Jump to content
Sign in to follow this  
laur71

Piuituri Ciudate Lacetti

Recommended Posts

salutare tuturor

 

am si eu 2 posibile ciudate probleme cam greu de descris la al meu lacetti 1.6l, 8200 km la bord:

 

1 (care totusi s-ar putea sa nu fie nimic). Cand pun cheia in contact pe pozitia ON se aude pe langa pompa de benzina si un zgomot greu de descris, un suierat, piuit, bazait sau asa ceva localizat cred cam in dreptul pasagerului din dreapta dar in fata lui, la compartimentul motor undeva si care dispare insotit de un zgomot ceva mai pregnant ca si cum s-ar decupla ceva, dupa cateva zeci de secunde de la scoaterea cheii din contact.

 

2 (care sigur e ceva). Incercand sa depasesc mai in forta, avand si faza scurta aprinsa, la un moment dat bordul si-a pierdut din luminozitate. Asta poate nu-i nimic dar mai apoi am stins farurile si cand le-am aprins din nou s-a auzit un bipait, piuit destul de tare dar de data asta in masina. Apoi am tot repetat operatiunea stins faruri - aprins faruri de cateva ori la diverse intervale de timp si in mod total aleatoriu uneori bipaitul s-a repetat alteori nu. Mentionez ca a aparut doar daca am aprins pozitiile si apoi imediat faza si deloc daca am aprins pozitiile si abia dupa un timp faza. S-a intamplat ieri, la drum lung...astazi, in oras nimic...

 

V-as fi recunoscator pentru orice informatie si va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Posibil sa fie:

1. motorasul pentru controlul ralantiului (MTIA).

2. de la aducatorul aminte de chei in contact, care are legaturi si pe circuitul de iluminare, dar este "taiat" de modulul de "salvare a bateriei", cu care ar putea intra in conflict; mai ciudat e cu reducerea luminozitatii la bord, cu atat mai mult incat ai remarcat asta fiind intr-o depasire mai in forta; esti sigur ca chiar si-a redus luminozitatea? dupa, si-a revenit? cum reducerea nejustificata a luminozitatii unui bec este indiciu de tensiune mai mica, iar asta poate proveni dintr-un consum mai mare, poate fi si simptomul unei defectiuni; ma cam indoiesc insa, pentru ca ar fi sarit vreo siguranta; ar fi bine sa verifici toate sigurantele si faptul ca toate comenzile functioneaza corect in regim "static"; si mai revin-o cu impresii :)

Share this post


Link to post

...

 

multumesc mult. Pentru:

1 crezi ca ar trebui un reset ecm si/sau idle learn?

2 sunt sigur ca s-a redus luminozitatea, am sa verific sigurantele si comenzile...multumesc inca o data.

Edited by tolin
Citare inutila ...

Share this post


Link to post

1- zgomot normal la un motor pas-cu-pas alimentat in calare pe o pozitie, motiv pentru care nu-i indicat sa stationezi degeaba cu contactul pe Ignition si motorul oprit.

 

Obs. ca sa auzi zgomotul acela din habitaclu trebuie sa stai cu urechiile palnie ca liliacu. Mai relaxati, baieti, mai relaxati !

Share this post


Link to post

...

 

sa inteleg ca pct 1 e ok...mersi...nici eu nu l-am auzit din habitaclu ci de afara. Dar la pct 2 ce-o fi?

Edited by tolin
Citare inutila

Share this post


Link to post
... Cand pun cheia in contact pe pozitia ON se aude pe langa pompa de benzina si un zgomot greu de descris ...

Din textul acesta nu se intelege altceva.

 

Obs. renunta sa mai folosesti butonul Reply daca nu stergi citarea integrala si inutila a postarii anterioare. Foloseste butoanele AddReply sau FastReply.

Share this post


Link to post

ok, omu' cat traieste invata...

Share this post


Link to post

Nu cumva ti s-a parut totusi, din cauza flash-urilor facute de cel ce venea din fata? :)

Share this post


Link to post

nu, nu mi s-a parut, sunt sigur in ce priveste scaderea luminozitatii si iti dai seama ca cu atat mai mult nu am visat piuiturile alea...am citit insa pe undeva pe acest forum ceva legat de anumite zogomote si radioul pornit cu info trafic dar nu mai stiu acum unde si despre ce era vorba...

Share this post


Link to post

Sa nu-mi spui ca in timp ce depaseai in forta ai apasat si pe butonul de info trafic :D

E oare posibil sa fi invartit de volan atat de repede si de tare incat ai atins comenzile audio fara sa-ti dai seama si "urma" maini prin fata cadranelor sa-ti fi dat senzatia de intunecare temporara, asa un fel de eclipsa? Glumesc :)

Share this post


Link to post

:) ) :) ) :) ) sincer, nici nu stiu care-i butonul de info trafic...doar am citit candva ceva despre el si despre niste zgomote...hai ca m-am amuzat bine...sa vad daca va mai face...de doua zile n-a mai dat semne...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...