Jump to content
Sign in to follow this  
Adi_Iacob

Astra H Silver Lightning, 1.6 115 Cai

Recommended Posts

La exact 7 ani dupa ce turnurile gemene din State au cataticsit sa cada, stresate fiind de 2 avioane cam insistente, iaca ma dusei si eu la Willems din Mons sa-mi iau acasa basicuta:

 

post-4855-1221242196_thumb.jpgpost-4855-1221242160_thumb.jpg

 

Opel Astra, culoare silver lightning, motor 1.6 115 caluti sau 85 kw, echipare Cosmo,plus urmatorul pachet de optiuni (Gold Pack):

- Electronic Climate Control

- Rear Park Assistant

- Vopsea metalizata inclusa aici in acest pachet (nefiind taxata separat)

- Cruise control

- inchidere/deschidere a geamurilor din telecomanda inchiderii centralizate

- senzor de ploaie si pentru pornirea automata a farurilor , oglinda retrovizoare electrocromatica

- Sistem Infotainment CD70 NAVI, adica radio-cd, Mp3 si navigatie, cu navigatie completa Benelux si drumurile principale din Europa

- Ecran color de 6,5 inches (criminal la prima vedere, va mai trebui sa-i iau din luminozitate ca ma cam deranjeaza ziua, noaptea comuta automat pe o nuanta de bleu placuta si confortabila)

Dotarile de mai sus m-au costat 550 euro, in conditiile in care numai ecranul color de pus separat duce pe la vreo 400 de euro ca optiune separata.

 

Ca dotari standard plus echiparea Cosmo pot spune asa:

- ABS cu EBD si AFU

- jante de aliaj de 16 inches, gume michelin energy 205/55/16, faine vara dar cam periculoase iarna, judecand dupa profil

- proiectoare ceata

- volan imbracat in piele

- computer de bord cu check control activat din fabrica (apropo, judecand dupa olandeza in care am gasit meniul, cred ca masina a fost fabricata la Anvers, in nordul Belgiei

- Tapiterie partial piele, partial sintetica, cu scaune undeva intre confort si sport (foarte buna sustinere lombara, bunicica sustinerea laterala a soldurilor)

- roata de rezerva de dimensiuni mici (imi pare rau ca nu am fost atent sa comand roata de rez. de dimensiuni normale, era doar 43 de euro diferenta)

pffff, multe tare, mai bine spun ce nu am:

nu am ESP cu sasiul IDS+ si nici butonul sport, nici xenoane cu AFL si nici Easytronic, (cutia e manuala in 5 trepte)

 

Ca prime impresii:

- ambreiajul tine mai sus, deh, masina noua...

- pedala de acceleratie are oleaca de lag, cam primul centimetru de apasare, dupa care e OK

- servodirectia oleaca mai grea pe loc, ok in mers (invatat cu Nubirika sa se invarta si pe loc la fel de usor)

- galagioasa pe dinafara cu aerul pornit, ventilatorul de racire al antigelului intra tare, brusc si scurt

- cand opresc motorul se aude un viuuuuuuu ca si cum s-ar opri turbosuflanta (mai, astia au gresit si mi-au dat un lup in blana de oaie )

- promit ca nu mai trag cu ochiul al computerul de bord ca raman socat (am 25 de km exclusiv urban, distante scurte tare si mers incet, aduca 17 km/h media si deja indica 13,8%)

- gadgeturi multe, frateee, ma distrag de la condus (poate duminica o vedea vreo 250 de km de autostrada, daca e frumos afara)

 

Un singur minus la dealer, a procedat ca ai nostri, acum sunt in situatia de a cumpara din banii mei covorase. Bine, ca mi-a oferit o sampanie frantuzeasca, sa ud masina, si o ceruire pe care cereau 125 de euro cu 3 zile inainte sa iau masina, lucru cu care nu am fost de acord dar pe care bag de seama ca au facut-o, tinand cont de cum se aduna apa broboane pe caroserie si nu ramane nimic pe ea dupa ploaie, nici o urma, nimic nimic, zici ca a plouat cu apa distilata...

Uffff, ma opresc sa-mi trag o leaca sufletul.

