Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Vor Sa-mi Ia Matizoiul

Recommended Posts

Cum am mai amintit si prin alte topic-uri eu s-ar putea sa raman fara matizel. Iata de ce: Una din angajatele de la noi de la firma tocmai si-a luat carnet iar patronii (aka unchii mei) s-au gandit ca i-ar trebui o masina pentru a-si desfasura activitatea, ma rog nu intru in detalii ca nu asta conteaza. Asadar s-a pus problema sa se achizitioneze inca un Matizel (ce putea fi mai potrivit?). Surpriza insa, s-a cam scumpit cu 800 de euroi fata de acu 2 ani jumate. Au mai cautat iar singura alegere ramanea Clio Symbol (Logan no way). Pe de alta parte de ce sa-i dea gagicii masina noua daca ea de-abia si-a luat carnetul? Nu mai bine facem schimb cu matizul existent mai demult in firma si care are ceva uzura (al meu intelegeti...) si sa-i dam lui Laur Clio?? S-au apucat ei de facut acte, etc etc, s-au aprobat tot etc (firma are ceva leasinguri terminate cu bine pana acum, asa ca nu se punea problema sa nu se aprobe), fara sa ma intrebe decat (si asta la telefon): ti-ar place... da, un dci la banii mei venea f. bine.Dupa aceea intreb eu:"nu e ala de ia 6 in oras si 4 afara..?" Aaaaaaa, noooooooo, e pe benzina. :shock: Ma gandesc eu, cred ca au ales cel mai chel model si asta e... dieselul e oricum mai scump... Ca sa se scape ai mei si sa zica ca e varianta Fidji, cu nush ce kur de dotari pe ea. Intru eu pe ren...punctro si ma apuc de comparatii. surpriza: Fidji pe benz e mai scump decat modelul diesel dar mai chel. Atunci mi-a sarit tandara: adica ei, care ma stiu de om zgarcit (recunosc,recunosc,recunosc :osanale: )mi-au facut comanda de masina pe benzina?? pentru ce? ca are nush ce aer conditionat sau airbage etc. I DON'T GIVE A fac ABOUT THEM. pe mine ma intereseaza sa-mi permit sa merg cu ea, nu sa stau sa ma uit in parcare ce dotari are. La urma urmei nici cu matizul nu-mi mai permit sa mai merg. Ca sa zic: consumul urban e undeva la 9.7%. Mie nu-mi trebuie asa ceva. Singura explicatie pe care mi-au dat-o a fost ceva de diesel prost... :-W da garantia pt ce e?

Sa nu mai adaug ca mp3 playerul nu se potriveste din motive de afisaj separat si nush ce dreaku. A umplut paharu' cu asta.

Am dreptate sau nu??? pana la urma eu sunt un student care a ales sa stea la camin intr-o camera cu inca 4 si sa se spele la comun, sa se ... la comun, etc etc.

Trebuie sa recunosc ca eu nu-mi permit asa ceva din cati bani am la dispozitie.

Ce mai pot sa fac oare?? comanda e deja facuta, masina vine in iunie, moment cand va trebui sa predau matizul, ca oricum nu era terminat leasingul la el. Daca era.. :-W De cand am venit acasa si de cate ori vreau sa deschid subiectul mi se taie macaroana (daca mai deschizi subiectul ne suparam). In fine am deschis subiectul azi si iata rezultatele: nu mai vii acasa decat cand te-om chema noi :spumelagura: , cik imi dau un milion in plus de benz lunar; eu n-aveam nevoie sa vad cum se duc de-aiurea niste bani. Am cam fost la cutite pur si simplu. Bine ca alde unchi-miu nu stie ca eu nu vreau ce vrea el, macar atat. Cu aceasta ocazie rog pe cineva de aici de pe forum (stie el cine) sa nu dea mai departe ce-mi vars eu oful pe aici. Please!

