam sa-l schimb..
  5. Imi pare rau ca scriu si aici dar pe topicul destinat acestui subiect nu s-a raspuns. Trebuie sa schimb antigelul. In carte am vazut ca scrie la 40000 de km sau 2 ani . Am 32000km dar 4 ani vechime! Nu mai stiu daca s-a schimbat la 2 ani cand trebuia.In cazul incare nu s-a schimbat atunci pot sa fie consecintele acestui schimb intarziat (cu 2 ani!!!) ? (de mentionat ca pe parcursul celor 4ani a mai fost completat incat sa fie la nivelul optim)
  6. Mi-am luat GoodYear Vector. Fata de Montana este o mare diferenta. Mult mai silentioase , aderenta sporita. Pana acum nici nu se compara.
  7. Multumesc pentru raspunsuri O ultima nelamurire. Stie cineva ceva de Dayton dpdv calitativ (silentiozitate,durabilitate,aderenta samd) ? Deocamdata observ ca anvelopele Goodyear au primit numai laude. Tind spre ele dar vroiam sa stiu ce parere aveti si de Dayton avand in vedere totusi ca sunt o diviziune a celor de la Firestone/Brigestone/Italia si ca pretul este sub Goodyear /set economisind 2 milioane.
  8. Pe jantele din fabrica (nubira2) se pot pune anvelope de 195/60 R14 in loc de 185/65 R14 ?
  9. Rezumatul din tot ce am citit/auzit despre anvelope de iarna/vara/mixte - anvelopele de vara sunt dezastru iarna (fiind si foarte rigide la temperaturi mici) iar cele de iarna mai zgomotoase si gradul de uzura creste cu pana la 20% vara si chiar aderenta scazuta (cum zicea cineva pe forumul Dacia). Am o obsesie in ceea ce priveste silentiozitatea dar nici sa fac patinaj iarna nu-mi surade ca sa ma incumet sa o incalt cu anvelope de vara acum.. iarna! Doua seturi nu-mi permit (asta era rezolvarea optima). Ajung la solutia de compromis 'All Season' din care inteleg ca multe anvelope de acest gen au rezultate vag superioare celor de vara pe timp de iarna !! Doua de un fel pe fata si doua de un fel pe spate stiu ca nu dau rezultate extraordinare. In locul meu ce a-ti face ? Care este diferenta intre All Season si cele de vara cand e vorba de aderenta si silentiozitate ? Deocamdata tind sa cred ca ceea ce a spus Esperatul ( Goodyear Vector 5 ) e cea mai buna solutie. Nu ?
  10. Multumesc Nu-mi permit doua seturi de anvelope asa ca m-am uitat dupa Goodyear pe http://www.vanzarianvelope.ro si sunt la preturi acceptabile (similare cu Firestone). Dpdv al silentiozitatii care este diferenta intre cele de vara/iarna/mixte ? Citisem pe alte forumuri ca cele de iarna sunt mai zgomotoase.E adevarat ? Un set de anvelope de vara ar face fata in conditi acceptabile iarna ? Pana acum am circulat cu montana de iarna daca nu ma insel. Mi se par extrem de zgomotoase si aluneca ca schiurile fie vara fie iarna la fel! Pana acum din ceea ce am citit aici ,pe alte forumuri si diferite site-uri mi-au atras atentia Dayton, Firestone si Goodyear. Deocamdata vreau sa apelez la cat mai multe pareri fiind prima data cand schimb anvelopele implicit neavand nici un fel de experienta .Cat de curand trebuie sa ma hotarasc si sa le cumpar.
  11. Merci pentru parere @silviustel Da, ai dreptate ,din ceea ce am citit recent pe net Firestone sunt cele mai bune (dar si cele mai scumpe!).Am aflat ca anvelopele Dayton sunt fabricate de Brigestone/Firestone (in Italia). Cu Firestone ies intre 8-9 milioane 4 bucati iar cu Dayton la 7 milioane. Ma intreb cat de mare este diferenta de calitate dintre ele si daca se justifica 2 milioane in plus. Ceva pareri despre Dayton ? dar comparativ cu Firestone ? Macar daca e sa dau mai mult cu 2 milioane sa am de ce sa o fac
  12. @Mircea Multumesc pentru ajutor Mai stie cineva ceva de celalalte tipuri mentionate anterior ? A mai avut cineva ?
  13. M-ar interesa sa-mi incalt masina (NubiraII 185/65R14) avand in vedere ca Montana (cele cu care a fost echipata din fabrica avand acum 32000km) si nu stiu care alegere este cea mai indicata dintre : 1. Firestone 2. Matador 3. Dayton 4. Debica 5. Sava poate si Kumho Toate rotindu-se in jurul pretului de 160 - 210 sute. Dpdv al : silentiozitate,durabilitate,aderenta care considerati ca este mai bun dintre optiunile respective ? sau o alta varianta la un pret similar ? p.s. Montana cu care este acum in jurul a 70-80 km/h vajaie ca un tractor !
 

×
×
  • Create New...