Leutzu Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Am si eu o chestie care ma framanta rau de tot! Ce inseamna Avatar si de unde vine cuvantul asta??? Link to comment
florinbad Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Avatar - o persoana ce "descinde" in forma umana din manifestarile superioare ale divinitatii si reveleaza oamenilor adevarul divin. Acesta a progresat fara sa mai fie reincarnat intr-un alt trup (ca prin urmare nemaifiind nevoie sa se treaca printr-o karma rea) In limba sanscrită cuvântul avatar înseamnă coborâre, în sensul de intrare în lumea materială (vezi nuvela lui Eminescu “Avatarii faraonului Tla” : faraonul egiptean aceasta nuvela , disperat din cauza morţii soţiei sale, Rodope, săvârşeşte un ritual magic şi află că se vor reîntâlni după cinci mii de ani, adică după mai multe reîntrupări. (citatele de mai sus le-am luat de pe Google, dar îti pot spune mai multe dupa ce consult dictionarele de acasa - Dictionar de mitologie generala al lui Victor Kernbach, Dictionarul Fenomenelor Paranormale al lui Dan Seracu) Este o formula des întâlnita în comunitatea New Age, al carei adept sunt si voi fi pâna la moarte, neconditionat. Link to comment
Leutzu Posted July 2, 2004 Author Share Posted July 2, 2004 Aham...ms mult..oricum i-am dat lu taicamiu tema de gandire si de cercetare!!! Link to comment
Recommended Posts