Jump to content
Sign in to follow this  
aztec

"adaosuri" Tico...

Recommended Posts

e... iarasi, din nou , si inca o data, ma trece un gand rebel sa mai adaug cate ceva la tico, si asta pe partea utila, nu inca un "abtzibild"..

sant mai multe, unele tin strict de bani si piese, adica cand or sa fie bani, cumpar piesele, altele decat de gasit unele piese care sant mai greu de gasit

 

1. sonda de benzina cu avertizare de golire

am inteles ca are nicubarbu, eu m-am uitat la masina si la sonda ce o am acum ajung pana la mufa 3 fire: unul negru(masa banuiesc),unul galben+rosu, unul verde+galben ce pleaca mai departe in sonda..

banuiesc ca cel galben+rosu este pt acel indicator de golire.

acum apare si prima problema unde il gasesc in bord, si cum montez un bec.

 

2. ceas electronic bord

are nicubarbu, exista un topic, cand sant bani, caut montaj

 

3. turometru.

pleaca un amic in state, il pun sa caute un turometru special de 3 cyl, eu pe net nu am gasit decat pt minim 4... asta inseamna ca banii s-ar gasii pana in o anumita suma, sa vedem ce gaseste el.

 

4. indicatoare suplimentare.

adica voltmetru, temperatura ulei, temperatura apa, presiune uleu sau alte indicatoare.. vreau un set de 3-4 sau 3-4 separate, ca fac eu setul. depinde la ce pret si cam ce gaseste in banii disponibili ... apar insa problemele.

 

a.temp. apa este in bord, daca are si setul banuiesc ca pot sa ma duc cu un fir la sonda existenta si sa sper sa mearga... sau nu( astept sfaturi)

 

b. voltmetru... asta ar trebui sa fie simplu, zic eu.

 

c. temperatura ulei sau/si presiune ulei... momentan , din ce am citit eu prin cartea tehnica, exista un monocontact ulei ce te avertizeaza daca ai ramas fara ulei deci nu cred ca functioneaza la ce am eu nevoie, cred ca decat spune un lucru, cand nu ai o anumita valoare, actioneaza. aici cum se face?

astea ultimile conteaza ce se intampla peste o luna cand vine inapoi, cu mana goala sau nu...

astept sfaturi si propuneri

ceasurile ar arata cam asa

http://www.jcwhitney.com/wcsstore/jcwhitne...fc76570a44e2722

 

http://www.jcwhitney.com/wcsstore/jcwhitne...ac06c7ac1efe0f9

Edited by aztec

Share this post


Link to post

voltmetru ala e simplu...

turometru in 3 cyl se gasesc cate vrei si pe la noi...

cu preturi de la 1.5 mils la 100e

temp ulei si presiune ulei...

aici e o problema...

daca iei chestii din alea ieftine nu au senzori, iar alea care au costa 40-50e unu

sunt curios unde le infigi in bord...

mie nu imi plac cum arata consolele alea rotunde

Share this post


Link to post

nasol...

m-am invartit pe langa masina si nu am gasit locuri pt sonde de ulei si apa, la cele din bord nu renunt... deci cu alte sonde de temp/pres ulei si apa renunt  <img src= (">

la ce e bun un indicator de vacum?

dar ampermetru (nu voltmetru)- arata cat consumi din cat da alternatorul?

Share this post


Link to post

Vacum probabil pt motoarele turbo sau poate sa sti cum lucreaza pompa de vacum :) ampermetru iti arata consumul, acum depinde unde il legi. Cu aproximativ 5.500.000 gasesti turometru setabil si pt 3 cilindri cu temperatura apa si temperatura+presiune ulei + shift light totul intr-un singur ceas mai maricel care sincer eu nu mi-as monta pe micul bord de Tico.

Share this post


Link to post

ampermetrul arata bilantul electric al masinii, se monta in general la masinile dinam, bunca-miu avea asa ceva la moskvitch si avea o zona centrala zona zero (in care curentul de incarcare era egal cu curentul de descarcare) si zonele din stanga sau din dreapta, preferabil era sa fie acul in dreapta.

Eu unul nu-ti recomand sa-ti montezi ampermetru, oricum la masinile cu alternator rareori poate sa stea acul in stanga adica sa fie motorul pornit dar bateria sa se descarce cu alternator bun. Daca ar fi asa oricum s-ar aprinde becul de descarcare. La cele vechi cu dinam era bun deoarece nu la toate la relanti se incarca bateria. In plus dinamul produce curent d. p. cu turatia, fara vreo limita, adica produce pana ajunge sa nu mai poata duce, moment cand se autodistruge. alternatorul se opreste din crestere.

