Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Plec Spre Servici... Si Ajung In Sala De Operatie

Recommended Posts

Acest mesaj l-am publicat initial pe motociclism.ro, dar m-am gandit ca morala e aplicabila si la auto ;)

 

 

Vineri. plec vesel spre servici, gandindu-ma ca vine weekendul.

 

Dupa primul semafor, observ ca e oglinda slabita si nu mai pot s-o reglez. Ma lupt cu ea vreme de alte cateva semafoare, pana cand se blegeste de tot si atarna ca barneata unui eunuc impotent.

 

Nu mai pot continua, trag pe dreapta, scot cheile din rucsac si strang o oglinda. Cu ocazia asta observ ca semnalizarea din dreapta fata iar se rupsese singura (probabil cu ajutorul vreunul aurolac), asa ca ma gandesc s-o ajut cu niste power tape.

 

scot cutterul. (incepe sa se auda muzica din shark). focus pe degetele mele, cand tai o fasie de banda.

incerc sa potrivesc semnalizatorul, si observ ca "tine" intr-un damb de plastic. iau din nou cutterul in mana. cutterul are o culoare rosie, rau prevestitoare. muzica din shark se aude din ce in ce mai tare. apas usor pe dambul de plastic, nimic. apuc mai bine, cu mana stanga, de dedesubt tabla care tine semnalizarea si apas mai tare. muzica ajunge la apogeu. cutterul trece ca prin branza prin ciotul semnalizatorului, firele electrice si prin degetul meu, pana la os. muzica se incheie apoteotic, cu un tipat stilizat.

 

prima reactie, dupa "au" a fost: aoleu, ce prost sunt, am taiat firele. ce ma fac acu?

pe urma arung o privire spre deget, din care curgea sange siroaie si o bucata maricica de carne despicata statea sa cada. mi-am infasurat o carpa (noroc ca aveam una relativ curata) peste deget si am inceput sa ma gandesc ce naiba sa fac. scot telefonul, gandind sa sun un prieten. ezit. brusc, imi pica fisa: eram la numai 2 semafoare de spitalul universitar!

 

imi prind carpa mai bine in jurul degetului, sterg cum pot balta de sange de pe sa, pornesc motor si incep o goana nebuna, spre spital. cum eram pe sensul gresit si erau coloane de masini, si as fi avut mult de ocolit, am mers numai pe trotuare, contrasens, treceri de pietoni si spatii verzi. unii mosi se opreau sa ma injure, dar nu ii bagam in seama: aveam un sigur gand: sa ajung cat pot de repede la urgente, ca facusem buba rea.

 

in intersectie la eroilor, in timp ce treceam cu motorul pe trecere (bineinteles, in viteza II), am vazut si un scuterist care se uita ciudat la mine. trotuarul urmator l-am urcat cu asa o viteza ca n-am putut opri si am ajuns in spatiul verde, de acolo am facut offroad pana inapoi pe sosea. maaaare noroc ca n-am cazut. am bagat gaz cat am putut si am ajuns pana la urma la urgente.

 

acolo m-au bandajat imediat si m-au pus sa astept trei ore pana sa ma bage in sala de operatie. durere la greu, cand mi-a desfacut pansamentul care se lipise si mi-a bagat ace in jurul ranii pentru anestezie. intre timp imi trecuse si adrenalina. macar n-am simtit nimic cand m-a cusut.

 

la intoarcere, a fost simplu. anestezie,boierie. nu simteam nici o durere. pe urma a fost mai nasol.

insa cea mai proasta chestie e faptul ca trebuie sa stau pe tusa. nu de alta, dar nu ma incape nici o manusa acum, poate doar una fara degete

 

in concluzie, aveti grija! unele cuttere au prostul obicei sa taie. bine.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

S**t ! "Urata" descriere. I(t)i doresc refacere rapida.

Share this post


Link to post

Bine din aceeasi serie sa va povestesc si eu una.

Eu, ceva mai tinerel, cu el, amicul meu cel mai bun. Noi, calculatoristi. Si ne gandim noi intr-o zi sa ne ducem la ifabo, targul ala it care se tinea la casa popoului. Si ma duc eu la el acasa sa-l iau, si plecam. Foarte fericiti ca mergeam la targ sa vedem calculatoare. Plini de entuziasm iesim pe usa din spatele blocului lui spre strada mare si el coboara primul scarile si eu in plina euforie dau sa le sar. Si sar... dar... sunt inalt. Eram si atunci. Bolta cu struguri era sustinuta pe un cadru de fier. Tare. Capul meu... tare. Bolta... tare. Impactul... DUR. Ma trezesc intins cu fata pe jos. Nu ma intrebati care a fost acrobatia aeriana reusita pentru ca nu-mi amintesc nimic. Cert e ca nu fusesem "dus" decat cateva secunde, putine la numar. Si ma ridic, vai ce ma doare capul, hai sa mergem. Ma uit eu la mine, vad ceva alb la deget. Ale draq hartii... ma uit mai bine. Un alb mai alb decat orice alb ati vazut voi si in jur rosu. Dar rosu- carne. Inteleg la ce ma uitam, dita-mai despicatura in deget, chiar pe fucker. In zborul meu de Icarus ... sau in aterizare, nu stiu unde, am reusit sa-mi despic degetul pe mijloc din palma pana in varf. Uuuuh, that is so najpa. Imi adun eu degetul, ma duc la asta acasa si ma bag sub jet de apa... apa curgea relativ incolora si se scurgea rosie. Ma-sa imi da niste bandaje, le fac eu sul in jurul dejtului, apoi in jurul mainii. Imi dau seama ca eram constient din cauza adrenalinei. Tot d-aia nu simteam nici o durere. Ma duc acasa si-l iau pe taica-miu "hai la spital ca mi-am spart degetul". Asta nu intelegea ce vroiam de la el. Am ajuns sa duc munca de lamurire ca nu glumeam, ca nu era ceva asa lejer si ca era mare nevoie sa ajungem rapid la urgente. Ajungem acolo, aia se minuneaza de isprava, ma anesteziaza local (interesant cum baga acul pe undeva si tasnea ceea ce injecta pe partea ailalta... ma rog, interesting), ma coase, ma panseaza si ma trimite acasa. Abia in drum spre casa a inceput sa ma doara. Abia atunci simteam si eu durerea.

Ce am invatat eu din aceasta experienta:

1. Oasele sunt albe... da' foarte foarte albe

2. Un drum la un targ it poate duce si la urgente

3. Cand esti inalt si ai o bolta in fata... NU SARI !

...si alte concluzii mai putin importante.

 

 

 

Concluzia finala: Am avut mare noroc ca nu am sectionat nici un tendon, am mobilitate deplina a degetului. Mi-am sectionat ceva nervi care si-au revenit in timp, initial nu aveam nici o senzatie pe ultima falanga in partea spre inelar, cu timpul si-a revenit, luni de zile. Singurul efect permanent este cicatricea de efect la petreceri si la vrajit gagici.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...