Ai mei au ramas la conceptia veche cum ca "calul de dar nu se cauta la dinti" si eu daca mai continui cred ca o sa ma trimita la psihiatrie, ca cica-s nebun. Eu stau si ma gandesc cam ce puteam sa fac la matiz din diferentele de avans si de rate de leasing dintre Clio si Mtz. Pai pica tot forumul de invidie. Asa eu stau si bag din banii mei bani in masinuta si o sa trebuiasca sa bag si mai multi de-acu incolo. Pentru ce???? :uff:

P.S.: acum un an cand si-au luat ai mei Passat-ul ei voiau sa-l ia pe benz dar eu i-am sfatuit sa insiste pe langa unchii mei sa-l ia diesel. De atunci Passat-ul nu are w/e sa nu iasa din oras, fie si macar pana la Br, are peste 20 ca km facuti, si asta la un consum afara intre 4.5% si 5.5%(AC pus)(motor de 100CP). S-a dovedit ca le-am dat un sfat bun nu (desi eu stateam uneori si-mi numaram banii de paine iar ei ma sunau de la mare, munte, etc)? ASTA-I RASPLATA PENTRU SFATUL BUN??? Asta au inteles ei? :spumelagura: Cred ca pana la urma le ciordesc Passat-ul, desi nu-mi place, da haleste putin, si ii las naibii cu Clio-ul lor cu tot cu care cred ei ca mi-au facut o mare bucurie si la care ii tot laudau dotarile, portbagajul etc. Sa si-l ia ei daca tot le place atata, iau io passat-ul ca oricum are un an vechime, e rulat, etc =))

Share this post


Link to post

Shefu... schimbam parintii/unchii? as fi vrut io sa am asemenea daruri... si iti spun sigur, nu le cautam la dinti...

Sa fi inceput tu pe gioarsele pe care le-am avut eu, nu mai comentai...

Share this post


Link to post

nu, n-ai inteles: "In ziua de azi nu mai conteaza sa ai o masina, conteza sa ti-o permiti". Clar?? eu nu-mi mai permit nici matizul la pretul benzinei de azi

Si care-i problema de pe ce gioarse ai pornit tu? Si eu am condus dacie, urma sa conduc Oltcit vechi din 86, da n-am mai avut cand sa-l repar.

Si ia zi-ne si noua de cati bani bagi benzina lunar, nu litri ca nu ma intereseaza.

Eu am 3 milioane pe luna de cheltuiala, clar?

singura mea pretentie era sa fie diesel, atat, nu ma intereseau alte dotari. Sau in ultima instanta sa ma lase cu Matizul meu in pace.

Ce fac acum e un schimb din care eu o sa ies in pierdere.

Share this post


Link to post

alx...de acord...ma bag si eu...benzina sa fie!!!!!ma satisface pe deplin :D

imi pare rau laurenztiu da acu' cinstit..sa dai matiz pe un clio nou (mai mare) cu consum la fel ca matizu daca nu mai mic ... :) super afacere...gata...sun la unchimiu..mai stii poate are o surpriza pt. mine :D

Share this post


Link to post
sa dai matiz pe un clio nou (mai mare) cu consum la fel ca matizu daca nu mai mic

UNDE-I CONSUMUL LA FEL CA MATIZUL, OMULE, CA IO VAD VREO 2-3 LITRI IN PLUS LA SUTA DE KM?

Matizul imi ia 6.7% in oras, asta ia 9.7%. E o diferenta enorma pentru mine. :o

NU E PE MOTORINA CA SA CONSUME MAI PUTIN, ASTA-I BAIUL.

pe mine ma intereseaza sa conduc, nu sa o vad ce frumoasa sta in parcare.

Share this post


Link to post

ia uite bai nene acum se si rasteste la mine... domnu (stii tu, din Caragiale) eu daca o sa-mi faca pruncul asa o sa-l pocnesc de nu se vede. sa zica saru-mana pt ce primeste...

Si ia zi-mi tinere, pe ce cheltuiesti tu benzina? te duci in fiecare zi de la camin la fac cu ea si seara scoti fetele in oras. Pe benzina alor tai, nu?

Shefu, eu am muncit incepand cu clasa a 10-a si am facut si facultate si de cand mi-am luat carnetul ('97) nu mi-am permis sa ridic pretentii de benzina la ai mei.

Treaba era clara: pt uzul personal fiecare isi plateste benzina. Abonamentul pt transportul in comun il plateau ei, daca era nevoie.

Si daca tot te iei de mine, eu sunt demult independent financiar de ai mei si m-am chinuit multa vreme sa reusesc sa am si eu o masina noua si un clio, fie el si pe benzina, era doar un vis pana anul trecut...

Si tu te iriti ca de ce iti dau de pomana unul pe benzina si nu unul diesel.

