Jump to content

ciprian_nichita

Membru
  • Content Count

    87
  • Joined

  • Last visited

About ciprian_nichita

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 03/24/1978

Contact Methods

  • Gender
    Male
  • Yahoo
    CIPRIAN_NICHITA@YAHOO.COM

Profile Information

  • Location
    Slobozia
  • Din
    slobozia
  • Auto
    chevrolet
  • Model
    kalos
  • An
    2005
  • Nr. Inmatr.
    IL-78-XYZ
  1. ................................. Cel de la Kalos 2005 1.4 16 v este exact ca acesta. http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=71480
  2. Faptul ca exista si mecanici care-si cunosc meseria este adevarat insa unii sunt facuti ptr. bautura si... ciubuc (mita).Daca nu le dai ceva, nu-si dau interesul. Din pacate sunt mai multi cei din urma decat cei care-si cunosc meseria. Daca te duci cu o problema la service-uri diferite o sa constati ca fiecare mecanic da un alt verdict asupra problemei.Deci... ori sunt nepregatiti ori... .
  3. ......................................................................................................................................................................................................... Pretene, ca sa-ti continui stilul agresiv subliniez ... punctual (este mai usor de urmarit): -1- nu pot casca ochii (cel putin nu eu - pune te rog ghilimelele de rigoare ) -2- am dat 8700 euro avans apoi pana la pretul final au intrat asiguarile si dobanzile. Oricum masina nu era sub 11000 euro. -3- eu vb. in general , de motoarele moderne, ca doar nu traim in 1940. -4- nu am nimic de ascuns, asta referitor la ''cauza punctuala''.Pur si simplu ...a picat si gata.Putea sa se intample la orice casa.(imi pare rau ca nu am facut poze sa va arat). -5- am descoperit intr-o dimineata cand am verificat nivelul.Imi arunca uleiul pe la joja.Fum nu scotea si ce este mai curios nu s-a aprins nimic in bord (nivel de ulei, etc). P.S. : nu sunt mecanic de meserie si nici cunostinte despre mecanica nu am (cu toate ca imi pare rau ca nu am inclinatii spre mecanica).Nu sunt genul ''universal'' care sa se priceapa la toate.Pur si simplu apelez la prieteni cand nu stiu ceva, ca doar nu s-a nascut nimeni invatat. Respect. .................................................................................................................................................................. Tolin tin sa-ti multumesc ptr. ajutor si sa-ti cer scuze ptr. deranjul repetat.Daca treci spre mare in vara, da-mi un PM.Trebuie sa ma revansez cumva. Ca de obicei, ai dreptate.Eu am generalizat dat fiind numarul celor cu probleme ...MIL.(mult prea mare dupa umila mea parere) Referitoar la gresela de montaj, piese, este cum spui tu dar din pacate nu avem mecanici care sa constate acest fapt, aceste greseli.Eu m-am dus de zeci de ori la ei ptr MIL si cand le-am spus ca este de la jumper nici macar nu stiau ca exista asa ceva.Acum este tarziu si ma multumesc cu ce am. Respectele mele. Seara buna.
  4. Problema cu MIL-ul am rezolvat-o scotand jumperul CO (practic l-am deconectat - scrie pe el CO95).De 3 ani nu am mai avut probleme, indiferent de stilul de mers.