Jump to content
Sign in to follow this  
pankrator

Miros De Benzina

Recommended Posts

Am aceasi problema cand deschid geamul cate o data imi apare miros de benzina. De la ce sa fie? O fi de la pompa. Filtru de benzina l-am schimbat. Cat ati dat pe o pompa de benzina? Este scumpa, se schimba greu.

Share this post


Link to post

si eu simt acest miros pregnant de benzina in mers, la pompa e uscat, furtunaraia verificata, pe loc dupa "amusineli" indelungi cred ca vine de la priza de aer de la filtrul de aer, dar totusi pe acolo trage aer, n-ar trebui sa-mi intre in habitaclu mirosul ala de benzina. Nu stiu ce sa fac

Share this post


Link to post

Ai verificat si conducta de umplere a rezervorului?

Share this post


Link to post

Pe unde torni benzina. Desfaci finitia din portbagaj de pe partea busonului. Verifica in primul rand partea unde este prins de aripa.

Share this post


Link to post

Am trecut si eu prin problema asta.

Am citit prin forum ca de vina ar fi scurgeri de benzina pe la pompa. Nu prea imi venea sa cred pentru ca, asa ca si altii, nu vedeam pompa uda. Asta pana intr-o zi cand "am prins-o". Era dimineata, motorul rece, am lasat capota deschisa, am pornit motorul si am sarit la pompa. Atunci am vazut-o intradevar putin uda si mirosea puternic.

Deci, daca va miroase in mers cu geamul deschis sunt 99,713% sanse sa fie de la pompa.

 

Pompa se schimba simplu. Cautati pe forum ca cineva a scris cum se executa operatia. Urmati cu mare, mare atentie ce scrie acolo, pentru ca sunt riscuri sa stricati pompa noua la montaj (vorbesc din experienta  <img src= ("> )

 

Asa cum spune Pedala, poate fi o problema si de la conducta de umplere a rezervorului. Sub finitia din partea busonului se gaseste un furtun subtire, ce se ramifica din conducta groasa si care pleaca sub bara, prin spatele blocului de lumini. Pe furtun poate fi intercalat un mic rezervor de plastic, al carui rol nu il cunosc exact. Daca unul din aceste elemente nu este la locul lui sau este deteriorat, ventilatia rezervorului se face in interiorul masinii si de aici mirosul de benzina.

 

Un alt lucru bun de stiut este ca daca se creaza (de)presiune in rezervor (cand deschideti busonul de alimentare se aude un fasait) inseamna ca furtunul de ventilatie este obstructionat. In cazul meu, l-am gasit infundat cu noroi la caputul de sub bara.

Share this post


Link to post

La mine miroase in timpul mersului si cu geamurile inchise, dar nu tot timpul mai are si mici pauze cand nu miroase :-?

Share this post


Link to post

Am desfacut in spate la rezervor ornamentul si am vazut ca pe langa furtunele de la rezervor este o umezeala. Se simte si un miros de benzina. Este posibil ca pe acolo sa imi scoata acel miros de benzina? In timpul mersului cand deschid geamul imi apare un miros de benzina, chiar si fara sa deschid geamul se simte cateodata. Stiti cumva daca se schimba. Parca am citit o data pe forum despre acest lucru.

Astept sugestii.

Share this post


Link to post

Se schimba. EU am avut fisurata conducta de umplere chiar la flansa unde se prinde de buson.

Share this post


Link to post

Salutare,

Cam de o saptamana dupa ce bag masina in garaj, miroase a benzina in tot garajul de cate ori intru, m-am uitat peste tot nu are nici o scapare, nici sub masina nicaieri, dar totusi miroase, am tot bagat nasul pe la motor, parca sa cred ca vine din zona carburatorului sau parca a pompei de benzina dar totul e uscat pe acolo, parca tind sa cred ca pe la pompa de benzina dar nu e ud, e asa praf mult in jurul ei parca foarte putin umed. Intr-o seara inainte sa dau cu spatele am deschis geamul si cand am dat cu spatele a venit un miros puternic de benzina dar cred ca aveam si ventilatorul pe treapta 1. Ma gandesc ca aceasta masina merge pe benzina dar ar avea voie sa miroasa asa, mentionez ca in masina nu miroase cu geamurile inchise sau deschise decat atunci odata cand am dat cu spatele dupa pornire. E posibil sa ramana vreo clapeta deschisa pe la carburator dupa oprirea motorului si sa emane pe acolo? Am scos filtrul de aer si de acolo venea miros. Cred ca o sa fac o poza la pompa de benzina sa constatati voi daca chiar scapa asa mult pe acolo si de acolo o veni mirosul nu stiu ce sa mai cred.

