Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Vad ca esti "vechi" pe aici si sunt sigur ca ai citit totul despre "becul galben". Cum iti inveti masina - asa o ai. Solenza NU are activat acel bec in bord (strategie bai rino). Uite- eu am trecut de 12500 km si nici urma de bec galben (azi a vazut iar limitarea, pe langa schimbat treptele 1, 2 si 3 aproape de zona rosie- si asta de vreo cateva ori). atei i-a aparut la 11k km. Gunk si talpa- astea au fost remediile. Tu treci de 4000 rpm vreodata?!

Share this post


Link to post

Eu sunt posesor de Aveo nou cu care am facut 700 si ceva KM pana acum si dupa ce am citit problemele de pe forum m-am conformat sa conduc turat ca sa nu intampin problema prin oras foarte rar bag in a 4 in majoritatea timpului merg cu a 3-a si cand ajung la 2900-3000 turatii schimb in a 4-a si sa vedem daca se aprinde la mine si promit ca o sa merg cu ea turata ca la carte sau forum in cazul asta.Din comportamentul masini este si neindicat sa mergi cu ea subturata am incercat o data si am schimbat din a 3-a in a 4-a pe la vreo 2000 de ture si cand am intrat in a 4-a aveam putine ture 1000 ceva de genu asta pai fratilor abia ma miscam a trebuit sa apas pedala pana la fund si abia urcam in turatii claxoane nebunie in trafic ca abia ma miscam asa ca mersul subturat clar aduce si un consum mai mare si problemele de MIL.Stiu ca este tentant sa mergi subturat ca poate economisesti benzina dar sa mergi subturat si sa faci si economie tre sa accelerezi incet si asta inseamna coloana de masini in spatele tau si probleme cu motorul pana la urma.

Share this post


Link to post
Intrebare : a ajuns careva sa depuna plangere la OPC ? daca sute de utilizatori de Kalos ar depune plangeri ,s-ar rezolva ceva?

Care sute ? Pe aici nu sunt zece si nu-i masina de vina, cu exceptia unor Kalos 1,4L 16v din 2004. Majoritatea sunt amatori de loganeala cu un motor care are cuplul maxim peste 4000 rpm si cu o cutie lunga. Nu schimbi a III-a la 40 km/h cand treapta-i facuta sa te duca pana la 130 km/h.

Share this post


Link to post
Stiu ca este tentant sa mergi subturat ca poate economisesti benzina dar sa mergi subturat si sa faci si economie tre sa accelerezi incet ...

 

Crede'ma ca'ti mananca mai mult cand mergi subturat ... prin oras merg numai cu a 3'a... dupa ce trec de 60km/h vede pe'a treapta 4.

Share this post


Link to post
Care sute ? Pe aici nu sunt zece si nu-i masina de vina, cu exceptia unor Kalos 1,4L 16v din 2004. Majoritatea sunt amatori de loganeala cu un motor care are cuplul maxim peste 4000 rpm si cu o cutie lunga. Nu schimbi a III-a la 40 km/h cand treapta-i facuta sa te duca pana la 130 km/h.

 

Cred ca ai dreptate cu subturatul. Uite eu nu sunt amator de loganeala, si din pacate la mine se aprinde becul doar de 120km/h viteza la care este oricum dar nu subturata. In cazul meu, probabil particular, as zice ca masina este de vina, dar asta nu inseamna ca as vrea sa ma scap de ea sau ca imi pare rau ca am cumparat-o, as vrea doar sa scap de problema. Sotia mea este incantata de masina. (si chiar si eu)

Apropo de MIL, ieri am scos-o la plimbare putin sa vad daca se mai aprinde. Dupa 100 km se pare ca sta stins in continuare. Sper ca, citez: "resoftatul" sa fi ajutat la ceva daca senzorii nu aveau probleme.

Share this post


Link to post
Asta sa fie cauza pentru care se aprinde MIL-ul si apare codul P0300 la unele masini cu ABS ?

 

Logic ar trebui sa... nu! Referirea la "confuzie" era legata de faptul ca un drum scarbos nu poate da misfire pe un cilindru, ci pe mai multi. Ma cam indoiesc ca au ei o zgaiba in soft si afiseaza codul de misfire pe o eroare de drum nasol. Asta doar daca au incurcat ECM-urile :) In orice caz nu ar trebui sa fie din cauza ca s-a defectat un singur senzor, altfel ar fi pacat de... statistica (3 din 4). Iar posibilitatea de a se pierde conexiunea intre ECU si HECU mi se pare destul de... improbabila.

