Jump to content
Sign in to follow this  
papie

"turul Romaniei"

Recommended Posts

Pe 7 iulie m-am hotarat sa plec intr-un "tur" al Romaniei. Traseul ales (se accepta modificari) este: Bucuresti - Sibiu - Alba Iulia - Aiud - Tg. Mures - Toplita - Bicaz - Vatra Dornei - Gura Humorului - Suceava - Piatra Neamt - Bacau - Bucuresti.

Cine poate da informatii gen "de vazut", "de vizitat" , cazare. Am si cortul in portbagaj, eventual camping, poienite, lacuri etc,.

Orice informatie este binevenita inclusiv "sa nu uiti cricul si roata de rezerva" :dizzy: .

 

PS. Imprimanta este in stand-by si hartia pregatita  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

In zona Sibiului iti recomand sa cauti cazare in Rasinari. E satul lui Goga si al lui Cioran, se afla la vreo 10 km de Sibiu, cum mergi spre Paltinis. Oamenii sunt deosebiti, mancarea e foarte buna si multa, iar preturile sunt foarte mici comparativ cu o pensiune (oricum nu sunt cine stie ce pensiuni prin zona). De asemenea, daca ai timp cateva ore, du-te sa vizitezi muzeul satului din Sibiu. Este cel mai mare din Europa si este deosebit din toate punctele de vedere. Vezi ca la intrare poti sa platesti ca sa faci poze. Eu nu am stiut, iar cand ma apucasem sa pozez una-alta pe-acolo si-am vazut ca sunt panouri pe care scrie ca nu ai voie sa faci poze mi-a fost rusine sa mai continui, chit ca nu era nimeni care sa te intrebe de sanatate. Cand am iesit am vazut ca puteam sa platesc si as fi putut face poze, mi-a parut rau, dar...asta e.

 

In Bicaz presupun ca poti sta la pensiunea la care s-au facut 2 intalniri nationale pana acum. Uita-te in topicul de intalniri nationale si o sa gasesti acolo cam tot ce e nevoie :) .

 

Drum bun  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ai "sarit" tocmai Maramuresul!...Sapanta, Valea Izei, Rohia ...Eu zic ca mare greseala faci!...

Share this post


Link to post

Daca ajungi pe la Gura Humorului cazare faina la CASA ELENA, pretul cam mare(1.5 mil camera parca) dar conditii foarte bune.

Share this post


Link to post

Merci. Astept in continuare sfaturile voastre :osanale: .

Share this post


Link to post

Eu m-am hotarat sa plec pe 14 august.Obiective:Transfagarasanul, valea Oltului, Maramures si mai vedem.

Share this post


Link to post

Pana atunci ma intorc si poate te ajut cu niste sugestii de calatorie  <img src= "> .

Share this post


Link to post

Eu unul n-as exclude dintr-un tur al Romaniei Portile de Fier, Apusenii si Maramuresul!

Share this post


Link to post

Si eu vreau sa fac acest tur incepand cu 21 iulie. Am la dispozitie 10 zile. Asadar, daca aveti idei...

Voi pleca din Bucuresti.

Share this post


Link to post

Da, am citit. Sunt inca pe faza :thumbl: . Imi notez toate propunerile voastre.

Merci inca o data.

Share this post


Link to post

La noi, la Tg. Mures, poti vizita Palatul Culturii, Muzeul de istorie, Muzeul de stiinte ale naturii, sa nu ratezi Biblioteca Teleki, merita vazuta Biserica Reformata din centrul orasulu. Daca tot ajungi pe aici, mai ales daca esti cu copil la tine :) , merita sa vizitati gradina zoologica. Cazare se gaseste la pensiuni (sunt o gramada). Venind de la Sibiu, daca ajungi pe la Sighisoara, sa intri prin cetate, eventual, daca ai putin timp, sa vizitezi muzeul cetatii. Plecand de la Tg Mures, spre Bistrita, dupa ce treci de Reghin, este un local (din pacate nu stiu exact unde, dar ma pot interesa) unde poti sa servesti o ciorba de fasole in coaja de paine. Toti cei care mi-au spus despre asta au spus ca e excelenta.

 

Daca crezi ca ai nevoie, pot sa-ti trimit numarul meu de telefon.

Detalii suplimentare despre Targu Mures, daca doresti, gasesti aici, aici, sau aici

Share this post


Link to post

Si daca cumva te ratacesti si prin Cluj iti stau la dispozitie ca si ghid pentru 1 zi.

Share this post


Link to post

De ce nu mergi din Tg Mures catre Maramures ( Viseu) apoi mergi spre Borsa si de acolo treci in Bucovina, cobori spre Piatra Neamt apoi intri in Cheile Bicazului si treci in Ardeal si cobori spre Miercurea Ciuc, Sf Gheorghe, si vii pe valea Buzaului ca probabil pe cea a Prahovei o stii mai bine. Oricum de la Piatra Neamt sa vii direct la Bucuresti pe ruta Focsani - Buzau nu prea mai ai mare lucru de vazut.

La Viseu mergi la manastirea Bogdana, apoi pe valea vaserului cu mocanita, de la Borsa către Gura Humorului ( Suceava) ai peisaje de top...

Share this post


Link to post

M-am intors din peripetie (turul romaniei) care care nu prea seamana a tur dar asta e. A fost ok. Am sa postez o poza cu traseul (2600 km). Cea mai mare porblema este cea a drumurilor, care pe harta sunt notate drumuri asfaltate si in realitate sunt drumuri forestiere si viceversa. Deci ramane varianta: "nu va suparati drumul care duce la X este bun ?" :lavolan: Asa ca fara sa vreau am facut si "safari" inclusiv cu mutat bolovanii de pe "drum".

Share this post


Link to post

Zi-mi si mie te rog ce traseu ai urmat(orase, orasele , obiective).

LE: Ai avut un concediu racoros??

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...