Jump to content
Sign in to follow this  
cosfru

Jurnal De Tura: Bulgaria - Pamporovo 2007-2008

Recommended Posts

Salutare la toata lumea! In cele ce urmeaza am sa va descriu sejurul pe care l-am avut la bulgari, anul ce-a trecut.

Asadar, anul trecut mi-am zis sa schimb destinatia de revelion din tara cu o alta.Am ales Bulgaria, pentru ca mai fusesem de doua ori in 2007 - e drept f scurt 2-3 zile, si m-am simtit excelent.Am avut bilete in Pamporovo ( aproximativ 440 km de Buc, 80 km de Plovdiv - in muntii Rodopi - sudul Bulgariei).

Ne-am "starnit" pe 29 dec eu, sotia si "Ioana" - ghidul GPS proaspat achizitionat din Metro. Partenera de croaziera :Flame - Aveo Sedan Rosu 1.2.

Pregatirile anterioare de calatorie n-au constat decat in achizitionarea unei extensii de casco ( furt, vandalism) pentru Bulgaria. A , si binenteles "Ioana". Pe 29 dim am parasit Bucurestiul, cu directia Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Plovdiv - Pamporovo.La vama, totul lejer - nici macar nu mi-au cerut talonul masinii :) )Am platit taxa de 25 ron pentru podul plin de hartoape, si rovigneta de 5 euro ( la bulgari). Drumul a fst excelent, si cum stiam din turele anterioare ca bulgarii de pandesc de dupa tufe cu radarul, nu am calcat-o cu mai mult de 110. Deosebirea din Bulgaria si ROmania la capitolul drumuri este ca drumurile lor evita pe cat se poate localitatile, astfel incat am scos o medie de 80-90km/h constant. Probelemele au aparut cu "Ioana" care ne-a trasat niste itinerarii mai "indraznete" - si vina noastra de-abia ce o cumparasem pe 28 si nu am avut prea mult timp sa ne uitam prin meniuri. Chiar si asa, drumurile comunale pe care n-e scos ni s-au parut bune, si nu pline de gropi cum ne asteptam.

Una peste alta timpul total a fost in jur de 6 ore si jumate cu tot cu 2 pauze de cafea. Ajunsi in Pamporovo ne-am cazat la Hotel Panorama - un hotel de 3 stele pentru tineret , care la ora cand am ajuns era plin de turisti sositi din UK. Poate ati mai citit , sau ati vazut - insa trebuie sa intaresc lucrul asta, managmentul bulgarilor in materie de turism este net superior celui romanesc. Nu ii desparte o prea mare distanta fata de Occident.Pe noi da.

Pamporovo este o statiune micuta, situata la 1500-1600m. Era zapada cand am ajuns acolo, dar nu recenta. Despre conditiile de cazare au fost ok, papa si mai ok - as putea sa spun chiar prea multa.

Sa trec la schi. In Pamporovo sunt f multe partii de schii. Comparativ cu ce-i la noi - nu stiu daca exista ternem de comparatie.Peisajul din jur este comparativ cu Poiana Brasov. Partiile sunt cotate pe grade de dificultate, de la verde( cel mai usor), albastru, rosu si negru (f dificil). Le-am incercat pe toate. Nu sunt un schior f bun, ci mediu, iar pentru mine personal echivalentul a 22 euro cat costa un schi pass pe o zi, a fost mai mult decat suficient. De banii astia schiezi de ti se apleaca, ai 3 telescaune, si f multe teleschiuri. Cele mai lungi partii : 4,5 km.

In imprejurimi poti vizita biserici ( manastiri ) f vechi - este una chiar pusa pe un deal ca o fortareata ce mi-a adus aminte de scenariul de la Poienari. Cam asa se vede. De asemnea pesteri f multe. Toate aste in raza de 80 km.Drumurile au fost dezapezite tot timpul, si in buna stare.Pentru cei iubitori de orase - recomand Plovdivul, si Smolian ( cu a doua biserica ca si marime din Bulgaria), de asemnea planetariul de acolo.

Schiurile de inchiriat - variaza intre 29 leva - si 10 leva, in functie de model si locul de unde le iei. Noi am schiat pe carvuri f ok cu 20 leva perechea + clapari + bete.Rata de schimb este de 1,9 leva = 1 euro.

