Jump to content
Sign in to follow this  
pitu

Mi-a Murit Masina

Recommended Posts

Buna ziua dragi Daewoo-isti. Sunt nou pe aici. Ma bucur sa fiu alaturi de voi pe aici. Sunt aici deoarece am o problema.

 

Aseara intorcandu-ma casa mi-a murit releul de la alternator. Ma intereseaza si pe mine unde as putea sa il schimb/repar si daca aveti idee cam cat ma costa.

 

Cu respect George  <img src= ">

Share this post


Link to post

Aifacut ceva masuratori? Releul de incarcare se afla incorporat in alternator impreuna cu puntea redresoare trifazica . Se poate intampla sa se deterioreze si puntea! Ti-a ajuns cumva apa pe acolo? E cam scump sa schimbi alternatorul cu totul, cred ca se poate gasi partea electronica pe la dezmembrari sau la Nicu Barbu! :thumbl: Mai verifica daca nu s-au slabit cumva legaturile !

Share this post


Link to post

La Opelashul meu vechi releul costa cam 2-300.000. Nu cred ca poate fi mai mult... Si aveam alternator si releu Bosch.

Share this post


Link to post

Ideea e ca sunt cam noob in ale masinii. Sunt greu de montat?

Share this post


Link to post

... sau du-te la un meserias.

Share this post


Link to post
puntea redresoare trifazica
trifazica? poti sa ne explici mai pe larg termenul :) >- macar sa mai invatam si noi cate ceva :thumbl:

Share this post


Link to post

Da trifazica!!! Chestie de fizica de clasa a 10 a dac nu ma insel ! :-? Este cam :o fftopic: dar iata cum sta treaba: alternatorul este alcatuit din stator si rotor,statorul fiind alcatuit din trei bobine legate in triunghi iar rotorul este alcatuit dintr-o singura bobina cu miezul aferent si se roteste in interiorul statorului!Statorul debiteaza tensiune pe o punte trifazica alcatuita din 6 diode ale carei borne de+si- ies afara din caracasa.Rotorul este inseriat cu regulatorul electronic de tensiune,el aste cel care mentine tensiuna constanta intre 12si 14,4 volti(aprox).alternatoarele moderne avand regulatorul de tensiune incorporat si cazul de fata! La batrana Dacie regulatorul de tensiune se afla in exterior si se putea regla.Se poate adapta si la Tico sistemul cu releu in exterior dar oricum trebuie demontat alternatorul si scoase de acolo rel defect si scos un fir(am facut asta la un Oltcit prin 1986 cand nu prea se gasea nimic).Sper ca ai inteles si ca nu ai fost malitios cu intre [-X barea ta !

Share this post


Link to post
trebuie demontat alternatorul si scoase de acolo rel defect si scos un fir(am facut asta la un Oltcit prin 1986 cand nu prea se gasea nimic).Sper ca ai inteles si ca nu ai fost malitios cu intre [-X barea ta !

Taica-miu a facut ceva asemanator punand un bec de faruri pe firul ala si a mers asa cativa ani, a mai avut si releu de dacie pus, ehei, ce vremuri.

Share this post


Link to post
Sper ca ai inteles si ca nu ai fost malitios cu intrebarea ta !

nu am fost malitios cu intrebarea ci pur si simplu eram curios ce inseamna!mersi orikum pt explicatie :) >- eu zic ca e mai bine ca din cand in cand sa mai si invatam cate ceva pe forumuri si chiar dak este un pic offtopic nu strica sa mai intelegi cate un lucru despre o anumita componenta a masinii , doar nu putem sa le stim pe toate nu :)

Share this post


Link to post

OK oricand cu placere !!! :thumbl:

Share this post


Link to post

Am reusit sa imi fac alternatorul. Era un carbune varza...am scapat ieftin :)

 

Va multumesc pentru raspunsuri :thumbl:

Edited by pitu

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...