Jump to content
Sign in to follow this  
Dr.Medic

Sistem De Franare Cu Abs La Kalos

Recommended Posts

Extract din manualul Kalos varianta 2006, pag. 3-20, sectiunea ABS:

"Sistemul ABS functioneaza detectand viteza fiecarei roti in timpul franarii. Daca una din roti este pe punctul de a se opri din rulare, computerul va actiona separat franele pe fiecare roata din fata si din spate."

 

Au schimbat formularea... :)

Share this post


Link to post

Manualul de utilizare este 'bulit' rau de tot. Dovezi mai gasiti si pe la etajarea cutiei de viteze.

Kalos are ABS cu 4 canale. Si frana functioneaza daca nu ridici piciorul de pe pedala.

 

@luamd: exista ABS si cu un singur canal. iti dai seama ce misto e ala? :D

Share this post


Link to post

Nu poate decat sa ma bucure ca e cu patru canale si ca era o formulare gresita.

Acum, ce sa zic, ABS-ul meu a crezut ca e mai bine sa ma asiste pana la oprirea completa a masinii chiar daca asta lungea distanta de oprire :) insa nu sunt suparat pe el ca nu s-a intamplat nimic pana la urma. L-am mai testat si la service si a fost baiat cuminte ;)

Share this post


Link to post

Este adevărat că există şi cu un singur canal. Dacă nu mă înşel a fost montat pe prima maşină echipată cu ABS ,adică Mercedes 124 prin 1978 dacă nu mă înşel şi parcă se montau două astfel de sisteme pentru câte o parte a maşinii. Oricum nu am văzut încă nici o schemă până acum de acest tip. :-?

Share this post


Link to post

Dealerul mi-a spus ca pe Kalos este montat ABS Bosch 5.3.

O sa caut si pe net.

Share this post


Link to post

ar fi culmea culilor...

tu vrei sa zici ca abs-ul de pe kalos e mai slab decat cel de pe logan ? =))

pe logan e abs bosch 8.0 si pe kalos 5.3... nu prea cred...(in fine...)

Share this post


Link to post

:o Si ce e atat de ciudat? Maseratti Quatroporte si Alfa Romeo 147 au Bosch 5.x! O sa compar sistemele ABS de pe Logan si Kalos, ba chiar voi posta si poze cu ele si ne vom lamuri!

Share this post


Link to post

Sistemul de ABS de pa Kalos este copiat dupa sistemele Bosch. Poate fi considerat mai slab, desi nu avem cum sa dovedim acest lucru si nici contrariul lui.

Share this post


Link to post

Să ştiţi că dacă observaţi că există o diferenţă în denumire cum ar fi 5.X. sau 7.X. nu trebuie să fie neapărat o evoluţie . Poate fi o simplă modificare pentru a se adapta mai bine autoturismului în cauză. Nici eu nu cred că sistemul de pe logan e cu mult mai avansat decât la kalos. Ar fi culmea culmilor să aflu că loganu are ABS-ul mai avansat decât lacetti-ul meu .  <img src= S">

Share this post


Link to post

Nu o sa stii vreodata daca este mai bun sau nu, dar sigur cel de pe Logan este mai 'de firma'.

Share this post


Link to post

M-am uitat la al meu şi scrie mare şi frumos BOSCH . Şi chiar dacă la kalos nu scrie pe el poate este făcut după patent ceea ce-i conferă cam tot la fel de multă credibilitate . Şi în sfârşit dacă ar fi făcut de coreeni nu cred că este cu nimic mai prejos decât unul Bosch asiaticii fiind totuşi aşi în construcţia de autovehicule. Eu unul ştiu cum frânează loganul şi sunt sigur că nu ar putea întrece kalosul. ABS-ul la logan ajută puţin dar să ştii că unei maşini care pur şi simplu "alunecă" la frânare nici abs-ul nu-i face minuni. :lavolan:

Share this post


Link to post

Deci... informatii noi.ABS-ul de pe kalos este MGH-25. Iar pe lacetti este bosch 5.3 .

Share this post


Link to post

Bai nene ce treaba aveti voi aici cu loganul?

Si sa stiti ca nu se simte nici-o diferenta notabila intre abs-uri cu functionare identica dar de producatori diferiti.

Share this post


Link to post

Într-adevăr. Pentru a putea observa diferenţa am avea nevoie de două automobile identice echipate cu modele diferite de ABS şi poate nici atunci nu ar fi edificator. ;)

Share this post


Link to post

Intre 5.3 si 5.8, conform unor site-uri de specialitate citite de un om de specialitate :P , nu sunt diferente de functionalitate.

Share this post


Link to post

Poate doar mici diferente de functionalitate care nu functionau chiar bine anterior.

Oare au si ei bug-uri?