Share this post


Link to post

Treaba asta cu resoftatul nu imi pare profesionala deloc.Nu ma pricep dar sa sa luam un exemplu.Imi implu calc de virusi il formatez si bag windows-ul din nou curat sa zicem un fel de resoftat dar la calc nu se strica nimic fizic.Acum luam masina se aprinde MIL-ul dintr-un motiv ca doar nu il apuca de nebun si oamenii din service ti-l resofteaza ???? ce inseamna asta ? ceva sigur nu iti mai merge bine sau in parametri normali si probabil logurile cu probleme care s-au strans acolo au o limita si pana la urma te avertizeaza cu MIL-ul asta dar daca oamenii din service ti-l resofteaza asta nu inseamna ca ti-au rezolvat problema decat au amanat-o.Acum comparand calc. cu masina la calc. nu se strica nimic fizic se umple de virusi nu mai merge bine sau deloc nu-i nimic il formatezi si reinstalezi tot dar la masina calc. ala care monitorizeaza posibilele defectiuni care pot aparea nu are cum sa se viruseze ca doar nu este conectat la vreun internet sau ceva extern sau sa o ia el razna asa sa dea erori pe bord fara ca ele sa existe ca doar cand proiecteaza softul ptr. o masina sunt atenti sa nu existe probleme din astea mai ales ca e o masina nu este un telefon sa ii schimbe firmware-ul una doua asa ca ramane ultima varianta.Ultima varianta este ca intradevar ceva nu mai merge bine sau in parametri normali si cand ei iti resofteaza masina defapt iti sterge eroarea sau ii spune sa taca cu resoftatul sau io stiu ce mai poate face prin programele care le au acolo.Sper sa nu am dreptate ptr. ca nu ma pricep la masini cam deloc dar dupa logica mea cam asa sta treaba cu resoftatul este un fel de a face problema sa taca si clientul sa plece linistit pana cand ii crapa nasol masina ptr. ca oamenii din service nu au cautat problema si rezolvat.Macar ia codul ala de eroare si vezi ce e cum zic baietii de pe forum.

Share this post


Link to post
Treaba asta cu resoftatul nu imi pare profesionala deloc...

 

Ok, mi-a fost destul de greu sa citesc tot ce ai scris acolo (macar foloseste spatiu dupa punct si majuscule), dar pana la urma am inteles ca tu nu ai citit cu atentie to ce s-a scris pe aceasta tema.

Codul de eroare este cunoscut si exista o procedura care trebuie executata pentru a identifica sursa problemei.

 

Paralela asta cu Windows-ul merge pana la un punct. Oricum si pe Windows este foarte posibil ca un device, sa spunem placa video, sa aiba un driver cu probleme care sa provoace blue screen. Dr Watson (sau alt debugger) o sa-ti spuna ca problema este cauzata de placa video. Inseamna ca placa video este defecta? Nu neaparat. Daca faci update de driver este posibil ca problema sa dispara, iar asta inseamna ca nu placa video a avut o problema ci software-ul. Acest lucru este valabil si pentru calculatorul masinilor. NU exista software complex care sa nu aiba "bug-uri". Crede-ma ca stiu asta, lucrez in domeniu. Din acest motiv exista update-uri si service packuri.

 

Poate ca prin resoftare au aplicat un firmware "patch-uit" care sa nu aiba o astfel de problema. Nu stiu, dar ma gandesc ca este posibil daca au spus ca WSS (senzorii de viteza la roata) si cablajele nu au probleme.

Edited by alins75

Share this post


Link to post

Poate asa e mai alins75 poate ei baga o versiune mai noua de firmware dar imi vine greu sa cred.Am mai insotit lume prin service-uri de la VW si Seat si n-am vazut sa le faca resoftare am vazut ca iau codul si dupa cod isi dau seama ce are si incep sa lucreze la motor eu cred ca sunt lenesi si atat.

Share this post


Link to post

Intr-adevar, e greu de crezut ceea ce nu cunosti. De aceea, in astfel de situatii, tacerea e de aur.

Share this post


Link to post
Poate asa e mai alins75 poate ei baga o versiune mai noua de firmware dar imi vine greu sa cred.Am mai insotit lume prin service-uri de la VW si Seat si n-am vazut sa le faca resoftare am vazut ca iau codul si dupa cod isi dau seama ce are si incep sa lucreze la motor eu cred ca sunt lenesi si atat.