Revelionul a fost unul reusit, bulgarii bagand in program ceva formatii de alea lor pur populare. Interesante sunt cantecele acompaniate de cimpoaie.

Din pacate , in hitel am avut si cativa romani care ne-au delectat cu niste manele de prost gust - drept urmare ne-am tirat intr-un bar.

Ce mai poti face : sauna, piscina, jacuzzi. Toate acceptabile ca si pret undeva intre 5-10 euro de pers si conditii beton.

Dupa revelion a inceput sa ninga , ma uitam si la televizor - in ciuda faptului canu inteleggeam mai nimic, zapda cazuta o puteam vedea. Nu stiam cum vor fi drumurile pe 3, cand aveam sa plecam.

Ne-am pornit cu noaptea in cap, in dimineata zilei de 3. Dupa ce am scos masina din nameti :) ), innarmati cu sanvisuri si apa + o sticla de vin , pentru vreun popas mai prelungit am pornit-o la drum.Pana in Plovdiv drumul curatat ( sunt cam 50 de km de serpentine), am prins gheata pe jos, si am mers mai prudent, neavand cauciucuri de iarna in dotare ( doar lanturi, saculet de nisip si lopata) :) )Mergand mult mai usor, aprox 40-50km/h, normal ca si timpul pana in plovdiv s-a dublat fata de cel de la venire. Din Plovdiv, "Ioana" ne-a scos pe un segmanet de autostrada, care era curat partial in directia Stara Zagora. Dupa ce s-a terminat autostrada, drumurile au inceput sa fie mai inzapezite - insa nu de netrecut. deja se facuse vreo 2-3 dupa masa, si am decis , pentru ca stiam ca aveam de trecut un pas la vreo 700 metri, sa ma opresc si sa-mi pun lanturile.Dupa ce le-am pus , m-am simtit mult mai bine."Ioana" ne-a dat iar o ruta ocolitoare prin niste sate - si am deis sa o ascultam pentru ca pe drumurile europene erau mari sanse ca tirurile turcesti, pe care le vedeam fara lanturi sa ramana intepenite prin vreo curba. Foarte adevarat de asemenea era si sansa ca prin satele respective sa nu i ajuns vreun utilaj de deszapezire - dar am decis sa riscam.Si se pare ca am riscat bine. Drumul a fost ok, cu ceva praguri de ghiata din cand in cand - dar nu de netrecut. Am ajuns un tir turcesc , care se parea ca avea aceeeasi destinatie cu noi - Veliko, si cand l-am vazut si pe el echipat corespunzator, am zis sa ma tin dupa el.

Pana in Veliko, fara probleme. O singura orpire de 20 de min din cauza unui tir derapat - insa nu f grav. Nu am gonit - insa 40-50km mi s-a parut o viteza ok pentru un drum in stare de iarna.Cand am trecut prin Veliko deja se facuse noapte. Am facut o pauza si duopa vreo juma de ora am pornit din nou. Drumul de la Veliko la Ruse este destul de sinuos, si are dealuri de urcat si de coborat. LA un moment dat , in apropiere de Baila, ne-am oprit. O coloana de tiruri trasa pe dreapta.Nici unul fara lanturi. Potitia bulgara i-au oprit pe toti aceia care nu aveau lanturi, o atitudine corespunzatoare as zice, mai ales dupa ce a urmat de aici in colo. Echipati fiind nu am avut probleme, insa la vreo 5-6 km am vazut real de de nu ii lasau pe cei fara lanturi sa treaca. Din cauza vantului puternic, pe drum se facusera troiene, deja erau sleauri de 20-30 de cm pe sosea ba chiar de juma de metru...A fost prima data cand m-am gandit serios sa opresc masina , pentru ca aveam impresia ca sunt pe un drum desfundat de tara de prin satele noastre. Norocul a fost ca nu a durat mult, insa indeajuns de mult sa ne zgaltie rinichii bine. De aici, un alt baraj al politiei care facea control la lanturi. Fara supare acum, insa le-am dat dreptate. Daca ai masina de 20000 euro, si te calicesti la o pereche de lanturi de 20-30 euro, atunci meriti sa fii oprit. Si acolo am vazut multi romani trasi pe dreapta, din acest motiv. Pana la urma politia bulgara a vrut sa previna accidente inutile si blocaje pe sosea ca vreun roman viteaz sau bulgar sau turc, a ramas impotmolit sau mai grav a accidentat pe cineva. Noi am mers mai departe.

