Jump to content
Sign in to follow this  
U R S U

Matiz: Alternator Mai Performant

Recommended Posts

Salutare!

 

De 8 luni si ceva mi-am pus o linie audio destul de bunicica! In urma cu doua seri mi s-a aprins bateria ! CE URAT !!! Avand in vedere ca nu prea mai e garantie la partea electrica si ca vreau sa pun subwoofer si un condensator, NEAPARAT vreau sa imbunatatesc curentul de pe masina!

 

AJUTOOOOOOOOOOOOOR !!!

 

Vreau sa ma indrumati cu tot ce am de facut!

 

Va multumesc anticipat,

Silviu "URSU" Dumitriade

Share this post


Link to post

Bre!

Chiar nu stie nimeni cum e cu alternatoarele astea? Sau cu problema mai sus relatata?

Share this post


Link to post

Da ce linie audio ai bre de ti s-a aprins becul in bord? :shock: Mai degraba vezi daca nu cumva atunci cand ti s-a aprins n-ai auzit vreun chirait sub capota, iar ala e de la curea slabita, rezolvi in service. Daca nu-i de la asta atunci nu-ti vad urechile cu ochi buni.

Serios acum, e destul de complicat sa adaptezi alt alternator mai puternic, pentru ca nu ti se vor potrivi gaurile de prindere iar la cel pe care il ai nu stiu daca ii poti mari capacitatea.

Si daca vrei sa faci ceva calumea inseamna ca iti trebuie si o baterie mai zdravana (de fapt muuult mai zdravana) ca altfel daca lasi 10 minute motorul oprit cu asa consum n-o sa mai ai curent nici de aprins o tigara.

Bateria de la matiz daca o lasi o jumatate de ora cu faza scurta aprinsa se descarca suficient cat sa nu mai poti porni motorul. Doar de la faruri. si cand stai la relanti cu farurile aprinse nu ti se aprinde becul (normal). Daca tie ti se aprinde becul atunci ai un consum mai mare decat farurile, asa ca.. :rolleyes:

Daca tie pana acum nu ti s-a mai aprins becul niciodata in 8 luni (si banuiesc ca ai mai incercat si inainte sa dai la maxim, normal era sa faca urat din prima) atunci suspectez o problema la partea electrica. Ia un voltmetru si verifica tensiunea la relanti, normal trebuie sa ai intre 13.8-14.5 (eu aveam 14.4). In sarcina mai creste, dar putin. Daca nu-i asa atunci ai probleme la electrica, nu ca nu-ti duce alternatorul.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

jumatate de ora cu faza scurta, numai pe baterie, e de fapt destul de bine.

 

Pentru sisteme audio puternice, vezi sa ai toata instalati ain regula si eventual mai conecteaza o baterie in paralel.

 

Inca o solutie: panouri solare - se gaseau intr-o vreme la rusi, nu stiu acum cum e.

Share this post


Link to post

Salut!

Pana acum am sistemul asta http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=242&st=100 , dar vreau sa imi mai pun 2 subwoofere si 2 condensatoare, bineinteles un amplificator care dezvolta 1.200 W RMS!

ASTA VREAU! Am bagat pana acum 1050 EUR in muzica din masina si le-am pus la Alarm Service 96. Am fost SUPER multumit!

Exact asta se intampla! Noaptea cand merg si farurile, la relanti se aprinde becul. Cand plec se stinge, deci incarca! Asta e bine, dar ...

Ma voi gandi sa vad cum bag o baterie mai puternica pe el, dar vreau sa ii pun tot ce trebuie sa mearga i conditii excelente! Imi place foarte mult MATIZ! o am de 10 luni si am facut 23.000 km cu el! Revizii mai dese decat zice la carte - PARANOIA, stiu, dar asa cum te porti cu fierul, asa se poarta si el cu tine!

Mai astept ajutoare, va multumesc!

Share this post


Link to post

adica de la un cass cu 2 boxe se consuma baeria ? nu cred totusi

Share this post


Link to post

steph, daca ai doar 2x15 W, asta face 30 W plus vreo 5 W casetofonul in sine. Asta inseamna un curent total de aproximativ 3 amperi, ceea ce e f. mult. Te uiti pe bateria matizului cati amperi-ora e garantata, imparti la 3 si iti dai seama cam cate ore ar functiona sistemul.

 

Intre timp am gasit pe net: 35 AH (Ampers Hour) are bateria de Matiz. Asta inseamna cam 10 ore de functionare pentru sistemul de mai sus, dar nu uita ca la o putere mult mai mare a unui sistem audio zdravan, acest timp se reduce dramatic.

