Jump to content
Sign in to follow this  
stalker

Imi Pika Vaselina (cred) Pe Picioare...

Recommended Posts

inca o problema constatata la drum lung...

 

in mers, am simtit ceva ca imi pika pe picior... exact de acolo de sub volan, unde sunt firele, pika ulei sau vaselina...naiba stie ce...

ideea este ca NU curge putin... curge teribil de multa... am pus un prosop acolo si pana la Buc era deja imbibat puternic... si altul pana la sibiu..si alte doua inapoi... de unde pote sa fie atat de mult? o fi vre un putz de ulei la mine sub volan si nu stiu eu?

naspa e ca se ung rau firele alea de dedesupt... pls daca stei cineva de unde pote sa fie ca sa vad ce sa fac ca e stressant..mi-a murdarit si blugii... :wallbanger:

Share this post


Link to post

Supapa de suprapresiune de la cutia de viteze e infundata.

 

LATER EDIT: am vazut ca te plangeai ca iti consuma mult ulei. s-ar putea sa fie de vina si vreun simering de la rulmentul de presiune. Atunci s-ar putea sa nu fie de la supapa de mai sus. E grav totusi.

Uleiul ala a ce miroase, a vaselina, a ulei de motor sau a locomotiva-n gara?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

mai omule..ce legatura sa fie cu cutia de vitetze si uleiu de pe picioasrel mele ce pika de sub volan? zau nu inteleg si nici nu ma prea pricep... poti sa imi explici mai multe? si..mai ales..ce pote sa fie grav? pls!!! :uff:

 

Nu mai cita mesajul anterior!

Share this post


Link to post

Hai sa-ti spun. Uleiul ala care iti curge pe picioare din zona volanului nu are de unde sa provina decat de la CABLUL DE KILOMETRAJ, care in acest caz e ca un furtun. In cutia de viteze ai probabil mai mult ulei decat trebuie, care ulei saracul trebuie sa iasa pe undeva nu? asa ca el urca pe cablul de kilometraj si ajunge sus de unde curge.

Deschide busonul de umplere de la cutia de viteze si vei avea o surpriza neplacuta, in sensul ca te vei trezi ca va curge mult ulei pe acolo.

Asa ca trebuie sa cauti cauza pentru care uleiul urca pe cablul de kilometraj. Nu stiu daca si cutia de viteze are vreo supapa de suprapresiune. Daca are, atunci sigur e infundata. Daca nu are, atunci se foloseste de cablu.

Oricum mie mi-e frica ca uleiul din motor sa nu ajunga cumva in cutia de viteze, prin simeringul de la ambreiaj. Spuneai mai demult ca ti-a consumat enorm de mult ulei. Asadar segmentarea nu ar fi o solutie, la fel o sa-ti scada nivelul. Uleiul ce ti-a disparut din baie e in cutie acum, pe furtun si in prosopul de sub bord.

De asta te-am si intrebat a ce miroase lichidul de-l ai sub bord. La uleiul de motor nu mai dau detalii, uleiul de CV are un miros diferit, mai intepator, exact cum miroase o locomotiva diesel (eu am avut de multe ori ocazia sa ma urc in locomotive diesel si sa ma intoarca pe dos respectivul miros). De asemenea cand mi-a sarit planetara in parcare am pierdut si uleiul de CV, facand balta dedesubt si emanand miros.

Asa ca nu am raspuns deloc la misto.

din pacate trebuie sa dai jos cutia sa ajungi la ambreiaj, caci in zona aia ceva nu-i in regula. NU la segmenti, cel putin la problema asta.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

omule! cred ca ai dreptate! am dat bordul jos si cablul kilometraj era plin!!! de ulei! am sters, dar acu, in timp, tot pika... din ce merg mai mult, din aia curge mai mult! hmm...

adevarat, mirosul era tare ciudat si iti dadea stomaku pe dos, nu era ca uleiul de motor... era un pik mai... intzepator la miros si ceva mai subtzire...

