Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

"Asistenta" pe masina

Recommended Posts

da... ai dreptate... s-ar putea sa ti-l ia SI pe ala...

Share this post


Link to post

Mai fratilor directie "puturoasa" la mine inseamna ca trebuie sa trag al draq de mult de volan mai ales la viteze mici ca sa ocolesc vreo groapa :D lucru care ma scoate din sarite.

Nu stiu la voi daca e la fel dar la batranica dacie abia ca ma "uitam" la volan si masina raspundea imediat :-W .

Poate asa mi se pare mie dar e lenesa rauuuuuuu de tot.

@alx ASR e sistemul ala destept care in caz ca(mai ales iarna pa zapada)o roata incepe sa se invarta in gol automat blochiaza diferentialul din cutie si le invarte pa amandoua(stii ca daca incepe sa dea una in gol sapi pana la asfalt si tot ni iesi de acolo???).

De aia spuneam cele mai necesare asiatate pa masina ar trebui sa fie servodirectia ,servofrana,si ASR...ABS este necesar doar la viteze peste 200km/h in caz de franari bruste dar daca esti sofer patit nici ala nu iti trebe daca cunosti masina si stii la ce sa te astepti din partea ei ca nu degeaba in america toti viitori posesori de dodge viper urmeaza un curs special de conducere al acestei masini inainte ca sa vada propriai masina unde se pune accent pa FRANARI bruste de la viteze foarte mari (300km/h uneori) si de mentionat Viperul nu are ABS Lamborghini nu are nici Ferrari...cel putin asa stiu eu.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Adica vrei sa zici ca rotesti de prea multe ori de volan ca sa intorci masina? Ce, la Dacie nu tot 2 ture si un pic erau? :-?

Share this post


Link to post
2. stimate zli... de ce absul a intrat in functiune la 240 km/h inseamna ca tocmai ti-a salvat viata... de ce nu intra el intrai in derapaj si la 240 te faceai ingeras... te rog frumos, s-ar putea sa mai citeasca si unii mai creduli pe aici si chiar sa ia in serios ceea ce spui tu... abs, sa fim clari, intra doar DUPA ce una dintre toti a intrat o milisecunda in derapaj deci erai la limita sa te faci bucati. si in germania orice ingustare normala sau accidentala a autostrazi este semnalizata cu zeci de km inainte, nu te poate lua prin surprindere... pls, mai gandeste-te o data si spune-ne cum a fost defapt...

3. ce intelegi prin asr? controlul stabilitatii? si cum anume te impiedica sa intrii tu pe autostrada, in derapaj?

vizibilitate sub 200m sigur

 

ZLI , La gropi intra clar ABS-ul, insa nu se stie ce patea Golful fara el, nu sunt convins ca era mai bine... :-?   240km/h ?? ce motor aveai pe golful ala ?

279CP 2.3 V5 tractiune integrala

 

in privinta derapajului la franari de la 240km/h tin sa te aprob. majoritatea patesc ce spuneti voi. :o fftopic: in ceea ce ma priveste am mers cu motorul si nu am cazut de pe el la 200 si nu avea nici ABS (la motoare chiar sustin sistemul asta) La masini daca nu esti praf (sofer de Duminica) cand iti scartaie ridici putin piciorul si o "tii" si din volan daca derapeaza putin si esti inapoi. La motoare daca ai blocat, esti jos pe asfalt intr-o fractiune de secunda si esti 70% mort la 200km/h

(unde am stat eu in germania jumate de cimitir erau tineri 19-28 cazuti cu motorul) :o fftopic:

nu am vrut sa intru in amanunte dar le-am povestit si nemtilor si nu m-au crezut. am mers acolo si BINGO masina nu franeaza. am vrut sa opresc ABS dar pana la urma am stat linistit ca apareau coduri de defect si pe urma costa multi bani sa le reseteze la service.

dupa ce am venit aici am incercat cu un coleg tot inginer auto pe masina lui (de 120cai ca sa nu mai intrebati)) pe urmele de la semaforde la universitate se simtea diferenta cu si fara si nu aveam peste 100.

stiind amandoi in detaliu cum functioneaza, am ajuns la concluzia:

cand e pe partea descendenta, apasarea rotii pe asfalt e mai mica si roata tinde sa derapeze, turatia ei tinde sa scada, ABS reduce presiunea, dar roata e deja pe partea ascendenta a urmatoarei denivelari, si ar avea aderenta din belsug ca sa franeze, si ABS creste presiunea abia cand ajunge pe partea descendenta cand iar nu are aderenta si tot asa  <img src= S">

pe cand fara ABS bagi piciorul in frana, pe partea descendenta derapeaza si pe partea ascendenta franeaza

combinata cu suspensii sport combinata cu roti cu talon jos

 

:o fftopic: anul asta sper sa-mi iau HONDA CBR de 600 ca d-aia am trecut la tico :o fftopic:

sa nu incercati chestia aia ca ii puneti pe voi si pe cei din jurul vostru in pericol.

am scris-o numai sa stiti ca exista periclolul - si vibratoarele alea sun exact acolo unde ar trebui sa opresti.

am incercat cu o masina mult mai scumpa si mai noua (nu va zic ce, ca iar nu ma credeti) si nu a facut. dar cu cojile si coteturile pe care le conducem noi cei din forumul asta sigur face

 

cat despre asr incearca sa mergi constant in cerc (ca pe buclele de intrare pe autostrada) exact la limita cand scartaie usor rotile si activeaza asr. In momentul ala toata placerea dispare. masina incepe sa paraie pana cand ajunge la o viteza mai mica sau indrepti volanul putin. :spumelagura: VITEZA AIA E MAI mica :spumelagura: si pe mine ma inebuneste. e ca si cum as avea-o pe mama langa mine in permanenta (mai nou mama s-a convins ca nu e nimic rau sa scartaie rotile atata timp cat nu faci accident) dar sistemul ala e ieftin si idiot si NU INVATA ce a invatat mama :spumelagura: si parca imi da peste mana mereu si stiti cat de rau e sa te sacaie cineva (mai ales cand ai luat locul III si cel mai bun pilot la un raly de amatori cu o masina de toata jena)

Edited by ZLI

Share this post


Link to post
pai... si totusi de ce a murit mai repede in logan? de nervi?

 

Pai are noua vieti. Scotea capul o data pe minut! =))

Share this post


Link to post

hai mai nene zli, tu faci ca un tip pe care l-am cunoscut mai demult... el inventa tot felul de povesti nemuritoare doar ca sa te intrebe pe tine sa sa se amuze in timpul care tu te chinuiai sa gasesti explicatia care nici macar nu exista...

 

te rog frumos nu ne mai ocupa timpul cu explicatii aiurea fara inteles (prima parte a msg tau) si cu cugetari/povesti nemuritoare nascocite de voi, ingineri auto la mercedes... (a doua parte)

 

ti-am mai zis si o mai zic, e posibil ca unii dintre cititori sa o ia in serios si sa se duca la service sa le decupleze abs-ul... =)) =))

 

PS: Pt ca nu pot sa ma abtin... (deh, stupid me!) tin sa te anunt ca atunci cand, pe gheata, ai pierdut controlul in timpul unei franari, in 99% din cazuri la revedere  <img src= "> control asupra masinii... asta ti-o spune unu cu carnet, nu un pieton...

Edited by alx

Share this post


Link to post

:o fftopic: nu-mi place ca esti arogant :(

carnet are si prietena mea =))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...