Jump to content
Sign in to follow this  
bobocbogdan

Camere Aer Tico

Recommended Posts

salut

 

nu mai suport cauciucurile care se desumfla tot timpul.

 

am fost lunar la vulcanizare la umflat, la indreptat jante ca sa nu scape aer etc

 

asa ca doresc sa-mi pun camere !! simplu presupun

 

dar unde gasesc??? stie cineva

 

multumesc

Share this post


Link to post

Pai tot la o vulcanizare trebuie sa gasesti. Insa e cam periculos cu camera la viteze mari. Mai bine depistezi problema, poate nu mai sunt anvelopele bune.

Share this post


Link to post

Verifică tot ce poate cauza pierderi de aer: ventil, valvă, jantă, anvelopă. Părerea mea este că doar dacă ţii morţis, cumpără-ţi cameră.

Share this post


Link to post

mai rau scapa o camera decat un cauciuc - de ex la mine dupa 6 luni am vrut sa echilibrez presiunea in pneuri si nu am avut ce - toate erau la fel.

 

Vezi ca e ceva in neregula - janta stramba, valva proasta, pus prost cauciucul, poate a fost intepat si l-a vulcanizat prost...

Share this post


Link to post

Mai bine ia-ti niste cauciucuri, eventual sh, dar nu-ti pune camere. Verifica si ce ti s-a spus mai sus.

Share this post


Link to post

Din cauza cauciucului vechi, da inseamna ca e foarte vechi si copt...incearca sa te duci la vulcanizare, sa le dea jos dupa jeanta si sa le lipeasca din nou, sa dea bine cu pensula la imbinare...(asta e varianta mai ieftina)

Share this post


Link to post

Poti incerca si cu un spray care se gaseste prin benzinarii , contine un lichid care in prezenta aerului se ,,vulcanizeaza" si astupa porii dinspre interior !!!

Share this post


Link to post

Am avut un prieten care a avut doua cauciucuri uniroyal de doi ani si erau SITA nu a avut ce face le umla si in doua zile erau gata. Nu a avut ce sa le faca le-a aruncat :wallbanger:

Share this post


Link to post

Du-te si schimba-ti valvele. Ia-ti niste valve bune. Exista valve de calitate superioara, care vin pentru jante si cauciucuri serioase.

 

Personal, de nervi ca-mi faceam presiunea la cauciucuri la 1 luna (vizibil) mi-am luat in ciuda cele mai scumpe valve pe care le-am gasit (nu mai stiu cat, erau cam dublu fata de alea normale). De la Sama.

 

Ultima oara mi-am facut presiunea acum ... hmm. 6 luni? 8 luni? Am si uitat, in primavara, oricum. Si la mine se vede imediat daca nu e a buna, ca am cauciucuri cu talon /50.

 

A propos de azot. Eu sunt de partea "sceptica" a baricadei. Unul din argumentele pe care le detin este faptul ca odata cu azotul respectivii pun automat valve superioare. Eu am valvele, dar nu azotul (am renuntat). Iti recomand sa faci la fel.

Share this post


Link to post
Unul din argumentele pe care le detin este faptul ca odata cu azotul respectivii pun automat valve superioare.

Mi-am pus azot si-n Matiz si-n SF. Parca nu-mi amintesc sa-mi fi schimbat valvele. Vroiau doar sa-mi schimbe capacelele (cu unele verzi) da' nu i-am lasat. Poate n-am fost eu destul de atent! :rolleyes:

Share this post


Link to post

Am trecut si eu prin situatia de a "face plinul" foarte des la cauciucuri. Bazat pe aceasta experienta, scriu cele de mai jos.