 

de pikat nu pika pe nicaieri!!!! am tot urmarit...

mai... acu, daca tot mi-ai explicat cu frumosu, ca la prosti, hai spune-mi si cam ce ar trebui sa fac ca sa scap de pierderea asta de ulei, si..mai mult... ce implica faptul ca se duce ulei din motor in cutie... adevaru e ca am cam completat cu 1 litru si ceva la 2000 Km... mult, parerea mea!

 

o, doamne cata bataie de cap poti avea cu o masina!!!!! :wallbanger:

Share this post


Link to post

vezi ca la cutie trebuie sa fie un orificiu de egalizare aptesiunii care e infundat

ma uit si eu la a mea poate-l gasesc. trebuie sa fie ceva de genul celui de la delcou

Share this post


Link to post

Ar fi, da nu-i ala marea problema. problema e ca trebuie dat jos ori motorul ori cutia si schimbat simeringul ala. Si cu demontatul asta... #-o :uff:

Share this post


Link to post

INTREBARE!!!

 

exista la tico comunicare (astfel incat sa poata intra ulei din una in alta) intre cutie si motor? daca da pe unde????????? ca am scos manualu de pe net da nu imi dau seama!!!! :-?

Share this post


Link to post

Da ti-am explicat si pe mess pe unde: pe la axul arborelui cotit (care are un simering) care iese din motor si intra in cutia de viteze. Alta comunicare nu mai stiu sa mai fie. Cauta intai sa schimbi simeringul.

Share this post


Link to post

Ati inebunit cu totii! Cum dracu sa intre arborele cotit in C.V? Atunci ambreiajul unde dracu-l mai pui, in buzunar? Situatia este urmatoarea: In C.V. nu ai presiune a uleiului, acolo ungerea se face prin barbotare. Tie iti ajunge ulei in bord prin cablul de kilometraj, uleiul urcand prin interiorul camasii cablului prin rotirea acestuia. Incearca sa schimbi cablul de kilometraj si normal este sa rezolvi astfel problema. Sa nu va mai aud cu tampenii de genul ca intra ulei din motor in C.V. Daca ar fi asa, ambreiajul saracul ar patina si nu ai putea merge cu masina.

Sper sa rezolvi problema...

Share this post


Link to post

Nu are cum sa-ti intre ulei din motor in cutie sub nici o forma iar daca este deteriorat semerigul de la arborele cotit tot uleiul curge in carcasa ambreiajului.

Efectul este ca iti patineaza ambreiajul mai mult sau mai putin in functie de cantitea de ulei scursa.

Pe cablul de acceleratie iti urca uleiul di cutie pt. ca ai supapa de suprapresiune infundata. Daca ai avea prea mult ulei in cutie l-ar da afara in primul rand pe la planetare, supapa si apoi pe cablu.

Vezi si tu ce e in neregula.

Share this post


Link to post

Mda, chiar nu m-am gandit ca n-are cum sa intre uleiul din motor in cutie, in primul rand ar patina ambreiajul. Rusine sa-mi fie. Stalker mai are si problema consumului excesiv de ulei de motor, asa ca eu am incercat sa fac o legatura. De fapt sunt probleme independente.

Oricum faza cu uleiul care urca pe cablu ramane valabila.

Share this post


Link to post

Mirosul ala nasol nu are cum sa fie de la ulei, nici chiar ala de cutie nu miroase "intepator". Este unsoare de pe cablu de km..si s-ar putea sa se topeasca si ceva din camasa...studiaza mai atent cablul de km

bafta

Share this post


Link to post

Cu unsoarea de pe cablu nu umpli never 3 prosoape. De cazuri in care urca uleiul pe cablul de kilometraj am mai auzit la trabanturi pe vremuri

Share this post


Link to post

Ca sa se poata incheia discutzia asta , am sa va lamuresc eu pe totzi.  <img src= ">

 

 

Uleiul care itzi pica tzie pe picioare ,este intradevar din cutie shi deasemene e adev. ca vine pe cablul de chilometraj... DAR!! problema NU este cablul ci ...surpriza ... pinionul vitezometru care face legatura intre cutie shi cablu`

Acolo innauntru are un oring de cauciuc ,probabil ciupit sau tasat...

 

Spor la treaba..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...