La frane? Brrrrr...

Share this post


Link to post

Ce zice Bosch despre ABS:

 

"In 1993 Bosch developers built the generation 5.0 with new magnetic valves. It was followed by the 5.3 and 5.7 versions. Additional functions were added, e.g. electronic brake force metering which replaced the mechanical brake force proportioning valve on the rear axle.

 

The current ABS generation is the ABS 8 introduced by Bosch in 2001. This is a modular system which permits the ABS, TCS and ESP® braking control systems to be implemented as an integrated product family. This has resulted in optimal use of synergies in production and development.

 

These technological advances have led to higher performance, less components and lower weight of the ABS. Whereas the ABS 2 (1978) weighed 6.3 kg, the ABS 8.0 of 2003 weighs a mere 1.6 kg."

Edited by saruman

Share this post


Link to post

Totuşi citind cele spuse de cei de la Bosch tind să cred că Kalosul nu poate fi echipat cu versiunea 5 de ABS . E putin cam veche, dar cine stie.

Share this post


Link to post

Kalos nu este echipat cu Bosch. Citeste mai sus.

Share this post


Link to post

Ştiu că nu este bosch dar cred că este o :-? licenţă . Oricum voi încerca să caut pe net ceva, poate aflu mai multe.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Incerc sa formulez si eu o parere legata de acest topic. Sistemul de franare cu ABS 05/2004 dispune de 4 circuite independente , in diagonala cu pompa de frana BOSCH zic eu la mine. Desi kalosul meu este 2004 la o verificare pe scaner nu a fost recunoscuta pompa de frana. Dupa mai bine de o luna cand softul de diagnostic 2005 ajuns si la Constanta am aflat detaliile anterior amintite. Sistemul zic merge bine, iar la franarile de urgenta a reactionat eficace cu urmatoarele amendamente:

1.pe carosabil umed imediat dupa inceperea precipitatiilor poate genera un spatiu de franare mai mare (si eu am tras frana de mana);

2.pe gheata vibratia pedalei te avertizeaza de polei insa in combinatie cu pneurile originale ale masinii efectele sunt naspa. M-am rasucit cu 180 de grade la 30 km / ora. Noroc ca nu venea nimeni din sens opus. Pot spune ca pneurile acestea koreene sunt un fel de Montana de la noi, adeka rigide si cu aderenta scazuta. Curand o descalt si poate deschidem un topic de pneuri.

3.La o franare as spune violenta pe carosabil uscat a fost incredibil cat de repede s-a oprit de la 50 – 55 km/ora fara sa aud vreun scartait de roti. Curios este ca la acest eveniment in paralel pe banda 1 un Pasat model dupa 2000 a scartait din toate pneurile si s-a mai dus vreo 3 m in plus desi cred ca modelul are ABS in dotarea standard.

4.La munte in coborare pe serpentine ABS-ul da voie unei conduceri sportive cu accelerari la iesire din curba si un mers mai cursiv.

Cu plusuri si minusuri apreciez totusi ca sistemul functioneaza bine si este de mare ajutor.

 

documentatie sistem franare GM Daewoo

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

safari hunter@ E bine ca ai mentionat ca e o parere a ta faptul ca abs-ul cu 4 circuite independente a aparut in 2004 pentru ca el in realitate are peste 10 ani.Cat priveste cel de pe kalos nu este bosch.Sa mentionat in posturile anterioare ale acestui subiect despre ce marca este aceasta dar ce mai conteaza nu ? important e sa scrii nu sa citesti.

Share this post


Link to post
documentatie sistem franare GM Daewoo

 

Foarte util link-ul, buna treaba. MANDO MGH25 ABS. Un ABS coreean pur sange  <img src= ("> . As fi preferat Bosch, probabil am prejudecati...

Share this post


Link to post

LA MULTI ANI ZACK !!!! SI SA SE IMPLINEASCA CE ITI DORESTI. :drinkers:

 

 

OVI_JER :-? nu cred ca asta am spus, sau poate asta nu am intentionat referitor la aparitia in 2004 a ABS-ului. Kalosul meu este 2004 si totusi are anumite componente din modelul 2005. Pompa la mine zic eu sub rezerva de a fi fost mintit de cei de la service este totusi un BOSCH sau cel putin pe tester aceasta este semnatura electronica. S-au interesat mult despre ea deoarece nu raspundea la scaner si a trebuit sa primeasca soft ptr ea. Eu am luat masina tocmai expusa in magazin si poate asta explica de ce se afla in tranzitie. :wallbanger:

post-2099-1130621106_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Mda, esti chiar... deosebit (ma refer la masina ta) - cu atat mai mult cu cat fabrica afirma ca nu este Bosh, tu totusi ai "the real thing"!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...