Jump to content
Sign in to follow this  
PepsiMan

Incepator – Vacanta La Munte...

Recommended Posts

As vrea luni-marti (20-21.08) sa plec cu sotia catre munte (cu cortul sau la mici pensiuni). Ce trasee imi recomandati si ce sfaturi mi-ati putea da in conditiile in care eu ma consider incepator. Am permis categoria B de cativa ani dar am foarte putini km la activ cu auto. Masina (Nubira 1 break) o am de cateva luni si cel mai lung drum al meu a fost Bucuresti-Ploiesti si retur. In ultimul timp mai mult a stat decat a mers (am avut probleme la piciorul stang)

Inca sunt in faza de acomodare cu masina...

 

Ma gandeam ceva de genul Bucuresti-Ploiesti-Busteni si ramas vreo cateva zile cu cortul pe Valea Cerbului (asta in timpul saptamanii cand nu este aglomerat) apoi sa mergem mai departe catre Rasnov – Bran si mai departe nu mai stiu :D

Asadar ce traseu mai lejer imi recomandati (cu posibilitate de campare)?

 

Multumesc anticipat!

Edited by PepsiMan

Share this post


Link to post
...

Ma gandeam ceva de genul Bucuresti-Ploiesti-Busteni si ramas vreo cateva zile cu cortul pe Valea Cerbului (asta in timpul saptamanii cand nu este aglomerat)....

 

Vrei sa te intalnesti cu Mos Martin la Busteni ? :D

 

Daca tot vrei sa treci prin Bran ai putea incerca un drum ceva mai lung, pe Transfagarasan, Sibiu, si de aici in functie de timp poti sa te intorci prin Brasov - Ploiesti - Bucuresti sau sa mai mergi putin spre nord, Medias, Targu Mures, Sovata, Sighisoara, Brasov, Ploiesti, Bucuresti.

 

Dupa Bran - Moeciu - Rucar (unde poti campa sau inchiria o camera la una dintre pensiuni) ajungi la Campulung si de aici la Curtea de Arges. Poti campa sau inchiria o camera la una dintre pensiunile aflate pina la barajul Vidraru, urmand ca a doua zi sa mergi pe Transfagarasan.

Inainte de a pleca din Curtea de Arges vezi sa ai benzina pentru vreo 200 km pentru ca pina aproape de Sibiu nu mai sant benzinarii. Pe Transfagarasan poti sa cauti cazare la cele cateva cabane/pensiuni/hoteluri, daca nu, dupa ce il cobori, in jud. Sibiu, gasesti cateva locuri de campare pe malul paraului Balea. In Sibiu gasesti cazare in Rasinari (sant multe pensiuni), la Paltinis, Cisnadie, Cisnadioara localitati aflate la 10-20 km de Sibiu.

Daca vrei sa-ti spun ce-ai putea vizita mai departe de Sibiu, spune-mi si iti voi povesti pe unde am fost eu in vacanta asta.

Share this post


Link to post

Omul se considera incepator tu il trimiti pe transfagarasan? Eu il sfatuiesc sa mearga la plaiul foii in piatra craiului. E loc de masina si iti poti pune si cortul. Aceasta locatie se afla cam la 12 km de Zarnesti. De acolo pleaca multe trasee unele usoare.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...