Jump to content
Sign in to follow this  
alina t

Zgomot Ciudat

Recommended Posts

am de vreo 2 saptamani un zgomot ciudat, ca de morisca stricata.. nu face si in mers, ci doar cand e motorul rece si stationand. trece singur dupa vreun minut iar daca apas ambreiajul se opreste automat.. sa fie vorba de kitul de ambreiaj? in rest ambreiajul functioneaza absolut normal, nu scaote sunete.

si inca o intrebare.. mi-a smuls un rauvoitor o bucata din plasticul / cauciucul negru (bandoul) de pe plafonul exterior (caroserie).. de unde as putea gasi sa cumpar?

Share this post


Link to post
am de vreo 2 saptamani un zgomot ciudat, ca de morisca stricata..

Vrei sa spui ca masina are, nu ? > :)

P.S. Completeaza-ti profilul.

Share this post


Link to post

cu ce sa isi completeze profilul? cu varsta?? :D

 

zgomotul pare de la rulmentul de presiune...iar daca asta e cauza nu deranjeaza la schimbarea treptelor(asta nu inseamna ca poti merge la nesfarsit cu el...de preferat la inlocuire in functie de uzura discului de ambreiaj sa il schimbi si pe acesta ...sa nu desfaci iar dupa 5k km )

Share this post


Link to post

Nu-i de ambreiaj, e de la cutie. Probabil nu se impaca bine cu uleiul acela la rece, la prima pornire.

 

Ulterior: rulmentul de presiune se aude cand calci pedala, in cazul ei dispare zgomot.

Share this post


Link to post

intr-adevar, nu am pb la schimbarea vitezelor. ma temeam eu ca tre sa ajung in service.. :( cineva mi-a zis ca mai pot merge asa cu el... dar eu stiu?! cred k la salariu fac o vizita la mecanic

Share this post


Link to post

Si eu inclin sa cred ca e vorba de uleiul din cutie. Si a mea de cum da rece incepe sa se zornaie din matze; la apasarea pedalei dispare .. zgomotul, nu pedala, da? :D :D :D

Share this post


Link to post

un mecanic de la un service daewoo mi-a zis ca ar fi vorba de rulmentul de la "priza" cutiei. a avut multe cazuri, iar inlocuirea piesei remediaza problema doar temporar. daca nu schimbi piesa nu se intampla nimic.

Sper sa fie asa, pentru ca si a mea face la fel

Share this post


Link to post

clantanitul ala e de la uleiul de cutie, am mai auzit povestea asta cu rulmentul, si e vrajeala, habar nu au! am avut ulei 80 w 90 si facea asa, am schimbat cu elf 75 w 90 si a disparut, dupa ce i-am dat drumul la canal ca bou crezand ca e busonul de la motor ( nici mie nuimi vine sa cred ce am facut :o ) am luat castrol 80 w 90 care face iar. trebuie sa dau de bani sa iau elf iar ca vine iarna si ma toaca la nervi...

Share this post


Link to post

Mie mi-a aparut dupa ce am schimbat uleiul la cutie, doar ca l-am schimbat in Mai si zgomotul apare la rece, in Oct. N-am gasit 75W si am pus ca fraierul ARAL 80W90. Nu-i uleiul prost, doar ca nu se potriveste la cutia asta. Da, zgomotul e de la priza pinionului principal. Nu umblati la cutie, schimbati doar uleiul cu ce trebuie, Daewoo 75W80 sau similar, cand gasiti.

Share this post


Link to post

Eu pusesem ulei A+K :dizzy: in cutie la Maty si parca imi mergea cutia mai bine ca inainte. Sau poate am avut eu noroc.

Share this post


Link to post

Cand am schimbat discul de ambreiaj, le-am spus la baietii aia de acolo(Radacini Ferdinand) sa imi completeze uleiul in cutie(ba le-am mai dat si spaga sa o faca). Au dat ei ce au dat la pompa aia, totul ok.

