Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Sejur In Spania, Cu Avionul

Recommended Posts

Desi ma batea gandul sa plec la albena, inundatiile si latitudinea locatiei m-au facut sa-mi schimb planurile si imi voi face concediul la Malaga. Prin agentie, hotel cu demipensiune, charter, etc.

 

Intrebarea este: trebuie sa iau la mine si 500E de persoana?  <img src= S"> As prefera sa nu car cache cu mine, ci sa-i las pe card.

Share this post


Link to post

Nu e nevoie daca ai dovezi ale rezervarii hotelului, masa etc. Du-te pe saitul ministerului de externe si vei afla ce te intereseaza.

Share this post


Link to post

stiu ca in principiu nu e nevoie, dar s-au mai schimbat lucrurile de cand cu scandalul ala cu capsunarii :(

Share this post


Link to post

Dupa cum probabil ca stii, eu am fost de Paste. Am avut si card, dar si suficient cash la mine, dar nu m-a intrebat nimeni!

Acum insa te intreaba de voucher!

Share this post


Link to post

Am fost eu la sfarsitul lui iunie. M-au intrebat de cash, dar n-au vrut sa-i numere...

In schimb s-au uitat cu atentie la rezervarea de la hotel.

Share this post


Link to post

bun, deci sa inteleg ca trebuie sa car cu mine 500E de persoana cache, desi o sa am voucher cu cazare+masa? :o

Share this post


Link to post

Nu mai, ii arati cardul! :)

Share this post


Link to post

Cred ca depinde f. mult si de norocul pe care il ai sa dai de un vames mai zelos sau nu.

Tu de cine te temi, de cei de la noi la iesirea din tara sau de cei de la ei, din Spania ?

 

Eu am un coleg care a plecat in iunie si le-au cerut spaniolii voucherele in aeroport, cica cand i-a vazut, a zis : "a romani ! treceti separat si aratati voucherele" ceva de genul asta.

 

Eu acum 2 sapt. am venit dintr-un turneu mai lung insa cu masina si (am scris untr-un topic separat) dar sa stii ca la intrarea in Spania nu am vazut pe nimeni sa opreasca nici o masina, aproape ca nu s-a simtit ca am intrat in alta tara.

 

Dupa cum vezi :cazuri si (ne)cazuri, parerea mea e ca rezervarile sunt destul, dar daca vrei sa stai super relaxat scoate niste bani si schimba-i sau ia cu tine extrasul de cont de la banca.

Share this post


Link to post

mda, numai ca extrasul de cont e in RON :-?

Share this post


Link to post

Este in RON, dar pe carduri se face conversia... Aici sunt multe variante...

Share this post


Link to post

Sau poate nu are cont in valuta deschis de aceea are extras pe RON. Deschide un cont in valuta liciteaza 500 de euro si dupa aceea cere extrasul pe valuta.

Share this post


Link to post

Just for the record: NU mi-a cerut nimeni bani sau voucher sau alte nebunii. am aratat doar pasaportul.

Share this post


Link to post

pana la urma ai fost in Malaga?

daca da, spune-mi si mie ce merita vizitat pe acolo ca o sa aterizez si eu la sfrasitul lunii, dar in interes de servici, si probabil nu cu foarte mult timp liber, asa ca niste sfaturi gen

- acolo :thumbl:

- acolo :spumelagura:

mi-ar prinde f bine

multam

Share this post


Link to post

ok, ca sa nu deschid un topic separat, imi voi scrie memoriile acili sha...

 

Am stat in Torremolinos, prima statiune de pe costa del sol (atat geographic, cat si istoric). De fapt nu e doar statiune (asa cum e la noi) ci orasel turistic mai mult.

 

De pe costa del sol se pot face urmatoarele excursii (de o zi):

- Tanger (Maroc)

- Sevilla

- Granada

- Cordoba

(mai sunt si altele, mai marunte)

si se pot vizita vreo 2 waterpark-uri (unul in torremolinos, altul pe la fuengirola), vreo 2 parcuri marine - gen acvariu-delfinariu (selwo marina si sea life in benalmadena), un safari (selwo adventure - asta e mai departe, spre gibraltar), un parc cu crocodili tot in torremolinos si multe altele. E de ajuns sa treci pe la orice agentie de turism. Atentie totusi la preturi! difera foarte mult de la agentie la agentie.

