Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

O Vila, O Casa La Curte, Un Apartament La Bloc

Unde locuiti in momentul de fata?  

111 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Bafta, poate ne spui si noua dupa aceea. In caz ca e destul, pot fi si eu interesat...

Share this post


Link to post

Am avut şi eu ”boala” asta acum 2 ani înainte de a lua apartamentul. Am cutreiearat toate zonele de lângă Bucureşti. Găsisem chiar un teren în Tunari...

 

Nu vă faceţi vise aiurea! Trebuie să ai bani ca lumea să-ţi iei teren şi să construieşti ceva unde să stai decent. eu estimez că 150.000 euro ar fi un minim pt. zona din jurul Bucureştiului.

 

Nu poţi lua cu 10 euro/mp pt că ai nevoie de:

 

- drum de acces civilizat

- curent

- apă

- gaze

- canalizare

- vecini

- cablu TV

 

Atenţie mare şi la accesul în Bucureşti - dispre Domneşti e coşmar prin Rahova şi prin Prelungirea Ghencea. Copii trebuie duşi şi luaţi de la grădiniţă, şcoală zilnic. Dacă aveţi doar o maşină trebuie dusă şi nevasta la servici şi adusă. Nu e chiar simplu cu traficul din Bucureşti.

 

Atenţie mare la starea terenului - să fie construibil să nu fie probleme cu inundaţiile etc.

 

Şi o ultimă chestie toate zonele astea nou construite (vezi incluziv Pipera) sunt cumplit de airea făcute - fiecare şi-a văzut interesul propriu. Drumurile sunt foarte strâmte, nu sunt asfaltate, nu sunt magazine, nu este deloc spaţiu - toate viloacele alea sunt făcute claie peste grămadă - nu poate intra maşina de gunoi, pompierii în caz de ”Doamne fereşte”. Satele vechi din jur gen Domneşti, Tunari, Bragadiru sunt mult mai aerisite.

Share this post


Link to post
Atenţie mare la starea terenului - să fie construibil să nu fie probleme cu inundaţiile etc.

 

Asta e o mare chestie. Stiu o tipa care si-a cumparat teren pe langa nu stiu ce lac de langa Bucuresti. Dupa 6 luni si-a dat seama ca de fapt, a cumparat o bucata de lac =))

Share this post


Link to post

Si pe la noi prin Ploiesti unii ( din cei cu venituri medii sau peste) vand apartamentele si cumpara case sau terenuri pe care construiesc apoi . Preturile atat la terenuri cat si la case desi nu sunt ca in Bucuresti au crescut destul de mult in ultimii ani.

Sfatul meu pentru cei cu ceva cunostinte tehnice este cumpararea de teren si apoi constructia ATENTIE in regie proprie a unei case. In felul asta , pe de o parte iesi mai ieftin si stii ce materiale bagi in respectiva constructie iar pe de alta parte iese cam ceea ce vrei tu . Dezavantajul ar fi ca alergi de rupi ( o spun din experienta) .

Edited by body

Share this post


Link to post

Partea cu alergatul am mai auzit-o, trebuie sa stai toata ziua pe langa muncitori, nu e chiar usor, dar in final merita.

Partea buna este ca acum statul iti da 20% din valoarea imobilului, celor care au pana in 35 de ani. :banana:

Share this post


Link to post

Hopa ca nu e chiar asa,adica fa-ti tu casa de 1.000.000 euroi si asteapta sa iti dea statul 200.000.Astepti mult si bine(bine cine isi face vila de asta nu are nevoie de subventie de la stata).Statul o sa dea(daca da) subventie 20% din valoarea unuei constructii noi dar cum vrea el:adica statul da 20% din valoarea unui imobil de MAX 81 MP construiti,la o valoare medie a metrului patrat construit calculat de el(adica pe romaneste statul a calculat ca un tanar are nevoie de o suprafata construita de 81 mp si calculeaza ca mp construit e de 200 euroi;el te va subventiona astefel: 81mp*200euro/mp construit*20% iese fix 3.240 euroi chiar daca tu ai construit vila de 125 mp cu 500 euro/mp si te-a costata 62.500 euro).Clar cu statul?Praf in ochi dar mai mult decat nimic.

