Jump to content
Sign in to follow this  
steph

Guvernul Minune.

Recommended Posts

tocmai am auzit la stiri ca dragul vostru guvern liberal s-a gandit sa dea o lege prin care sa desfiinteze toate IMMurile cu mai putin de 5 angajati.

pe zi ce trece imi intaresc convingerea mea si sustinerea pt. ``pesedeu`` :-W

Share this post


Link to post

si pe mine ma loveste .. imm-ul meu are 2 angajati...

dar am o intrebare... tu pt ce ai imm-ul?

oare pt ce il am si eu?

o fi normal sa avem imm-uri sau sa ne reangajeze firmele la care munceam?

Share this post


Link to post

parintii mei au un imm pe probleme de calitate ... cam ce vezi pe toate etichetele de la produse cu ISO 9001 etc. Treaba merge brici cu ei 2 o angajata full time si restu colaborari.

 

deh smecherii astia nenorociti din guvern s-au gandit bine ... toate mini firmele si toate buticurile vor mai angaja oameni fictivi de prin rude si prieteni cu salariul minim fara sa ii plateasca dar pt. care vor trebui sa plateasca impozit. si uite asa se scoate guvernul ``sa traiti bine`` din impozite

 

imi e scarba de adunatura asta de snapani

Share this post


Link to post

Al meu are 4, deci sunt pe-aproape!! dar si asa :( sunt scarbit de astia--de aceea nu am votat--pt. ca nu aveam pe cine...

Edited by Maniaku

Share this post


Link to post

Eu sper ca e din seria de 1 aprilie pt ca nu cred ca poate fi impusa o astfel de ordonanta.

 

PS: Scrieti o sursa a informatiilor (ca daca e de la orbservator pot sa dorm linistit).

 

PPS: Nu au cum sa desfiinteze firmele cu mai putin de 5 angajati ci probabil sa retraga si putinele facilitati acordate IMM-urilor care si asa sunt fix pix.

 

PPS: Firma mea are 5 angajati :banana:

Share this post


Link to post

pai nu au cum sa va faca o chestie d-asta. ca trebuie justificat nr 5. pe ce criteriu e ales? nici nu cred ca e constitutional corect. e discriminare.

 

micule verde, nu te speria, ca nu o sa dati faliment.

 

P.S. nu cred ca are legatura cu guvernarea actuala. asta e guvernarea in general. la romani.

Share this post


Link to post

na si sursa  <img src= ">

 

Micii intreprinzatori – obligati sa plateasca impozit pe profit si sa angajeze maximum 5 persoane

 

In timp ce numeroase microintreprinderi vor disparea, la buget vor intra mai putini bani, sustin reprezentantii mediului de afaceri.

 

Cabinetul Tariceanu a intors spatele mediului de afaceri, este concluzia reprezentantilor intreprinzatorilor privati, dupa 7 luni de guvernare. In loc sa-i sprijine pe micii intreprinzatori, Executivul ii taxeaza si le impune conditii care duc la desfiintarea lor, spun acestia.

 

Mai nou, strategia fiscala, la care se lucreaza de zor la Ministerul Finantelor, vine cu noi constrangeri pentru microintreprinderi. Astfel, micii intreprinzatori ar putea fi obligati sa plateasca impozit pe profit si sa angajeze maxim 5 persoane.

 

Dupa ce, la inceputul anului, impozitul pe venituri pentru microintreprinderi a fost dublat, de la 1,5% la 3%, Ministerul Finantelor modifica din nou regimul fiscal pentru micii intreprinzatori. „Ministrul Finantelor nu si-a facut bine calculele.

 

 

 

De unde va incasa impozit daca microintreprinderile nu inregistreaza profit sau sunt pe zero?”, se intreaba reprezentantii sectorului privat, apreciind ca statul va incasa mult mai putin la bugetul statului daca impoziteaza profitul microintreprinderilor si nu merge in continuare pe impozitul pe venituri.

 

„In prezent, are sau nu profit, o microintreprindere plateste impozit de 3% pe venit. In noile conditii, micul intreprinzator nu va da nici un leu la stat daca nu are profit”, sustine Marian Dumitrescu, prim-vicepresedintele Consiliului National pentru IMM.

