Jump to content
Sign in to follow this  
Madalin

Siderat

Recommended Posts

Pe 8, ora 10 ma duc cu treaba la o firma pe langa podul Grand. Desigur cu masina. Vad sediul de departe, dar nu nimeresc parcarea firmei si parchez pe locul unuiua, B xx VUV. Avea afis cu loc inchiriat, rog nu parcati, povesti. Ma gandesc ca stau 10 - 15 min, las masina acolo. E, stau mai mult, ies de acolo, ma sui in masina, pornesc motorul, dau drumul la aer ca era cald rau, cu usa deschisa, si incep sa umblu la telefon sa vorbesc cu un prieten. Nu apuc, bodyguard-ul de la firma apare precipitat si spune ca am parcat pe locul unui chestor de la politie si ca daca vine face masina praf. Ma uit in retrovizoare, era o masina in spatele meu, gandesc ca nu e problema, omu o sa vina sa-mi spuna sa plec si gata. Dar nu ! vine si-mi zice ca pleaca dupa 4 ore si dispare ! M-a lasat fara reactie ! Desigur ca am plecat de acolo, cu ajutorul altui sofer care a mutat masina.

Pareri ?

E normal ?

Eu nu am avut niciodata loc de parcare ingradit, preferat da, marcat nu. Ma deranjeaza foarte tare aceia cere blocheaza masini, indiferent de motiv.

Sau sunt eu defect ?

Share this post


Link to post

Pai normalitatea o sa porneasca si din partea cealalta, si anume cand o sa respectam locul platit al unui alt sofer, indiferent de pozitia lui sociala! Ca idee, o persoana fizica plateste cam 360.000lei/an. Stiti cat plateste cineva cu masina in leasing pe firma? 750.000lei/luna!!! Ei bine, eu am masina in leasing, astept sa iasa actele pentru locul meu de parcare... Sa ma ierti (iertati) dar daca vin acasa, indiferent de ora, si-l gasesc ocupat, chiar daca scrie "va rog nu parcati" etc (povesti??) ce ar trebui sa fac? Sincer, acum, astept un raspuns sincer!

Share this post


Link to post

pai locul se da pe masina (adica proprietarului in acte a masinii) sau persoanei care plateste?si ii dau dreptate lui viper..

Edited by maximus

Share this post


Link to post

Se da Utilizatorului. In cazul de fata Utilizatorul este reprezentat in toate actele, inclusiv Contractul de Leasing, de soatza mea. Dar Utilizatorul este firma...

Share this post


Link to post

Eram in masina, usa deschisa, motorul pornit. Nu am vazut un contract de inchiriere al unui loc de parcare, dar nu cred ca asigura atat de multe drepturi.

Edited by Madalin

Share this post


Link to post

eu stiam ca sunt platite pt. dupa 6 seara.

Share this post


Link to post

bine nu e tocmai ortodox ce a facut ala, insa vad ca tu ai inceput sa vb la telefon.. in locul tau o tuleam cat mai devreme cu putinta..

Share this post


Link to post

Well, in cazul in care gasesc pe cineva pe locul meu platit (care nu are treaba cu ora, Doamne-fereste! Poate muncesc numai noaptea!!!) am dreptul sa sun la Politie si/sau ADP sa vina sa-l ridice pe respectivul.

 

Intrebare: daca erati la McDonalds si unicul loc de parcare liber era cel cu maaaarele semn de handicapati, ati fi parcat acolo? Eu, NU! Nici in mijloacele de transport in comun nu ma asez pe locurile cu destinatie speciala.

Share this post


Link to post
bine nu e tocmai ortodox ce a facut ala, insa vad ca tu ai inceput sa vb la telefon.. in locul tau o tuleam cat mai devreme cu putinta..

 

Vorbeam, si a venit. Un semn si plecam !!!

Share this post


Link to post

Dar daca era forta majora ? Bolnav eu sau altcineva ? Vii ca berbecul si blochezi ? Chiar daca platesti n lei pe luna ? Voi asa faceti ?