 

Poate ca nu are rost sa mai raspund dar cred ca nu ai inteles despre ce vorbeam aici. Oamenii aia, poate lenesi, au muncit aproape 4 ore la masina pana sa ajunga la a rescrie firmware-ul executand procedura de diagnosticare pentru codul respectiv inainte de a face lucrul acesta.

Undeva pe la sfarsitul procedurii au spus ca era rescrierea de firmware, iar daca nici asta nu rezolva problema, urmatorul si ultimul pas era inlocuirea ECM-ului.

 

Off-topic:

Intamplator am ocazia sa vad la lucru (chiar am raspunderea bunei lor functionari in departamentul meu) imprimante laser care costa de 5 sau 6 ori mai mult decat un Kalos, si care atunci cand au probleme (mecanice, senzori, cablaje, etc.) genereaza coduri de eroare. Pentru a rezolva problemele ai diverse proceduri, care majoritatea incep cu verificarea senzorilor, parametrilor acestora, cablajelor si se incheie rescrierea firmware-ului pentru diverse placi de control, iar in faza finala chiar cu inlocuirea acestora. Recunosc ca nu ma pricep la masini dar vad totusi o anumita similitudine in ce am scris aici.

 

PS. nu mi-a placut exprimarea "mai alins75"

Share this post


Link to post

:drinkers: Fratilor m-am saturat de discutia asta.De 3 ani numai de asta aud.Nimic concret.Pana acum am stat in umbra dar...nu mai rezist!Nici un specialist, numai ipoteze.

Am un Kalos 1.4 16 V din 2004.Pana la 18 mii f. multumit. La 18 mii (iarna)-schimbat supape si catalizator. Dupa asa zisul reparat, mult zgomot, masina da sa se opresca(numai in perioada anotimpului rece sau cand este multa umezeala).(ma gandeam sa nu fie problema electrica?!!)

Ce am facut?Schimb vitezele la o turatie superioara(peste 3000), filtrul de aer(motor) schimbat de 2 ori pe an(cica ar fi arderea mai mare si nu s-ar mai depune mizerie pe supape) iar inainte sa o opresc mai las motorul mearga o perioada(1-2 min).Pe timpul sezonului rece o las scoasa din viteze, cu frina de mana trasa iar cand o pornesc tin apasat ambreiajul cca 1-2 min).

Mentionez ca la posesorii de garaj nu am observat problemele noastre.

Am 28.000 km si sunt f. multumit. A disparut si lumina galbena, tremuratul sau opritul motorului.Sunt multumit pana acum de masina.

Unde sunt specialistii?Vreau ceva concret.Poate ca o sa am aceleasi probleme in urmatoarea perioada.

Consum in afara - 7%. In oras - 8,5%

Share this post


Link to post

Pai la consumul asta- ce mai vrei?! Mie imi ia ~8,3 mixt, petrom 95 si efix 95. Si nu ma plang.

Share this post


Link to post

Ce treaba are consumul aici, Lucian? b-(

 

Fostul meu Kalos a dat un P300. Intamplarea a survenit imediat dupa ce s-a mers considerabil cu masina pe rezerva de combustibil si intr-una din diminetile acestea, cele mai friguroase de cand am vandut masina. Nu mi se pare deloc surprinzator in aceste conditii.

 

Intotdeauna am incercat (si reusit) sa nu merg cu foarte putina benzina si, intotdeauna, am dat un reset si un idle learn in momentul in care relantiul devenea, sa zicem, instabil (ceea ce se intampla de obicei odata cu venirea frigului). Si nu am avut probleme.

Dar uite ca se poate... Mai bine o faceau cum face Reno masinile, sa "taca" si sa "sufere". Cei carora chiar le pasa de masina oricum s-ar fi prins ca ceva e in neregula iar restul nu ar fi deranjati si ar chinui-o in continuare.

O sa va tin la curent cu rezolvarea situatiei, desi nu depinde doar de mine. Oricum, service nu o sa vada decat in ultima instanta, garantia s-a dus.

Share this post


Link to post
Ce treaba are consumul aici, Lucian? 66000000.gif
Unde sunt specialistii?Vreau ceva concret.Poate ca o sa am aceleasi probleme in urmatoarea perioada.