Edited by Adi_Iacob

Share this post


Link to post

Frumoasa foc, pe cuvant !! sa te duca milioane de km ! dar nu ai zis cat a costat cu totul.

Share this post


Link to post

Felicitari pentru noua achizitie! Daca vrei am eu o janta de opel dar alt model din pacate, din aliaj... daca vrei iti dau si poze cu ea..

Mai ai si pe Nubira? Vad ca lagul la noile masini e mare si la VW Passat e foarte mare pecand la Nubira raspunde imediat atat cat poate.

Share this post


Link to post

Bravo, ai ramas "in familie". Familia GM.

Nu stiu care imi place mai mult la exterior- astra G sau astra H. La interior lucrurile sunt clar in favoarea lui H.

Km multi fara probleme si sa te bucuri de ea (de parca fara indemn n-ai face-o :D ).

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Multumesc frumos tuturos pentru urari. Asa e, am uitat, pretul platit de mine fara TVA si cu un discount de 7% a fost de 14.530 euro.

@Dumitru Cristian

Nubira am vandut-o, din pacate si am suferit destul pentru asta. Am avut 3 luni si o saptamana in Belgia fara masina (de pe patru iunie) si ma simteam ca leul in cusca, la mila cunostintelor si a colegilor de pe aici. Greseala mea.

@LucianM

A fost o coincidenta ramasul in familie, eu venisem chitit pe Toyota Corolla sedan dar cand mi-a zis dealerul sa astept pana pe la Craciun nu m-am abtinut sa-l intreb da' ce, mi-o dati cadou?

Ideea e ca am fost pe la mai multi dealeri zonali si in momentul acela era cea mai buna oferta la banii respectivi. Mai gasisem Mazda 3 la 14.000 dar mai putine dotari si diesel, insa era seria E-motion, nu avea momentan nici o masina in showroom si culorile seriei, 4 la numar erau oribile, cred ca de aia faceau si reducerile alea. La Hyundai nu m-a bagat nimeni in seama si m-am suparat eu, Honda civic hatch nu i-a placut sotiei, si la o diferenta de 70 euro si-a luat un coleg una cu motorul de 1.4 echipare sport, am testat-o, e super OK dar dadusem deja comanda la Opel.

Ieri am incercat sa fac si poze la interior, dar soarele se cam juca cu nervii mei (se vede in cele 2 poze exterioare, facute la o diferenta de 30 de secunde) dar nu-mi place ce a iesit plus ca ornamentul ala negru de pe consola centrala (piano black parca-i zice) e pretentios si la lumina si la blitz, o sa fac ceva pe manual cu puterea blitzului redusa.

Ce mai pot sa zic momentan sunt impresii de moment. Calitatea materialelor neasteptat de buna, placute la atingere, plastice mai dubioase sunt pe consola centrala pe partile paterale, acolo unde ajungi doar cu piciorul si dincolo de pragul usii. Pielea de pe scaune cred ca e piele ecologica, dar de o calitate foarte buna (o cusatura stramba nu am vazut, o cuta aiurea, ceva). Nu are a 3-a tetiera si nici orificiile de montare, dar cred ca nu o sa ma doara capul de la asta (cand conducea Nubira sotia o demonta sau o cobora la maxim, cica nu vede,sic!). Toate tetierele sunt acoperite cu piele ecologica, destul de tari la pipait, comparativ cu cele de pe Nubi, dar pozitionate inclinat spre inainte, capul le gaseste foarte repede.

Aseara dupa postare am mai dat o tura prin zona cu ea si am piscat-o oleaca in treptele inferioare. Chiar nu-i inteleg pe proprietarii cu acest motor de ce spun ca e dezastruos de slab, ca abia se misca cu clima pornita. Nu e deloc adevarat, cu clima trage la fel de bine, chiar daca e ceva mai galagioasa, motorul se infige corespunzator pentru cele 1290 de kile cat le are monstruletul (singura senzatie mai ciudata e cand te urci inauntru, te uiti in jur, OK, e spatioasa apoi te dai jos si te uiti imediat in spate). E primul hatchback si prima senzatie e ca-ti lipseste o bucata de masina, foarte spatioasa la interior, portbagaj deloc de neglijat si astea in doar 4,25 metri.