La ora 11 eram in Ruse, cu chiu cu vai, intrucat drumul spre vama era plin de sleauri.Acolo alta taxa :8 euro pentru un pod de data asta plin de zapada. Am trecut si de asta. Iesiti din vama, politistii ne-au intreptat spre o ruta ocolitoare spre iesitrea din Giurgiu.

Am vazut ca in Romania chiar ninsese mult. Giurgiul era sub troiene, insa spre bucuria noastra am prin Giurgiu - Buc liber si deszapezit.

La vreo 20 km, mai exact dupa Calugareni, am tras pe drepta pentru o pauza mai lunga. Ma simteam obosit, mi-era si foame si somn. Si am decis sa ma odihnesc o ora.Dupa 45 de min de somn, si cu burta plina, am pornit pe ultimii km. Eram constient ca voi avea de cautat un loc de parcare si de dat la lopata, asa ca mi-am spus ca am fost f inspirat ca am dormit un pic.

La 1 si un pic noaptea casisem locul pe care trebuia sa-l dezapezesc.Si intr-un final, la 2 urcam in casa, fericit ca am ajuns cu bine, si cu un somn de 5 metr in fata ochilor.

 

Cam asta a fost sejurul din Bulgaria de anul asta. Promit sa revin si cu ceva foto.

Share this post


Link to post

Foarte frumoasa relatarea din miezul evenimentelor, dupa ce astia la TV mai aveau putin si spuneau ca romanii plecati in Bulgaria au fost batuti cu oua stricate de politie. Deci bulgaro-politaii au fost ok, sa inteleg ? Te mai duci si la anul ? :D

Share this post


Link to post
Foarte frumoasa relatarea din miezul evenimentelor, dupa ce astia la TV mai aveau putin si spuneau ca romanii plecati in Bulgaria au fost batuti cu oua stricate de politie. Deci bulgaro-politaii au fost ok, sa inteleg ? Te mai duci si la anul ? :D

 

Absolut! Am vazut si eu ce au dat la stiri, si pot sa spun doar atat : eu m-am intors de acolo, si n-am avut nici un fel de problema. Cat esti ok, nimeni nu are nimic cu tine. Mai mult, imi aduc aminte ca prima intrebare - de la niste romani fireste, cand am ajuns acolo a fost :" Cat ai cotizat la politie?". Romanasul nostru nu se potoleste si nu-i convine cand i se da amenda pentru depasirea vitezei. Pe scurt cand ei aveau restrictie de 130 km/h pe autostrada ei mergeau cu 170...si se mirau apoi de ce dau 50e pe amenzi :) ) Prostia se plateste...la fel si cu absenta lanturilor la unii.

Recomand Bulgaria. E foarte posibil sa plec din nou in februarie, pentru ca portia de schi de anul asta a fost cam mica :) )

Share this post


Link to post

pare interesant

prin cine ai facut rezervare?

si nu uita de imaginile promise, mai ales cele cu partiile

Share this post


Link to post

Eu asta vara in Bulgaria mi-am pierdut carnetul pt viteza 3 luni. In ciuda faptului ca nu mi-a convenit stuatia am apreciat insistenta politistilor de a NU lua spaga ( ajunsesem sa le propun 350 euro + 3 zile platite la hotel 4 stele cu allinclusive :P numai sa ma intorc cu masina in tara )

A condus nevasta-mea pana la mare si la intoarcere am mers eu cu morcovul la poponeata dar in nici un moment nu am putut sa uit cum ca unii dintre ei sunt corecti.

 

Altfel se simte oarecum o anumita grimasa cand isi dau seama ca esti strain, cam cum faceam si noi dupa si inainte de 90 cand litoralul era plin de germani si nordici. Deci, e normal.

Share this post


Link to post
- insa trebuie sa intaresc lucrul asta, managmentul bulgarilor in materie de turism este net superior celui romanesc. Nu ii desparte o prea mare distanta fata de Occident.Pe noi da.

"Compenseza" prin celelalte lucruri la fel de "bune" si se cam indeparteza de occident.De mentionat faptul ca bulgarii nu prea se ocupa de management .