(va explica ''batranul'' TOLIN unde-l gasiti ca sa-l deconectati). Referitor la pretul masinii, pe vremea aceea erau destul de scumpe (12200 euro + taxa reziduala care am platit-o la sfarsit, in total 14 200 euro). Ideea nu este stilul de mers (cu toate ca si el contribuie la uzura motorului).Nu sunt genul care sa conduc ...batraneste dar nici f. agresiv.Nu am facut liniute cu ea si nici nu depasit masura in ceea ce priveste condusul. Este total anormal ca o masina noua sa aibe asemenea probleme indiferent de stilul de condus.Motoarele astea sunt facute sa reziste 1 mil. de km.Se pare ca al meu este facut ptr. doar 40 000km. Consumabilile le-am schimbat la timp, au fost de cea mai buna calitate si s-au schimbat in service-uri autorizate. Am dat pe piesele originale 33 de milione la care s-a adaugat mana de lucru.Undeva la 44 milioane. Acum nu as vinde-o.O folosesc pana pica (ori ea, ori eu). Daca mai aveti nelamuriri PM me. Respect. .................................................................................................................................................................................................................... Prietene, nu am loganit masina, stilul de condus fiind unul normal (nici prea prea, nici foarte foarte). Ca sa-ti faci o idee referitoare la motoare astea, eu cred ca au probleme din constructie.Nu este posibil ca toate sau aproape toate motoarele sa aibe cam aceleasi probleme. Tata are un Passat cumparat de nou, cu care a facut nu mai putin de 600 000 de km iar stilul de condus este... .Practic imbatranesti pana ajungi la destinatie.Plecarea de pe loceste una lentaaaa, usoara, lina. Loganeala este putin spus.Si nu avut probleme deloc pana acum cu ea.Am condus-o si eu iar de alimentat, alimentam amandoi din aceeasi benzinarie. Bafta. .............................................................. Nici eu nu as da pe Aveo 14000 euro. Cat priveste masina ...tocmai ce aparuse Chevy in RO si am fost incantat de nume si istoricul firmei.Exista un aspect pe care la vremea respectiva nu l-am luat in calcul prea mult si anume ca : masina era facuta in KOREA.(poate de acest lucru trebuia sa tin cont cel mai mult). Bafta.
  5. Salut. Nu-mi vine sa cred ca inca mai dezvoltam problema ''Check engine''.A trecut ceva vreme de cand nu am mai intrat pe forum iar astazi, de curiozitate am vrut sa vad in ce stadiui s-a ajuns. Concluzia : daca citesc prima si ultima pagina observ ca nu exista nici o diferenta, ''batranul'' Tolin incervcand sa ajute pe fiecare in parte, asa cum, a facut-o si cu mine. Problema mea cu masina este ca si rezolvata : Kalos 1.4 16 v : Istoric : -2005 (8000 km) s-a aprins ''motorul''.(vazut servive in repetate randuri dar...degeaba, motorasul se aprindea constant dupa stergerea erorilor). - 2008 (27ooo km) cu ajutorul lui Tolin am deconectat jumperul CO si de atunci problema cu motorul aprins (''Check engine'') a disparut de la sine (multumesc Tolin). - 2010 (39.000 km) lipsa presiune in motor (arunca uleiul pe la joja).Imediat dus la service ... doar o supapa mai functiona la capacitate , hai sa-i spunem normala.Desfacut motor...si, mecanicii s-au crucit : pistoanele facute praf (tocite, f. uzate, de parca zici c-am participat la raliu, asa mi-au spus), secmentii facuti praf (sareau sarmele din ei), am gasit inclusiv si-n ulei.Supapele din fericire, bune. Imi pare rau ca nu am facut poze sa va arat cum arata piesele dintr-un motor NOU (40000km).NO COMMENT. Au schimbat tot ceea ce era uzat, au curatat supape. Concluzie : ce-a mai proasta alegere pe care am facut-o, sincer.Cum Doamne iarta-ma sa dai 14200 euro (in 2005) pe o masina, care, dupa numai 40000 de km sa aibe problemele acestea? La inceput am fost multumit de masina (nici nu se auzea motorul) dar deruland filmul imi dau seama ca mi-am tocit nervii, pierdut timpul si cheltuit banii pe... .Este tarziu sa mai dau pe cineva in judecata, c toate ca as fii putut la timpul potrivit.Ce-a mai mare teapa luata, de numai ... 14 000 euro. Va multumesc ptr. sfaturi, ajutor si timpul pierdut cu mine. Toate cele bune. P.S. : La Multi Ani ptr. acest nou an. CIPRIAN
