Jump to content
Sign in to follow this  
gorbyka

Pornire Ciudata La Matiz

Recommended Posts

Sal !

:spumelagura:

Patesc o chestie ciudata de cateva zile, la pornire cateodata motorul porneste si peste cateva secunde "moare" si apare check-ul, daca obser chestia in timp si ii dau niste pedale atunci dispare checkul si merge ca lumea, dupa ce porneste niciodata nu a facut nimik ciudat. Interesant ca chestia asta nu pot so reproduc si apara la cca 3 porniri din 10. De multe ori dupa asa o pornire a doua zi radioul isi pierde setarile si trebuie sa introduc codul din nou. Am masurat acumulatorul si alternatorul este OK, aveti vreo idee ce ar fii , a mai patit careva asa ?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Fuga repede la Service.Probleme cu calculatorul(SUNT NISHTE CODURI GRESITE, ZICEAU MECANICII).A avut o cunostinta a mea aceleasi prb.

BAFTA

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Tare sunt curios care e bec-ul de check la tico...au asa ceva cele cu fara plumb, sau ti-ai pus tu vreun motor controlat electronic si nu ne-ai spus. Problema la tico cred ca e doar ca se opreste motorul dupa pornire nu si cu becul am dreptate? :D

Share this post


Link to post

coduri gresite ????

Am un matiz din 2001, si numai acuma sa iasa la suprafata codurile gresite? :-?

As cam incerca sa rezolv singur sau cu prietenii ca la service o dataam fost cu el si nu o sa ma mai duc in veci , mai bine umblu cu bicicleta :mrgreen: :mda:

Edited by gorbyka

Share this post


Link to post

In legatura cu pornirea , am vazut ca ai avut probleme cu alternatorul .E posibil sa ai incarcare de suprafata a bateriei.Trebui descarcata complet si pusa la incarcare de amperaj mic.

In momentul cand sa lucrat la masina si sau scos bornele de pe baterie sa facut initializarea IAC-ului? Daca nu sa facut e cazul sa o faci.Daca nici asa nu isi revine trebuie mers in service pentru o scanare.

Share this post


Link to post

initializare IAC, cum se face ?

Am masurat acumulatorul si incarcarea , acumulatorul 13.3 volti amperaj OK iar cu motorul pornit cu incarcare de la alternator 14.3 volti constant (si cu motorul turat) deci alternatorul functioneza la parametrii normali.

Am incercat sa scot acumulatorul am lasat vreo 5-10 minute dar aceeasi poveste  <img src= (">

Share this post


Link to post

Pai amperajul cu ce l-ai masurat? Faptul ca radioul isi pierde memoria spune faptul ca ceva este in neregula cu bateria sau un contact imperfect pe undeva.

Uite aici mai multe informatii despre ce trebuie sa faci la IAC.

Share this post


Link to post

Sal !

Se pare ca problema era unul destul de neobisnuita, dupa ce am curatat bornele si tot ce tinea de contact la acumulator problema mi-a disparut, cheers

:lavolan:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...