Share this post


Link to post

pai odata ce l-a platit e locul lui.. e asa de greu sa cauti un alt loc de parcare? stiu ca asta inseamna mai multa alergatura, insa daca e sa fim 100% corecti..

Share this post


Link to post
pai odata ce l-a platit e locul lui.. e asa de greu sa cauti un alt loc de parcare? stiu ca asta inseamna mai multa alergatura, insa daca e sa fim 100% corecti..

Nu eram la el in garaj. Masina nu era abandonata acolo. Eram in ea. Nu mi-a spus nimic, dacat vin peste 4 ore. Handicapat poate este.

Share this post


Link to post

"Dar daca..."... Dar nu era caz de forta majora... Ce e asa greu de respectat dreptul cuiva care plateste? Uite ce zicea legea in 1994, acum s-au schimbat sumele:

 

"Art.7- Constituie contraventie si se sanctioneaza :

 

a) blocarea accesului in parcaj, cu amenda de 10.000 lei;

 

b) parcarea fara respectarea normelor afisate la loc vizibil, cu amenda de

 

50.000 lei;

...

Art.8- In cazul contraventiilor prevazute la art. 7 lit. a, b, c, si g

 

se poate aplica si masura blocarii sau ridicarii autovehiculului in confor-

 

mitate cu H.G. nr. 147/1991."

 

Si ca sa raspund la intrebare: ei bine, DA! Cand voi plati 750k/luna si voi gasi parcarea ocupata, il voi bloca si voi chema atat Politia cat si ADP-ul! Au fost cazuri cand mi-am parcat masina in bulevard, la jumatate d ekilometru de casa!!! Nu erau locuri, decat cele platite!!! Si asta iarna trecuta, la minus 20 de grade! Si nu mi-a cazut rangul facand asta! Dimineata am plecat cu Junior de mana prin frig pana la masina sa mergem la gradinita, si nu am injurat! Asta e!

HOTARARE_NUMAR_32_1994.doc

Share this post


Link to post

parerea mea e ca ai meritat-o grav de tot. si ai scapat ieftin. daca scrie "parcare cu plata" si stii ca NU TU ai platit, nu parchezi.

 

la mine in bloc e un cabinet stomatologic si cine vine acolo, parcheaza pe locul meu. in mod constant trebuie sa ma duc si sa le zic sa isi mute masina. nu o data s-a intamplat sa fac atat de urat ca s-a ridicat ala de pe scaun si cu plomba neterminata si-a mutat masina.

 

o data un istet nu a vrut. se credea el "cool". l-am blocat si am mutat masina dupa 2 zile, si asta la insistentele maica-mii. ca daca era dupa mine, mai statea 2 sapt cat nu aveam eu treaba cu masina mea.

 

 

daca eu l-am platit la primarie nu inteleg cine e ala sa ii dau lui explicatii, sa ii arat lui actele. e al meu si gata.

 

deci, ca sa inchei: BINE TI-A FACUT! invata sa respecti ce nu e al tau.

 

a fost chiar finut ca a venit dupa doar 4 ore. nu mai fi siderat.

Edited by dann

Share this post


Link to post

Ca veni vorba de parcare:

 

Io am las masiniile in fata blocului pe strada. Nu este parcare amenajata. Cum pot sa fac sa platesc, ca sa detin locul pe straduta legal (eventual sa il marcheze primaria sau cine raspunde?)

Share this post


Link to post

In tarile cu apa calda (ca sa citez cativa co-forumisti), daca parchezi unde nu este voie sau nu ai dreptul, este chemata macaraua care vine si iti ridica masina. Aceasta nu mai poate fi recuperata decat cu ceva alergatura si cu plata unei sume ce ajunge pe la 100 de euro. Daca avem pretentia sa ne apropiem candva de ei, ar trebui sa incepem si de aici.

Share this post


Link to post

@Hitman: vezi prin document sa te incadrezi in prevederile lor... Daca e trotuar, se poate dar in anumite conditii...

