Jump to content
Sign in to follow this  
VAL

Cât consumă un Cielo EURO 3 cu GPL ?

Recommended Posts

Andrei, cel putin pana acum (nu stiu cum o sa mai scada temperatura pe afara), o pornesc, schimb posturile la radio, pun centura etc (vreo 30 sec) dupa care ies din parcare (50m), ma asigur si demarez pe strasse. Cand i-am dat a doua o duc la 2500 si trece pe gaz.

 

Nu am scos sonda.

 

Deci merg pe benzina cam 300 m dupa pornire. Dar repet, dau cheie si mai stau pe loc cam 30 s - 1 min (de obicei termin tigara in timpul asta, ca nu fumez la volan).

 

Iarna se mai lungeste, o trec la 2500 dupa vre0 500 m - 1 km, depinde cat e de frig.

 

Sau merg pe benzina cand e foarte frig.

 

Incerc sa nu-mi bat joc de ea :)

 

Si eu as fi curios cata benzina consuma la un plin de gaz. Apropos, la ultimele doua plinuri au intrat 50 l gpl. Nu-i cam mult?

Share this post


Link to post

Azi am aflat consumul de gaz dupa ce am fost in service la reglaj

Si ce sa vezi ...  <img src= ("> 15%, si nu am schimbat vitezele mai sus de 2500rpm si nu am mers intr-o treapta mai jos de 2000rpm (mers de rodaj) , dispeeeeeeeeer.

Unde dracu gasesc un service cu oameni capabili care sa stie ce fac si nu merg pe bajbaite?

Aveti idee ce as putea sa fac? Va rog! Ajutooooooor! :osanale:

 

Numai bine

Share this post


Link to post

Mde... citisem pe aici pe undeva ca unii aveau o parere proasta despre Eugen si fiul din Damaroaia... eu ii recomand in continuare pentru reglaje la instalatia de GPL. Ei mi-au montat si reglat instalatia pe Lada 1200, pe Moskwich, asa ca stiu ca se pricep. Daca voi avea probleme cu consumul la ei ma duc sa o puna la tester si sa o regleze un pic, chiar daca e in garantie.

 

Sa va zic ultimul consum: 160 km facuti cu 17,2 litri GPL. Deci 10,75 litri/100 km. M-am mai linistit! :banana:

De fapt au fost 168 km pe ceas, dar am scazut cam 8 km cat am considerat eu ca sunt facuti la pornirea pe benzina si mers pana o pot tura la peste 2500 ca sa treaca pe gaz singura. Au fost situatii ( mai ales la pranz in Bucuresti) cand datorita traficului am reusit s-o trec pe gaz destul de tarziu, chiar dupa aproape 1 km parcurs. Dar dimineata e liber si abia daca fac 200-300 m pe benzina. Pentru ca s-a mai racit afara, la fel ca si Moshu o las un pic dimineata sa mearga in gol pe benzina. Adica pana deschid portile de la curte , o scot in strada si apoi inchid portile...

(off topic: :o fftopic:

azi la benzinarie dupa ce am alimentat cu GPL si am pornit pe benzina, motorul dadea sa moara la ralanti... mi s-a mai intamplat, dar acum a facut iar cu toate ca resetasem ECM-ul. Am oprit motorul, am stat putin si am pornit din nou tot pe benzina. Nu a mai prezentat simptome ciudate... :-? :-? )

Share this post


Link to post

Ceea ce patesti tu cu balbaielile pe benzina le-am patit si inca le patesc , asta se explica prin faptul ca mergem foarte mult pe GPL, si recomandat ar fi (as am auzit) ca macar odata pe sptamana sa se mearga vre-o 30km si pe benzina, e ceva legat de injectoare(nu sunt mecanic, si nu ma pricep sa dau explicatii ce si cum), iar legat de consum nu te bucura prea tare (nu vreau sa te demoralizez), dar de asemenea am auzit ca instalatiile din fabrica, cum e si a mea, cam fac probleme, dereglandu-se; pentru ca apoi sa fie foarte greu sa le mai reglezi de asa natura sa merga "ca inainte".