 

De exemplu, daca repeti calculul pt un sistem de 4x45 W, ajungi la concluzia ca iti descarci bateria cam in 2 ore. Si asta e teoria, dar in practica de obicei e mai rau.

 

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pentru a functiona electromotorul si a porni deci masina, nici nu e nevoie sa descarci complet bateria... [-X

 

Nu cita postul anterior!

Edited by satori

Share this post


Link to post
daca ai doar 2x15 W, asta face 30 W plus vreo 5 W casetofonul in sine.

Unde ai gasit ampliful acela cu randament 100%, ca ma intereseaza si pe mine?

Daca faci x 2, poate ar fi mai real.

Share this post


Link to post

vasilet> mai depinde si ce w mei.

 

eu miercuri ma duc sa pun musica pe masina ... cass boxe statie si woofer . va anunt daca o sa am probleme de genu asta :)

Share this post


Link to post

tolin & steph - am facut un calcul grosier si am specificat ca in practica nu e chiar asa. Era doar pt a-ti face o idee cam cat de repede "trage" un sistem audio o baterie pe dreapta. ;) Nu am pretentia de acuratetze.

Share this post


Link to post

asta e partea a 2-a da in mers mi se pare absurd sa nu faca fata alternatoru la 4 boxe si un cass

 

p.s. acum am vazut ca e si o statie la misloc :D

Edited by steph

Share this post


Link to post

Alternatorul de Matiz poate livra max. 65A, adica aproape 1kW.

Share this post


Link to post

1KW suna mult, dar sistemul meu actual dezvolta prin amplificatorul JBL 75.4, 75 x 4 = 300W si vreau sa pun inca un amplificator de 1200W = 1,2KW.

Vorbim de W RMS!

 

Cass Pioneer DEH-P7600MP, MOSFET 4 x 50W! Am cabluri OEHLBACH argintate 2 x 4,00mm2, conectori auriti, Infinity REF fata si spate (aprox.550W, dar amplificatorul are 4 x 75W).

 

Imi place muzica, nu mi-as fi montat un sistem 2 x 15W in nici un caz!

post-399-1122275126_thumb.jpg

Edited by U R S U

Share this post


Link to post

Omule, ca intrebare: unde o sa-ti incapa boxa aia de o hranesti cu 1200 de w? ca de 2 boxe nici nu ma gandesc.

Alternator o sa-ti trebuiasca de minim 90 de amperi sau chiar 120. Nu cred ca in ro se ocupa vreo firma de tuning de asa ceva. si ma gandesc dupa aceea ca o sa ai acelasi efect ca si cum ai merge cu AC-ul pornit, adica o sa traga mai greu masina. la tico cica se vede si cand pornesti farurile.

Share this post


Link to post

2 subwoofer-e Infinity Kappa a cate 600W RMS si un amp SONY X-PLODE de 2x300W RMS, deci inca 600W RMS vor fi! si le pun in portbagaj pe laterale!

Nu imi trebuie portbagaj!

Deja cu sistemul pe care il am la relanti, farurile simt nevoie de curent!

Share this post


Link to post

Daca tot e nevoie atat de acuta de curent fa un munte de bine si cumpara-ti un condensator de peste 1 farad, instalatia electrica a masinii iti va fi recunoscatoare.

Share this post


Link to post

Si condensatorul ala trebuie sa se incarce de undeva, la o instalatie asa mare cam greu sa aiba timp sa se incarce. Randamentul oricum e mai mic deci degeaba socotiti cati amperi fac in functie de puterea data de producatorul aparaturii in wati RMS...nu prea are legatura. Trebuie pus ampermetru si vazut clar ce consum este numai pe audio. La mine la tico nu am avut pana acum probleme si am o statie care consuma si 15 amperi in anumite momente(are niste varfuri), mai e si HU care trage si ala ceva am masurat dar nu mai tin minte cat, parca vreo 5 amperi, geamuri electrice etc dar pana acum nu am avut probleme. Toate cablurile sunt trase direct de la baterie si sunt sectiune mare. Labass puternic scad intradevar farurile un pic dar trebuie sa fii atent nu e vizibila rau treaba. Singura modificare care am facut-o e ca am schimbat cate ceva prin convertorul statiei si am inlocuit condensatorii din interior cu unii BlackGate mult mai calitativi.

Baterie mai mare daca pui nu faci nimic ca daca asculti muzica tare tot timpul nu apuca sa se incarce...mai faci si tu pauze, o la si mai incet.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...