 

In loc sa elimine doar acele firme – putine la numar – care platesc salarii mari fara achitarea contributiilor la stat, Ministerul Finantelor va incuraja evaziunea fiscala, respectiv vanzarea la negru a produselor, sunt de parere patronatele.

 

Reprezentantii mediului de afaceri acuza Guvernul ca nu ia masuri in baza unor studii si ca nu sunt consultati in ce priveste problematica sectorului privat. Ei cer insistent Guvernului sa nu aprobe strategia fiscala decat dupa consultarea mediului de afaceri.

 

© Gandul, Cristina Trefas, 17 aug 2005

 

deci microintrerinderile vor avea MAXIM 5 persoane

Share this post


Link to post

Mdea. Aceasta stire imi intareste... Nope. Nimic. Se pare ca zvonurile ma lasa rece. :>

Mai ales cele interpretate gresit. :tongue:

Share this post


Link to post

Pai Nene Satori, la ora asta nici un zvon n-ar fi in stare sa intareasca nimic :D e prea devreme

Share this post


Link to post

Pana acum legea definea un IMM ca o societate cu 1 pana 9 angajati si cu un venit anual sub 100000 euro. Doar in conditiile astea puteai sa optezi pentru impozitul pe venit care este foarte bun pentru cei care presteaza servicii. Orice iese din schema asta intra la impozitul pe profit. Impozitul pe venit ar fi disparut oricum in 2007 pentru ca UE nu e de acord cu asa ceva...Haideti sa nu mai aruncam aberatii pe server...In UE sunt milioane de firme cu mai putin de 5 angajati si nu le desfiinteaza nimeni...Cititi toate cuvintele din articol, nu din doua-n doua... :) >-

Share this post


Link to post

Traiasca contabilii care vor scoate IMM-urile pe 0 si se va plati impozit pe profit din parti. :tongue:

Share this post


Link to post

Si scosul asta pe 0 ti se poate intoarce rapid sa te pocneasca in fata la un moment dat...Imagineaza-ti ca mergi la o banca sau la o societate de leasing cu un bilant pe 0 sau aproape pe 0...La 16% impozit pe profit, pe termen lung e mai sanatos sa pastrezi un echilibru intre ce platesti la stat si ce-ti ramane tie...

 

 

PS: tocmai am auzit la radio un bou care sustinea aceeasi chestie: "sa ne mutam in alta tara fratilor ca o sa fie obligatoriu impozitul de 16 % (in ce tara o gasi el impozit mai mic?) si vom fi obligati sa angajam 5 oameni.." #-o

Edited by arp

Share this post


Link to post

"Mai nou, strategia fiscala, la care se lucreaza de zor la Ministerul Finantelor, vine cu noi constrangeri pentru microintreprinderi. Astfel, micii intreprinzatori ar putea fi obligati sa plateasca impozit pe profit si sa angajeze maxim 5 persoane."

Din ce scrie aici nu reiese ca esti obligat sa ai 5 angajati, ci maxim 5, deci practic in loc de sa ai maxim 9 angajati ca sa fii considerat IMM, se reduce nr la 5 - inteleg ca IMM o sa fie o societate avand un nr de pana la 5 angajati, restul, care au mai multi angajati nemaifiind IMM.

Edited by ticodriver

Share this post


Link to post

Nu spun decat atat. Ministrul Finantelor Publice a castigat in timpul mandatului sau 13 miliarde de lei gratie politicilor fiscale introduse de el.

IMM-urile oriunde in lume sunt promovate, poate cel mult incurajate sa intre in asociatii, dar nu desfintate.

Bineinteles, excludem IMM-urile constituite in urma cu ceva ani pentru a ne aduce o masina de afara (sau un ONG).

Repet...ce am spus in alte teme : Cum ati votat, asa traiti!

Share this post


Link to post

Ce desfiintare mai? :scarpin:

 

Si eu repet: Cum gandesti, asa traiesti!!!

 

Clue: citeste mai sus. mai ales partile alea bolduite!

