Jump to content
Sign in to follow this  
pankrator

Zgomot Enervant

Recommended Posts

Am si eu o problema.Am schimbat de curand capul de planetara,burduf planetara,bratul inferior si bucsa caseta directie,toate pe partea dreapta.Dupa doua zile in care nu am auzit nici un fel de zgomot si-a facut aparitia un zgomot deosebit de enervant pe care nu l-am mai auzit pana acum.Face numai la gropi mai adanci..ghinionul meu cu traseul zilnic.Parca as avea vreo 20 de chei legate pe undeva de roata dreapta.Am verificat,toate suruburile pe unde am umblat stranse.

Primul gand a fost la placute,dar parca prea zdrangane.Alte idei?

Share this post


Link to post

Bucsa caseta directie...

Share this post


Link to post

Nu este de la ea..ii cunosc zgomotul si e proaspat schimbata.Chiar am verificat..nu mai am nici un fel de joc la bratul de directie. Suna ca si cum as avea o gramada de chei in bord..dar nu am.Ca si cum ai atarna o pereche de chei pe undeva in masina..acelasi zgomot.Nu e zgomotul metalic brusc de la caseta..E deosebit de enervant.In acelasi timp se produc si vibratii prin toata caroseria.

 

Cred ca imi cumpar o sticla de kerosen..

Edited by Denied

Share this post


Link to post

Am reusit sa depistez sursa de zgomot:

-aparatoarea de noroi rupta,intra imediat in rezonanta :drinkers:

-tija care tine capota sus iesise din suport

Share this post


Link to post

Salut ! Tot in legatura cu un zgomot enervant la un matiz...cand iau de volan mai mult de jumatate de tura se aude un scartait suparator Va rog daca stiti ce ar putea sa fie?

Share this post


Link to post

Zgomot enervant aparut la roata spate dreapta sub forma unui troncanit foarte puternic la gropi.Nu face mereu.Fenomenul a aparut odata cu gerurile mari.De fapt in prima dimineata cand am vazut - 24 pe termometru,la iesirea din parcare s-a manifestat imediat.La inceput facea numai dimineata pe ger,in cursul zilei nu mai scotea nici un zgomot.Acum zgomotul a devenit permanent.Am banuit amortizoarele,schimbate in vara cu altele noi,mai ales pentru ca am inlocuit de curand un cauciuc facut patrat pe roata cu pricina.

Azi am fost la testul de amortizoare.Culmea.Nu au nimic.Si nici ce altceva ce ar putea troncani nu am gasit.

Share this post


Link to post

Am si eu un zgomot care nu reusesc sa imi dau seama de la ce provine. Tot ceea ce imi pot da seama este ca el apare cand ma deplasez cu masina (cu cat creste viteza cu atat se aude si mai tare) Se aude cand este rece motorul. Dupa ce s-a incalzit (90 de grade si inca si atunci se mai aude cateodata) acest zgomot dispare. Zgomotul se aude inauntru ca si un zanganit intre doua piese metalice cu o intensitate destul de mare (nu se aude gros) in zona ceasurilor de bord, dar mai spre motor. E foarte ciudat, daca a mai intampinat cineva asa ceva, chiar sunt curios!

Share this post


Link to post

@Den: Bratul (bascula) de pe roata respectiva l-ai verificat daca este strans corect? Bucsa de la brat si cele de la bara stabilizatoare sunt in ordine?

@mvi1985: Deconecteaza cablul de la vitezometru si vezi daca mai face. E posibil sa ai o problema la acesta.

Share this post


Link to post

M-am gandit la chestia asta. Ceea ce e interesant e ca cu cat circul mai mult incepe sa taca. Spre exemplu, chiar dupa ce pornesc cu masina rece incepe sa faca de la 20 km/h, dupa 20 de min incepe sa faca de la 30 de km/h si cu o intensitate mai mica.

P.S. De unde sa il deconectez, din cutie sau din bord (ma refer de la care capat sa il desprind)?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...