Cuvantul cheie pentru motorul asta e turatia. Schimbat 1-a pe la 2800 de ture si in a 2-a a cazut turatia la 1500. Treptele sunt ceva mai lungi ca la Nubi, a 5-a n-am incercat-o inca dar cu a 3-a avea aproape de 70 la ora in 3000 de ture.

Promit urmatorul post cu poze mai multe si mai reusite.

Share this post


Link to post

Felicitari pt achizitie!!! sa te bucuri cat mai mult de ea si km... fara numar!!!

bestiala masina... imi place enorm!!

asteptam cu nerabdare pozele!!

si comentariile tale au fost... traznet!!! :shocking:

Share this post


Link to post

Some updates... dar fara poze ca am uitat aparatul acasa  <img src= (">

Scos masinuta la o plimbare mica de 100 de km, majoritari urbani a la campagne (adeca pe la tara p-acilea, insa limita de viteza in localitati e cam 70, rar 50 si mai rar sub) dar mear mai usurel ca de, nu sunt la mine in tara. Comportamentul rutier ok, am avut parte si de ceva drumuri stricate, si de piatra cubica si de sosea sticla. Se aseaza bine in curbe, gumele sunt destul de silentioase (probate cu geamul deschis). Motorul trage ok in continuare, mult mai bine ca la Nubi chiar daca e strans, peste 2700 de ture devine oarecum incontrolabil, se tureaza foarte repede, se vede unde are cuplu.

Chiar nu-i inteleg pe baietii de pe clubopel.com si de pe astraforum.ro ca se vaita ca e dezastru, ca nu trage bine, ca e galagios cu clima pornita... Ori sunt obsedati ori au pus benzen de cea mai proasta calitate. Dealerul mi-a recomandat RON95 si asta am pus. E mai galagios, dar nimic exagerat. Ventilatorul unic are un sistem de a intra in functiune (tare si cu tupeu) dar se si opreste repede.

De consum nu vorbesc deocamdata ca e prematur si ambiguu. Am plecat cu o medie de 16% de acasa (urmare a 7-8 drumuri sub 1 km) si m-am intors cu o medie de 9,8. Judecand dupa indicatiile litrometrului si benzina consumata declarata de computer e cat de cat pe aproape. Sunt constient sa nu pun mare baza pe estimarile lui asa ca voi pastra chitantele.

Navigatia e ceva mai mutulaca decat Tomtom-ul din dotare si e din 2007, nu pun mare baza pe ea decat la intoarcerea acasa. Nu anunta toate curbele si schimbarile de sens si ma enerveaza. Recunosc ca nici nu stiu s-o utilizez corespunzator.

Clima isi face datoria bine, dar senzorul e sus in tavan si iti ingheata mainile si picioarele pana catadicseste el sa mai reduca turatia ventilatorului. Mai lucrez la reglarea lui.

Share this post


Link to post

Asa cum am promis, ceva poze noi. Scuzati calitatea, e greu al naibii sa eviti reflexele din consola aia neagra.

 

post-4855-1221501320_thumb.jpgpost-4855-1221501440_thumb.jpgpost-4855-1221501485_thumb.jpgpost-4855-1221501533_thumb.jpg

 

post-4855-1221501587_thumb.jpgpost-4855-1221501632_thumb.jpgpost-4855-1221501683_thumb.jpgpost-4855-1221501742_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Faine maşini, după Golf 5, Astra H e preferata mea. Să te bucuri de ea fără probleme!

Share this post


Link to post

N-am mai scris pe aicea de ceva timp, deci e timpul pentru some updates...

Gandacelul argintiu are acuma 1902 (sic!) km la bord, motorul incepe incet-incet sa se lase, lagul initial de la pedala incepe sa se reduca. Consumul mediu raportat de computerul de bord se situeaza pe la 8% si comparat cu valoarea bonurilor de benzina se cam potriveste, astept sa adun 200 de litri in cap si sa trag linie.