  6. Revin asa cum am promis: eroarea era PO135.(ei spun ca eroarea corespunde cu defectiunea sondei Lambda #1) Bafta.
  7. Simptome : s-a aprins in bord motorul galben iar consumul era f. mare (undeva la 13%).Nu stiu sa-ti spun codul de eroare dar o sa ma interesez si o sa ti-l spun. Problema rezolvata. Tolin :dupa inlocuirea sondei lamda, trebuie sa fac cumva Idle Learn? Multumesc. Curios: vad ca esti atentionat ptr. amandoua .Refuz sa cred ca s-au defectat amandoua in acelasi timp. Cred totusi ca problema este de la catalizator.Este posibil sa-ti de-a eroare la sonde. Fa o verificare sau schimba sondele pe rand.Daca problema dispare atunci este de la sonda inlocuita. Vezi ca este reducere la Service Chevi. Bafta.
  8. Tocmai am inlocuit sonda lambda 1 (cea care se afla in fata motorului) ,la Service Chevrolet Kamsas Slobozia. Pret sonda lambda : 448 lei Manopera inclusa in pret. Durata : cca 15 min.
  9. Este o teapa si mai mare.Daca am facut schimbul de ulei GM de 2 ori la diferente de 6kk, cu Mobil 1 am fost nevoit sa-l schim la 3kk(nivel mic la ulei si nu scapa pe nicaieri).M-am uitat pe cutie si scrie ''Made In Turkey''.In viata mea nu mai pun ulei turcesc.Acum o sa pun Castrol 5w-30(in nici un caz turcesc). VB.
  10. Salut. De cava timp, mai precis de cand a venit sezonul rece, am probleme cu inchiderea centralizata.Practic se incuie singura masina, cu motorul pornit. Acum cateva zile, cand a nins, am deschis masina, am pornit motorul si-am zis sa curat geamurile de zapada si gheata.In momentul in care am vrut sa intru din nou in masina, am auziu un...CLANK.Am constatat, ca se incuiasera toate usile.Noroc ,ca eram in fata casei si aveau cheile de rezerva.Am mai patit aceeasi problema si aseara.Umblu cu amandoua randuri de chei dupa mine.Ma gandeam sa agat cu o ata butoanele de la usi. Cum pot remedia problema?A mai patit-o cineva? Multumesc.
  11. Nu mai am probleme. Dupa cum am spus:am avut in trecut probleme cu uleiul(GM-made in Turkey). Acum am pus Mobil 1 facut in Anglia si... nu mai am nici o problema(curios nu?). Sa dam vina pe motoare atunci cand nu au nici 40 kkm mi se pare cam timpuriu, iar ca sa pun alt ulei cu alte carecteristici cum spui, este neindicat, din moment ce in cartea masinii scrie clar:5w-30. Am vrut doar, sa atentionez lumea, asupra calitatii uleiului de motor GM made in Turkey. Respect. CIP.
  12. Salut. Referitor la uleiul produs de GM SAE 5W-30 consider ca este o mare teapa. Eu am facut de 2 ori scimbul de ulei, cu ulei produs de GM si a trebuit dupa 6000 de Km sa pun altul.Pur si simplu, era negru ca pamantul si curgea ca apa(nu avea vascozitate normala) iar nivel de ulei scadea in fiecare luna. Am fost la Service Chevy sa vad daca scapa pe undeva si... nu pierdeam ulei pe nicaieri.Mecanicii mi-au recomadat sa schimb uleiul(sa pun de la alta firma).Practic la 2 luni trebuia sa completez cu 1 litru. Uleiul pus de mine cel facut de GM era produs in Turcia(mama lor de turci)Asta am patit-o de 2 ori. Am fost nevoit sa pun ulei cu aceleasi caracteristici(5W-30) dar de la alte firme (Mobil 1 sau Opel). CIP.
  13. has not set their status

  14. A_B eu vb. din experienta, nu de dragul de a intra cu tine in polemici.Nici nu imi permit. Am incercat acum ceva timp pe un Renault Laguna si a funtionat, asta dupa ce am patit si eu ce a patit prietenul nostru. Respect. CIP.
 

×
×
  • Create New...