 

Monser, cine plateste reviziile? Mai devreme ziceai ca parintii/unchii tai sunt idioti ca nu-ti schimba cauciucurile. La munca tinere si vei face rost de bani pt a ti le schimba. Eu mi le schimb la masina mea si ma costa 11 mil (~ salariul pe 1.5 luni)...

Share this post


Link to post

Laurentiu eu propun sa mergem sa sondam dupa petrol ca atunci cand vine bubira o sa am maaaaare nevoie de benzina si eu :mrgreen: . Sau solutia nr 2: let's get a part time job, sa scoatem aerul din rezervor (eu mai am una da parca mai e loc :P ).

Share this post


Link to post

@alx:Si io oare nu muncesc de cate ori am ocazia? Da totusi nu merita da bag mai multi bani in masina doar pentru benzina. Poate eu n-am avut mediul familial pe care l-ai avut tu, poate ca in anumite privinte regret asta, dar asta e. N-am zis niciodata ca as fi rasfatat etc, chiar m-ai calcat pe coada cu raspunsul tau (esti primul care mi-o spune in atatia ani). Special am preferat sa stau la camin , desi imi permiteam sa stau cu chirie.

Eu am spus exact ce gandeam. Daca aveam o dacie, inteleg, ma descurcam cu ea, asta era, consuma mai mult, dar nu mi se pare justificat sa se dea bani aiurea si mie sa-mi fie mai nasol. Din chestia asta nu castiga chiar nimeni, nu stiu cum sa zic. Pe de o parte alde unchi-miu, ca da bani mai multi, apoi ai mei, cu reviziile, apoi eu ca bag banii de-aiurea in benzina. Acu nu pot sa muncesc pentru ca am restante, am lucrat semestrul trecut daca asta te multumeste. Acu am alte prioritati.

 

 

Later edit:

te duci in fiecare zi de la camin la fac cu ea si seara scoti fetele in oras.

:-? Daca stau bine sa ma gandesc (si sa-mi amintesc) n-am mai avut o prietena de vreo 3-4 ani de zile. Sper ca esti multumit de raspunsul unui baiat razgaiat de bani gata care are femeile (si chiar lumea) la picioare si are orice dorinta indeplinita, si bani cat vrea sufletelul lui. Trebuie sa recunosc ca-s un nesimtit, scuze. :osanale:

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
:-? Daca stau bine sa ma gandesc (si sa-mi amintesc) n-am mai avut o prietena de vreo 3-4 ani de zile.

 

 

aaah, de ce?

 

ce nu inteleg eu este: unde faci tu asa de multi km in oras incat sa nu-ti ajunga 3mil (2 plinuri) pe luna...? la consumul lui clio 1.4 8v care este de vreo 8 in oras la mers normal inseamna ~90 de litri si aprox 1100 de km. Asta fiind student amarat si fara pretene de impresionat si probabil si fara "tovarasi" de impresionat...

In afara consuma 6.5 ceea ce este cu putin mai mult decat matizul (un pachet de tigari in plus la suta de km).

 

PS: Sa nu spuna nimeni ca consuma mai mult 1.4 8 valve ca acum 4 luni aveam de firma una noua si mers numai 1-a si a 2-a turat bine de tot a scos 10...

Share this post


Link to post

Statati putin si nu va mai agitati ca ati iesit :o fftopic: .

1. Laurentiu este suparat ca se arunca nishte bani aiurea pe o masina care nu-si permite sa si-o intretina

2. Alx: nu te supara, eu muncesc pe la magazinele parintilor de cand eram prin clasa a 4-a si nu ma dau in stamba. Daca ies cu masina cu prietena(prietenele :D ) e problema mea si nu are nici o legatura cu topicul, dar ca sa dezvolt muncesc, castig bani ca sa ma simt bine (cum simt eu)

3. Fiecare se simte cel mai bine cu o masina care o poate intretine: nu are sens sa-mi cumpar o masina pentru a ma da rotund (asa imi cumparam ceva ,,sport'' de banii care ii dam pe Nubira dar ne trebuie o masina cu care sa si caram marfa :rolleyes: ).

Share this post


Link to post
ce nu inteleg eu este: unde faci tu asa de multi km in oras incat sa nu-ti ajunga 3mil (2 plinuri) pe luna...?