Consum in afara - 7%. In oras - 8,5%

Pai la consumul asta- ce mai vrei?! Mie imi ia ~8,3 mixt

 

Omului ii merge bine masina, totusi doreste ceva concret de la specialisti. Eu ma intreb: daca n-are probleme, atunci de ce doreste mai multe informatii?

Share this post


Link to post

Ai pus intrebarea citand si RASPUNSUL la ea.

 

 

PS: Asta e raspunsul, poate sari iar de el:

 

Poate ca o sa am aceleasi probleme in urmatoarea perioada.

Share this post


Link to post

Care-i poanta cu mersul motorului inca 1-2 minute dupa ce s-a oprit masina? Celelalte practici "profesionale" sa zicem ca stiu cum s-a ajuns la ele, dar asta?

Share this post


Link to post

E ca la turbina de la diesel... :prr:

Share this post


Link to post

 <img src= "> Hai sa-i dam in judecata.Poate asa aflam si noi adevarata problema a motorului.Nu-mi vine sa creed ca nu stie nimeni ce se intampla sau daca stie de ce nu rezolva situatia(au mai fost probleme cu motorul si la ''case'' mai mari-vezi Mercedes;si totusi s-au rezolvat).Cand o sa facem ceva?Cand o sa ramanem cu ele in fata casei/blocului?Noi suntem de vina,nu ei.Ei au promovat si vandut aceasta masina,de altfel frumoasa dar care are o problema (de nerezolvat!?).

Pana acuma este totul O.K. .Pe data de 08-11-'07 mi-a iesit din garantie.Poate... :lavolan:

Ce spuneti? :scarpin:

Share this post


Link to post

Eu nu am mai urmarit in ultimul timp topicul si poate nu spun o noutate (in cazul in care informatia mea ar fi corecta).

 

Am auzit varianta cum ca supapele ar fi fost slabe pe un lot de masini, iar acum problema este remediata. Idem caseta de directie, dar problema nu a fost remediata.

Share this post


Link to post

La mine ( la nevasta-mea de fapt ) de 2 zile a reinceput sa faca masina cum facea inainte de faza cu supapele - tremura si se aprinde checkul . Trebuie sa recunoasteti ca acest model de motor are probleme . Nevasta-mea schimba cam la 3500 . De ce oare nu apare problema asta si la alte marci ( ma refer sa apara la un nr. mare de masini) . Tata merge cu lancerul lui mai mult decat batraneste ( schimba la 2500 ) si masina are un an si 7 luni si nici macar tentativa de a pati asa ceva.La firma avem 2 albea cu motor de 1,2 , 16 V si au cam 150.000 km . Sa vedeti la cat schimba soferii vitezele si nici pomeneala de pb de genul asta . Si exemplele ar putea continua .Nu stilul de condus e de vina si cred ca e foarte clara treaba asta .

Vazuta de mine in service la Di-Bass Ploiesti saptamana trecuta :

M-am dus acolo pt a schimba macaraua de la geamul soferului ( cloncanea ca naiba-si au zis ca schimba macaraua) .

In timpul asta apare o tipa cu un Aveo hatch cu probleme similare : checkul aprins si tremuraturi .

Ce fac baietii ? Reseteaza computerul si ii dau inapoi masina spunandu-i tipei ca nu va mai face .

Masina avea 3 luni si in jur de 2000 km .

Share this post


Link to post
Trebuie sa recunoasteti ca acest model de motor are probleme .

 

Are.

 

De ce oare nu apare problema asta si la alte marci ( ma refer sa apara la un nr. mare de masini).

 

Daca s-ar intampla, ai stii tu? Daca nu stii tu, inseamna ca nu se intampla?

Share this post


Link to post

Am cautat pe google si nu am gasit la un nr mare de masini de acelasi tip .

Atentie ! Nu am zis ca nu a mai aparut la cate o masina ; ma refeream la un numar mare de motoare cu aceleasi probleme.

Share this post


Link to post

Body, tu mi se pare ca ai mai avut probleme de genul asta, ce benzina folosesti?

Esti sigur ca sotia nu merge subturat?

 

LE: Uite ca tolin a avut dreptate cand a zis ca din momentul in care vine iarna o sa se aprinda check-urile.

Ceva se intampla, poate se sta cu masina pe loc pana se incalzeste, poate altceva, dar ceva se intampla cand vine sezonul rece.

Edited by silviu75

Share this post


Link to post
Am cautat pe google si nu am gasit la un nr mare de masini de acelasi tip .

 

La unele nici nu se aprinde MIL la faza asta, omule!

But don't let me bother you.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...