 

Noi am fost in Tanger. Am vrut sa mergem si in Gibraltar, dar nu am putut deoarece eram romani si aveam nevoie de viza (apartine de marea britanie).

 

Sejurul a fost super-misto, e foarte frumos si civilizat in Spania, mi-a parut foarte rau ca m-am intors, si chiar m-am pricopsit a doua zi inapoi in romania cu o gripa pe fond de inima rea si care nu mi-a trecut nici acum.

 

 

Conditiile la hotel au fost excelente (desi avea 3 stele, a fost mult peste hotelul de 4 din turcia), mancarea la fel (am avut demipensiune).

 

Mancarea in oras costa destul de mult, dar la supermarket e chiar mai ieftina ca in romania pe alocuri. Branzeturile sunt intr-adevar ceva mai scumpe ca in romania dar nu cu mult si sunt f. bune. Pe o cutie de nectar de portocale de 1.5L am dat 0,79E. Somon afumat la 200g, 2.89E. Sunt preturi foarte bune si la articolele din piele (mai ales acum ca e extrasezon si sunt reduceri). Eu mi-am luat sandale cu 9E, sotia mea pantofi cu 10E, si am mai vrut sa-mi iau si adidasi cu 5E din piele intoarsa dar nu aveam unde sa-i mai car. Toate erau din piele de buna calitate, si lucrate bine, nu chinezisme.

 

De asemenea sunt preturi mici la parfumuri de firma (cam 50% din pretul din Romania).

Ca sa nu mai vorbim de vinuri.

Am luat doar 2 sticle, un vin de malaga de 17grade si un vin de porto de 20. Au costat fiecare cam 4E. Cel de malaga e de genul lacrima lui ovidiu, dar mai tare si mai aromat parca, iar cel de porto inca nu l-am desfacut.

 

Spuneam ca e foarte civilizat. Chiar m-a socat acest lucru, deoarece ma asteptam sa fie mai "latini".

 

De exemplu, majoritatea magazinelor desi aveau marfa si in strada nu aveau vanzatori la vedere. Te uitai cat vroiai la marfa fara sa te agaseze nimeni, si cand vroiai sa cumperi trebuia sa-l cauti pe vanzator prin fundul magazinului. Puteai sa furi cat vrei, nu te urmarea nimeni.

 

La plaja, m-am simtit super in siguranta. Nu am mai avut sentimentul din romania, sa stau in permanent cu ochii pe lucruri cand ma indepartez putin.

 

Nu am vazut cersetori, culmea, nici macar romani. Am vazut in schimb o nebuna (cred), care statea in fiecare zi in acelasi loc, incaltata mereu cu niste cizme rosii. Dar nu cersea, doar statea.

 

Si acum, lovitura de gratie.

Deoarece hotelul era destul de departe de plaja, era un autocar care ii ducea pe clienti. Dimineata, dupa masa se faceau cozi la autocarul care pleca din juma in juma de ora.

 

Intr-o dimineata, cand stateam si noi la coada care era cam maricica (vreo 40 de persoane, asezate in sir indian - nu gramada, pe marginea strazii, in ordinea aparitiei) opreste autocarul la capatul gresit. Adica la capatul unde erau ultimii sositi. Ei, si culmea, nu s-au bulucit toti spre intrare! Nu a miscat nimeni! Ultimii sositi i-au explicat soferului ca randul e in partea celalata, si ca ei nu se pot urca, ca nu au dreptul, si sa mute autocarul mai in fata. Soferul nu avrut, si a facut semn sa se inverseze coada. Ei, si ordonat, unul cate unul, coada s-a "pliat" si astfel s-a intrat in autocar in ordinea venirii la coada!

 

Excursia in Tanger

Tanger este in Maroc, Africa, pe coasta Atlanticului (la iesire din stramtoarea Gibraltar). Se ajunge acolo cu feribotul (curse regulate) care pleaca din Algeciras

 

Tiganie mai mare ca acolo nu am vazut niciodata, iar socul a fost cu atat mai mare cu atat mai mult cu cat veneam din Spania, nu din Romania.

 

Peste tot pe unde am fost, mirosea. Mirosea cam cum miros aurolacii, dar putin mai spre peste. Si bineinteles, mai slab.

