Jump to content
Sign in to follow this  
Aty

Clubul Pensionarilor...help...

Recommended Posts

Salut!

Am o problema delicata si nu as fi vrut sa o discut pe forum, dar din lipsa de variante si solutii ma vad nevoit sa aplez la voi, macar cu un sfat poate ma puteti ajuta.

In urma cu mai bine de 3 luni, mama mea a murit si trecand peste oribilul situatiei m-am trezit cu o mare problema, tata...care toata viata lui a fost condus din umbra de mama si drept urmare acum a prins un aer de libertate, ma rog cat poate fi ea denumita asa. El e nevazator, si evident din acest motiv necesita o grija mult mai mare, (e complicat sa stau sa explic) dar sa zicem ca in limita timpului disponibil ma descurc si incerc sa ii satisfac orice balarie viseaza noaptea...In fine problema e urmatoarea dupa ce a disparut mama din viata noastra, el a devenit rautacios cu toata lumea din jurul lui, inclusiv cu mine, ceea ce ma scoate din minti. A vrut sa plece din bucuresti...m-am dat peste cap si l-am dus unde a vrut, acum doua zile a plecat iar, dar de data asta a plecat singur, cu trenul pana la sibiu, desi eu i-am explicat cat de periculos poate fi. Cert e ca acum am senzatia ca am grija de un copil de gradinita, pe care nu il mai pot controla. L-am intrebat pe fratiorul Google de un club al pensionarilor dar... evident a gasit prin oradea ceva de genul :( , am sunat la asociatia nevazatorilor, la primaria de sector... canci...ei nu stiu sa existe asa ceva. Ce stiu ca exista, sunt caminele de batrani(azil), ceea ce nu ma incanta deloc, am cautat o femeie, o infirmiera, cineva care sa aiba grija de el, desi el nici nu vrea sa auda de asa ceva, nu am gasit; Toate vor intern, iar eu, si nici el nu vom accepta o tertza in casa. Deci, unde sa-l duc sa isi piarda timpul, sa vorbeasca cu cineva, sa aiba o activitate de zi, ca al gradinita cu program prelungit...are cineva idee?! Orice raspuns e mai mult decat binevenit, asa ca va multumesc anticipat.

Edited by atyqsound

Share this post


Link to post

Din pacate eu nu mai am aceasta problema, ai mei s-au prapadit amandoi. Dar stiu de la vecina mea de palier, care are aproape 70 de ani, ca exista o fundatie, infiintata de principesa Margareta, cu sediul pe langa Apaca, unde cei de varsta a treia pot sa isi umple timpul cu jocuri de societate, cursuri de informatica si altele. Nu stiu daca au si programe pentru nevazatori, dar ma voi interesa si iti voi spune.

Intre timp nu pot sa nu iti dau un sfat, desi stiu ca nu il vrei. Incearca sa vezi partea frumoasa a situatiei: il mai ai inca alturi pe tatal tau, asa cum este el. Bucura-te de cat mai multe momente impreuna. In cele din urma, tot putine iti vor parea.

Multa sanatate tatalui tau, rabdare si putere de intelegere tie si revin cand o sa am noutati!

Share this post


Link to post

Primarii din Bucuresti ar trebui sa ia exemplu de la Mazare care a facut cluburi ale pensionarilor aproape in toate cartierele Constantei!

Share this post


Link to post

Ami, multumesc mult de interes, si crede-ma ca incerc sa stau cu el cat pot de mult, dar serviciul imi ocupa destul timp din zi, in fine speram sa gasesc ceva in mizeria asta de oras. Mai caut si eu, am auzit ca ontanu a facut ceva in sensul asta, dar am senzatia ca a fost doar in perioada electorala, cred. Nu am reusit sa gasesc nicio informatie referitoare la problema mea.

Mcojo...astia din bucuresti au alte probleme...mai spinoase(?!)

Share this post


Link to post

In sectorul doi exista un club al pensionarilor in Pantelimon, pe strada Delfinului nr.11 blocul D 19 Ap 4 si parca tineam minte ca mai e unul si prin Titan. Mai caut si eu.

Share this post


Link to post
In sectorul doi exista un club al pensionarilor in Pantelimon, ...

 

Interesant. Multumesc mult, o sa verific

Share this post


Link to post

Scuze ca perorez cam filozofic in jurul unui subiect cat se poate de concret si delicat (imi pare rau sa aud de o asemenea situatie in cazul unui "copil de 28 de ani" - scuze daca profilul ma inseala).

Unul din modurile cele mai bune de petrecut timpul este... calculatorul. De regula, cei ce instaleaza Windows (sau ce vor ei) neglijeaza "instinctiv" Accessibility Options. Sunt cazuri insa in care asa ceva este salvator. E adevarat ca pentru cazul de fata nu sunt suficiente facilitati implicite, dar cu siguranta si cu ceva... investitii se poate rezolva. Ma gandesc ca asta ar putea fi o alternativa poate mai eficienta decat "abordarea umana", care se pare ca la noi e mai dificila. "Virtualizarea" poate fi o solutie, dar se pot ivi obstacole (limba, de exemplu) greu de depasit.