Si la noi s-au schimbat multe(doar daca pentru tine turismul romanesc nu se rezuma decat la Valea Prahovei) , spre exemplu mergi in Maramures si chiar in nordul Moldovei si dupa aia vb.

Parca lucrezi la ProTv :-W

Share this post


Link to post

Mai avem ani lumina pana vom ajunge sa prestam servicii turistice precum in lumea civilizata. Problemle sunt atat la nivel de management al statiunilor, al unitatilor turistice, al mobilizarii fondurilor de la nivel central etc etc etc.

Share this post


Link to post
"Compenseza" prin celelalte lucruri la fel de "bune" si se cam indeparteza de occident.De mentionat faptul ca bulgarii nu prea se ocupa de management .

Si la noi s-au schimbat multe(doar daca pentru tine turismul romanesc nu se rezuma decat la Valea Prahovei) , spre exemplu mergi in Maramures si chiar in nordul Moldovei si dupa aia vb.

Parca lucrezi la ProTv :-W

 

Salutare la toata lumea.

Kornelush, intamplator ma ocup cu promovarea turismului. Am un portal care implica petrecerea timplui liber (cazari,restaurante,baruri,sporturi extreme samd), si cu ocazia asta am mers prin tara, si stiu f bine care este situatia turismului de la noi - asa ca nu ma rezum la Valea Prahovei. Tot ce vreau sa spun, comparativ la noi, cu ce este pe la vecini, nu mai vorbesc de ce-i afara este ca sunt diferente mult prea mari.

O sa imi spui ca in Maramures, sau in alte parti sunt conditii REALE la cateva pensiuni. Dar te completez : DOAR LA CATEVA. Serviciile ce implica infrastructura sunt varza. Sa vorbim la obiect. Nu compara Borsa - cu Pamporovo. Borsa poate 4-5 km de partii, in Pamporovo 38-40 km. Marimea statiunilor : la fel. Serviciile :incomparabile

Sa o luam si altfel : 500-600 km, din Buc pana la Borsa, 460km din Buc la Bulgari. Spune-mi unde iti faci un revelion in Maramures cu 300e - 5 zile/5nopti, demipensiune,masa revelion, piscina + sauna? Crede-ma, ca nu in Maramures.

Nu vreau sa laud bulgarii aiurea. Crede-ma ca am pus mult suflet in proiectul asta al meu, si ma zbat in a-l promova cat se poate mai bine.Scriu articole, fac fotografii...incerc sa aduc o lumina la obiect si nu sa arunc cu gunoi. Dar, mi se face lehamite de mentalitatea de la noi...si de ceea ce are de oferit turismul romanesc la ora asta...

Cat despre Protv...and Co...stirile de la noi sunt un mare bullshit, drept urmare am renuntat la ele, in favoarea CNN si Euronews.

Revin cu foto cat de curand...inca nu am apucat sa le descarc de pe card.

Share this post


Link to post

people, ce draq vorbiti de Borsa, ala e oras turistic cu adevarat? am cautat cazare in Borsa si Viseu de mi-au sarit ochii, plus strazile laterale infecte, si doar cateva locuri unde sa-ti petreci timpul, plus 2 vile construite mai pe partie, 5 km de partie? buna gluma

Share this post


Link to post

bulgarian experience 07-08 - frati-miu a facut revelionul la nisipurile aurii. A plecat din romania cu o honda acoord din 89 neechipata corespunzator pentru iarna, dar pina pe 1 ianuarie a stat in mineca scurta pe terasa restaurantului pe 2 la prinz cind trebuia sa plece spre casa l-a prins ninsoarea. A ajuns cu chiu cu vai la varna insa nu a putut intra pe autstrada, s-a intors si a luat-o pe balcik. Peripetii pe drum: zapada atit de deasa incit pe unele portiuni a mers in fata masinii pentru ca un alt prieten de-al meu sa nu iasa de pe drum. A primit flashuri de la un focus cu numere de Bucuresti pe care apoi l-a admirat in sant, a oprit sa scoata din nameti un q7 de bulgaria, bulgarul nu l-a lasat i-a spus s-o ia spre romania anumerindu-i pe rind toate localitatile, i-a zis sa se salveze, ca el s-o descurca in vreun fel, a plecat pe la 12.00 din Nisipurile de aur si a ajuns in Romania pe la 11 noaptea. A reusit sa razbeasca pin in mamaia la perla, unde a ramas 2 zile fiindca orasul a fost inchis, blocat si inzapezit. desi la radio-tv apareau reportaje ca drumurile sunt inchise a treia zi a ajuns in bucuresti pe urziceni care era deszapezit nu la negru ci chiar la gri pe unele portiuni fiind uscat

Share this post


Link to post
Salutare la toata lumea.