Share this post


Link to post

Imi sustin ideea in continuare, miroase a benzina cand si cand, afara doar nu in habitaclu, cu rezervorul sub jumatate plin, am citit recent in manual de acea canistra de carbuni si o valva de recirculare a vaporilor de benzina, cineva mai sus zicea ca acel filtru de carbuni se afla sub aripa dreapta fata? Mai demult a fost lovita masina acolo, oare sa se fi intamplat ceva ca parca de atunci a-nceput sa miroasa? Ca nu m-am uitat cand au reparat, am schimbat aripa fata dreapta s-o fi spart acel filtru? Unde il localizez?

Share this post


Link to post

Acum constat ca miroase rau de tot a benzina in masina cand sta masina mult, peste noapte de exemplu, dupa ce merg cu ea se aeriseste sa zic asa si nu mai miroase in timpul mersului sau poate ma obisnuiesc eu.

Share this post


Link to post

salut am un ticalos cu probleme destule,una din ele ar fi urmatoarea:cand o pornesc dimineata miroase puternic a benzina si azi dimineata m-am uitat fara sa vreau sub masina dupa ce o pornisem.curgea benzina destul de multa.Am deschis capota si am vazut ca de la pompa de bezina curge...

Am oprit motorul si l-am pornit din nou dupa 10 minute.Benzina se evaporase de la ultima "scurgere" si nu a mai picurat nici un gram,nici a benzina nu mai mirosea.Care poate fi explicatia pentu aceasta "scapare" ?

va multumesc.

Share this post


Link to post

Verifica strangerea colierelor pe furtunele de benzina si integritatea furtunelor.

Fii cu ochii pe pompa de benzina ca s-ar putea sa fie un semnal de... "deces".

Inainte de a porni motorul verifica si nivelul uleiului. Daca a crescut si joja miroase tare a benzina, inseamna ca e musai sa inlocuiesti pompa cu una noua si buna.

Succes!

Share this post


Link to post

Aceeasi problema aveam si eu.Cel putin prima oara cand s-a intamplat asta eram in masina..am dat la cheie..am dat drumul la aeroterma..cand a venit un dumf de benzina am crezut ca lesin.Pana ridicam capota se si evapora benzina.Solutia e schimbarea pompei de benzina.

Share this post


Link to post

ok...deci alti bani alta cheltuiala :(

va multumesc pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Si eu am avut problema asta,saptamana trecuta am schimbat pompa,65-75ron originala GM si s-a rezolvat  <img src= ">

Daca esti cat de cat priceput,o poti schimba singur,vezi ca e un tutorial la sectiunea 'Utile'

Share this post


Link to post

odata ce curge din pompa sa spart memebrana ei alta schimbo :)

Share this post


Link to post

Am si eu aceeasi problema. Am schimbat pompa si tot miroase. Mai exact, miroase in mers cand deschid geamu, deci tind sa cred ca vine de la motor, iese pe sub masina, iar curentii de aer il baga pe geam. M-am tot uitat, dar nu am vazut urma de benzina pe undeva

Share this post


Link to post

Amestec prea bogat in carburator ? Iti consuma mult ?

Share this post


Link to post

Sau..daca ai rampa..uitate sa nu ai fisurata vreo conducta de evacuare..sa scape pe la imbinaturi sau prin alta parte decat pe unde trebuie gazul de esapament.Eu lovisem catalizatorul si mirosea..ceva a benzina in timp ce mergeam cu geamul deschis la viteze mai mici.

Share this post


Link to post

Imi consuma cam 6-7 in oras, depinde cum merg. De la esapament nu e ca miroase clar a benzina "pura". A mai ramas sa urmaresc conductele de la rezervor. Daca nici de acolo nu e, atunci tre sa gadil carburatoru

Share this post


Link to post

Salut tuturor , uite aici o problema : si la mine mirosea in habitaclu a benzina cand deschideam geamul si am schimbat busonul de benzina ( aveam un dop si am pus original cu filet ).Problema s-a rezolvat .

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu mirosul de benzina. Poate ma ajuta cineva, va rog. In primele zile dupa ce alimentez miroase in interior in momentul in care ma sui in TICO. Dupa ce parcurg cativa km nu mai miroase (probabil se aeriseste in interior). E posibil sa fie o problema la gura de alimentare? Sau ce poate fi?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...