Da io nu traiesc numa din benzina, trebuie sa-mi mai cumpar si paine, nu, eventual sa-mi mai xeroxez si vro carte, nu? Ca sa nu adaug si 1-2 pachete de tigari pe saptamana, da deja-s boier. La astea nu te-ai gandit.

Wow, oare cum ar fi sa bag de 3 milioane pe luna benzen.

De ce nu am avut? prefer sa nu comentez problemele personale. Da bre, ca io-s un mic Fizz si fug fetele de mine, ca ele vor pe cineva serios, daca te multumeste raspunsul asta.

Share this post


Link to post
Da bre, ca io-s un mic Fizz si fug fetele de mine, ca ele vor pe cineva serios, daca te multumeste raspunsul asta.

 

=)) =)) =D> =D>

 

Gata, prietene, hai ca m-ai binedispus in final. Eu zic ca nu ai ce sa regreti de pe urma schimbarii ca si clio e mult mai masina decat matizul. si daca stii sa apreciezi, o vei pretui la fel ca si pe matiz.

Share this post


Link to post
Statati putin si nu va mai agitati ca ati iesit  :o fftopic: .

1. Laurentiu este suparat ca se arunca nishte bani aiurea pe o masina care nu-si permite sa si-o intretina

eu la asta ma refeream, nu zic ca nu-i o masina buna, dar n-are consumul bun pentru ce am eu nevoie.

Share this post


Link to post
[...]Daca stau bine sa ma gandesc (si sa-mi amintesc) n-am mai avut o prietena de vreo 3-4 ani de zile. [...]

.. :-? si nu ai vrea sa...? :redface:

Share this post


Link to post

Io vin cu popcornu'... (I'm za greit voaior...) > :)

 

Ileano, de unde esti fata ca daca esti de prin timisoara sau arad da faliment omu' pana la tine... Da' daca e abstinent de 3-4 ani facem cheta si-i dam bani de benzina sa va cunoasteti, alea alea... Poate va si nasim, mai stii? :banana:

Edited by alx

Share this post


Link to post
Ileano, de unde esti fata ca daca esti de prin timisoara sau arad da faliment omu' pana la tine... Da' daca e abstinent de 3-4 ani facem cheta si-i dam bani de benzina sa va cunoasteti, alea alea... Poate va si nasim, mai stii? :banana:

nu e fata de asha de departe!...mai p-aci, pe la dunare..da' daca e cam abstinent, nu'shtu ce sa mai zic :-? ..ca io-s mai zvapaiata!...

si cu nashii mai vedem...ca pe la noi e o vorba...intai o vede nashu shi apoi ginericu' :dizzy:

Share this post


Link to post

Eu cred ca e din Oltenita. :>

Share this post


Link to post
ca pe la noi e o vorba...intai o vede nashu shi apoi ginericu' :dizzy:

 

AHA! stiam eu ca e un secret! NASH PROFI ma fac!

laurentiu, ia-o. si nu mai fi suparat. bine ca au ai tau ce sa risipeasca!

Share this post


Link to post
Eu cred ca e din Oltenita.  :>

..sau giurgiu, calarasi, tulcea..

Share this post


Link to post
[...]laurentiu, ia-o. si nu mai fi suparat. bine ca au ai tau ce sa risipeasca!

 

Pe cine satori? Pe ileana?

Pare destul de costisitoare... :-?

Share this post


Link to post
profesie:fosta lacatush mecanic contructor nave, acuala stodenta, viitoare specialist in administratzie publica

ocupatzie: ofitzer stare civila...

aviz amatorilor..va pun imediat pirostriile!

:dizzy:

Share this post


Link to post

masina, mah. femeile vin singure ca clio are portbagajul mare :>

pai sa vedem... eu zic ca e tot ce iti trebuie sa faci un w/e la vama veche (asa dormeam, in masina) si intr-un astfel de w/e iti poti incarca bateriile pentru inca 3-4 ani (sau saptamani, depinde de cel mic).

Share this post


Link to post

Bah da ce s-a intamplat cu forumu? A fost hakarit? Vad ca s-a transformat in cupleaza-te.ro :) ) :) ) .Laurentiu vad ca ai pus-o de o nunta...Invitati e de la noi de pe forum, eu inchin o cansitra de benzina si 3 l de ulei sintetic =)) .

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...