Jump to content
Sign in to follow this  
jorky1987

Matizul Meu

Recommended Posts

De aprox un an luat hotararea sa-mi iau o masina si m-am dus in targ cu un singur gand:MATIZ.Acum as vrea sa fi avut mai multa minte si sa fi vazut si alte masini:solenza un opel ceva mai vechi,un renaul ceva. De ce spun asta?Am avut norocul ca la 2 sapt dupa ce am cumparat-o sa faca figuri,mers cu ea service,pus pe tester nu avea nimic.Incercat alta reprezentatnat si pe drum ...s-a blocat la 30km si nu s-a mai miscat.Adusa acasa si diagnosticat de un mecanic BUUUUUUUUUUUN.Blocat motor(se infundase orificiul minuscul prin care se face trecerea uleiului din motor in chiuloasa) a urmat desfacere chiuloasa( schimbat supape si planeitate),schimbat ax came,rola pe care vine pusa cureaua de distributie,curea distributie,rola intinzator etc.(noiembrie 2009).

In plus mi-a gasit si vechea buba,nu mai aveam masa la masina.In plus schimbat ulei de 2 ori ,primul dupa refacere chiuloasa si a mers ceva timp chiar bine ma bucuram de ea.Prin februarie nu mai vrea sa porneasca si pace=rezolvare schimbat capac delco + inca ceva care am uitat cum se numeste(mai mare chinul si nervi).La sfarsitul lunii mai ajung cu ea acasa dupa un drum mai lung si moarta nu mai porneste,am crezut ca din nou capac delcou il desfac totul ok dupa care punand contactul nu se mai auzea bazaitul de la pompa de benzina.E clar imi spun pompa benzina ma apuc sa caut si nu gasesc mai ieftina de 300 de ron.

Intre timp tin sa spun ca i-am luat si 4 gume + bucse+ umblat la etrieri faceau un zgomot ingrozitor+ umblat la caseta de directie(un surub slabit) din cauza caruia se misca urat de tot volanul.Trecan peste acum cateva zile observ ca a inceput sa curga ulei pe langa delco,pe unde se prinde de motor la axul cu came(schimbat garnitura) mai multa munca decat efort financiar.

Momentan totul e ok,doar ca in toamna tre sa fac ITP si se pare ca o sa mai bag ceva bani in ea asa ca cel putin 100- 200 de ron mai imi papa pana in ITp,oricum tre sa schimb si bratele cu pivoti.

Asadar am fost cam ghinionist sper doar ca de acum incolo sa nu mai am parte de alte investitii neprevazute si sa ma bucur de masina.In rest o masina ok care consuma f putin in rural(unde o folosesc eu) cu spatiu multumitor si care ma multumeste in ceea ce priveste modul de conducere.Per total sunt multumit de ea si sper sa nu mai am probleme,o recxomand oricarui incepator doar sa nu aiba norocul meu.

post-28106-128007604598_thumb.jpg

post-28106-12800760587_thumb.jpg

post-28106-1280076076_thumb.jpg

Edited by jorky1987

Share this post


Link to post

Salut,

 

Da, intr-adevar este o masina buna pentru incepatori si este pacat ca ai avut atatea belele cu ea. Ia spune, de la cine ai luat-o si cam cati Km are in bord? Eu asa la o prima estimare dupa anumite "semne" i-as da in jur de 150.000 dar este posibil sa ma insel.Spor la condus :lavolan:

Share this post


Link to post

Din pacate am luat-o din targ de la vitan si acum sunt aproape sigur ca a avut km dati inapoi.Avea 65 k si acum are 73k,nu asta e problema de mers merge si de tras la fel,este fasneata,nicio problema si am vzt matiz si cu 200 k.Acum dupa semne imi spun si eu ca a avut mai mult.Volan tocit etc,doar ca ,,baietii "care se pricepeau m-au lasat sa aleg ce am vrut eu.Nu au zis si ei ,bai tati tu vezi asta ,asta ,asta etc.

Dar asta a fost norocul meu,acu sper sa nu mai am probleme,tu cam ce ai observat la ea de ai fct estimarea asta(nu va nu ti-as da dreptate ,se poate sa aiba si mai mult)

Edited by jorky1987

Share this post


Link to post

Decat cu d-astia care cica se pricep dar te lasa sa iei ce iti place tie mai bine te duci singur. Oricum o groaza de belele ai avut. Poate ai noroc si ai mai putine in continuare.

Share this post


Link to post

Pai primele doua indicii sunt nuca schimbatorului care este foarte tocita (ea la origini nu e lucioasa ci mata cu un model ce imita pielea) si husa de pe volan care la fel este specifica matizurilor uzate unde volanul este destul de degradat.

Share this post


Link to post

Pai primele doua indicii sunt nuca schimbatorului care este foarte tocita (ea la origini nu e lucioasa ci mata cu un model ce imita pielea) si husa de pe volan care la fel este specifica matizurilor uzate unde volanul este destul de degradat.

 

husa este pusa de mine(avea altceva inainte si cand l-am dat jos m-am minunat) este foarte subtiat cauciucul de pe volan) ai dreptate.La schimbator nu am cu ce sa fac comparatie,dar atasez niste poze pentru lamurire.

post-28106-12801408003_thumb.jpg

post-28106-128014081163_thumb.jpg

post-28106-128014081993_thumb.jpg

post-28106-128014083185_thumb.jpg

post-28106-128014085243_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Chiar nu mai conteaza acum cati km avea masinuta cand ai cumparat-o oricum greseala a fost facuta cand ai cumparat masina din targ, important este sa te bucuri de ea si sa nu iti mai faca probleme.

Asa ca: Sa o stapanesti sanatos si sa aveti grija unul de altul!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...