Pana acum cateva mii de km (vre-o 5.000) consumul nu imi sarea de 10 in oras, si 8 in afara orasului, dar acum sunt disperat ca nu am ce sa-i fac. Maine iar ma duc la asa zisii mecanici de la reprezentanta, poate poate reusesc sa o nimereasca si sa o regleze sa nu mai pape asa mult(15% oras) in regim economic(2.500 schimbat viteza).

Daca totusi are cineva o idee unde si ce sa fac sa rezolv aceasta belea i-as ramane recusoscator :osanale:

 

Numai bine! :lavolan:

Share this post


Link to post
Si eu as fi curios cata benzina consuma la un plin de gaz. Apropos, la ultimele doua plinuri au intrat 50 l gpl. Nu-i cam mult?

 

Moshu, tu mergi pana se termina complet din butelie? Eu alimentez in mod aleatoriu. Uneori dupa 300 km, alteori cum e si cazul de mai sus, dupa 160-200 km. Nu stiu de ce , dar am o impresie formata de cand aveam celelalte masini, ca pe masura ce se goleste butelia si consumul creste... :-? . Sa fie vorba de o scadere progresiva a presiunii pe masura ce scade nivelul in butelie?

Ma gandesc ca odata cu racirea vremii si gazul e mai "contractat" de aia intra mai mult. Asta a propos de ce ziceai.

 

legat de consum nu te bucura prea tare (nu vreau sa te demoralizez), dar de asemenea am auzit ca instalatiile din fabrica, cum e si a mea, cam fac probleme, dereglandu-se; pentru ca apoi sa fie foarte greu sa le mai reglezi de asa natura sa merga "ca inainte"

 

Sunt de acord cu ce spui. La Lada 1200 mi-am montat instalatie noua. Au reglat-o, etc. Cam dupa cateva luni, nu mai tin minte cati km. facusem ( cam 4000-5000?) am constatat o crestere brusca de la 12-13/100 catre 17/100! :( Instalatia era in garantie, am mers la aia, au pus-o pe tester si au reglat acolo... intr-adevar, apoi am revenit la un consum acceptabil.

La aia invatasem singurel sa-i mai strang surubelul daca mi se parea ca "suge" prea mult, insa la Cielo plamanul arata altfel si nici mort nu m-as baga singur la asa ceva.

Incearca si la un service care MONTEAZA instalatii noi, nu numai la reprezentanta Daewoo ( adica nu acolo unde ai mers pana acum). Banuiesc ca reglajul e similar celui de la vechile instalatii. Citesc aia niste valori pe computer si umbla cu finetze la ceva "surubele" :-?

Numai bine.

(Sa nu uit: am deja 1990 km parcursi. Cred ca sambata viitoare fac si eu un drum de 15-20 km numai pe benzina ca sa-si mai dea drumul injectoarele alea).

Share this post


Link to post
Nu stiu de ce , dar am o impresie formata de cand aveam celelalte masini, ca pe masura ce se goleste butelia si consumul creste... :-? . Sa fie vorba de o scadere progresiva a presiunii pe masura ce scade nivelul in butelie?

Ma gandesc ca odata cu racirea vremii si gazul e mai "contractat" de aia intra mai mult. Asta a propos de ce ziceai.

 

Sunt de acord cu ce spui. La Lada 1200 mi-am montat instalatie noua... au pus-o pe tester si au reglat acolo...

La aia invatasem singurel sa-i mai strang surubelul daca mi se parea ca "suge" prea mult, insa la Cielo plamanul arata altfel si nici mort nu m-as baga singur la asa ceva.

1. Gazul ce il punem la masini este in stare lichida deci INCOMPRESIBIL, cu volum constant. Gazul ce iese din plaman vaporizat iese la o anumita presiune mentinuta constanta (instalatia mea are senzor de presiune la gaz in rampa de injectoare de ex...)