Share this post


Link to post

Sincer e cam de prost gust sa blochezi pe cineva 4 ore. Dar gandeste-te si din unghiul lui:

 

* poate se grabea

* poate s-a saturat sa-i ia cineva locul

* poate ca a venit in spatele tau, a stat 3-4-5 secunde, a vazut ca in loc sa-l urmaresti vorbesti la telefon si a decis ca nu iti pasa

* poate ca a avut o zi proasta

 

si la urma urmei, daca tu ai avea un loc de parcare platit si vii acasa si-l gasesti blocat de unu'. Vine paznicul si spune "i-am zis dom'le ca veniti da' n-a vrut s-o mute". Te duci la el, dar omu e prins, vorbeste la telefon, n-are treaba. Stai un pic, stai mai mult, afara cald, la el in masina racoare, vezi ca respectivul nu pare sa renunte la convorbire temporar ca sa iti inapoieze locul. Ce faci? Nu-ti sare basca? Si nu in 10 minute, in 2-3 secunde.

 

Plus, stiu ca nu o sa-ti placa dar sincer. Daca nu te bloca asta, probabil ca ai fi blocat in continuare si alte locuri fara sa-ti dai seama cat de frustrant poate fi sa poti sa-ti folosesti propriile bunuri.

 

L-as fi considerat nebun daca nu era marcat si legal. Dar asa? Poate omul voia sa ajunga la toaleta. Gandeste-te ca vine cineva si-ti ia cheile de la masina cand vrei sa pleci. Chiar si pentru un minut. E enervant si frustrant, mai ales cand probabil ca se intampla des.

 

Probabil ca nu esti de acord, dar reactia generala este negativa si, chit ca am (avem) sau nu dreptate, daca asta e opinia generala atunci poate ar trebui sa o iei in considerare. Daca tu nu te superi sa n-ai loc de parcare, altii o fac.

Share this post


Link to post

Bine ... aici totul se rezuma la bunul simt care din pacate lipseste romanului si va mai lipsi mult timp de-acum inainte. E proasta crestere si mentalitatea ... is prea mare si am probleme mult mai urgente decat sa ma intereseze viatza lu' ala. Ce ..daca vedeti un batran picat intr-o baltoaza treceti pe linga el ?? Asa bunu simt nu va indeamna sa-l ajutati sa se ridice, chiar daca va murdariti un pic ?

Cam asa sta povestea si aici ... omu avea locu platit da'l durea pixu sa vorbeasca cu Madalin ? .. bleah mi-e scarba de oamenii ca ala

Share this post


Link to post

Eu am loc de parcare platit la ADP. Locul e marcat corespunzator (cu vopsea pe asfalt, in plus e si o placuta pusa pe gard in dreptul locului cu PARCARE PLATITA si nr masinii.). Si asa au toti din parcarea respectiva. Dar desi se vede clar ca e o parcare cu locurile platite, mai vin nesimtiti care isi parcheaza masina, desi nu e locul lor. Conform legii nu ai voie sa pui "T " la locul de parcare, deci eu nu pot face nimic ca sa ii impiedic pe nesimtiti sa parcheze in locul meu. Nu ma intereseaza ca sta doar 1 min, e locul meu de parcare, pt care am avut f mult "de alergat" ca sa il obtin si mai si platesc o gramada de bani pt el (600mii/an), si am pretentia sa fie MEREU liber, indiferent de ora.

Am patit de cateva ori sa il gasesc ocupat, dar dupa indelungi claxonari au aparut cei care si-au parcat masina. O data am venit, am gasit locul ocupat, am inceput sa claxonez, m-am tot invartit cu masina, nimic; atunci am tras masina sa ii blochez pe respectivul, am activat alarma si dau sa pelec, cand apare cel ce parcase pe locul meu, ca vine imediat (el statea pe trotuarul de vis-a-vis si nici nu ii pasa). Culmea e ca dupa ce ca parcheaza pe locul tau tot ei sunt cu gura mare, in loc sa isi ceara scuze.

