Jump to content
Sign in to follow this  
sonyk

Sunt Incepator

Recommended Posts

Problema mea e urmatoare am carnet categoria B si ai mei au un magazin problema e ca vreau sa ma angajez la ei la magazin ca sofer adica sa fac transport de marfa(sucuri si alte alimente) cu o dacie papuc dar n-am un an vechime(in privinta carnetului in privinta cartii de munca am 4ani)!Am auzit ca n-am voie sa-ma angajez daca n-am un an!Stiti ceva in legatura cu acest lucru?

Share this post


Link to post

Ba ai voie, am un prieten care s-a angajat la o firma de distributie cu vreo doua saptamani inainte sa-si ia permisul si tot il stresau aia "hai, bai, nu-ti mai iei carnetu ala odata, ca tre sa te trimitem pe traseu". I-au dat masina de-a doua zi!

 

Aaaa... si poti sa vezi si in trafic... eu am vazut masini de la firme de distributie cu mamaliga in geam!

Share this post


Link to post

nu ai voie sa faci transport de persoane ... da sucurile nu se supara :)

Share this post


Link to post

Asta nu e neaparat un argument. Pe el se poate sa il fi angajat pe alt post decat sofer (distribuitor ceva). Nu stiu cum e legea, dar daca e vreo problema poti si tu sa te angajezi pe alt post ca doar e magazinul a lor tai, nu! ;)

Share this post


Link to post

Si eu am vazut destui papuci cu lamaia in geam.

Share this post


Link to post

Mesaj 1:

da logic ca pot sa ma angajez pe alt post!Dar decat sa angajez un sofer la firma ptr 5milioane pe luna mai bine cei 5milioane raman la mine si intra in pusculitza MATIZ-ului

Problema mea nu e angajarea problema mea e ca daca comenteaza domnul politist!

------

Mesaj 2:

Am gasit o lege in codul rutier! De aici am inteles ca am voie tinand cont ca papucul nu are mai mult de 7500kg!Voi ce intelegeti?Deci pana la urma am voie!nu?

 

§ 11. Transportul de mărfuri şi persoane

 

Art.182. - (1) Vârsta minimă a conducătorului de vehicule angajat în transportul de mărfuri este, după cum urmează:

a) 18 ani, pentru vehicule sau ansambluri de vehicule, având masa maximă totală autorizată de până la 7,5 tone;

b) 21 de ani pentru alte vehicule, sau 18 ani dacă persoana în cauză deţine un atestat profesional, care să confirme că a absolvit un curs de calificare pentru conducătorii de vehicule destinate transportului rutier de mărfuri;

(2) Conducătorul de vehicul angajat în transportul public de persoane trebuie să aibă cel puţin 21 de ani împliniţi. În cazul în care conducătorul de vehicul angajat în transportul public de persoane circulă pe rute care depăşesc 50 de km trebuie să îndeplinească în plus şi una din următoarele condiţii:

a) să fi condus cel puţin un an vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, destinate transportului de mărfuri;

b) să fi condus cel puţin un an vehicule destinate transportului public de persoane pe rute ce nu depăşesc 50 de km, dacă autoritatea competentă consideră experienţa astfel dobândită ca fiind suficientă;

c) să deţină un atestat profesional care să confirme că a absolvit un curs de calificare pentru conducătorii de vehicule utilizate în transportul public de persoane.

(3) Conducătorul vehiculului care efectuează transport de mărfuri sau public de persoane trebuie să respecte, pe lângă condiţiile prevăzute în prezentul , timpii de conducere, de repaus şi de odihnă stabiliţi prin reglementările interne şi internaţionale în vigoare.

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

ai voie clar

Edited by steph

Share this post


Link to post

Dupa cum ne-ai aratat in lege ai voie sa te angajezi pe post de sofer transport marfa.

 

:o fftopic: Mah, pe cartea ta de munca poate sa scrie sculer matriter dar tu sa faci conduci papucul. Nu zice nicaieri in lege ca papucii se conduc doar de soferi experimentati. Daca ar fi fost asa ti-ar fi trebuit alta categorie decat B ca sa ii conduci.

Share this post


Link to post

Sa fiu eu sanatos cata marfa am carat si cate masini am condus de cand am luat carnetul. Prima masina care am calarit-o a fost Fiat-ul Ducato al firmei...De 2 ani nu mai am sofer si eu indeplinesc rolul asta...Nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe vreodata de sanatate :) .

Share this post


Link to post

si eu mai am lamaie pana in 2 iulie :P si am 20 000km... e adevarat ca nu am facut distributie, dar sunt incadrat ca si un sofer profesionist; nu ca as fi eu sofer, sunt ASM, dar conduc... biroul mi-e in masina...

Share this post


Link to post

Asa ca idee eu in primul an am facut cca 40kkm cu 3 masini si nu consider ca este mult (sunt altii pe forum care fac mult mai multi), dar imi petrec f mult timp in masina. Nu cred ca as rezista 1 sapt fara  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

Cum naiba reusiti? @-) Eu merg aproape zilnic... si nu-mi ies decat vreo 12-13, hai 15 mii pe an!

Share this post


Link to post

Drumuri in afara orasului. Vama Veche, Moeciu ... :)

Share this post


Link to post

@NFS: In general drumuri multe in afara orasului pe ruta Iasi- Tg Frumos (50km), cate 2 sau 3 dus intors pe saptamana, plus multa alta foiala, plus concedii, plus o groaza de km facuti prin Iasi se aduna.

@Se mai aduna si drumurile la Moeciu (900 km dus intors) :D .

Share this post


Link to post

Ca bine zice Satori, Buc-Vama Veche dar poti sa o faci si via Sinaia cum am patit eu Duminica trecuta ,deci se poate carburant sa fie :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...