Jump to content

tonys

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About tonys

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Yahoo
    serdan_antoniu

Profile Information

  • Din
    Cluj
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Lacetti
  • An
    2007
  • Nr. Inmatr.
    cj56789
  1. Multumesc pt. sfauri Tolin, am citit tot topicul, voi da o tura pe autostrada care-i doar vreo 60 de km dar cred ca e suficient un drum dus-intors.
  2. Cum am scris si pe topicul de revizii lacetti si mie mi s-a aprins becul galben de check engine in urma cu cateva luni, dupa ce am fost la revizie acum vreo 2 saptamani si mi-au schimbat bujiile nu s-a mai aprins. Acum ramane de vazut daca cauza au fost bujiile sau se va aprinde din nou becul galben...si inainte de a schimba bujiile nu statea tot timpul aprins.
  3. Nu stiu exact ce au facut - am dus masina dimineata si am luat-o dupa-masa, nici n-am stiut exact ce sa cer - ei ziceai ca e ok motorul si e din cauza mersului subturat pe distante mici prin oras...mersul subturat mi se pare o prostie - deobicei schimb peste 3000 rpm , doar partea cu distante mici prin oras e valabila ...am si masina de serviciu - skoda octavia - pe care o folosesc mai mult. Am inceput sa citesc si topicul cu Aprindere - Engine Check, dar din ce vad e mai mult despre kalos/aveo 1.4 14v...n-am ajuns inca la finalul topicului insa mi se pare total aiurea sa se aprinda becul de check engine la nici 30 000 de km indiferent de stilul/distanta de condus...la firma avem matiz-uri,logan-uri,skode octavii ...unele cu peste 100 000 km, nici una n-are probleme de check-engine si nici nu vreau sa ma gandesc cum sunt conduse.
  4. Am facut revizia la 4 ani si aproape 30 000 de km la opel ecomax cluj.Cost total aprox. 380 lei, mi-au dat si ceva reducere de 10% la piese si cica la anul voi avea 20% reducere iar peste 2 ani - 30 % reducere.Mi-au schimbat bujiile, filtru de ulei si uleiul de motor. Pe la vreo 27-28000 de km mi s-a aprins celebrul bec galben de check engine, care insa nu sta tot timpul aprins, evident motorul e 1.4 16v.Le-am spus celor din service dar n-au facut nimic ... ziceau ca motorul e ok si ca ar fi din cauza mersului subturat pe distante mici prin oras.
  5. Tocmai am facut a doua revizie (la 2 ani dar am avut numai aprox. 20 000 km) la Ecomax in Cluj - pret total - 584.75 RON cu TVA pentru lacetti 1.4 benzina Daca va intereseaza si preturi detaliate fara TVA: Ulei Opel GM 4 L, 10W40 - 75.62 Filtru Ulei - 12.71 Filtru Comb. - 38.49 Filtru Aer - 42.35 Filtru Polen - 85.45 Antigel - 17.97 Suport Numar - 6.30 Manopera - 212.5 N-am avut timp de stat langa masina am lasat-o dimineata si la amiaza am mers dupa ea. Singurul lucru care nu stiu ce e - filtru comb...in rest - suportul de numar intr-adevar trebuia schimbat pt. ca riscam sa pierd numarul iar antigel au completat pentru ca mi-au lasat in masina sticla in care mai ramasese cam 300ml.
  6. Si eu am observat aseara un fel de suierat din zona volanului...o sa incerc sa dau cu spray in zona acelei bucse iar daca va persista in continuare zgomotul ma duc la service - oricum masina e in garantie.
  7. Am facut si eu prima revizie la un Lacetti 1.4 - la Opel Ecomax in Cluj. Pret - 500 RON - ulei,filtru ulei,aer,habitaclu, 3 ore manopera. As remarca incetineala cu care s-au miscat - am lasat masina pe la 9:30 dimineata si pe la 14:30 cand m-am dus s-o ridic inca nu era gata.
  8. La lacetti am observat ca atunci cand fac plinul indicatorul de benzina incepe sa treaca de prima linia numai dupa vreo 70-80 km de mers extraurban iar la fel cand se aprinde becul rosu si indicatorul de benzina e pe ultima liniuta mai sunt in rezervor vreo 7-8 l. Daca vrei sa calculezi consumul cat mai corect e ca in momentul in care se aprinde becul de benzina te duci si alimentezi cu X litrii de benzina si vezi cati km faci pana se aprinde din nou becul.
  9. Am ajuns la 4000 km si parca s-a mai redus consumul acum imi ia cam 11l urban si 6.5 l extraurban.
  10. De 3 saptamani am luat un Lacetti 5 usi 1.4 la un drum CJ-Sinaia dus-intors urcat pana la la cota 1400 in conditii de iarna mi-a iesit un consum de ~ 7.5 - 2 persoane si ceva bagaje, prin oras imi ia 12-13 (aici nu stiu daca e foarte precis calculul). Deocamdata am numai 1300 km. Sunt genul de sofer care nu merg nici babeste dar nici cu viteze peste 120 km daca nu sunt pe autostrada.
 

×
×
  • Create New...