Incepe sa se simta ca trage mai bine de la turatii incepand cu 2000 de ture, nu-mi place asta ca te imbie la subturare, iar cand ai in picioare incaltari de 1,5 kg bucata nu prea simti pedala, asta e... mai scap piciorul in ea si ea fuge, saraca, ce sa faca... Cand citesc pe astraforum.ro obsesiile unora cu resoftarea si imbunatatirea raspunsului pedalei sub 2000 de ture ma ia groaza, se pare ca romanul nu s-a nascut poet, ci subturangiu...

La drum pe autostrada cu viteze intre 100 si 130, cu cateva varfuri de 140 ( nu-mi place viteza deloc, sunt pe aici o gramada de inconstienti care la intrarea pe autostrada nu se uita deloc in oglinda retrovizoare, iti taie calea si in 2 secunde e de pe banda de intrare deja pe a treia) am avut ultimul consum 6,6%, 4 oameni maturi inauntru si o bruma de bagaje, AC permanent oprit. Eu zic ca e bine, tinand cont de modul in care se calculeaza consumul dat in carte in afara orasului.

Urban, pe distante mici de aprox. 2 km se invarte undeva intre 10.8 si 11.7 (azi dimineata cand afara erau 2 grade!). Atat am pana la munca, as merge pe jos dar pe aici e sarbatoare cand nu ploua sau cand nu sta sa ploua.

Masina sta bine pe viraje, mai bine decat continutul stomacului pasagerilor (am primit amenintari cu expunerea pe parbriz a ultimului fel de mancare mancat de catre sotie) Suspensia e oleaca cam tare, dar venind de pe suspensiile Nubirei mi se pare normal. Ce inca mai incerc sa procesez e lipsa partii din spate a masinii, aia asociata cu porcbagajul, ca spatiu de depozitare are suficient. 6 ani posesor de sedan-uri, e primul hatch din dotare, si ma mai intreb cateodata cand ma dau jos de la volan, unde naiba e restu' masini ???

Exteriorul a primit doua mici si nedorite upgrade-uri. Una de la subsemnatul, cand am incalecat bordura si am julit janta dreapta fata, foarte greu sesizabil, si un semn de maiestrie soferistica la iesirea din parcare a unui localnic mai grabit, mi-a julit oleaca de vopsea partea stanga a barii din spate. Al doilea semn l-am vazut cam tarziu ca sa-mi dau seama de unde l-am capatat, plouase continuu o saptamana si mizeria a mascat perfect zgarietura. Nu e o tragedie, dar se vede daca stii unde sa te uiti. Oricum, chestii de astea sunt normale aici, unde 25% sau chiar mai mult dintre masini au semne de neatentie de genul asta.

Poze nu am altele fata de cele postate, am primit de la un amic un set complet de covorase noname cu margine rosie, nu prea se potrivesc cu interiorul dar calul de dar nu se cauta la dinti. Pe 2 noiembrie o asteapta un drum pe autostrazile frantuzesti, pana la Paris (face si familia subsemnatului un oarecare numar de ani de la infiintarea oficiala) si poate mai fac niste poze cu zglobia.

Sa ne auzim sanatosi pana atunci!

Edited by Adi_Iacob

Share this post


Link to post

Deci nici pe tine nu te-au iertat cu loviturile in parcare. Mama lor de europeni (sau europenii ******** cum le zic eu) :spumelagura:

Vrei janta asta pt Opelul tau?? Are o mica lovitura dar nu cred ca afecteza. Daca o vrei, ti-o dau pe degeaba...

post-16112-1225231347_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@Dumitru Cristian

Nu speram sa scap de mici atentii in parcare, dar nici asa devreme prima... Multumesc mult pentru janta, dar eu pana la vara nu ajung in Romania si atunci in concediu, daca o fi sa o ma ai pana atunci, mai vorbim la timpul potrivit. Oricum, multumesc mult pentru oferta, esti un domn in adevaratul sens al cuvantului.

Continuand pe aceeasi linie, un coleg a luat Zafira in 2006 si are kit pentru reparare cauciucuri, cu pompa electrica si butelie de etanseizare, nema roata de rezerva, nici macar mica. Si n-a avut nevoie pana acuma, a facut 57k km in 2 ani.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...