Jump to content
Sign in to follow this  
Alinake

Probleme Consum Dupa Revizia De 10k

Recommended Posts

Salutare ...

 

De vreo 2 luni am facut revizia de 10.000 (mai precis 8.600, dar trecusera 6 luni de al achizitionare si trebea facuta). Atunci am cerut si o verificare pe calculator a masini pt ca avusesem in concediu o problema cu becu Check (ramasese aprins) si m-am speriat.

 

De cand am iesit cu ea din revizie, vreau sa va zic ca imi mananca in oras 9.6 - 9.8 la suta :shock: . Stiu ca o sa ziceti ca poate nu fac consumul bine, insa de cand o am din martie, am mers numai plin pe plin (pana cand sare pompa prima data alimentez mereu si numai de la MOL) deci io zic ca am un rezultat aproximativ corect al consumului. Macar statistic ... pana acum imi lua max 7.8 in oras ... iar o sa ziceti: da, da s-a racit afara.. si aici am contra-argument: da, da cand era cald mergeam numa cu aeru pornit .. deci ar trebui sa se egaleze problema ...

 

Acum sa inchei .. ca ma tot argumentez si contra-argumentez de unnul singur pe aici .. spune-ti-mi si mie daca e posibil sa imi fi dereglat aia ceva pe acolo  <img src= (">

 

La drum intins consuma la fel ca inainte.. deci e numai de ora (banuiesc ca la relanti s-a intamplat ceva.. sau la turatii mici .. nush

 

Ce-i de facut? Iar service? Intra la garantie daca mi-au belit-o astia?

 

Multam,

Alin

Share this post


Link to post

Te-ai gandit sa faci un plin si in alta parte? Poate aia unde alimentezi fura la pompa!!!

Share this post


Link to post

Incearca un reset la ECM si atat. Scoti siguranta respectiva din cutia de la motor si o pui la loc. Dupa un rulaj, scrie-ne impresii. Inainte de reset, incearca si o schimbare de filtru de aer. Costa pana in 20k si se schimba usor. Daca faci schimbarea mai tarziu, da un reset la ECM si atunci.

Share this post


Link to post

Filtrul de aer nu l-ai schimbat la revizie?

Share this post


Link to post

Vremea rece conteaza mai mult decat AC-ul vara. Daca o calci la rece te penalizeaza serios la consum.

Share this post


Link to post

Aici subscriu... Am ajuns la 35% consum instant in unele cazuri in perioada asta, cu motorul rece (abia pornit)...

Share this post


Link to post

Alin,

 

vezi si bujiile doarece mi s-a intamplat sa fie furate cele noi de pe masina sotiei (Matiz A/C) inainte de livrare si consuma cca 12-15% in afara. Cand au fost inlocuite de reprezentatul uzinei cele "noi" erau deja afumate bine. Baietii de la firma din CT au furat tot ce le-a stat in cale chiar si un bec de semnalizare. In cazul tau poate bujiile au fost cosmetizate sa para noi. Si inca ceva smecherul de la uzina a pus bujii Champion , zicea ca celelate sunt naspeturi. Parea lui!!

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
Incearca un reset la ECM si atat. Scoti siguranta respectiva din cutia de la motor si o pui la loc. Dupa un rulaj, scrie-ne impresii. Inainte de reset, incearca si o schimbare de filtru de aer. Costa pana in 20k si se schimba usor. Daca faci schimbarea mai tarziu, da un reset la ECM si atunci.

 

Tolin, si care anume e siguranta? Inca nu m-am uitat in manual .. dupa ce sa ma uit? Se numeste chiar asa: siguranta ECM ? Filtrul nu mi l-au schimbat, doar l-au suflat .. ma indoiesc ca mi-ar fi schimbat bujiile .. am fost trimis de NFS la un tip cu renume.. de care f multi au fost multumiti.. refuz sa cred asa ceva ...

 

dupa ce aflu care e siguranta.. voi reseta, rula si voi verifica ce consum am.. daca nici asa nu se rezolva.. voi merge in service ... de dat la masina nu ma dau.. ca nu imi sta in fire .. deci nu cred ca asta ar fi cauza cresterii consumului .. plus ca nu plec de pe loc pana nu se incalzeste 3-4 minute

Share this post


Link to post

Ce ulei ti-au pus?Daca nu ti-au pus 5W30 sa nu te astepti la consumuri mai mici in iarna asta.