Kornelush, intamplator ma ocup cu promovarea turismului. Am un portal care implica petrecerea timplui liber (cazari,restaurante,baruri,sporturi extreme samd), si cu ocazia asta am mers prin tara, si stiu f bine care este situatia turismului de la noi - asa ca nu ma rezum la Valea Prahovei. Tot ce vreau sa spun, comparativ la noi, cu ce este pe la vecini, nu mai vorbesc de ce-i afara este ca sunt diferente mult prea mari.

Sa fiu sincer am ceva personal cu bulgarii astia, nu ma contrazic ca la noi e mai bine sau ca la ei e mai rau, insa nici chiar praf nu suntem. Aveam obiective mult mai frumoase (tre sa recunosti)(daca vrei iti trimit poze din turul tarii de asta vara) decat multe tari europene, insa dupa cum ai zis mentalitatea si bunul simt lipsesc aproape cu desavarsire in unele locuri.

Dupa turul tarii de asta vara am fost in Belgia si Olanda si putin Franta si sincer iti zic ca nu prea am vazut ceea ce am vazut la noi(ma refer la obiective turistice naturale) insa mentalitatea lor si felul in care trateaza turistii e diametral opus.

Putem discuta foarte multe pe o tema ca asta si fiecare este subiectiv datorita experientelor avute.

Numai bine.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Nu stiu, de cei 700 de euro cheltuiti 3 persoane in 7 zile pe la Viena (inclusiv transportul) am primit mult mai multe inapoi decat in Romania.

Intr-o pensiune de langa Viena am mancat, (Gablitz, daca intereseaza pe cineva) intr-adevar, cam 20 de euro de persoana, mult mai bine ca acasa, mancare super, niste prajituri de care nici nu auzisesi, la sfarsit (am fost 7 si o singura persoana stia germana dintre noi) proprietarul a venit si ne-a servit cu o farfurie de biscuiti de casa. Asta nene restaurant de la tara, nu c@c@tul de bulz din mamaliga, branza rasa si un ou prajit pe care iti cer romanasii 15 ron, cica e traditional.

In romania primeam greturi si priviri gen "sigur asta nu se imbraca de la Mall", "are telefon cu ecran alb-negru, sigur poate plati?", mai apoi "nu mai pleaca astia odata", in timp ce iti serveau niste papanasi amarati sau niste clatite cat foita de tigara la 5 ron portia.

Sincer, in Romania nu mai merita sa te duci decat la vreo baba, la vreo cunostinta, de mancat in regim fast food, din traista, piata, etc, etc, cam cum m-as duce eu care ma duc pentru un anumit obiectiv de vizitat, nu de incercat carciumile, in rest, daca ai un venit mai bunicel si vrei conditii mai bune, nu merita Romanica.

Share this post


Link to post

turism in romania? Ce e ala? Mai exista asa ceva? Dupa cateva tepe luate consecutiv prin .ro m-am jurat sa nu-mi mai fac niciun concediu prin ro. De ce sa platesc cel putin dublu pentru niste servicii de 2 lei?

 

 

@cosfru

 

Foarte misto relatarea ta... si pe mine ma batea gandul sa ma duc in bulgaria. Asta vara am fost foarte multumit de de serviciile de la Bulgari cand am fost la mare. Anul trecut pe ultima suta de metrii am gasit o oferta mai buna prin Austria si am preferat-o. Oricum o vacanta de iarna in bulgaria e in plan peste un 1 an poate 2, nu stiu. Momentan vreau sa ma plimb ceva mai mult prin vest. Bulgaria e aproape, dai repede o fuga... Austria, Elvetia, Franta sunt ceva mai departe si merita parca ceva mai mult decat bulgaria.

 

Sa va zic ca m-a costat sejurul in Austria 2 persoane 7 zile 1100 de euro? Pai unde faceam un revelion decent in .ro cu banii astia? In maramures unde ultima oara am primit 3 zile aceeasi slana taiata in prima zi si aceiasi palinca cu miros de spirt? Sa nu-mi ziceti ca am avut ghinion ca de obicei nu aleg cea mai ieftina oferta.