Nu va dati seama ca daca erau 20% indiferent de valoarea constructiei brusc ar fii aparut vile de 200 mp care ar fii costat 5.000.000 euroi?

Share this post


Link to post

Stiam faza cu maxim 81 mp si ca or sa calcuelze ei un pret mediu/mp dar nu stiam ca deja au stabilit 200 EUR.

Share this post


Link to post

Nu e stabilit inca dar(era o suma aleatorie) iti dai sema cum vor stabili,or sa tina cont de niste preturi minime si de un minim de confort.Adica nu cred ca or sa ia in calcul gresie de 56 ron mp si faianta de 45 ron mp si mai stiu eu ce izolatie termica.Or sa ia in calcul cele mai ieftine materiale.

Share this post


Link to post

La mine nu e vorba de construit deocamdata si nu e vorba de copii.Am 22 de ani asa ca mai astept.Deocamdata ma intereseaza un teren de vreo 300 -500 m2. Se pot construi casa si pe 150 m2 de toata frumusetea.Gandeste-te ca la apartament ai cam 50-60 m2. Deci o casa care sa aiba cam 80m2 pe nivel e suficienta pentru 2-3 persoane.Se mai gasesc terenuri garla dar nu prin agentii.Preturile mari sunt langa Bucuresti , dar la vreo 30 km se gasesc terenuri de vanzare la preturi modice.Gasisem un teren la vreo 30 de km de Bucuresti , 2000 m2 , nu avea decat curent , si vroia 20 de milioane.In principiu nu te intereseaza decat sa aiba curent pt ca celelalte se fac pe parcurs.Poti face un put de mare adancime, abpi boiler, fosa septica si ai scapat si de apa si de canalizare.

Share this post


Link to post
....un teren de vreo 300 -500 m2. Se pot construi casa si pe 150 m2 de toata frumusetea.Gandeste-te ca la apartament ai cam 50-60 m2. Deci o casa care sa aiba cam 80m2 pe nivel e suficienta pentru 2-3 persoane...

 

Teoretic ce zici e bine, DAR romanul vrea mai mult decat isi permite.

 

Se pot construi casa si pe 150 m2 de toata frumusetea.

 

Ca sa construiesti o casa de 200mp nu e cu mult mai costisitor decat una de 150mp, iar la 150mp te cam inghesui.

 

Gandeste-te ca la apartament ai cam 50-60 m2.

 

Eu ma gandesc ca am 80-85mp apartamentul si tot nu mi ajunge :( .

 

Am gasit teren la o prietena pe la Izvorani. Cam cu 35euro/mp pentru mine cu iesire la lac. Este cam la jumatate de pret fata de cat face, dar dupa un mic calcul ma costa terenu mai mult decat casa la rosu... 1000mp de teren = 35.000euro iar 200mp/constructie maxim 20.000euro .

Poate in primavara ar merge o investitie. Acum e deja cam tarziu :| .

Share this post


Link to post

Da, iar 30 km de Bucuresti e deja... la tara. Asa si-au luat si ai mei cu mai nimic o "mosie" de 1300 m2 la 40 km cei drept, dar avea pe ea si o casa batraneasca ce au renovat-o, insa e doar locuinta de vara si nici atunci permanenta.

Share this post


Link to post
Ca sa construiesti o casa de 200mp nu e cu mult mai costisitor decat una de 150mp, iar la 150mp te cam inghesui.

 

La 150 mp te inghesui? P+M ar fi 300 mp de casa. O mica primarie deja :D

Daca faci o socoteala grosolana, un 15 mp de camera, ai 10 camere la 150 mp. 10 camere de 3 x 5.