Altadata am venit intr-o sambata pe la 1 noaptea acasa, si gasesc locul blocat de Clio Symbol. Fiind ora tarzie nu ma puteam apuca sa claxonez. Am tras masina perpendicular in spatele lui, si am sunat la politie de pe celular; faza ciudata e ca nu a raspuns nimeni, mi-au inchis, si eram prea obosit ca sa mai stau sa incerc sa sun. Norocul aluia cu Symbolul a fost ca a pelcat de dimineata vecinul care are locul de parcare langa al meu, si respectivul a putut sa iasa (dar e clar ca a vvacut o gramada de manevre).

 

Mentionez ca eu niciodata nu aplic metodele altora cu intepatul cauciucurilor, zgariatul caroseriei, etc, singurul lucru care il fac e sa ridic stergatoarele si eventual sa il blochez pe respectivul.

 

In inchiere vreau sa sublinez inca o data ca e locul meu de parcare, platit la ADP si am pretentia sa fie mereu liber, indiferent de ora (apropo locul e platit pt oriceora, nu numai dupa 6 seara cum zicea cineva pe aici), mai ales in contextul in care in zona marea majoritate a locurilor de parcare sunt "la liber", doar o parte sunt platite la ADP.

Share this post


Link to post

La cit de putine locuri de parcare sint in Bucuresti mi se pare aproape obscen ca o mare parte din ele sa fie transformate in proprietate personala de catre o parte din soferi sau firme.

 

Un sistem mai echitabil mi s-ar parea ca toti posesorii de autoturisme sa plateasca o suma relativ mica iar toate locurile de parcare sa fie pe sistemul "fiecare cum apuca". La urma urmei, suma anuala e destul de mica si ma gindesc ca daca imi las masina intr-o parcare amenajata in 2-3 zile cheltuiesc cat altii achita pe un an intreg pt un loc de parcare.

 

Am avut acum ceva timp proasta inspiratie sa ocup 20 min locul "delimitat cu vopsea" si (probabil) platit al unuia. Nu am observat decit acasa ca mi-a tras doua zgirieturi "pina la os". Ok, n-a fost corect ce am facut, dar e corect ca eu sa platesc acum 100 euro sa vopsesc capota ? Cred ca da... i-am furat taranului 20 de minute PLATITE dintr-un an intreg!

 

Nici faza cu blocatul nu mi se pare o solutie eleganta. In primul rind, se poate discuta civilizat. Asta e, sint foarte putine locuri de parcare in Bucuresti si dupa ce te-ai invirtit 30 de minute dupa un amarit loc de parcare o mai comiti si ocupi locuri platite. E chiar asa o mare crima incit sa ii blochezi masina celuilalt mai multe zile la rind ?

 

La serviciu parchez uneori in sistem share cu un platitor de loc. Am, parcat o singura data pe locul lui. In rest, ocupam trotuarul. M-a prins cind plecam, mi-a zis cum sta treaba si mi-am cerut scuze si i-am promis ca nu se mai intimpla. Pina la urma mi-a zis ca pot sa o tin pina in jur de 5 cind vine si el de la serviciu. N-am abuzat de amabilitatea omului, dar ideea e ca ne-am putut intelege fara chei pe capota, blocari, claxoane, injuraturi sau mai stiu eu ce.

 

In legatura cu ce a patit Madalin, "domnul chestor" (sau cine o fi fost) a dovedit ca e un taran barat. Exista totusi posibilitatea sa fi interpretat gestul tau de a vorbi la telefon ca unul facut special, dar si in conditiile astea putea sa iti ceara pur si simplu sa pleci. Asa ca tot taran ramine.

Share this post


Link to post

mda? hai sa vedem. vin obosit de la serviciu, si gasesc un 206cc pe locul meu, si cand il ROG sa isi mute masina, el mai ia la misto.cum e? il lasi? nope. pt ca oameniireactioneaza doar la exemple. aas ca il las sa vada cum e cu metroul sau taxiul o zi si sigur nu va mai parca.

 

am mai patit si cu vecini care au parcat pe locul meu. asta in contextul in care avusesem discutii asuprea locurilor, si culmea, acea vecina mi-a atras atentia ca e locul ei in alta parte. si ea cand a gasit bolovani ( se schimbase o teava si aia nu au facut curat ) ce se gandeste? decat sa curete in dreptul locului ei, mai bine imi ia mie locul. am sunat la interfon, la usa, o auzeam cum ii spune cainelui sa taca, dar usa nu o deschidea. drept urmare, a aflat cum e sa mergi pana in baneasa cu metroul. si punct.