Azi dimineatza, rece fiind afara, parca schimbam vitezele cu toporul. Cum oricum ma duceam sa fac revizia am semnalat faptul la mecanic. Omu zice ca mi-au pus ulei w90. Ii zic sa-l schimbe cu Mobil 1 w70 de care imi recomandase el.

Cand sa scoata uleiul vechi surpriza: nu am scos nici un litru de ulei din cutie, desi trebuiau sa fie 3 litri! Dupa schimbul de ulei, cutia s-a schimbat radical in bine.

Concluzia: luati voi ulei bun si stati cu ochii pe mecanici ca astia va macelaresc masina.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post

Wichedcoder ai gresit terenul :P aici se vorbeste de tico .

P.S. La espero intra 1,8 l in cutia de viteze.

Share this post


Link to post
Eu pusesem ulei A+K

De cate ori sa spun ca la un ulei, la o bujie, conteaza in principal indicativul si abia la urma marca ?

Share this post


Link to post

E normal ca atunci cand apesi ambreajul sa se auda un zgomot ca si cum ar fierbe ceva sau ca si cum ar iesii presiune de undeva?Eu de cand am cumparat tico mai mereu se aude zgomotul acesta.Stie cineva de unde ar venii?

Share this post


Link to post

Rulmentul de la placa de presiune ?

Share this post


Link to post

pah si e grav?adica trebuie schimbat neaparat? specific ca face si la cald cateodata.(ms pt mutare topic) :D

Edited by alexxutzu

Share this post


Link to post

Pana nu se schimba placa, nu trebuie schimbat.

Share this post


Link to post

Un mecanic mi-a zis dupa ce a auzit zgomotul azi ca e de la rulmentul de presiune si ca se poate sa raman cu masina in drum adica sa nu mai traga si ca trebuie dat tot motorul jos pentru a schimba rulmentul ala...numai de service nu am bani acum :D abia am schimbat pompa de apa eu singur acum alta belea  <img src= (">

Share this post


Link to post

Cutia de viteze se poate da jos separat

Share this post


Link to post

Pai am inteles ca se poate da jos separat dar cum nu prea stiu ca nu am analizat partea aia a masinii :D dar intrebam daca chiar e adevarat ca e grav sa mergi cu el asa.

Share this post


Link to post

Sal baieti , nu vreau sa fac off topic dar am aproape aceasi problema ca a lui , numai la mine se aude un zgomot atunci cand apaas ambreajul e un zgomot m-ai ciudat si dureaza maxim 3 secunde. Ma puteti ajuta eu ma gandeam ca poate fi din discul de ambreaj ( patineaza ).

Share this post


Link to post

Salut

e de la uleiul din cutie , iti trebuie 75 W 90.

Edited by Mircea
Aici nu-i bursa.

Share this post


Link to post
... se aude un zgomot atunci cand apaas ambreajul e un zgomot m-ai ciudat si dureaza maxim 3 secunde.

E rulmentul de presiune, ignora-l. Iar daca vrei sa pui ulei in cutie, baga Total 75w85 sau 75w80. Alte tipuri de ulei sunt pentru cutii mai noi (conceptual).

Share this post


Link to post

Postez si eu acum ca m-am lovit de aceasta problema (morisca stricata la rece). Am tot citit pe forum si am ales varianta de a schimba uleiul. Am cumparat ELF 75W80 ca altul nu am gasit. 25 lei/litru in targ.

Lam schimbat in spatele blocului cu un prieten (pt. cine vrea: aveti nevoie de cheie speciala de buson scurgere ulei ((eu am folosit cheia clicket pt ca are tot patrat capul)) si una inelara de 24 cotiota pentru busonul de umplere care se afla pe partea dinspre volan).

Am verificat a doua zi dimineata daca se scurge. Nimic. Am pornit ...surpriza!! NIMIC nimic, nici un zgomot. Bucurie mare!

Schimbati uleiul asa cum au mai spus si ceilalti pe aici ca faceti bine. Dispare zgomotul enervant. La mine a functionat.

 

Bafta!

Edited by shaixing

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...