Share this post


Link to post
La 150 mp te inghesui? ...

Pei ... eu ma refeream la 200mp total, dar am uitat sa specific.

 

@balky: "Deci o casa care sa aiba cam 80m2 pe nivel e suficienta pentru 2-3 persoane." ... deasta am zis ca e cam inghesuita ... 80+ 80=160mp. Si nu e mare diferenta de pret ca sa construiesti 200mp in loc de 150-160mp.

 

PS: Dar nu ar strica o casuta precum asta ... post-2442-1157639075_thumb.jpg Pacat ca nu am o poza mai recenta si cu placa turnat si acoperis. :)

 

PSS: Daca iti faci o casa nu cred ca vrei s o imparti in camarute doar de dragu ca "am 10 camere" :D .

Edited by vio.p

Share this post


Link to post

Nici gand sa o imparti asa. Era doar un calcul grosolan. Dar chiar si altfel luat, camere de 6x6 = 36 mp, si tot faci trei pe nivel, iar in restul de 40 mp vezi tu. Crezi ca e nevoie de 36 mp la un dormitor de ex.?

Iar dupa mine casa din poza nu cred ca are 150 mp pe nivel. La ochi, n-am cum sa masor.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Daca ai face o casa care sa aiba sa zicem 80m2 pe nivel asta inseamna 160 , mai faci si o mansarda locuibila si deja ai ajuns la 240m2. Pot fi impartiti foarte simplu : jos - living , baie , bucatarie sus - 3 dormitoare si o baie si in mansarda inca un dormitor.Cred ca e suficient. Deci daca ai un teren de 300-400m2 este destul si pentru o mica curte.240m2 construibili nu trebie sa te coste constructia mai mult de 30.000 de euro.La care se adauga finisajele ( dar aici e alta treaba pt ca depinde de fiecare buget in parte ).Constructia se poate face cu un inginer de santier , un fierar , si 3 muncitori necalificati. Deci nu costa foarte mult.

Share this post


Link to post

Corect. Si ai spatiu de n-ai ce face cu el.

Share this post


Link to post
Crezi ca e nevoie de 36 mp la un dormitor de ex.?

Iar dupa mine casa din poza nu cred ca are 150 mp pe nivel.

Poza e cam off topic.

Si cam ai dreptate nu e de 150mp pe nivel e cam de 250mp :D si ai cam nimerit cu camera de 36mp are un dormitor mai maricel si dar nu e forma geometrica e facuta mai mult din raze :) .

Share this post


Link to post

Un pic :o fftopic: : eu am vazut casa pe care si-o face Mike1Mega si sincer sa fiu, desi mi-a zis ca are 250-300 mp (P+M), nu mi s-a parut foarte mare...

Share this post


Link to post
Poza e cam off topic.

Si cam ai dreptate nu e de 150mp pe nivel e cam de 250mp :D si ai cam nimerit cu camera de 36mp are un dormitor mai maricel si dar nu e forma geometrica e facuta mai mult din raze :) .

Vio.p, nu stiu care din ei, tatal sau fiul, te rog sa nu-mi raspunzi la mishto, eu am tratat problema politicos fata de tine. Daca tu vrei dormitor de 40 mp, eu nu sunt impotriva cu nimic. E problema ta. Dar fii politicos te rog.

 

Daca nu e bun de 6 x 6, adica mai maricel, fa-ti dormitor de 10 x10 = 100 mp si ai scapat de parter.

 

Si acum revenind, zi-mi te rog cum arata ceva care: nu e forma geometrica e facuta mai mult din raze, poate aplic si eu modelul la casa pe care mi-o fac la Buzau, P+M. Fac si eu mansarda numai din raze.

Share this post


Link to post

Eu ma gandeam la un sitem duplex, pe 200 de mp, cred ca sunt suficienti.

