Jump to content
Sign in to follow this  
Ana

nu mai porneste masina...

Recommended Posts

azi am avut surpriza neplacuta sa trebuiasca sa imping masina ca sa porneasca.

am observat de cateva saptamani ca daca opresc masina 5 min si o pornesc, invarte foarte greu motorul. nu i-am dat atentie pentru ca dimineata porneste la prima cheie fara sa dea semne de baterie dusa. seara la fel, cand plec de la munca.

din cauza asta, am exclus posibilitatea ca bateria sa fie dusa.

azi insa, nici macar nu a binevoit sa invarta motorul - a facut tzac si gata.

o sa ii schimb bateria oricum pentru ca acuma e baterie de dacie pe ea si vreau baterie de matiz, dar la un asemenea comportament mai degraba as crede ca e un contact imperfect care cand se incalzeste, incepe sa nu mai functioneze - dar asa ceva e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.

a mai patit cineva asa ceva? any ideas?

Share this post


Link to post

Cum ai reusit sa pui baterie de Dacie pe Matiz?????Bornele sunt mai groase la dacie si nici loc sucb capota nu are. :shock:

Oricum cel mai simplu de verificat este pui un aparat de masura pe baterie si vezi ce tensiune are cand dai la cheie:daca scade sub 10v atunci e moarta. Eu am omorat deja 1buc baterie Rocket (la cheie mai avea 6v, abia misca).

Share this post


Link to post

Am patit aceeasi chestie, shi dupa ce mi-am omorit o baterie, mi-am dat seama ca buba era la alternator sa strică o dioda in el, verificati alternatoru' , interesant era ca pe bord nu dadea semne ca ceva nu e in regula. :shock:

Share this post


Link to post

si eu am patit la fel intr-o dimineata, weekendu trecut. bateria dusa (si n-aveam nici un consumator). noroc cu cablurile de le tin mereu in portbagaj, si cu un baiat cu o dacie de la magazinu din fata.

 

n-am schimbat-o, pt ca de-atunci a fost foarte vioaie chiar si in diminetile geroase din sapt. asta cand gaseam masina acoperita cu zapada/gheata.

 

asa ca eu mai astept.

Share this post


Link to post

n-am pus aparatul de masura pe baterie - o sa il rog pe nenea la care e masina acum sa masoare - dar inca o data, dimineata pe frig invarte fara probleme.

o sa iti fac poza sa vezi cum incape bateria :)

Share this post


Link to post

o fi vreun scurt pe undeva...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...