 

In permanenta cat nu am fost in autocar am fost haituiti de bande de intreprinzatori disperati care incercau sa ne vinda tricouri, gume, posete, lampa lui aladin, tobe si alte cacaturi. Ne-au urmarit peste tot si se tineau de noi ca raia de oaie.

 

A, inca un lucru: in Tanger toate preturile sunt "negociabile". Adica nicaieri, nici in magazine nu sunt preturi, si cand intrebi ti se spune o suma enorma. De exemplu: un tricou, 25E. Eu unul urasc tiganeala asta.

 

Kitchul si prostul gust sunt ridicate la rang de virtute. La ei "frumos" echivaleaza cu culori cat mai tipatoare amestecate cat mai random. Bineinteles, faianta si gresia tripleaza valoarea.

 

Singurul lucru bun a fost ca am mancat cus-cus, un fel de mamaliga traditionala la ei (dar afanata).

 

In rest... a fost o experienta interesanta. Desi mi-a displacut profund Marocul, imi pare bine ca l-am vazut. Asta o sa ma scuteasca pe viitor sa aleg destinatii turistice cu potential de tiganie ridicat, cum ar fi Tunis, Egipt, etc...

 

a, era sa uit. Tangerul era unul dintre cele mai bogate si mai frumoase orase din Maroc, pt ca era destinatie turistica. Este cica "oras international", pt ca foarte multi straini au proprietati acolo. Intr-adevar, am intalnit niste "oaze" foarte frumoase in acel desert de tiganie, dar totusi... eu n-as putea trai acolo.

 

poze din tanger:

post-228-1127139630_thumb.jpg

post-228-1127139670_thumb.jpg

post-228-1127139680_thumb.jpg

post-228-1127139935_thumb.jpg

post-228-1127139971_thumb.jpg

post-228-1127140007_thumb.jpg

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

multam pt info

eu o sa stau la un hotel de pe plaja deci nu voi avea treaba cu autobuzul

tinand cont ca o sa lucrez ziua, nu voi putea pleca in excursii

dar sper sa ma plimb dupa amiaza prin imprejurimi si sa reusesc sa gasesc niste suveniruri frumoase

:banana:

Share this post


Link to post

unde stai pana la urma? chiar in malaga?

 

acolo ai de vizitat muzeul picasso :)

mie torremolinosul mi s-a parut foaaarte frumos, banuiesc ca sunt la fel toate oraselele de pe coasta.

 

ups! am pus poze poze din maroc, dar n-am pus din spania.

 

soarele rasarea la ora 8. fusul orar era cam aiurea, ar fi trebuit sa fie GMT+0 dpdv geografic, dar e GMT+1. Marocul de exemplu are GMT-1 si parea mai normal.

post-228-1127302341_thumb.jpg

 

o straduta oarecare: post-228-1127302468_thumb.jpg

si o casuta: post-228-1127302520_thumb.jpg

 

am gasit si o jungla neingrijita post-228-1127302574_thumb.jpg dar in care totusi cresteau flori foarte colorate si frumoase post-228-1127302641_thumb.jpg

 

portocali sunt peste tot pe strazi: post-228-1127302692_thumb.jpg

 

plaja, foarte curata, mare (mai lata ca in romania) si cu palcuri de palmieri:

post-228-1127302766_thumb.jpg. la fiecare iesire de pe plaja erau un fel de tasnitori ca sa te speli pe picioare. tot la fel, erau si dusuri.

 

e foarte interesant sa vezi munte+mare in acelasi loc. muntii din imagine fac parte din sierra nevada, care au 3500m inaltime.

post-228-1127302930_thumb.jpg

 

in spania sunt si mori de vant. numai bune sa te bati cu ele :D post-228-1127302967_thumb.jpg

 

hotelul unde am stat era chiar langa centrul cultural "pablo ruiz picasso". din pacate nu era muzeu, ci doar casa de cultura.post-228-1127303149_thumb.jpg

 

o ... biserica? post-228-1127303196_thumb.jpg

 

si, in final, gibraltarul, vazut de aproape: post-228-1127303258_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Your Hotel: DON PABLO

Address: Paseo Maritimo, TORREMOLINOS

aici voi sta, chiar pe malul marii

si voi avea se pare si o zi libera pt excursii

o sa pun si eu poze cand ma intorc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...