 

2. Lada nu e cielo. Lada nu avea cum sa o puna pe tester ci doar pe un analizor de gaze pentru a regla amestecul de gaz (instalatia nu avea parte electronica). La cielo nu ai ce regla la instalatie fara tester de gpl si analizor de gaze(acolo se regleaza numarul de pasi ai acuatorul si alti parametri ai instalatiei). Problemele la cielo decurg din montarea unei instalatii euro 2 pe o masina euro 3 (reglajele sunt mai sensibile, exista 1000 de moduri de a gresi si unul singur optim).

Share this post


Link to post
Daca totusi are cineva o idee unde si ce sa fac sa rezolv aceasta belea i-as ramane recusoscator :osanale:

 

Incearca la Bulrom Galati pe centura (spre Combinat). Am auzit numai de bine despre ei.

 

Moshu, tu mergi pana se termina complet din butelie? Eu alimentez in mod aleatoriu.

 

(Sa nu uit: am deja 1990 km parcursi. Cred ca sambata viitoare fac si eu un drum de 15-20 km numai pe benzina ca sa-si mai dea drumul injectoarele alea).

 

1. Da

2. Arde-o la un drum in afara orasului cu putina "forja", adica du-o in 3500 - 4000, dar sportiv. Si da-i peste 100 fara sa schimbi a 5-a. Dar macar un 30 km liber. Si nu uita s-o treci pe benzina de acasa! Eu fac cate un Buzau (150 + 150 km) pe benzina la o luna, doua.

 

Mai intreb odata: cei pe gaz, cu butelie de 60, ce ziceti 50 e mult la full in perioada asta? Vara imi intra pana in 47.

Share this post


Link to post

Consum 11,5% Gpl. La pranz traficul e deseori infernal, asa ca nu ma plang. :( .( :dizzy: )

  • Like 1

Share this post


Link to post

hm...dupa ce am citit pe topicul asta am facut si eu consumul la al meu cielo standard LPG,euro3,iunie 2005 si mi`a iesit un consum undeva intre 13% si 15% fara sa o scot din oras...si Craiova e uneori un oras destul de aglomerat.. :D

acum ziceti si voi...specialistii...e mult?sa ma duc cu ea la verificat...masina e inca in garantie si azi am atins 12000km.

a scos consumul asta in conditiile in care a fost si frig rau afara si in fiecare noapte plec cu ea...si e un ger pe la 3-4-5...parca are motorul inghetat...asa se simte cand o turez.. :D ma gandesc sa fie si de aici...plus ca mai stau ~5 minute sa se mai incalzeasca motorul...ma mai dau si la ea din cand in cand...

extraurban nu i`am facut consumul...dar nu ma prea intereseaza...

ce ma mai deranjeaza la ea...dupa ce merg cu ea pe benzina...si dau sa o trec pe gaz...prima oara mi se opreste motorul daca n`o tin din acceleratie...la voi se intampla?am instalatie Lovato..din fabrica.

si iar ma mai deranjeaza ca uneori ramane turata...e de la gaz.. :-?

Edited by Im2good4U

Share this post


Link to post
1. ...ce ma mai deranjeaza la ea...dupa ce merg cu ea pe benzina...si dau sa o trec pe gaz...prima oara mi se opreste motorul daca n`o tin din acceleratie...la voi se intampla?am instalatie Lovato..din fabrica.

2. si iar ma mai deranjeaza ca uneori ramane turata...e de la gaz.. :-?

 

1. Da, cateodata (e o pauza de alimentare, normala). In mers turat normal nu face. Numai la relanti.

2. Da.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai daca te uiti mai in urma am tot zis. 11-13%, depinde de cine o conduce in familie. Eu scot 13% :D

Share this post


Link to post
si de consum nu zici nimic? :-? ?

 

11,1% Gpl, chiar si acuma de cand s-a mai "racorit" afara. :D

Nu-mi face probleme la mersul pe gaz, numai la benzina cateodata. Si asta numai dupa ce am mers o vreme pe gaz.

Dimineata pornesc pe benzina si o las sa comute singura pe gaz la turarea motorului, in trafic, pe masura ce accelerez si schimb vitezele. Ei bine uneori, la plecarea de pe loc cu motorul cald ( dupa o oprire... asta implica iarasi pornirea motorului pe benzina) se intampla sa se opreasca motorul. Atunci ii dau din nou cheie si o turez pe loc sa treaca pe GPL si am si plecat...