 

Nu exista solutie mai buna decît anvelope noi, cu garantie. Cauciucurile tale sînt îmbatrînite si chiar cele mai "putin faimoase" cauciucuri noi sînt mai bune decît ce ai acum. Toate celelalte solutii sînt paliative si am sa le comentez putin (dupa cum am spus mai sus, din experienta proprie):

 

1. Cauciucuri SH - este cam ca la "6 din 49". Sînt sanse sa nimeresti numerele cîstigatoare. Dar, imagineaza-ti ca în situatia actuala îti cumperi cauciucuri noi de la un comerciant de tip Tîrg Vitan si acesta îti propune un discount daca îi dai cauciucurile vechi. Intrebare: Unde crezi ca vor ajunge cauciucurile tale pline de pori? Raspunsul l-am avut eu pe masina mea.

Parerea mea, merge si SH daca bugetul este redus, dar trebuie sa te asiguri ca ce cumperi sunt cauciucuri fara defecte. Negociaza nu pretul ci conditiile de garantie.

 

2. Camere - dau rezultate bune si ofera o siguranta satisfacatoare daca sînt noi si montate pe cauciucuri noi. Eu am cautat mult camere noi de 12" si n-am gasit. M-am multumit cu doua bucati SH cu petice si cu garantie. A doua zi dupa montaj am gasit o roata fleasca. M-am dus la vulcanizarea respectiva si mi-au inlocuit-o, insa fara sa stiu eu, cu una de 13". Practic mi-au pus o "dinamita" în roata. Camera fiind mai mare a facut pliuri si s-a ros si subtiat prin frecare de interiorul anvelopei. Am descoperit-o cînd mi-am schimbat cauciucurile. Sansa a fost de partea mea si am mers asa vreo 10.000Km fara nici o problema.

Parerea mea, camerele nu sînt chiar o sinucidere cum considera unii. Totusi, pentru siguranta, n-ar fi indicate la drumuri lungi si viteze ridicate.

 

3. Solutia de vulcanizare la tub (spray) - te scapa de problema instantaneu, etanseaza perfect, dar...nici roata echilibrata nu o sa mai ai. Dupa un astfel de tratament l-am bagat in boala pe un baiat de la vulcanizare. Trei zile la rînd am fost la el, mi-a umplut roata de plumbi si tot batea pe la 70-80Km/h. Am descoperit cauza cînd am schimbat cauciucurile. Parte din solutia de etansare a ramas lichida in anvelopa si se plimba cum vroia ea schimbînd mereu echilibrul rotii. Ar trebui sa dau (sa dam) mai multa importanta instructiunilor de utilizare a produselor. Pe eticheta scrie ca se utilizeaza numai ca reparatie temporara, pîna la cea mai apropiata vulcanizare si se recomanda rularea cu viteza redusa.

Parerea mea, ai putea face un experiment. Introduci solutie in roata si mergi cîteva zile asa. Apoi demontezi cauciucul de pe janta si scurgi lichidul ramas + re-montaj si echilibrare.

 

4. Azot - n-am experimentat, dar nu cred in minuni.

Share this post


Link to post

Dupa lupte seculare, AM GASIT CAMERE PE 12"! (imi trebuiesc pentru Fiat). Importatorul direct se cheama Chemtraders (motociclistii ii cunosc bine, in special endurizatorii), pentru localizare incercati www.chemtraders.ro, au sediul pe undeva pe la 13 Septembrie, camerele sint in stoc, 12RON/bucata, 145-155/12. Se vinde si la persoane fizice.

Share this post


Link to post

:scarpin: Kamikaze!!! mai bine le umfli la fiecare benzinarie decat sa pui camere. Te asigur ca vei trai mai mult.

Camerele fac explozie si sunt deja itstorie... din fericire.

Cred ca cu tico nu ai nici o sansa daca explodeaza una din camere le din fata. Te rastorni si mori in cateva clipe

Jante noi, anvelope noi, valve noi, presiune corespunzatoare, echilibrare si viata lunga... daca nu merge nimic den ce au scris cei de mai sus.

 

Daca iti pui camere, te impusc eu - ca sa nu te chinui intr-un accident.  <img src= ">

 

Prietenul tau.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...