 

poate nu sunt eu cel mai civilizat cu metoda mea, dar functioneaza. iar vina nu e a mea, e a aluia care parcheaza fix in dreptul semnului cu "parcare platita". nu suma pe care o dau conteaza, ci faptul ca vin obosit si gasesc un taran acolo.

 

apropo, taran e ala care a parcat, nu cel care l-a blocat.

Share this post


Link to post

@thanadar: cred ca nu ai inteles cat costa LUNAR daca masina e pe firma... Iti repet: 750.000ROL sau 75RON!!! Ei bine, daca dau banii astia si totusi imi gasesc locul ocupat, ar trebui sa plec capul, nu?

Share this post


Link to post

Stiu ca sunt zone unde se gaseste f greu un loc de parcare, si majoritatea sunt platite, dar tot mi se pare nesimtenie sa parchezi pe un loc platit; precum mai ziceau si alti forumisti, nu e nici o rusine sa lasi masina putin mai departe unde gasesti loc si sa mergi cateva min pe jos...dar romanului ii cam lipsesc cei 7 ani de acasa, parcheaza unde apuca, nu conteaza ca blocheaza traficul, ca parcheaza pe locul altiua, etc. Repet, spre exemplu unde locuiesc eu doar o mica parte din locuri sunt platite la ADP, restul (marea majoritate) sunt la liber, se parcheaza fiecare cum apuca, dar nesimtitii parcheaza pe locurile platite (probabil din cauza ca sunt la umbra, in general locurile "la liber" sunt la soare :rotfl: ). Nu sunt de acord cu faze de genul intepatul rotilor, zgariatul masinii, etc, desi unii chiar o merita. Nu am facut niciodata asa ceva, desi sunt destui care practica metoda. Pb eu zic ca e alta: sunt o gramada care isi stabilesc ei un anumit loc de parcare (evident daca parcheaza o alta masian pe loc ii taie rotiel o zgaraie, o blocheaza, etc), desi nu platesc pt el, si astia sunt mult mai multi decat cei cu lorui platite.

Share this post


Link to post
Un sistem mai echitabil mi s-ar parea ca toti posesorii de autoturisme sa plateasca o suma relativ mica iar toate locurile de parcare sa fie pe sistemul "fiecare cum apuca". La urma urmei, suma anuala e destul de mica si ma gindesc ca daca imi las masina intr-o parcare amenajata in 2-3 zile cheltuiesc cat altii achita pe un an intreg pt un loc de parcare.

 

Sistemul asta echitabil o fi echitabil pentru tine care vii la 4 acasa. Daca eu ajung la 2 noaptea cum e echitabil pentru mine? Si apoi ce fac, claxonez sa scol cartierul la 2? Pe cine injura? Pe mine.

 

Cat despre tarania domnului chestor, mi-am spus parerea. Exista oameni care cred ca este ok sa iei orice loc, desi NU ITI APARTINE. E chiar siderat de faptul ca omul a parcat in dreptul locului lui, chit ca era ocupat. Daca acesti oameni nu blocheaza, atunci cei siderati vor bloca in continuare.

 

Aceeasi practica o aplic si in trafic. Atunci cand cineva imi taie calea "ciupesc" claxonul astfel incat respectivul sa stie ca m-a incomodat. Pentru ca traiesc in senzatia ca daca nu ii zic nimic nu realizeaza ca m-a enervat. Nici sa-i tai cauciucurile. Dar nici sa franezi sa nu zici nimic, pentru ca respectivul ramane cu senzatia ca s-a bagat regulamentar.

 

Faptul ca ala e sau nu taran e discutabil. O fi fost. In primul post ai cerut pareri. Astea sunt. Si mai zici ceva: Te enerveaza astia care blocheaza masini. Sa inteleg ca aia care blocheaza locuri de parcare nu.

 

Fiecare cu vederea sa asupra proprietatii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...