Jump to content
Sign in to follow this  
maximus

Despre Sistemul Juridic

Recommended Posts

Ma uitam mai deunazi la un film, in care un politist citea drepturile unui infractor, cand il aresta. Printre altele zicea de genul ca daca nu isi permite avocat, ii va fi repartizat unul din oficiu. Cat de adevarat este lucrul asta? In romania exista acest "avocat din oficiu"?

 

A doua intrebare se refera la cheltuielile de judecata. Am inteles ca cel care pierde un proces (daca e proces civil), plateste cheltuielile de judecata. La ce se refera ele? Se refera si la onorariul avocatului partii care a castigat? Sau diferitele taxe, cheltuieli ale statului cu acest proces?

 

Am putea face acest topic, locul unde cei care nu se pricep la asa ceva(dar sunt curiosi) sa afle raspunsuri la intrebarile lor

Share this post


Link to post

Exista si in Romania avocati din oficiu - orice avocat poate cere sa faca "oficii" si este platit f slab de catre stat - de aceea avocatii din oficiu sunt de obicei stagiari sau incepatori, ca sa mai faca si ei un banut si un pic de reclama.

Inclusiv onorariul avocatului este platit de cel "invins" - dar, numai ce e oficial, adica sumele pt care avocatul a taiat chitanta, ca bineinteles ca nu dau tot timpul chitante, pt ca si ei platesc taxela barou in functie de incasari.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...