Jump to content
Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

2 Mici Nelamuriri

Recommended Posts

Vreau sa intreb si eu expertii cate ceva... Daca cumva s-a mai raspuns, va rog nu va suparati... Da' am dat o si n-am gasit nimic...

1. Suspensia stanga fata, de ceva vreme, produce un fel de fasait cand apas pe ea.. cam ca la o pompa de bicicleta... Nu stiu daca e normal, pentru ca pe celelalte roti nu se aude..

2. Farul dreapta fata lumineaza mai slab, vizibil mai ales la faza mare, fara sa fie ars becul sau ceva... Si in plus, cand aprind luminile, se aude vreo 20-30 un motoras electric... Stiu ca e ceva oarecum normal (adica il auzeam si inainte), da' acum caraie mai tare.. Si tine mai mult... Stiti ce-ar putea fi?

Cam atat... Sper sa nu fie prea ridicol ce intreb... Adevarul e ca nu ma pricep de loc :"> ... Da' sunt dornic sa invat.. :D

Share this post


Link to post

La Matizul sotiei de cand l-am luat fasie telescoapele de pe spate. Cata vreme nu trocane eu am zis ca nu-i problema..

Daca farul lumineaza mai slab nu-i in regula... sau nu-i reglat sau e un contact imperfect sau e becul defect (fara sa fie ars)

Motorasul electric ridica farurile ... asta se aude . Daca zgomotul e anormal posibil sa fie un mecanism defect, care poate sa genereze si problema cu farul care lumineaza slab...

Ma intreb daca iarna cand farurile sunt bocna daca le aprinzi se duce relajul pe inaltime ?

 

La alte masini la aprinderea farurilor nu se aude motorasul de reglare numai in momentul in care actionezi butonul de reglaj!

Share this post


Link to post

Banuiesc ca de Matiz e vorba...nu e o problema ca fasaie, de obicei cand apesi brusc se aude, motorasul nu ar trebui sa sa auda cand aprinzi farurile decat daca in prealabil s-a umblat la butonul de reglaj, acesta functionanad numai cu farurile aprinse. Daca ai umblat la el cu farurile stinse, comanda va fi executata de motorase prima oara cand aprinzi pozitiile.

Share this post


Link to post

2. In ce sens lumineaza aiurea? e lumina mai galbena la el sau bate mai jos? Daca e lumina mai galbena atunci e de vina un contact imperfect, daca bate mai jos atunci e dereglat si trebuie sa mergi la service. Trebuie sa verifici mecanismul electric de reglare, daca spui ca face mai urat, ca ala caraie.

Share this post


Link to post

Stiam si eu ca se aud daca apesi brusc.. Da' acum se aude mereu... La fiecare apasare.. Si doar pe stanga fata...

La butonul de reglare a pozitiilor nu am umblat cu farurile stinse.. Si totusi, cand aprind farurile (de fapt, faza mare) se aude motorasul... Si nu cu un zgomot normal..

@laurentziu83 : Lumineaza galbui... Si o sa verific mecanismul electric de reglare, cum mi-ai sugerat.. Multumesc...

Edited by dAKuL_maniaK

Share this post


Link to post

Daca lumineaza galbui pe ambele faze atunci e clar firul de masa cu probleme. incearca sa iei masa din alta parte si vezi ce se intampla.

Share this post


Link to post

Si la mine functioneaza motorasele de reglaj cand comut fazele. E drept ca mi-au trebuit 6 ani ca sa aflu acest lucru, asa ca nu stiu daca este normal sau nu.

Share this post


Link to post

Numai pe scurta. Daca dai pozitii sau lunga ia pauza si continua cand vede din nou scurta (Cielo - manual+pe verificatelea :) ).

Share this post


Link to post

Pentru ca am observat ca sunteti foarte de treaba si saritori imi permit sa mai adaug o intrebare... (Se pare ca in ultimele 6 luni mi s-au bulit mai multe decat in toti cei 6 ani de existenta ai Matizului :( )

Deci, intrebarea:

Uneori, cand fac pornirea mai brusc sau in panta, cand motorul trage mai tare ca sa urneasca masina, se aude un fel de trosnet undeva in fata.. Trosnetul (nu radeti, e cel mai bun exemplu la care m-am putut gandi :redface: ) seamana cu cel produs de trosnirea degetelor :dizzy: .. Cineva mi-a spus ca ar putea fi planetara... Nu stiu.. dupa cum spuneam sunt afon...

Multumesc anticipat...

Share this post


Link to post

Posibil sa se fi rupt burduful de la planetara si de aici trosnetul acela. Eu asa am patit. Cand m-am prins era prea tarziu pt schimbarea burdufului. Asa ca am schimbat planetara.

Share this post


Link to post

Faza cu motorasele care merg un pic la comutarea pe faza lunga e normala, asa face la toate si cand sunt noi!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...