Share this post


Link to post
Inca nu m-am uitat in manual .. dupa ce sa ma uit? Se numeste chiar asa: siguranta ECM ?

Vezi pe spatele capacului de la cutia de sigurante. Nu sunt dubii acolo.

Share this post


Link to post

Ovi, ulei am texaco TXT 5w30 ... deci nu cred ca e de la uloi :P

 

TOlin, merci. Am sa incerc azi. Siguranta se scoate cu contactul pus? sau pur si simplu cu totul oprit, o scot si o pun la loc ? (ca la resetarea BIOS-ului la PC ? :P )

 

a

Share this post


Link to post

Alinake@ Fa ce ti-au recomandat colegii de forum oricum, ca rau nu face, dar cred ca tre sa te resemmnezi cu ideea.La mine se intampla la fel, anu trecut am facut revizia de 15k prin septembrie, anu asta pe cea de 20k prin martie si acum pe cea de 30k la sfarsitul lui octombrie.Revizie facuta ca la carte.Cel putin acum la ultima, ulei 5w30, bujii NGK, filtru de aer nou, filtru benzina, reset de bios, placute de frina ferodou, etc.De fiecare data s-a intimplat la fel.Creste consumul o perioada, dupa aia se cam regleaza singur.Combinat si cu vremea rece probabil.

Eu am euro 2. Nu stiu daca conteaza.

Share this post


Link to post

@Alinake Siguranta e cea portocalie de 40A.Dupa ce o scoti asteapta 10s apoi pune-o la loc.Va trebui sa decodezi casul daca ai.

Edited by A.C_MATIZ

Share this post


Link to post

Nu mai dezinforma, siguranta de 40A e siguranta generala.

Share this post


Link to post

Am scos siguranta a 2-a de sus, 10 A in dreprul careia scria ECU .. am pus-o la loc, am pus contact 10 sec, oprit contact 10 sec, pornit motoru si lasat vreo 15 min pana a urcat acu la temp apei la normal (adica la jumatate) .. apoi am dat o tura.. sper ca am procedat corect, Tolin poti confirma? :P

 

Sa vedem acum consumul ...

 

multumesc tuturor de informatii

Share this post


Link to post

Da, corect. Dar poti schimba si singur filtrul de aer. N-o sa regreti.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

ok. va tin la curent cum a evoluat consumul. va anunt la plinul urmator.. max 2 sapt ...

 

edit: la revizie filtrul trebuia sa mi-l schimbe? ca ei doar l-au suflat .. nu mi-e greu sa dau 200k pe el daca asti stii ca face minuni.. oricum ii pierd la consum, daca e de la el, nu? probabil ca imi cumpar azi si filtru de aer.. sper sa ma descurc sa il schimb ...

 

tips&tricks ceva? sau e suficient manualul?

Edited by Alinake

Share this post


Link to post

se pare ca si eu, am aceiasi problema...

 

am luat Matizul acum 6 zile ( SH -77000km )... cu benzina "pe rosu".... am bagat 15L benzen Petrom, cu care am facut 82Km ( doar Sambata am mers cu A/C-ul pornit (cca 17km) pentru ca... se aburea foarte tare. Acum acul mai are putin si ajunge de unde am alimentat ultima oara, adica de acolo unde incepe sa palpaie indicatorul . #-o

O sa incerc si eu sa schimb filtrul si alte alea ( adica bujii , reset etc ) .

 

Am mers in rest, aproape numai la munci 4x2km in intervalul 6.50-7.20 respectiv 16.30- 17.10. Ceea ce mi s-a parut bizar a fost ca Sambata si chiar Luni parca scotea excesiv de mult "abur'' alb . Acu' s-a potolit, parca este ... ma rog... normal. L-am mirosit atunci... nu mirosea a benzina ! :redface:

 

Credeti ca daca fostul propietar folosea alt tip de benzina, sa fie relantiul reglat pe cea veche si aceasta sa fie cauza ? Pentru ca, Doamne iarta-ma, nici fosta si batrana noastra Dacie nu avea un consum de ...peste 15% ! :wallbanger:

 

PS: sau mi-o fii cazut relantiul in baia de ulei ? :dizzy:

... sau pentru ca semnalizez si ma asigur de cate ori schimb directia de mers ? :lavolan:

Edited by roberth

Share this post


Link to post

hai sa te linistesc un pic ...