Mai "uman" poate, incearca sa contactezi: http://www.anvr.cjb.net/

Share this post


Link to post
..., incearca sa contactezi: http://www.anvr.cjb.net/

 

Pai ei au fost primii pe care i-am sunat, si raspunsul lor a fost oarecum evaziv, ca nu fac asa ceva, dar am smuls o promisiune ca daca mai gasesc cativa pensionari in situatia tatalui meu inchireaza o sala si...om trai s-om vedea...

In fine, ce e bine, e ca am reusit sa il recuperez de pe coclauri, si sper ca saptamana asta sa ii gasesc ceva, va tin la curent, nu de alta dar poate mai intereseaza pe cineva subiectul si macar sa stie daca sa-si faca sau nu sperante

multumesc.

 

L.E. I-am scris lui ontanu pe net, daca ma rezolva cu e-audientele lui ... sper

Edited by atyqsound

Share this post


Link to post

Asta e raspunsul de primaria sectorului 2, pe care l-am primit acum cateva minute

"Urmare memoriului dvs. nr. 85291/2008 adresat Primăriei Sectorului 2 şi transmis spre soluţionare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 2, prin care solicitaţi informaţii cu privire la posibilitatea ca tatăl dvs. să frecventeze unul din Cluburile destinate persoanelor vârstnice aflate pe raza Sectorului 2, vă informăm următoarele:

În cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 2, îşi desfăşoară activitatea două cluburi destinate persoanelor vârstnice cu domiciliul pe raza Sectorului 2, respectiv Clubul Seniorilor cu sediul în Parcul Plumbuita şi Clubul Înţelepţilor, cu sediul în B-dul Basarabia, Nr. 96 A, Sector 2, Bucureşti.

Menţionăm că cele două cluburi sunt destinate persoanelor pensionare din Sectorul 2 ce au activat în domeniile medical, juridic, cultural-artistic, învăţământ, veteranilor de război, precum şi altor categorii sociale şi îşi propun să ofere un cadru propice pentru menţinerea contactelor interpersonale (întâlniri, discuţii, dezbateri) pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice (vernisaje, sesiuni literare – poezie, proză, teatru) sau pentru petrecerea timpului liber (vizionarea unor casete video şi D.V.D.-uri cu filme sau cu programele realizate de către Primaria sectorului 2 şi chiar a evenimentelor speciale desfăşurate în cadrul Cluburilor).

Prin urmare, vă rugăm să ne transmiteţi informaţii cu privire la numele şi domiciliul tatălui dvs. în vederea analizării şi soluţionării cererii dvs..

 

Director General Adjunct Şef Serviciu

Pentru Protecţie Socială, A.P.V.,

 

Claudia Uzun Andreea Cristea"

 

Va voi tine la curent cu cele de mai sus...ma gandesc ca daca rezolv problema asta si se mai afla cineva de pe forum in aceeasi situatie macar va stii ce sa faca

Share this post


Link to post

Ai primit un raspuns mai mult sau mai putin util avind in vedere cazul particular, tot e bun, ma asteptam sa nu primesti nimic...

Am fost intr-o situatie similara cu tatal meu dar din pacate a trebuit sa ma descurc singur...la asociatia nevazatorilor parca citisem ca ai incercat deja...

 

Asociatia Nevazatorilor din Romania Consiliul Central

 

Strada Vatra Luminoasa Nr. 108bis,

Bucuresti,

Romania

Map Telephone: 250.00.53

E-mail: alina3@rol.com.ro

 

Clubul de Sah Al Asociatiei Nevazatorilor

Adresa: Str. Pericle Gheorghiu, Nr. 14, Sector 5

 

 

ASOCIATIA NEVAZATORILOR DIN ROMANIA - FILIALA INTERJUDETEANA BUCURESTI

 

Informatii de contact

 

Asociatie

Adresa:str. Vatra Luminoasa nr. 108bis, sector 2

Localitate: Bucuresti

Judet: Bucuresti

Cod Postal: 0

Telefon: 250.65.65

Tel/Fax: -

 

 

 

 

 

Persoana de contact:

presedinte Cordunianu Vasile

Telefon: -

 

 

 

SERVICII:

 

Centrul de informare si consiliere pentru nevazatori

str. Vatra Luminoasa nr. 108bis, sector 2 Bucuresti

Acreditat de la: 25.1.2007 pana la: 25.1.2010

Beneficiari: Persoane varstnice , Adulţi , Tineri 18-26

Tipuri de situatii:

Handicap Senzorial: vizual, auditiv

Situatie de dificultate in Familie

Izolare sociala

Tipuri de locatii:

Centre sociale

Tipuri de servicii oferite:

Consiliere Juridica

Consiliere Sociala

Consiliere Psihologica

Informare in domeniu

Mediere sociala Persoane

Promovare relatii sociale (Socializare)- Timp liber cu:

* asistent social

* animator socio-educativ

* jurist

* psiholog

 

Sper sa fi fost de ajutor.

Edited by lascarica

Share this post


Link to post
...Sper sa fi fost de ajutor.

Iti multumesc pentru promtitudine si grija, dar, in ceea ce priveste asociatia nevazatorilor...dupa ce am vorbit cu ei si am aflat ca fac in jur de 3 intalniri anuale, iar pentru ce as fi vrut eu nu au un spatiu, dar se gandesc sa inchirieze unul pe viitor, daca se aduna mai multi nevazatori...(ma rog eu nu sper la asa ceva), ma voi indrepta in directia recomandata de cei de la primarie.

Edited by atyqsound

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...