Sambata seara sper sa vin cu preturi de prin Vestul Bucurestiului. :D

Share this post


Link to post

Ganditi-va si la impozitele ce vor veni. Pana in 150mp o sa fie ok, dar peste vor creste mult.

Share this post


Link to post

In primavara o sa ma apuc de construit casa "de vacanta" si ca sa nu am probleme in privinta metrilor de suprafata o sa pastrez configuratia de acum...casa + anexa > :) .Care in realitate sunt 2 case :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Eu am apartament in Craiova cu 3 camere. E la et. 7, dar merge. Incep sa moara mosii din bloc :) si se muta fam noi. Ai mei au facut mutarea desteapta sa cumpere un teren in spatele aeroportului din Craiova, aproape de Metro si de oras. (Pentru cei din Craiova care merg la liniutze pe pista in spatele aeroportului, sunt acele 2 case care seamana.) L-au cumparat in 2001 cu 1$/mp (acum e vreo 10-15 E). In plus acum se face sosea de centura noua si o sa fie accesul usor. Despre casa ce pot sa spun... e din LEMN, am facut-o in Harghita cu 3500 E, parter si semi-mansarda. Are suprafata locuibila jos de 120mp. In aces pret a fost inclusa si tocaria(adik toate ferestrele cu obloane si usile+aia de la garaj). Pb e ca la mine s-a rezolvat sa fie ieftin casa. Normal e in jur de 5-6.000 E. Am facut-o in 2002, acum s-ar putea sa fie mai scumpa. O alta problema e ca fundatia si acoperisul trebuie sa-l faceti voi... si va costa ceva, mai ales dak vreti si pivnita. Eu am: pivnita, o sufragerie destul de mare, o baie mica, bucatarie si o camera jos, iar sus 3 dormitoare si 2 terase. Jos mai este si o terasa si garaj. O sa pun si nishte poze. Cu toate chestiile m-a ajuns cam la 100.000 RON (1 miliard). Dar acum trebuie finisarile care mai costa tot cam atata. deci cu 50-60.000 E puteti sa va faceti o casa.

In privinta muncitorilor. Nu luati care lucreaza cu ziua, pentru ca se lungesc. Luati la proiect si intotdeauna cautati bine inainte. Taica-meu, unchiu-meu au facut un lucru deshtept... adik atunci cand au incarcat pe interior cu vata izolanta si rigips au stat pe langa muncitori si au prins cum pun ei. La a 2-a casa au pus ei rigipsul si a fost mai bine, pentru ca lucrezi pentru tine, pentru casa ta. Muncitorii vor doar sa primeasca banii. O sa postez si nishte poze in curand.

 

Nu mai folosi limbaj IRC! Citeste regulamentul

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Degeaba te uiti cum pun muncitorii gips cartonul (nu rigips) ca nu te ajuta sa chituiesti, nu mai vorbesc ca este foarte complicat sa faci o structura care sa reziste in timp la vibratii. O structura de gips carton adevarata se face daca stii sa faci structura bine, nu mai vorbesc de bariera de vapori care trebuie pusa obligatoriu la o casa de lemn. Aparentele inseala intotdeauna iar dupa 3 ani vezi cum se macina peretele sub ochi tai .

 

PS> gipscartonul nu se pune niciodata direct pe lemn .

 

Vio.P > casa din fotografie are maxim 100 mp la etajul 1 si 150 mp la parter daca intra in calcul si garajul, oricum nu vad jmecheria de a avea o asemenea casa atita timp cit nu-ti poti permite intretinerea ei .O casa de 400-500mp consuma gaz intr-o iarna de 4000-5000E asa ca nu cred ca un om normal isi poate permite o astfel de casa chiar cu un salariu de 2000E /luna .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Nici nu e pusa pe lemn direct... am zis doar ca au pus rigipsul! Chituirea a facut-o un muncitor... O sa vedem rezultatele peste 3 ani :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...