Share this post


Link to post
E bine ca  nu "repeti inca o data" ca sa-l citez pe Tariceanu  :) >-  :banana:

E bine ca discutia asta a ajuns sa atace niste aspecte politice si economice clare. #-o

 

 

PS: Am citat ultimul mesaj intentionat.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

satori> sincer eu cand am lansat stirea auzisem la stiri MINIM 5 persoane ... in caz contrat desfiintarea. nu stiu cum s-a ajuns sa se vb. de Maxim 5 :-?

Share this post


Link to post

@stefh> nu te mai lua dupa stiri, comenteaza doar Monitorul Oficial. In discutie era vorba de statutul de micro-intreprindere, iar zvonerii s-au si apucat sa dea pe goarna despre desfiintzare. Oricum, impozitarea pe venit avantajeaza doar firmele de "mascat" salarii, oricare altele merg pe impozit pe profit. Dar si in cazul impozitului pe profit, firmele in cauza tot in avantaj sunt, tot eludeaza fondurile sociale, asa ca nu stiu cum de nu te revolta pe tine (socialist) tocmai asta ? De ce nu te revolta cei 100$ din salariul minim pe economie ? Hotaraste-te, ce urmaresti, profitul sau fondurile sociale ? Vad ca esti bucuros ca studiile tale sunt subventionate de la buget pe o parte, dar pe cealalta, nu vrei sa participe si firma parintilor la buget. Am senzatia ca din social-democratia (socialism) pesedeilor ai retinut doar ideea directoare: prostii cotizeaza si noi le tocam bugetul !

 

PS La varsta ta e normal sa fi socialist, dar la varsta mea ar fi o prostie.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
...avantajeaza doar firmele de "mascat" salarii, oricare altele merg pe impozit pe profit.

 

 

Cine stie, cunoaste! :)

Share this post


Link to post

tolin> din moment ce firma alor mei plateste impozite pe salarii pe venit si toate darile la stat luna de luna pana la ultimul leut nu vad de ce ti se pare ca ``eludam fondurile sociale``

 

ca ma deranjeaza o eventuala marire a acestora e partea a 2-a ;)

 

si afrimatia cu mascat salarii iar nu prea are temei sincer... parerea voastra e ca toate firmele care beneficiaza de umbrela imm-urilor tepuiesc, mascheaza si fura [-X ??

Edited by steph

Share this post


Link to post

Vorbeam de firmele de: forbalisti, prompteritze, consultanti ... si alte forme de venituri mari fara cheltuieli si fara salarii pe masura veniturilor. Firma parintilor tai n-are de ce sa fie afectata, din contra, impozitul pe profit a scazut cu 9%, iar impozitul pe dividende a crescut cu 5%, adica plateste mai putin cu 4,35% ca inainte, ca-i problema ? Nici asa nu e bine sau alta-i durerea ?

Si inca ceva, regimul de micro-intreprindere a fost introdus tot de liberali, pesedeii nu s-au atins de ele ca le convenea de minune, le-au folosit ca spalatorii de spagi la un pretz de doar 6,5% !!!

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

astept sa evdem legea in formafinala si continuam pe urma ;)

Share this post


Link to post
Hotaraste-te, ce urmaresti, profitul sau fondurile sociale ? Vad ca esti bucuros ca studiile tale sunt subventionate de la buget pe o parte, dar pe cealalta, nu vrei sa participe si firma parintilor la buget. Am senzatia ca din social-democratia (socialism) pesedeilor ai retinut doar ideea directoare: prostii cotizeaza si noi le tocam bugetul !

:o fftopic: Ai mei acasa platesc foarte bine impozit pe salariu, inclusiv fonduri pentru invatamant etc. Si eu le voi plati fara drept de apel incepand de la anu'.

Eu imi platec foarte bine studiile (500 koko/an) iar asta toamna riscam sa fiu exmatriculat fara drept de reanmatriculare la kkt-ul de UAIC iasi (NU DATI AICI)pentru ca mi-am cumparat loc in camin (la toamna se repeta istoria :( ), deoarece nu am primit loc (deh, nu-s bani :mda: ) cu toate ca plateam o taxa substantiala facultatii iar ai mei parinti plateau fonduri pentru invatamant de care beneficiau toti taranoii care nici nu plateau taxa si nici nu lasau piatra peste piatra cand plecau. Asta in conditiile in care n-am avut niciodata pretentie la bursa, nici la note mari, nici n-am participat la cine stie ce mitinguri pentru drepturile studentilor. Asa ca sunt de acord cu Steph cu furatul statului. Go ahead :thumbl:

Ani de-a randul am platit "fondul clasei" si "fondul scolii" cu tot invatamantul lor "obligatoriu si gratuit". E si normal de acum sa gandim cu totii cum se poate sa dam cat mai putini bani statului.