Sunt sigur ca injectoarele alea sunt cam infundate... :(

Stiu ca ar trebui sa fac un drum de vreo 20-30 km numai pe benzina ca sa se desfunde injectoarele, insa omit mereu asta.

Si apropos de consum... de cand o am ( de la Zero km) am parcurs deja 3300 km. Primii 1200 numai pe benzina. De cand merg pe gaz, am avut totusi si rezervorul de benzina PLIN. Ei bine, acul a tot scazut in timp si acum sta la prima liniutza. Am mers pe benzina relativ putin, cred eu... chiar nu-mi dau seama cat. Pornirea mereu pe benzina, apoi maxim 4 drumuri de vreo 10-30 km fiecare pe benzina ( ca sa se curete injectoarele). Si cu toate astea, nivelul e la prima linie! Sa fi consumat asa multa benzina doar in acest fel?! :( .

Nu curge nimic sub ea si nu miroase a benzina...

Share this post


Link to post

1/4 din rezervor trebuie sa ai benzina.O parte din benzina se evapora pe la canistra de carbon dar daca l-ai umplut ochi se inunda canistra si curge pur si simplu in galeria de admisie.

Share this post


Link to post

~13% in traficu' asta din buc, plus accelerari bruste a la mine... in afara nu sare de 9,5-10% pe la 110-130. Deocamdata nu ma bag la reglaje... mai astept pana la primavara...

Share this post


Link to post

Am mai facut un consum de GPL de sezon rece (sa zicem): fix 12,5 l/100km, numai urban. (35 l GPL si 280 km parcursi). In benzina, asta inseamna 6,5 benzina urban.

 

PS Ca fapt divers, de la 1,85 lei/l s-a facut 1,72 lei/l. In timp ce benzina se va scumpi iar.

Share this post


Link to post

Mie mi-a consunat 11,2 Timisoara-Semenic acuma de Craciun, si am mers 90-100km/h, o singura data m-am incapatanat cu un clio modelu vechi care a trecut pe langa mine ca fulgeru, l-am depasit cu 150km/h si asta

in catva km , deci nu cred ca a influentat prea mult consumul. Am facut 292 km cu 32l gpl si fatemiu cu Loganu a consumat 18l benzina, deci carei faza cu gpl?Ar trebui sa fie mai economic mersul pe gaz nu?

Share this post


Link to post

Daca masina are peste 1000 km mergi la reglajul instalatiei gpl la service.

Share this post


Link to post
Daca masina are peste 1000 km mergi la reglajul instalatiei gpl la service.

 

Cica l-au reglat ininte de sarbatori, cand consuma undeva intre 17-20% combinat. Credema ca eu unul nu prea imi permit sa merg cu o masina care mananca ca un tank. Are 7000 km la bord si rodaju i l-am facut eu cu schimbari la 2000-2500. Cand au reglat instalatia mi-au spus ca dioxidu de nu mai stiu ce era mare.

Edited by shorty_adrian

Share this post


Link to post

Cauta alt service.Nu are voie sa consume mai multe de 7-8l/100km in afara.

Share this post


Link to post

Am ramas fara gaz de 2 ori , credeti ca s-a stricat ceva atunci? La dacia mea veche cand s-a intamplat asta a trebuit sa-i schimb bujiile si platina.Cei de la service mi-au spus , fara sa se uite, ca nu are nimica.

Share this post


Link to post

Nu are nimic ca a ramas fara gaz dar faptul ca consuma mult inseamna ca necesita un reglaj al instalatiei gpl.

Share this post


Link to post

La dacie SIGUR nu s-a stricat nimic din cauza faptului ca ai ramas fara gaz; nu vad de ce la Cielo ar fi altfel.

Share this post


Link to post

As putea sa ma duc la un alt service autorizat fara sa-mi pierd garantia?Ca la Tiwa-Therm unde am fost deja de 3 ori mi-lau reglat si mai mult de atat nu mai au ce face asa mi-au spus

Share this post


Link to post

La orice service autorizat daewoo.Nu miroase a gaz la esapament?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...