 

cand acul ajunge pe zona rosie ... ori ramane lipit de capatul scalei ori se mai misca insesizabil mai ai 40 km pana se aprinde becul :) becul osa mai palpaie vreo 20 km. se va aprinde tot timpul si aici mia ai in jur de 70 km... gandeste-te ca fostul proprietar poate ti l-a dat arpoape gol gol. fa un calcul grosier aduna km tai 80 cu inca 40 + 20 + max 70 si vezi rezultatele.

 

astea sunt date de mers in oras.

 

nu mai fa consumul la ochi mai ales cand nu cunosti masina. de exemplu cand vei face plinul ( eu fac pana in buza desi cica nu ar fi bine dar am motivele mele :D ) pot sa merg 300-500 km depinde unde pana va ajunge la jumatate, in timp ce jumatatea inferioara ma tine 150-200 pt. ca forma rezervorului e destul de dubioasa iar sonda cred ca e un plutitor pe o tija care nu tine cont de forma rezervorului.

Share this post


Link to post

steph

 

ti-am raspuns pe PM ... in rest  <img src= "> dupa kum ar spune un italian naturalizat francez: Friends for ever ! :thumbl:

Share this post


Link to post

Cum am promis.. revin cu date: am facut plinul acum 10 minute  <img src= (">

10.19 % mi-a consumat mers numai in Bucuresti  <img src= ("> ... trebuie neaparat sa ma duc la service sa vad care e problema.

 

cam astea au fost consumurile mele dupa revizia de 10k:

 

9.56 - numai Bucuresti

11.70 - numai Bucuresti, dar irelevant pt ca am facut plinul cu numai 6 litri (plecam la drum intins si am facut plinul sa stim la intoarcere cat am consumat ca sa impartim frateste)

6.10 - bucuresti - pitesti - moeciu - pitesti

5.28 - autostrada Pitesti - Bucuresti

9.65 - mers numai in B

7.79 - Buc - Slobozia si retur plus putin prin Bucuresti

10.19 - Ultimul consum, numai Bucuresti

 

 

Am toate consumurile de cand am luat masina si sunt facute mereu plin pe plin, pana sare pompa prima data ... aproape de la aceeasi pompa si toate (cel putin cele prezentate mai sus) cu MOL 95.

 

NU mai zic nimik :(

 

PS: dupa cum se vede, la drum intins consuma inca bine.. problema e la orash

Edited by Alinake

Share this post


Link to post

Si cat este consumul mediu decand ai luat-o ?

Share this post


Link to post
Cum am promis.. revin cu date: am facut plinul acum 10 minute  <img src= (">

10.19 % mi-a consumat mers numai in Bucuresti

 

Total offtopic, să mă bag şi eu în vorbă.

Alinake, nu ştiu care ar fi remediul, dar să ştii că nu eşti singurul. Şi mie îmi consumă, mai nou 10 (zece)! :banana:

Ca şi observaţie, femonenul se manifestă tot de cand am schimbat uleiul. (daewoo 5w30, schimbat la 5 mii km).

 

Cred că... e ceva prin aer. Sau ECU-u virusat. :scarpin: O să schimb şi filtrul de aer, să vedem atunci...

Share this post


Link to post

e..na...eu mereu am urlat p-aci ca mie imi cam suge la benzina aia...in vara spre toamna imi consuma cam 8 in oras...acu pe vremea asta sunt sigur ca a ajuns pe la 10 deci...nu esti singurul in situatia asta...cam 5500 km facuti si e euro3...

Share this post


Link to post
Si cat este consumul mediu decand ai luat-o ?

 

Consumul mediu e 7.55

KM :: L benzina :: Consum :: Lei vechi

9605.4:: 709.93 :: 7.55 :: 23877069

 

 

Acum.. eu stiu ca am bagat cam toti km de la inceput si pana acum.. insa cred ca mi-au mai scapat cativa km .. cam 1000 :-? nush unde au disparut ... dar ma rog.. astea sunt statisticile mele.

 

Alin

 

PS: azi am belit-o cu altceva.. din mers mi s-a aprins becu Check .. si nu s-a mai stins.. luni service  <img src= (">

Edited by Alinake

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...