Jump to content
Sign in to follow this  
dan22y

Problema Motor Matiz

Recommended Posts

De cateva saptamani apare o problema la motor, in mers si anume: motorul functioneaza perfect, pana in momentul cand schimband treptele din 1 in 2, din 2 in 3, pana aici perfect, trage bine, ridic piciorul de pe pedala de acc., decelereaza, iar la accelerare pt un moment scurt "da in cap", o secunda, "smunceste", pe urma merge normal, adica trage normal.

Acum vine intrebarea: ce sa fie? bornele la baterie sunt stranse, sa fie din fise, bujii? pe luni merg cu ea la service. Treaba asta o face cand si cum cu rezervorul plin,gol,...adica sunt zile cand nu face deloc, zile cand face o data, de doua ori pe zi, adica mai rar. Scuzati nr de adica... :)

Share this post


Link to post

Daca e Matiz cu motorizare Euro II sunt mari sanse ca fenomenul semnalat de tine sa se datoreze proastei functionari a supapei de recirculare a gazelor arse reziduale (EGR). In general, daca te duci in service prima tentativa de remediere a acestei malfunctionari este supraturarea motorului in scopul curatarii supapei .

 

Nu mai cita postul anterior!

Edited by claz

Share this post


Link to post

...schimbă valva PCV sau curăţ-o cu spray pt. carburator; merge şi cu degripant.  <img src= ">

post-14-1126769560_thumb.jpg

Share this post


Link to post

costa 10 lei !..Mai mult dai pe spray !!!! Eu o schimb la fiecare schimb de ulei !

Share this post


Link to post

Aceleasi simptome le avea si Matizul meu. Am schimbat valva PCV (140k lei, in Ct) si acum merge "ca pe roate".

Share this post


Link to post
...schimbă valva PCV sau curăţ-o cu spray pt. carburator; merge şi cu degripant.

"Ulciorul nu merge de multe ori la apa". La tipul acesta de valva apare uzura mecanica la actuator si nu mai realizeaza legea de functionare dorita.

Share this post


Link to post

rezolvat in sfarsit problema care o acuzam. Schimbat un injector (care era blocat, pe deschis mai mult-timp injectie mai mare), schimbat fise, bujii, si8 facut revizie la 10k km. merge brici, trage bine motorul.

Share this post


Link to post

Problema: se opreste motorul dimineata atunci cind se frineaza pentru a opri. Nu conduc io masina ci consoarta. Bineinteles, procedura de pus frina este: apasat ambreiajul si apasat dupa aia frina ( :wallbanger: ) Oprirea mot. sau tendinta de oprire se intimpla pina se incalzeste. Matiz 19.000km revizia facuta de o luna. Decind a aparut problema asta mai pilpie din cind in cind 'check engine' dar fara sa ramina aprins ('apare, sta putin si dupa aia dispare', asa zice consoarta, it wasn't me :> ) O sa o iau io la un drive test duminica. Marti m-am programat la service. Ceva idei cu care sa-i string de cojones pe aia de la service? Benzina s-a pus de la pompa la care se pune de obicei (Agip de 95)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...