Mai degraba ar fi bun un voltmetru, dar si de asta ma indoiesc ca ai avea nevoie, eu la matiz la relanti aveam 14.4v, cu cresteri de 0.2-0.3 in turatie, nu 12.8 cat are dacia sau cat o avea. la dacie la taica-miu variaza intr-adevar tensiunea, sta la relanti aproape de rosu iar in mers aproape de mijloc (13.5). Verifica mai intai cum iti variaza tensiunea in instalatie, daca iti variaza cum varia la mine atunci acul va sta teapan si indicatorul va fi cam inutil.

 

indicator de vacuum: pentru amatori, la nimic. :dizzy: ce-ti indica ala? :-?

 

indicator de presiune ulei: verifica intai cum iti variaza presiunea la ulei cu un manometru la service. nu-ti trebuie asa ceva. presiunea variaza destul de lent, odata cu uzura motorului, daca variaza si atunci. oricum vei sti clar ca presiunea maxima o ai la relanti si va scadea putin dupa aceea. altfel daca variaza mult e semn de avarie si se duce acul spre zero, se aprinde becul asa ca n-ai nevoie.

si cu sonda de presiune ce faci?

 

Taica-miu a fost paranoic cu sa monteze un indicator de presiune ulei la oltcit, a cumparat el unul de lada 1500, l-a montat pe placa din dreptul contactelor dar cu sonda a fost mai nasol. a montat un racord acolo unde venea senzorul de presiune scazuta, astfel incat sa aiba loc si indicatorul de presiune. a pus intai sonda de presiune de dacie, impreuna cu ceva rezistente ca altfel indica aiurea . mergea sistemul numai cu motorul rece, cand se incalzea cadea la zero indicatorul, a cumparat dup-aia sonda de lada, sa se pupe intre ele. n-a scapat de problema indicarii scazute. de la prima montare a indicatorului ala nenorocit in bord si pana la ultima faza a montarii au trecut 4 ani. :mda:

 

becul de nivel minim in rezervor este util intr-adevar, nu are rost sa-l comentez

 

Per total eu iti zic ca n-ai nevoie de toate indicatoarele alea in 99% din cazuri. Te vei uita la ele dupa ce le vei monta, dupa aceea te vei plictisi. :mrgreen:

Cei ce au facut masinile si-au dat seama ca monteaza de-aiurea multe indicatoare, vezi dacia 1310 (da la astea cam trebuie), ca masinile au devenit mai fiabile si nu mai trebuie. Au pus in schimb becurile pentru diferite avarii, singurele de care este intr-adevar nevoie.

Share this post


Link to post

mda... :mda:

pana la urma am cam renuntat.. decat la ceasuri :wallbanger:

prea complicat si pana la urma, la ce-mi trebuie... restul raman, adica sonda de benzina de schimbat si adaugat un bec undeva in bord, turometru pt 3 cyl, poate si cu shiftlight, daca se incadreaza in pret, ceas bord,.. la voltmetru ma mai gandesc, poate fi util, sau poate car unul de casa dupa mine cand am dubii asupra bateriei

 

urmeaza cand nu mai dau banii pe prostii stergator pe spate, vopsire si cauciucuri, sa vedem ordinea.

Share this post


Link to post

am nevioie de ajutor in googalit..

adica in gasirea unui turometru pt tico, si sa fie pana sau in jur de 50$ in state...

musai sa fie pe 3 cilindri , ca am gasit o groaza pe 4-6-8 cyl si nu pe mai putini..

cine gaseste sa puna aici un link please...

ca la un moment dat gasisem si eu dar am pierdut shortcuturile..

Share this post


Link to post

pana la urma la ceasurile diferite am renuntat, si la sfaturile voastre si la faptul ca trebuiau sonde si nu aveam unde sa le pun, turometru pt 3 cilindri amicul nu a gasit in toata america( adica la magazinele auto unde a fost el si pretul la care am vrut eu).

sonda cu avertizare..mai studiez problema cum sa fac becul in bord sa se aprinda

ceasul de tico... il am in mana, astept sa fac rost de mufa si sa-l montrez.. vad eu cum

acum trebuie sa fac ceva investigatii pt stergator spate pt tico, am cu totul, trebuiesc cateva modificari sa-l montez, pt ca nu am in dotarea masini fire sau restul..

e.. mai urmeaza

Share this post


Link to post

mufa din spatele ceasului este identica cu mufa atx suplimentara (cea cu 4 4 pini 2 negrii si 2 galbeni) daca ai o sursa stricata te-ai scos

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...