 

Valea prahovei e exclusa de mult din drumurile mele din motive de fite proaste@preturi exagerate fara justificare.

Lasa ca fac bani bulgarii, austriecii ca sunt la moda acum, grecii, turcii, etc daca romanii sunt prosti si cred ca scot profit mare vanzand scump un produs de slaba calitate fara sa ia in calcul ce ar insemna un numar de turisti dublu de exemplu daca ar avea niste preturi mai decente si niste servicii mai bune.

Share this post


Link to post
..."are telefon cu ecran alb-negru, sigur poate plati?"...

 

 

Deh ma Laure, un telefon ca lumea (de "fitze") nu puteai sa iti iei si tu?? =))

Share this post


Link to post

Lasa ca mi-au bagat pe gat ai mei un N73 care papa curent cu polonicul, scartaie din toate madularele iar clapeta de la camera sta sa se rupa. Deh, se saturasera sa ma vada cu "junghiul" de 1101, desi in Viena in metrou am vazut destui cu 3310 care poate castigau mai mult decat vreun "barosan" cu golf 1.4 in rate pe viata de se da smecher pe la noi.

Da sa mor io daca am intalnit greturi dintr-astea in Viena, bine, nici io n-am intrat unde bea Hitler cafeaua pe vremuri.

Share this post


Link to post

Salut!

Sa o luam pe rand.

 

Kornelush, nu contest obiectivele naturale de la noi. Mai mult, cred ca si eu ( fara nici un fel de falsa lauda) dar si altii care fac chestia asta ( ma refer la portaluri axate pe calatorii) ne aducem o contributie mai consistenta decat site-ul oficial al ministerului turismului de la noi prin faptul ca scriem despre atractiile de la noi.Din pacate noi nu putem sa rezolvam serviciile, drumurile samd, care te fac sa o iei razna pana acolo.

Ceea ce este de invatat de la o experienta in afara ( bulgaria, austria samd) este cum trebuie facut turismul, in mod profesional, mai mult ce cerinte trebuie sa aiba consumatorul vis a vis de niste servicii care i se ofera.

 

Am facut turul tarii nu o data. Sunt si acum locuri pe care nu le-am vazut, traditii de care nu stiu si pe care mi-ar placea sa le aflu.Dar ca sa promovezi cu adevarat o zona, trebuie sa ii aduci pe "tava" celui care vine sa te viziteze informatiile aferente, si nu sa-l lasi de izbeliste cum se intampla la noi.

 

Afara, ( bulgarii de ex inca mai au de lucrat la domeniul asta), ai informatii gramada pentru tot ceea ce vrei sa faci. De la schi la drumetie, de la turism gastronomic, pana la ture cu motorul, orice. Mie personal imi place sa calatoresc, si cum am ceva bani in plus, cum o intind s amai vad cate ceva. Vara trecuta am fost in Cervinia ( la granita Italia-Elvetia), oras la poalele Matterhonului (Cervino la italieni) Am ramas surprins cum pe o zona (valea are 30 de km) se lucreaza atata de mult la promovare cat nu am vazut in toata Romania.

Fac alpinism ca si hobby, si cand am cerut niste informatii de la un birou turistic , am ramas paf cand am vazut cat de multe sunt de facut...ei au venit in intampinarea mea.Sunt multe de spus, am sa deschid un topic nou :) ) - special numai pt tura de asta vara.

Concluzia e una singura : este un intereses general afara, si poate va exista si la noi candva, ca sa faca cunoscuta si cea mai neinsemnta atractie - indiferent de natura acesteia.

Ceea ce ma bucura intr-adevar, este ca romanii au icneput sa circule, sa iasa sa vada, sa isi schimbe etaloane si sisteme de valori. Orice tara are ceva frumos in ea, tine si de consumatori sa vina cu standardele vazute si sa le impuna ( prin cea mai eficienta metoda - de a nu mai beneficia de serviciile ce i se ofera in tara si sa caute alte oferte) propietarilor de pensiuni/hoteluri de la noi.

Share this post


Link to post

Salutare Cosfru. Ti-am scris pe mailul de yahoo dar si un mesaj aici. Imi poti raspunde ptr a lua o decizie?

Multumesc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...