Jump to content
Sign in to follow this  
ghighi

Leasing-ul Prin Gtt...stie Cineva Cum Sunt Grecii?

Recommended Posts

Sunt noua pe forum, azi am fost la GTT dupa ce am mai citit pe aici . Cred ca voi lua in leasing pe persoana fizica un Kalos 1.2 cu toate cele la CIP 7351 Eur...M-am hotarat greu ca nu prea am decat 8000 de euro si as fi preferat ceva cash dar m-ati convins si voi sa renunt la idei de Logan ...dasi si Cielo era in carti tb sa recunosc ca de Kalos te indragostesti...cel putin de design...

So, azi am fost acolo si mi-au facut un calcul care mi se pare OK, dar nu stiu nimic despre felul in care lucreaga aceasta firma de leasing greceasca...Ignia...ceva de genul asta ca nu mi-am notat  <img src= ("> ...stie cineva sau e mai bine sa fac cu altii...Tipa de la gtt mi-a zis ca au o dobanda preferentiala de 9,9% cu ei...Multam'

Share this post


Link to post

Bine-ai venit!

Β 

N-am auzit de firma asta, tot ce pot sa-tzi spun e ca eu am luat masina tot de la GTT dar leasing la Raiffeisen si din cate-mi amintesc am dobanda de 9.5% (sau 10.5 :-? ).

Sincer, nu m-as baga la firme din astea necunoscute...

Share this post


Link to post

alege o firma cat mai mare, preferabil una care sa poarte numele unei banci. sunt mai multe hartii de completat dar riscul de a ramane fara masina e mai mic.

Share this post


Link to post

Multumsc si imi pare rau ca nu l-am pus direct la Diverse... :o fftopic: ...pana ma obisnuiesc...Am sunat din nou la GTT, banca e greceasca, Egnatia Bank...stie cineva de ea?Ce ma atragea e ca mi-au zis cei de la GTT ca se ocupa ei de trimiterea actelor, ma duc acolo doar sa semnez...si cum nu prea am timp cu 2 copii si serviciu...dar poate ca merita efortul sa incerc la altii...se vorbea si de Volksbank pe aici..

Share this post


Link to post

Exact asta vroiam sa iti zic dupa ce am citit primul post : ca trebuie sa fie Egnatia. In principiu n-ar trebui sa fie probleme nici cu ei, pentru ca sunt de ceva ani pe piata romaneasca - ma refer la banca - si pe semne ca au si subsidiara de leasing. Acum, ce sa zic ca si eu tot cu Raiffeisen am facut si apoi am auzit ca era sa iasa din afacere acum cativa ani, cred ca e important oricum ca firma de leasing sa aiba banca in spate (probabil ca majoritatea firmelor de leasing au, dar nu sunt chiar surori...). Daca dobanda e mai mica decat la celelalte, s-ar putea sa se simta daca leasingul e pe mai multi ani si sa iesi in avantaj.

Orice firma iei, sa stapanesti masina sanatoasa !

Share this post


Link to post

Ma mir ca ai gasit Kalos 1.2. Am incercat si eu sa-mi iau si mi-au spus ca se va fabrica abia in aprilie, iar eu ar trebui sa astept cam pana in iulie, august.

Share this post


Link to post

Multumesc mult, m-ati mai linistit. Da, chiar azi la pranz am fost la GTT si am oferta in fata, e 1,2, varianta STAR cu ABS, AC, radio cd...si alte chestiii dragute care nu ma prea interesau...si au zis ca sunt deja in Slovenia si ca dureaza 3 saptamani...pentru rosu nemetalizat, nu mai am chef sa dau bani pe culoare. Insa nu monteaza ei scutul...dar e posibil sa fie echipate cu cauciucuri Khumo care am inteles ca sunt mai bune

Share this post


Link to post

Hmm...

Egnatia Bank in e o baca relativ mica si tanara, sucursala a companiei mama din Grecia. Asta la randul ei din 1991 si are printre obiective:

To firmly establish the Bank's presence in Romania and to further expand the Group's activities into the greater Balkan and Eastern Mediterranean regions

Foarte frumos, numai ca o experienta destul de indelungata si trista cu obiective similare ale unei firme grecesti chiar mai mari si (aparent) serioase, ca si alte informatii mai mult sau mai putin istorice despre natia asta (asa deci si prin urmare, greci fac... ce fac) ma fac sa ma indoiesc profund de stabilitatea intentiilor lor pe piata.

Pe de alta parte zici ca ai vreo 8 KEuroi, deci probabil ca vei opta pentru un leasing de 50% cu 1 an si atunci te intereseaza mai degraba sa-i exploatezi la maxim (de exemplu dobanda cea mai mica). In conditiile astea probabil ca nu te intereseaza prea mult daca banca (si surata ei de leasing) va mai fi pe piata la intrarea in Europa.

Ca sfaturi generale:

1. cere ofertele disponibile de la toti finantatorii si compara-le (eventual cere sfatul cuiva daca nu le ai cu finantele); dealerii au si ei niste conventii cu firmele de leasing si trebuie sa faca un joc echitabil, indiferent de client (eu unul n-am facut asa - mi se pusese si mie pata pe masina si nu prea auzeam ce spune, dar am avut cumva noroc - cu HVB Leasing, cel putin pana acum).

2. mai largeste sfera celor intrebati despre experiente similare (in general obtinerea de referinte e din ce in ce mai importanta)

3. cauta informatii oficiale (de pe Internet e de ajuns) despre firmele respective si vezi cat de "convigatoare" ti se par (oricum toti sunt la fel de "seriosi", dar macar sa-i gasesti, ca de exemplu n-o sa gasesti mare lucru despre Egnatia Leasing)

Ca varianta alternativa, mergi la "feeling" (dar nu o sa ai pe cine da vina daca... Doamne fereste!).

Β 

Parerea mea: aplica sfaturi generale, macar 1.

Experienta mea: HVB Leasing, impresie pana acum foarte buna, aproape excelenta.

Share this post


Link to post

Scuze pentru mesajele succesive, dar mi-am adus aminte...

Insa nu monteaza ei scutul
.

Nu cred, poate ca nu au acum in stoc. Clarifica lucrul asta. Scutul se monteaza in service care are receptia si magazia de piese in celalalt corp de cladire la Opel. Cu montaj cu tot probabil ca acum (ca a scazut euroiul) face pana in 4 milioane (vorba unora, daca te pui cu ei la negociat iei masina gratis si platesti doar scutul).

Daca nu au acum, ti-l montezi cand apare (eu am facut-o la revizie, ca am uitat la inceput). Daca au renuntat (nu cred ca ar avea motiv, ca lumea vrea si ei ar trebui sa-i faca clientului pe plac) gasesti la altii, dar n-ar fi frumos.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

Β 

×
×
  • Create New...