Un lucru "bun" ma invata universitatea, in afara ca-i mai bine sa te culci cu prietena in boscheti decat intr-un pat :rambo: (risc de exmatriculare), si anume ala ca trebuie sa cauti tot felul de tertipuri sa furi statul.

Share this post


Link to post

Din Adevarul de maine:

 

 

De la 1 ianuarie 2006, microintreprinderile sunt umflate cu minimum cinci angajati

 

Zeci de mii de intreprinderi vor disparea la inceputul anului viitor, dupa intrarea in vigoare a propunerilor de modificare a Codului Fiscal, initiate de Ministerul Finantelor Publice. Una din prevederile importante permite acordarea statutului de microintreprindere doar societatilor comerciale care au cel putin 5 angajati. O data pierdut acest avantaj, mii de microintreprinderi, care acum achita un impozit pe venit de 3%, vor fi obligate sa verse statului un impozit pe profit de 16%. Pentru a impiedica firmele sa-si mai plateasca in continuare angajatii cu salarii mari pe microintreprinderi infiintate de acestia, Ministerul Finantelor a luat decizia decimarii firmelor. Masura a fost anuntata recent de ministrul Ionut Popescu in cadrul unui interviu acordat ziarului Adevarul. Eficienta acestei masuri este pusa sub semnul intrebarii de specialisti ai firmelor de consultanta fiscala si avocati. "Obligarea firmelor de a angaja cel putin cinci oameni nu va rezolva problema, caci se vor gasi alte solutii, una dintre acestea urmand sa fie plata salariatilor ca persoane autorizate din afara firmei", ne-a declarat responsabilul pentru taxe al unei firme de consultanta internationala. "Sunt tabacarii si mici ateliere care au mai putin de cinci angajati si lucreaza cinstit, iar acestea vor fi afectate", spune acesta. Potrivit avocatului Gabriel Biris, pe langa combaterea "muncii dependente" - termen sub care este cunoscut acest fenomen - se incearca si impozitarea unor afaceri care numai iz de microintreprindere nu au. Unele firme au la sfarsitul unui an venituri mai mici de 100.000 de euro, putand beneficia de acest statut, insa in anul urmator platesc un impozit modest de 3%, chiar daca deruleaza afaceri speculative, cum ar fi constructia si revanzarea imobilelor, care le aduc rate uriase ale profiturilor. Avocatul spune ca totusi conditionarea statutului de microintreprindere de numarul de angajati nu este o solutie. "Vor fi obligati sa plateasca impozit pe profit exact cei care nu trebuie, iar aceasta ii va ucide", spune Biris. Mult mai bune ar fi fost plafonarea CAS-ului platit, in cazul depasirii unor niveluri salariale, "testarea" firmelor pentru depistarea celor dependente de firma pentru care munceste salariatul acestora. In cazul tunurilor, avocatul propune obligarea microintreprinderilor care inregistreaza venituri de peste 100.000 de euro de a se inregistra la inceputul lunii in care au depasit acest plafon ca platitori de impozit pe profit si nu pe venit. Surse neoficiale afirma ca in cadrul Ministerului Finantelor s-a format un lobby care sustine masura impunerii unui minim de personal la microintreprinderi, deoarece adoptarea acestei masuri ar afecta microintreprinderile detinute de functionari superiori din minister.

 

Nu inteleg deloc de ce atata agitatie pe problema asta...Impozitarea profitului are niste avantaje clare, baza de impozitare poate fi "ajustata" corespunzator astfel incat sa se pastreze un echilibru intre impozit si cat intra in buzunarul patronului. Iar in 2007 aceasta facilitate ar fi zburat oricum!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...